What's new

Φούντες εξωτερικής καλλιέργειας

scourouhi

Member
Η ώρα ποτίσματος δεν πειράζει , ο ήλιος είναι φίλος ,πόσα λιπάσματα να είχε το χώμα ; Μήπως τα παραπότισες ; Όσο περισσότερο φως τόσο καλύτερα . Θα πάρουν τα πάνω τους μην ανησυχείς ,είναι πολύ δύσκολο να πάθουν σοβαρή ζημειά . Δώσε πεισσότερη σημασία στην προετημασία της καβάτζας σου, εκεί παίζεται το παιχνίδι όλο .Έχεις φροντίσει για νερό ή θα πέσει κουβάλημα ; Καλή συνέχεια .

Papastroumf

Member
Η ώρα ποτίσματος δεν πειράζει , ο ήλιος είναι φίλος ,πόσα λιπάσματα να είχε το χώμα ; Μήπως τα παραπότισες ; Όσο περισσότερο φως τόσο καλύτερα . Θα πάρουν τα πάνω τους μην ανησυχείς ,είναι πολύ δύσκολο να πάθουν σοβαρή ζημειά . Δώσε πεισσότερη σημασία στην προετημασία της καβάτζας σου, εκεί παίζεται το παιχνίδι όλο .Έχεις φροντίσει για νερό ή θα πέσει κουβάλημα ; Καλή συνέχεια .

Παραποτισμα δεν εγινε σε καμια περιπτωση.στο προηγουμενο ποτισμα εβαλα 2.5λιτρα σε 4 φυτα τωρα πηραν 3 λιτρα .αναπτυχθηκαν αρκετα σε 3 μερες εχω να πω.Δυστηχως θα πεσει κουβαλημα γιατι δεν υπαρχει δυνατοτητα να εχω εκει καποια ποσοτητα.ετσι ειναι οι συνθηκες...ευχαριστω πολυ φιλε μου !! Peace :tiphat:

scourouhi

Member
Στη θέση σου θα έβαζα στις γλάστρες μου μπόλικα οργανικά υλικά για να βαστάνε το νερό που ρίχνεις . π.χ χωνεμένη κοπριά ,τριφύλι ξερό για ζωοτροφή ,πριονίδη από φυσικά ξύλα κλπ . Την επόμενη φορά πρέπει να βρείς και να ετοιμάσεις την καβάτζα από την περίοδο των βροχών .Με ένα χοντρό μεγάλο νάυλον μπορείς να μαζέψεις πολυ νερό βρόχινο .Με ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο μπορείς να κάνεις το πότισμα αυτόματο . Είναι κάρτα το γαμωκουβάλημα νερού .Σκέψου ότι θα χρειαστείς περί τις πενήντα διαδρομές μέχρι τη συγκομιδή .Μη δημιουργείς μονοπάτι προς την καβάτζα . Επίσης ένα από τα βασικά που πρέπει να σκεφτείς είναι το που θα το ξεράνεις .Θα βρεθείς τον Νοέμβρη με πολύ φούντα που θα μυρίζει από μακρυά .Καλή συνέχεια .

Papastroumf

Member
Στη θέση σου θα έβαζα στις γλάστρες μου μπόλικα οργανικά υλικά για να βαστάνε το νερό που ρίχνεις . π.χ χωνεμένη κοπριά ,τριφύλι ξερό για ζωοτροφή ,πριονίδη από φυσικά ξύλα κλπ . Την επόμενη φορά πρέπει να βρείς και να ετοιμάσεις την καβάτζα από την περίοδο των βροχών .Με ένα χοντρό μεγάλο νάυλον μπορείς να μαζέψεις πολυ νερό βρόχινο .Με ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο μπορείς να κάνεις το πότισμα αυτόματο . Είναι κάρτα το γαμωκουβάλημα νερού .Σκέψου ότι θα χρειαστείς περί τις πενήντα διαδρομές μέχρι τη συγκομιδή .Μη δημιουργείς μονοπάτι προς την καβάτζα . Επίσης ένα από τα βασικά που πρέπει να σκεφτείς είναι το που θα το ξεράνεις .Θα βρεθείς τον Νοέμβρη με πολύ φούντα που θα μυρίζει από μακρυά .Καλή συνέχεια .

Μονοπατι δεν δημιουργω είναι αρκετα μεσα η καβατζα.Αυτο με το ναυλον καλη ιδεα.με τον κουβα πως το κανω αυτοματο?ποσο δικιο εχεις γιαυτο με το νερο !!!:peacock: οντως για ξεραμα δεν εχω σκεφτει κατι αλλα κατι θα βρω!!! Ο παπαστρουμφ βρισκει λυσεις! Το οργανικο υλικο που λες το βαζεις πανω στην επιφανεια η το ανακατευεις με το χωμα??

scourouhi

Member
Όχι κουβά ,βαρέλι πλαστικό 100,200 λίτρα .Γεμίζει το χειμώνα και μετά υπάρχουν τρόποι ... Τα υλικά τα ανακατεύεις με το χώμα σου και μπορείς να βάλεις πιο πολύ κοπριά στο βάθος της γλάστρας . Βάλε πιατάκι μεγάλο στη γλάστρα να μαζεύεις το νερό που βγαίνει και να το ξαναρίχνεις για να το ρουφήξει όλο. Κουβάλημα νερού σε σακίδιο πλάτης ανθεκτικό . Πάρε μεγαλούτσικο και γερό ,θα σου χρειαστεί . Βρές το σημείο στο google earth και κάνε και μια ανίχνευση στα περιξ .

Papastroumf

Member
Όχι κουβά ,βαρέλι πλαστικό 100,200 λίτρα .Γεμίζει το χειμώνα και μετά υπάρχουν τρόποι ... Τα υλικά τα ανακατεύεις με το χώμα σου και μπορείς να βάλεις πιο πολύ κοπριά στο βάθος της γλάστρας . Βάλε πιατάκι μεγάλο στη γλάστρα να μαζεύεις το νερό που βγαίνει και να το ξαναρίχνεις για να το ρουφήξει όλο. Κουβάλημα νερού σε σακίδιο πλάτης ανθεκτικό . Πάρε μεγαλούτσικο και γερό ,θα σου χρειαστεί . Βρές το σημείο στο google earth και κάνε και μια ανίχνευση στα περιξ .

Φιλε μου αμα δεις πως ειναι το μερος,δεν περναει τπτ (για βαρελι που ειπες,αν προσπαθησουμε να το περασουμε ισως ανοιξει μονοπατι) νταξει το πιατακι δεν ειναι αναγκαιο γτ τα ποτιζω σιγα σιγα σε 3-4 δοσεις μεχρι να δω οτιβσταζει λιγο τοτε σταματαω.για προτεινε κανα σακιδιο για να κτλβ καλυτερα τι εννοεις.αυτο με την κοπρια μπορω να το κανω τωρα στην μεταφυτευση που θα κανουμε ε 1.5 βδομαδα?

scourouhi

Member
Ένα σακίδιο που θα χωράει το μπιτόνι με το νερό και θα σου είναι άνετο . Φτιάξε το μίγμα σου τώρα . Γιατί δεν φυτεύεις απευθείας στο έδαφος ; ( Συγνώμη για τα τηλεγραφήματα αλλά δεν τα πάω καλά με την πληκτρολόγηση ).

Papastroumf

Member
Ένα σακίδιο που θα χωράει το μπιτόνι με το νερό και θα σου είναι άνετο . Φτιάξε το μίγμα σου τώρα . Γιατί δεν φυτεύεις απευθείας στο έδαφος ; ( Συγνώμη για τα τηλεγραφήματα αλλά δεν τα πάω καλά με την πληκτρολόγηση ).

Δεν το σκεφτηκα κατευθειαν γτ πιστευω οτι ειναι κακο το χωμα. (υπεθεσα) λες τωρα στην τελευταια μεταφυτευση να το χωσω κατευθειαν μεσα?? Κοιτα το σακιδιο μου χωραει ανετα 3 χ 1.5 λιτρο μπουκαλια.αλλωστε λιγο δυσκολο να ειναι και τα 4 θυληκα.θενκς φιλε οσο για τηλεφραφηματα επιλογη σου και ευχαριστω πολυ εστω και υπο τετοιο τροπο.

scourouhi

Member
Καλησπέρα μπαρμπα Στρούμφ .Θα έχεις πλεονεκτήματα αρκετά αν τα βάλεις στο έδαφος .Στη χειρότερη βάλτα στο χώμα βαθειά μαζί με τη γλάστρα .Μ'αυτό τον τρόπο κατεβάζεις αρκετά το ύψος των φυτών και η γλάστρα θα παραμένει το καλοκαίρι δροσερή και δεν θα εξατμίζεται το νεράκι πού'χεις ρίξει .

Papastroumf

Member
Καλησπέρα μπαρμπα Στρούμφ .Θα έχεις πλεονεκτήματα αρκετά αν τα βάλεις στο έδαφος .Στη χειρότερη βάλτα στο χώμα βαθειά μαζί με τη γλάστρα .Μ'αυτό τον τρόπο κατεβάζεις αρκετά το ύψος των φυτών και η γλάστρα θα παραμένει το καλοκαίρι δροσερή και δεν θα εξατμίζεται το νεράκι πού'χεις ρίξει .

Θεμα με το υψος πιστεψε δεν εχω για κανενα λογο.αλλα βρισκω ως πλεονεκτημα το θεμα με την δροσια οποτε θα σκαψουμε λακο και τα βαλουμε μεσα με αναμειξει αυτων που ειπες ειτε με κοπρια!! Θενκς και παλι :) :dance013:

Papastroumf

Member
Ηappy to help πατριώτη . Εγώ είμαι 1 μήνα μπροστά από σένα . Μαζί θα τα πάμε φέτος . Τα δικά μου όμως θα πάνε μόνα τους ,2-3 φορές θα τα επισκεπτώ . Καλή επιτυχία νά'χουμε !
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=305830
Χαχα επισης φιλε καλη επιτυχια. Εμενα ειναι 6μηνιτικα ρε θα αργησουν πολυ :/ υπομονη. Οταν λες μονα τους εχεις καποιο ειδος αυτοματου ποτισματος?? Αν ναι θελω λεπτομέρειες γτ θα χρειαστω κτ τέτοιου

scourouhi

Member
Τα δικά μου θα ωριμάσουν αργότερα απο τα δικά σου κι ας είναι ένα μήνα μεγαλύτερα .Θα κόψω αρχές Νοέμβρη νομίζω . Αυτόματο έχω , ποτίζω κάθε 3 μέρες και ρίχνω πολύ νεράκι . Ψάχνω από το χειμώνα και βρήκα ένα λαστιχο που περνάει μέσα από ένα πλατύ χαντάκι και πηγαίνει νερό σε ένα εξοχικό στον απέναντι λόφο . Έκοψα το λάστιχο ,έβαλα ένα ταυ και ένα αυτόματο timer . Με αυτό τον τρόπο είναι πολύ ξεκούραστη η φάση .Ελπίζω να με εκπλήξουν οι Σατίβες μου .

Papastroumf

Member
Παιδια ο φιλος μου παρατηρησε οτι τα φυτα ψηλωνουν και εχουν ελαχιστα φυλλα. Παρατηρήτε εσεις κατι τετοιο?? Και αν ναι σε το μπορει να οφείλεται? ?

scourouhi

Member
Καλημέρα . Δεν ξέρω που οφείλεται ,δεν έχεις και φωτό ... Μη σε απασχολεί όμως . Θα πάρουν τα πάνω τους όταν τα βάλεις στην τελικά θέση τους . Σκάψε και βάλε τις γλάστρες σου βαθιά στο χώμα . Κοίτα αυτό το κόλπο ,είναι πολύ καλό για να κρατάει το νερό . Μη βάζεις πολύ περλίτη στο μίγμα χώματος , 1/10 είναι αρκετό .
https://www.youtube.com/watch?v=Jd7zjA4aI1A

Papastroumf

Member
Φωτο δεν εβαλα ρε.δες απο τις προηγουμενες!!! Αυτο με το χωμα και την γλαστρα θα το κανω.οσο για τον περλιτη το χωμα ετσι και αλλιως 10% εχει.μια ερωτηση η γλαστρα οταν θα ειναι στην τρυπα να αφησω κενο μεταξυ τρυπων γλαστρας και εδαφους??? Η να το γεμισω ολο το κενο?

scourouhi

Member
Χωρις κενό και η γλάστρα λίγο πιο χαμηλά από την επιφάνια . Με το θάψιμο της γλάστρας δεν φοβάσαι να τη ρίξει ο αέρας .