What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Fish131

Active member
Tak moje krzaczki wygladaly 10 dni temu i od tamtej pory ich nie widzialem (mialem jeszcze papaye ale slimaki wszamaly wszystkie ;/)

Santa Maria

Skunk#1 i 2x bagseed x sweet roxana

Skunk#1

Bagseed (niestety kiepskie nasiona wiec lipa krzaki)

A to porcja ktora czeka na wysadzenie na spota

Last edited:
B

bronek

ducePL said:
bronek ten jest jakis marny http://www.icmag.com/gallery/data/500/10165kshacky_3_.jpg dowiedz sie co mu jest bo jesli to bedzie przyczyna gleby to ja jak najszybciej wymien albo cos bo predzej czy puźniej reszte roslin też to dopadnie...
A tak to nieźle ;) 3maj sie
Hmm to jest WW, niedawno przyciete i wysadzone spod HPS'a, wiec raczej jeszcze nie doszlo do siebie...
EDIT:
kov!! naprawde kozackie planty...
mam nadzieje,ze moje choc to pelna guerilla dadza mi uciechy choc na kilka miesiecy :chin: :joint:
nie moge doczekac sie pozniejszych fotek z Twojej "pasieki"

Last edited:

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
dziekuje panowie za mile przyjecie :)

spotow mam kilkanascie ale nie wszedzie wszystko wykielkowalo.. sa takie dolki gdzie ani sztuka nie wyszla a sa takie gdzie wszystkie (dawalem po 4-5 pestek). komplet czyli 4 planciki wyszly tylko w 1 dolku, w dwoch dolach wogole nic sie nie pokazalo chociaz mialem nadzieje bo dobre strainy mialy byc..
w jednym spocie troche sie niezgrabnie zachowalem i wysypalo mi sie z samarki ze 20 nasion.... wygrzebalem je jak umialem ale itak sporo zostalo i tam 2 sztuki rosna bardzo blisko siebie teraz, zobaczymy co z tego wyniknie :/
ostatnio ja je widzialem (to bylo 8 dni temu a nie 10 jednak) to ponad ziemie wystawalo 28 sztuk ale w tamtej okolicy kreci sie sporo slimako, zajecy i ogolnie rozne rzeczy sie moga zdarzyc wiec licze sie z tym ze ta liczba bedzie spadac.
zrobilem blad idac po raz pierwszy ogladac spoty bo nie wzialem dodatkowych pestek do uzupelnienia tam gdzie nie wykieklowalo nic albo niewiele; trzeba bylo powrzucac jeszcze pare fasolek i chyba zrobie to nastepnym razem (bedzie juz naprawde pozno ale rydzyk fizyk) :D
na spotach mam mieszanke 5-gatunkowa: ziemia ogrodnicza, troche torfu, troche kurzaku, troszke dolomitu i troszke nawozu mineralnego. spoty przygotowalem w pazdzierniku '05 wiec czesc ubstancji odzywczych poplynela w wody gruntowe jak sadze. podczas sezonu cos sie jeszcze ponawozi dla pewnosci.

kov jak zwykle na prowadzeniu, czlowiek o zielonych palcach :) pozdro brachu i pozdr wszystkim ktorzy pamietaja stare dobre czasy ;)

k_kaliber

Member
rogin said:
ducePL

A jeszcze moje pytanko kupilem dolomit i dosyc duzo go dalem pod roslinki narazie sa male i nic im sie nie dzieje ale czy mozna przesadzic z dolomitem ?? Czy moze dojsc do uszkodzenia roslinek ?? Ktos sie juz z tym spodkal ?
PEACE
Tak ja gdzies przeczytalem, ze z dolomitem nie mozna przesadzic.
Wiec sypnolem sporo. I popazylem roslinki.
Potem szukalem i znalazlem, nalezy go dobrze wymieszac z ziemia bo inaczej zrobia sie bryly i palic korzenie.
Ale....

WeedTime

Member
Piekne outdoory bracia ;] niech wyrosna z tego szczyty pod samo niebo hehe.

U mnie jeszcze koncowka poznego indoora. Bede mial zapasy na wakacje dlatego zrezygnowalem z out a we wrzesniu znowu start :] Poza tym mam za dobre nasiona na out hehe :)

WW 5-6 tydzien 12/12
437612_1_.jpg

437612_44_.jpg

T

technoMAXgrower

no fajno fajne szczyciki weed profeska, jak to 5 tydzien to maja czas zeby jeszcze spuchnac. Robisz w hydro wiec planty powinny ci dojsc w termine jaki jest podawany w opisach na stronkach seedbankowi.

Kov twoje roslinky soczyscie wygladaja na tych zdjeciach :yummy:

A tu ponizej to loferson's trawulec
6276DSC02741-med.JPG

pozdro zioms

ciau

Last edited:

WeedTime

Member
dzieki, u ciebie tez super garden technoMAX. ile maja te na zdjeciu ?

moje caly czas sie powiekszaja, wrzucilem nowsze zdjecia to mojego thread'a

peace

Last edited:
To i ja coś wrzucę...
1

2 Jak widać mam już jednego samca :(, odmiana to hells angel x LR

3

4

5

6

7

8

9

W tym roku złodzieje również nie próżnowali... wynieśli mi 1/3 ogródka w postaci sadzonek... I nie udało mi się zrealizować moich planów, czyli zasadzenia 200 roślin... Ostatecznie mam 65 krzaków, mam nadzieje że dotrwają do końca, a złodzieje będą trzymać się od nich z daleka...

G

Guest

Hog dog ladny krzaczor :D ten gest w rekawiczce kojarza mi sie z jednym kolesiem, ciekawe czy sie myle :p

diploidalny ladnie ladnie...

G

Guest

wchodzisz do swojej galerii --> klikasz na miniature zeby powiekszyc --> na dole pojawia sie zielony pasek naktorym jest opcja ' edit photo ' --> zaznaczasz ta opcje: 'If you want to delete this image completely, check this box' --> i po sprawie :D
mam nadzieje ze sie polapales
ps. fajny krzak
pozdro

T

technoMAXgrower

Weed na tym zdjeciu maja za soba 3 tydzien i dopiero zaczynaja pojawiac sie pierwsze paki.

Dzisiaj wytargalem jednego krzaka z boxa i zaliczylem niezle zdziwko jak policzylem ile szczytasow jest na roslince, blisko 20 bobkow nie wiem dokladnie ale gdzies kolo tego bedzie oblepionych, Przyznam szczerze ze tak gesto w ogrodzie to nigdy nie mialem

diploidalny sporo krzaczkow nasiales, 200szt :yoinks: wydaje mi sie ze chyba ciezko byloby ogarnac taka ilosc roslin? Byc moze sie myle

Last edited:

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
no bardzo ladnie tam u was panowie!
jak widac oplaca sie wysiew jak najwczesniej zrobic...

mam pytanie czy oprocz mnie i kova ktos jeszcze stosuje metode "sama se kielkuj biczo" i wrzuca pestki prosto na spota czy wszyscy najpierw kielkuja w boxach i dopiero sadzonki ida out?

PS gelowas kojarzysz roslinke ponizej? :)
powiedz mi, czy jak mam 1 sztuke to ona sie sama zapyli czy raczej nie ma co liczyc na wyprodukowanie paru pestek?

B

bronek

NKOTS said:
mam pytanie czy oprocz mnie i kova ktos jeszcze stosuje metode "sama se kielkuj biczo" i wrzuca pestki prosto na spota
Ja stosowalem w tym sezonie ta metode i moge powiedziec, ze raczej z powodzeniem. Co prawda,niektore partie namaczalem wczesniej, niektore puszczaly juz kla, ale mam tez dwa spoty gdzie nasiona zostaly poprostu wrzucone w ziemie i wykielkowaly. Niestety czekaja je w najblizszym czasie przenosiny-jak przekopalem ziemie na poczatku wygladala w miare olrajt, ale teraz to praktycznie sam piach [wiem, wiem-amator hehe], ale nawet mimo tak lichej gleby roslinki powschodzily.
Podsumowujac-wrzucanie nasion bez uprzedniego kielkowania to dobry sposob. Nalezy jednak wczesniej odpowiednio przygotowac dolki. Jest to dobra metoda jesli ma sie duzo pestek-jakbym wyrzucil kaske na kilka szt markowych nasion to chyba bym je jednak wyrzucil na dwor juz w postaci sadzonek....

rogin

Member
"mam pytanie czy oprocz mnie i kova ktos jeszcze stosuje metode "sama se kielkuj biczo" i wrzuca pestki prosto na spota"

Ja wysadzalem prosto na dwor w zadnym boxie nie trzymalem bo niemam gdzie :/ Ale nie wrzucalem nasionek do ziemi zeby same wykielkowaly tylko do pojemniczka i jak puscily kielek to dopiero. Aha kilka nasionek trzymalem ok tydzien namoczonych i kielek byl taki duzy ok 3cm ze zaczal wypuszczac listki tak jak by w ziemi normalnie rosly.
PEACE

~jungle

Member
Siema NKOTS - Wrzucilem 3 pestki moczone wczesniej przez noc na spota ale nic z tego nie wyszlo bo miejscowka zostala przeorana przez dzika... Dzieki temu jestem okolo 2 tyg w plecy z pierwsza partia nasion.

Last edited:

mario_PL

Active member
ja wysadzalem ok dwu tygodniowe sadzonki, mam nasionka female i nie mialem serca zeby je narazac

za utracona cindy wysadzilem jeszcze early girl z HQS

pare swiezych fotek:

G

Guest

NKOTS to jest Leonurus sibiricus (marihuanilla) jak dobrrrze pamietam, chcesz zapylić ją pyłkiem Mj ? :O

Mam pare nasion, dzięki że mi prrzypomniales o nich dając ta fote heh :D zabieram sie do wysiania.

Latest posts

Latest posts