What's new

Φούντες εξωτερικής καλλιέργειας

Papastroumf

Member
Σουρουχι ευχαριστουμε πολυ. Πραγματι και μεις ειμαστε ευχαριστημενοι παροτι πρωταρηδες κνμ καλη δουλεια.οσο για την εδαφοκαλειψη δεν το ηξερα.θα το εφαρμοσουμε!!!

Papastroumf

Member
Εγινε και η 3η μεταφυτευση αλλα δυστηχως ξεχασαμε να βγαλουμε φωτο.τεσπα οταν παμε για την 4η θα τα βγαλουμε ολα μαζι.το χωμα εκει ειναι πολυ πετρωδες και σκληρο και μας βγαινει ο πατος για να κανουμε μια τρυπα.μετα απο ενα σημειο δυσκολευει πολυ το σκαψιμο.οσο γιαυτο το στρωμα που λεγαμε περι εξατμισης νερου ξεραμενο γκαζον κανει?

scourouhi

Member
Δεν ξέρω σίγουρα για γκαζόν ,μπορεί να είναι ψεκασμένο με φυτοφάρμακα περίεργα . Βάλτε χορτάρια από την περιοχή κι ας είναι και χλωρά ,θα ξεραθούν σε μια βδομάδα .
Πάρτε ένα βαζάκι μελάσα και προσθέστε την στο νερό που ποτίζετε ,κανεί καλό .
http://weed-ellas.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2447.html

παιδιά μελάσα βάζουμε σε κάθε πότισμα ? ή μόνο όταν δίνουμε και τα υπόλοιπα λιπάσματα? ή όταν δίνουμε τα υπόλοιπα λιπάσματα , δεν δίνουμε μελάσα για να μην πέσουν πολλά, ευχαριστώ

Papastroumf

Member
εγώ απ'οσο ξέρω μελάσα βάζουμε στην ανθοφορία ,δεν ξέρω για βλαστική ανάπτυξη,βασιλη όσο για τα λιπάσματα δεν γνωρίζω καθόλου. λογικά κάποιος που ξέρει θα σε ενημερώσει!

scourouhi

Member
Καλημέρα σύντροφοι . Ο λόγος που προτείνω μελάσα στην αρχή της καλλιέργειας είναι επειδή η μελάσα θα δώσει τροφή στους ωφέλιμους μικροοργανισμούς του εδάφους .Το ιδανικό είναι να φτιάξουμε aerated compost tea και να ποτίσουμε 2-3 φορές στην αρχή .

εγώ φίλε είμαι στην ανθοφορία τώρα και σήμερα πότισα πρώτη φορά , ξέρεις κάθε πότε πρέπει να δίνω μελάσα?

scourouhi

Member
Δεν υπάρχει πρέπει με τη μελάσα . Στη θέση σου θα έβαζα μια φορά την εβδομάδα ,την μέρα που ρίχνεις σκέτο νεράκι . Μία κουταλιά της σούπας σε 4 λίτρα νερό . Την διαλύεις πρώτα σε ζεστό νερό και την προσθέτεις στα 4 λίτρα . Καλό κάνει ,κακό δεν κάνει ...

Papastroumf

Member
Οκ το καταλαβα αυτο με την μελασα. Να ρωτησω κατι αλλο τωρα. Τα σκουληκια ειναι καλο να ειναι μεσα στο χωμα που εχουμε φυτεψει η θα φανε τις ριζες???

scourouhi

Member
Χαχαχα πλάκα κάνεις ; Τα σκουλήκια είναι ο καλύτερος φίλος του κηπουρού !!! Εαν έχει σκουλήκια το χώμα σου σημαίνει πως είναι υγιές και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά .Τα σκατά τους είναι γαμάτο λίπασμα . Ψάξε worm castings .

Papastroumf

Member
Ευτυχως γιατί το χωμα εδω εχει πολλά σκουληκια και ειναι τεραστια σε μεγεθος. Ενημερωση σχετικά με τα φυτά. Λοιπον αποτι φαίνεται έχουμε 2 διαφορετικους φαινοτυπους. (Αυτους μπορω να ξεχωρισω).Εχουμε ενα πολυ καθαρο σατιβα και ενα πολυ καθαρο ιντικα. Βαλαμε ξυλακια και ειδαμε την διαφορα μετα απο 2 μερες. Αυτο που υποθετουμε οτι ειναι σατιβα πηρε γυρω στους 3-4 ποντους σε αντιθεση με το ιντικα που πηρε 1 αντε βαρια βαρια 2 ποντους.Εχουν αλλωστε και τα χαρακτηριστικα. Δειτε και φωτο. Α και μια παρατήρηση οπου θελω να μου πειτε την γνωμη σας. Το 4ο που δεν το κάναμε ακόμη μεταφύτευση είναι πολυ πιο μεγαλο απο τα αλλα και εχει πιο χοντρο κορμο και λεω εγώ τωρα μηπως ειναι αρσενικο?? Απο περιεργεια το λεω οχι οτι θα μπει τσεκουρι απο τωρα. Για παρτε ματι τα μωρα!!!
20150603_210400.jpg ιντικα φαινοτυπος

20150603_210439.jpg σατιβα φαινοτυπος

20150603_210255.jpg δεν ξερω αλλα μεγαλωνει πολυ ωραια και ομοιόμορφα

20150603_210509.jpg προβλεπόμενο αρσενικο

:peacock: :tiphat: ακουω γνωμες και συμβουλες.

μια χαρά σε βλέπω εγώ φίλε , έχε το νου σου γενικά μην είναι κάποιο αρσενικό και στα γεμίσει όλα σπόρια.. αυτό από εμένα, καλή συνέχεια!!

Papastroumf

Member
Βασιλη ευχαριστούμε πολυ.εχουμε το νου μας τωρα γιατι βρισκομαστε 4-5-6 γονατο.

Papastroumf

Member
Μια ερώτηση ακομα. Τα μυρμήγκια βλαπτουν το χωμα? Στην περιπτωση μας απο μαλακια αφησαμε την τύρφη εξω στα ανοιχτα και γεμισε μυρμήγκια και καναμε την τελευταια μεταφυτευση μαυτο το χωμα. Rip το φυτο η οχι?

scourouhi

Member
Τα μυρμήγκια δεν αποτελούν πρόβλημα . Ίσως είναι και χρήσιμα μερικές φορές . Τρέφονται με νεκρή φυτική ύλη και δεν ενοχλούν τις ρίζες ή τα φύλλα .

theia

Member
ta fobame ta mirmigia kai genikos kathe zouzounaki !! gt kanate metafitepsi me xwma mesta mirmigia ? tetia lathoi ta plirwneis sinithos !! prosoxi sta arsenika min s bgaloun mpananes kai xekinisei gonimopiisi !!

Papastroumf

Member
Θεια διαβασε πιο πανω.εξηγω γτ καναμε μεταφυτευση.γινοτανε rootbound και δεν ειχαμε αλλο χωμα. Πιστευω την καθυστερησαμε αρκετα την τελευταια.τεσπα εγω πιστευω το τελευταιο που το κνμ μεταφυτευση (με τα μυρμηγκια ) ειναι αρσενικο γτ μεγαλωνει πιο γρηγορα απο τα αλλα. Θα ανεβασω φωτο σημερα η αυριο.

Papastroumf

Member
1 θετικο και 2 που θα μου πειτε εσεις. Τα μυρμηγκια εξαφανίστηκαν (το θετικο). Τώρα σημερα που πηγαμε να τα δουμε το 1 που τεινει σε ιντικα φαινοτυπο εχει κατι σημαδακια σε μερικα φυλα σε 2-3 αν δεν κανω λαθος.θα βαλω φωτο να δειτε.και στο ενα που εχει σατιβα φαινοτυπο νομιζω οτι εχει βγαλει προανθους μουνοτριχιδια .αυτα ειναι που φαινονται στην φωτο η ειναι φαντασια μου ? Οσο μου λετε εσεις τι ειναι το προβλημα θα το ψαχνω και εγω.
20150606_134640.jpg τα τραχιδια

20150606_132829.jpg τα σημαδια

Για σημαδια απο εντομο το κοβετε?