ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Witam. Dzisiaj bylem zobaczyc na rowerze jak tam moje krzaki... no wiec 5 krzakow mam jak narazie.... Mam ciekawe dwie rosliny ktore wyszly z jednego nasiona... Jak mylicie rozdzielic je , czy zostawic ? moze nastepnym razem wrzuce foty lepszej jakosci bo kolega wlasnie kupil sobie aparat cyfrowy
Oto jeden z 5 krzakow. Odmiana homergrownpurple x skunk#1
witam po dluzszej przerwie.
kov, wreszcie wygladasz jak czlowiek na tym avatarze
widze, ze tu towarzystwo mocno zaawansowane jak chodzi o tegoroczny out. ladnie wam rosna te krzaczki, szczegolnie podobaja mi sie planty WDB, tomasza, duce, mario.
ja dotarlem do kraju pozniej niz planowalem i dopiero po 1 maja wysadzalem pestki (prosto do ziemi metoda kov'a, zadnego namaczania, pelna naturka).
10 dni temu wygladaly tak:
za jakis czas bede mial okazje je ponownie zobaczyc, moze uda mi sie lepsze zdjecia zrobic o ile mi slimaki nie wsuna modeli hehe bo ostatnio sporo ich sie krecilo po okolicy spotow (te niebieskie granulki na fotach to Slimakol, jak dotad niezle sie sprawdza - na jednym spocie znalazlem z 15 skorup po slimakach a tylko jedna siewka lekko nadgryziona).
pozdro! jak milo ze w polandzie tak zielono, wreszcie sie cos zaczyna dziac
No, no, no NKOTS jestem pod wrazeniem, wrociles wkoncu do tego co dobre Czekam na updaty. I jak bys mogl to powiedz jeszcze co to za odmianke tam masz i ile ogolnie roslinek
strasznie zaluje,ze nie moglem byc z Wami na MMM 2006, ale ogladajac fotki [ktore na 100% nie oddaja w pelni klimatu jaki tam panowal], stwierdzam,ze strasznie pilnowana byla ta manifa
zerkajac np na tego fotosa [kov'a] : http://www.icmag.com/gallery/data/500/4497MMM_20_05_06_4_.JPG
mozna pomyslec,ze psow bylo mniej wiecej tyle ile bylo manifestujacych...
Dodatkowo chyba frekwencja byla nieco obnizona przez to,ze w stolicy tego dnia odbywaly sie rowniez inne manifestacje no i trwaly w najlepsze juwenalia ;/ Ale to tylko moje dywagacje-nie bylem to nie wiem....
A teraz troche kolorkow z podworka troche passion i WW [HH i HHxDark Chilla coming soon ]:
EDIT:
Zapomnialem dodac: Wiekszosc z roslinek rosnie na glebie sklepowej wymieszanej z miejscowa, dolomitem i krowimi plackami [na spod]
Na jednym spocie mam tez ziemie tylko miejscowa, ale wydaje mi sie,ze jest calkiem wporzo-to teren po rozlewiskach ;>
bronek ten jest jakis marny http://www.icmag.com/gallery/data/500/10165kshacky_3_.jpg dowiedz sie co mu jest bo jesli to bedzie przyczyna gleby to ja jak najszybciej wymien albo cos bo predzej czy puźniej reszte roslin też to dopadnie...
A tak to nieźle 3maj sie
Heyy NKOTS! Super ze posadziles w tym roku swoje roslinki!
Wygladaja naprawde w porzadku, nie ma sie co stresowac ze po 1 maja wysadziles, no a pelna naturka naprawde sie sprawdza, jezeli ziemia jest OK to i tak wyrosna potezne.
Bronek, rzeczywiscie masa policji byla, bardziej obstawiali niz lysych na pilkarskiej zadymie, ale nie ma co narzekac. Ta parada byla nielegalna, bo kanaba nie dostala pozwolenia na nia (z relacji Andrzeja), wiec dobrze ze i tak pozwolili ludziom sie przejsc. A jak jeszcze dolaczyla do nas demonstracja antygiertychowska ze swoja obstawa, to juz wogole od zielonych kamizelek oczy bolaly.
No dobra, to i ja zapodam 2 fotki z mojego aktualnie najladniejszego dolka. nasionka wsadzone do ziemi 13.04.06, Early Purple dostane od kolegi (philosophal stone)
Wszystkie moje pozostale dolki nie wygladaja tak przyjemnie, no ale to dopiero Maj!
Widze ze w tym roku Polska sie mocno zazieleni!
A, zauwazylem ze wreszcie jeszcze jeden polski weteran z OG sie wlasnie zarejestrowal, powitajmy go.....
Niewiem czy to po lewej to preflower czy 2 odgałęzienia wyrosły z jednego miejsca :O (wygląda na ta drugą opcje)
dam potem wiecej fotek tego czegoś
No i od czasu przesadzenia (ziema=pH 6 - 6,5 + 3 małe łyzki kurzaka, doniczka 3l) roba mi sie dziwne plamy na lisciach podobne sa do plam jakie powstaja gdy się rosle za blisko lapmy trzyma czyli poprostu wyglada jak by były popażone, czyli może mi korzenie płoną... ? za dużo kurzaka ?
Cały Big bud -LST (niestety najprawdopodobniej MEN a chcialem go pociachać na klony )
PS. kov Bardzo ładnie rosną i do tego jakie zdrowe. Trzymaj tak dalej
ducePL a kurzak to chyba naturalny nawoz co ?? Bo jak nie to bardzo zle zrobiles wogole nawet gdyby byl to naturalny nawuz nie powinienes nawozic ich przez ok 3 tyg one maja wystarczajaco substancji odzywczych w ziemi na ten okres.
A jeszcze moje pytanko kupilem dolomit i dosyc duzo go dalem pod roslinki narazie sa male i nic im sie nie dzieje ale czy mozna przesadzic z dolomitem ?? Czy moze dojsc do uszkodzenia roslinek ?? Ktos sie juz z tym spodkal ?
PEACE