29 fok a tápoldat, fehér biztos nem lesz a gyökérzet... :S
29 fok a tápoldat, fehér biztos nem lesz a gyökérzet... :S
az marha érdekes, hogy a levegőztető 24re állításával szinte azonnal fordult a pH helyzet és nem kell ph+-t adagolni. ???
A dwc-nél az egyik legrelevánsabb a tápoldat hőmérséklete! -ezt te honnan vetted? - /persze meggyőzhető vagyok, de vmi forrást kérek/ A közeges rendszerenél jobb a helyzet, ott is leginkább a gyapot és a coco ami bírja...Ennek mindig is így kellett volna lennie. Nem az oldat hőmérséklete a fő probléma, hanem az oldat hőmérsékletéből adódó oxigénhiány. Tudni illik a víz hőmérsékletének emelkedésével, a benne oldott formában jelenlévő oxigén mennyisége csökken. A halak sem igazán komálják ezt ugyebár... ÉÉÉS itt jön a DWC titka, mégpedig a gyökérzet direkt oxigénhez való juttatása, ami így is képes a zoxigént kivenni, de most nem a vízbű. Éppen ezért dwc-ben, annyira nem releváns az oldat hőmérséklete. Ettől függetlenül még célszerű hűvösen tartani. Magyarul, ha nem 24/7 megy a levegőztetés, akkor az egész megbaszta, főleg ha még langyi is, mint a medencében elengedett vizelet. Elveszed a gyökérzettől az oxigént. A peroxiddal is oxigént viszel be, ezért látod jobbnak tőle.
Má bocs hogy így belepofázok, és remélem jól tévedek, hogy tkp. hómméd dwc-t használsz.
nagy a baj kedves kqrkedvelő barátaim, mert az szerintem wr lesz, a kezdeti pamacsok szaga alapján. én nem tudom mi az istent mondjak, amikor bő egy éve a szünet kezdetén odaadtam annak a 2 töknek minden anyát rendben felcímkézve, még nem gondolhattam hogy bazdmeg mindent összekevernek. meg igazából nem is boldogultak, nem lett az egészből semmi. illetve annyi, hogy elbaszták hobbi renoméját. azt hiszem még annyit tudok tenni, hogy körbenézek, látok -e valamelyik kertben lilás szárat, aztán veszek le klónt, hogy ha virágzik majd lekövessem, de vajmi kevés az esély. szívemből szerettem vna segíteni, no. teremni mindenesetre jóval többet terem a kqr-nél, mindig a wr volt a második a jb után. ez ugyan sovány vigasz. nem édes gyimilcsös hanem jó kutyaszarszagú. mi legyen?