What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

hobbiz hajdzsro

Charass

Active member
Köszi az infót!

Én is hasonlót akarok! Csak kicsiben... Max két led. Cree mert kicsivel olcsóbb. 3500K cri80-as szín. 1400mA. Milyen drivert használsz? Meanwell? Lencséket nem tervezel rájuk, hogy a fényt jobban szórja?

Bocs hobbi bro, hogy ide offolok!

Dapk

Active member
Veteran
A cree tudtommal drágább. Meanwell, igen!
Nem tervezek semmi olyat ami levesz a lumenből /ergo lencsét se, habár a foglat támogatná/meg amúgy is minek 16db lesz elosztva 1nm-en, ha így nem tud eléggé "szorni" akkor dobom is ki /én elhiszem hogy ilyen spektrum meg olyan spektrum de egyelőre a nyers lumen nálam mindig nyert /ezért se akarok 190 alá menni/
Még nagyon vegyesek az érzéseim ezzel az egésszel de pár hónap múlva úgy is minden kiderül.
Én 4db -ot rakok 50x50-es terület fölé, idővel majd lesz side by side cree-vel is, de az már csak akkor ha ez a citizen bevált. /nem vagyok egy led FAN, sőt…/
Ez nem off, ebből 6db hobbié lesz :)

Charass

Active member
Ha nagyon utánajár az ember akkor lehet találni egy árban. Viszont a szállítási költségeket is nézve cree-t olcsóbban találtam. Citizenre azt mondják jobb hatásfokuk van.

Igen, a fölött elsiklottam, hogy 16 darab lesz, így már szükségtelen a lencse!

Én nagyon rajta vagyok ezen a led témán! Villámcsapásként ért a felismerés mikor rátaláltam az első ilyen threadre amiben ilyenekkel nyomják! 1,5g/w meg 2g/w meg még fölötte is aki profi!

Annyit még had kérdezzek meg, hogy milyen hővezető "ragasztóval" teszed a heatsink-re? Gondolom megy a ledhez tartozó holder-be amit rácsavarozol, de a led és a borda közé kell paszta is ugye.

Nekem 50x90-es terület fölé kéne, azért gondolkodom 2 darab ledben. Úgy számoltam, hogy a cirka 100W mellé 24000 lumen-t ad le a cree cxb 3590-es chip. Ha minden igaz 1400mA-el hajtva.

Az eddigi olvasataim alapján, szerintem pozitívan fogtok csalódni mindketten! Már nem ott jár a led technologia mint 5-6 éve! Örülök neki, hogy belevágtok srácok! ;) Jó lesz látni magyarul is némi tapasztalatot velük!

Magtól ollóig ezzel nyomjátok gondolom, nem csak grow vagy bloom fény lesz?!
Valami dimmer-t terveztek rá? Vagy fullba megy mindig?

Dapk

Active member
Veteran
Full-ba lesz tolva! Az ilyen 2g/wel mindig az a baj hogy a virág valahogy sose úgy nézett ki mint hps alatt -én simán aztmondanám hogy jó szar /illetve 2nm-ről 300w-el azé nem olyan nehéz teljesíteni a 600g-t viszont 1200w-el a 2.4kg azé macerásabb/. Ezért se fogok 450-600W/nm alá menni /számomra elsősorban a hő veszteség és a jobb fénylefedetség miatt érdekel a téma.
COB-al kezdtem azt látni hogy tud olyan virágot produkálni amire nekem szükségem van, persze ez ilyen hiszem ha látom... -kurva szkeptikus vagyok ám.
Magtól ollóig, de én hps-el is magtól ollóig megyek ha arról van szó -mondjuk eslősorban dugványok fognak alá kerülni így ennek még kisebb a szerepe.

Charass

Active member
Ja hát értem én! Nem is feltétlenül azt mondom, hogy jobb mint a hps, de ezek a cod ledek ha nem is jobbak, már bőven alternatívák lehetnek főleg ha valaki hőproblémával kűzd vagy nagyobb teret akar bevilágítani ugyanakkora watt számmal, ahogy Te is írtad!

Az meg a másik, hogy olyan nagyban soha nem gondolkodtam még, szóval nekem max 0.5 vagy később majd 1 négyzetméterre kell. Nálam a hang is olyan, hogy nem kell a légpumpa és a venti mellé még plusz zaj, és ezeknek a tápja ha jól tudom hangtalan. Egy analóg hps trafó meg eléggé tud búgni, a digitális meg nem óccsó.

A virágok szerkezete, hogy más a led alatt na ezt nem tudom, ilyen mélyen még nem ástam bele magam, de utána olvasok ennek is!

Nagyon kíváncsi leszek, hogy fog beválni nektek! Azért az a 16 darab tuti odabasz fénymennyiségben!

Edit: Hő paszta lesz? Azt lefelejtetted a válaszból!

wh1p3dm34t

Modortalan
Supermod
Veteran
🦫 Special 🍆
A cree tudtommal drágább. Meanwell, igen!
Nem tervezek semmi olyat ami levesz a lumenből /ergo lencsét se, habár a foglat támogatná/meg amúgy is minek 16db lesz elosztva 1nm-en, ha így nem tud eléggé "szorni" akkor dobom is ki /én elhiszem hogy ilyen spektrum meg olyan spektrum de egyelőre a nyers lumen nálam mindig nyert /ezért se akarok 190 alá menni/
Még nagyon vegyesek az érzéseim ezzel az egésszel de pár hónap múlva úgy is minden kiderül.
Én 4db -ot rakok 50x50-es terület fölé, idővel majd lesz side by side cree-vel is, de az már csak akkor ha ez a citizen bevált. /nem vagyok egy led FAN, sőt…/
Ez nem off, ebből 6db hobbié lesz :)
még a könnyem is kicsordult

hobbi ur

Well-known member
hobbinak meg a faszábú a zörömcseppis kicsórdút

azistenitdevárommá

offoljátokszéjjelanaplót e'! lévánszarva

hobbi ur

Well-known member
haladnak lassan a benti dolgok, hűtött jégakkus vízzel milliószor jobb eredményt produkált az éppen kieső kis kör, végre újra nincs panasz a minőségre, a mennyiség is oké, pedig életének nagy részét a giga forróságban töltötte le

Charass

Active member
Valahol olvastam már, nem emlékszem pontosan hol, (szóval az igazságtartalma is kétes.) Hogy a víz hőmérsékletével csökken ugye a benne oldott anyagban előforduló oxigén, és sok esetben vezet ez root rot-hoz. De elméletileg egy bizonyos szintig ezt ellensúlyozni lehet több levegő bejuttatásával a vízbe. Több airstone, erősebb pumpa... Ne kövezzetek meg ha faszság, erre emlékszem de forrást nem tudok mondani.

(Led dolgozik már? Fasza? :D)

hobbi ur

Well-known member
beírok má a hobbiba hogy el ne vesszen
a gondozás nélküli kinti kertekben 50g/tő jött le, jó kevés, azért menni kell rendszeresen tápozni hogy puffasztott rizs legyen

hobbi ur

Well-known member
kellene tanács, vennék 2 sátrat, homelabra gondoltam, a székesfehvári grínlav megbízható hely például? vagy honnan javasoljátok?

Charass

Active member
Mennél érte személyesen, vagy rendelnéd? Ha mész érte, akkor oda amelyik a legközelebb van! :D

Ha rendeled akkor bushdoctor mondjuk? Vagy drágák? Sokan rendeltek innen a fórumról gond nélkül a servovendiről is. Én is utóbbiból tervezek jövő hónapban! Ott az árak is egész jók általában.

hobbi ur

Well-known member
köszönöm dev lerendelve, jóval ócsóbb tényleg, aztán lesz amilyen lesz, a lényeg, hogy az egész szoba helyett csak fél szobát foglaljon ezután.