What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

Witam. Czy zna ktos jakies dobre metody na odstraszanie saren. Przez te zwierzaki stracilem polowe roslin :[ Wysypalem jak narazie wokol mydlo bo slyszalem ze to cos daje... Jakie wasze zdanie ? Pzdr. h9t

czumek

Member
jol all green brothers! :)
swoj pierwszy post na tym forum zaczne od pozdrowien, wszyscy uzytkownicy macie pozdrowienia od czumka ktory narazie nie moze byc z wami choc czasem z kafejki napewno tu zaglada, dzis dostalem od niego login i haslo i kazal mi zalanczac zdjecia, pisac i pytac :)
kilka fot z dzisiejszych odwiedzin miejscowki:

na tym zdjeciu widac 1 krzaka ktorego masakrycznie zjadly slimaki i raczej nic z niego nie bedzie

tej roslince opadaja liscie i nie mam pojecia dlaczego, dzis podlalem je pierwszy raz od kad zostaly wysadzone i to na dodatek dalej 2 nakretki biohumusu na 2l wody, balem sie ze moge je przenawozic

z tego planta sciaglem dzisiaj duuzego slimaka, dlatego jest taki krzywy

h9tric, ja na poczatku jak wysadzilem z czumkiem roslinki to widzialem pare saren wokol spota, przez pare dni codziennie oddawalismy mocz w okolicy roslinek i wyrzucilismy w okolicy pare przepoconych podkoszulkow w ktorych gralismy w pile, od tej pory nie widac ani nie slychac saren

Last edited:

rogin

Member
h9tric najlepiej to wrzuc tam spocone skarpetki czy podkoszule i zmieniaj co tydzien to praktycznie najlepszy sposob ale jeszcze moglbys dookola posypac proszek do prania ale myslo chyba tez daje rade
PEACE

G

Guest

Walne dzisiaj proszek do prania bo koszulek mi zal ;) chyba ze jakies skarpetki :D
PS. Jest ktos na forum co ma nadmiar pestek out i moglby sie podzielic ? Fuck ale zostalo mi kilka krzaczkow bo wiekszosc wpierdolily sarny. Bleee ( jakby co to tylko pytanie wiec nie gnojcie ) :/ Pzdr. h9t

Fish131

Active member
Elo elo Czumas, a raczej nie czumas :D Zastanawiam sie komu Czumek dal haslo czyzby Panu B. a moze Panu G?
Tak czy inaczej pozdro dla calej trojki :D

Bylem niedawno na spotach i pstryknalem kilka fotek moich niedorozwojow hehe :D

A na koniec przemokniety Fish :D

Fish131

Active member
Hehe dzieki WDB :D

h9 nie nie tej firmy ;p

Ogolnie na temat outdoor:
Powiem Wam tak. Wiecie jakie mialem plany na outa czyli masa krzakow (okolo 80-100). Teraz widze ze nie ma to sensu, poniewaz jest to moj pierwszy out i potrzebuje troche wiedzy praktycznej. A szkoda wywalic mase kasy na nauke. Wysieje jeszcze to co mam na oknie i moze dorzuce z 20-30 krzakow i na tym zakoncze. Musze wybadac czy te spoty sa bezpieczne i jak wogole to bedzie.
Teraz co moge powiedziec to to ze przygotowanie spota jest bardzo waznym elementem i jestem pewien ze niezastapiona jest ziemia sklepowa na spota. Tak wiec za rok podejde do outdoora bardziej profesionalnie a podczas tego sezonu poucze sie uprawy w naturze.
Pozdro.

Last edited:

szok

Member
i po harvescie chłopaki

fotki moje dedykuje poczatkujacym :deadhorse

sam zaczynałem 8 miesiecy temu hehe, ehhh te nie przespane noce i dyskusje na czacie o konopiach ale bylo warto

Fish131

Active member
Szok WTF? :yoinks: :woohoo: :respect: :headbange :gaga: :bow: :puppydoge :jawdrop:
Cos Ty kurwa z nimi zrobil? Przyznaj sie sprowadzales ziemie z czarnobyla? Ja pierdziele masakryczne te krzaki Ci wyszly. Tylko pozazdroscic! Naprawde dobra robota!

Opisz cala uprawe tj. ziemia (mix), nawozy, donica, lampy, jakies techniki uprawy, dlugos vega itp.

Last edited:
G

Guest

Gratulacje szok. Jestem w niebowziety :D
Jaka to odmiana?

Sorki Fisz :D:D niewiedzialem :D Teraz dobrze?? heh

Last edited:

szok

Member
Fish131 said:
Opisz cala uprawe tj. ziemia (mix), nawozy, donica, lampy, jakies techniki uprawy, dlugos vega itp.

odmiana: ak48 i big bud z nirvany, ale ktore sa ktore to ni chuja bo jak sie okazalo ze mam 14 meskich to sie wkurwilem i sie mi pomieszalo wszystko

ziemia: fmy AURA, podłoże do róż, wymieszane z perlitem na oko

nawozy: na vega odrobine nawozu fmy GREENWORLD, tani i byle jaki,dawane dopiero po 14dniach vega, na FLO dawalem zamaszyscie Bcuzz- stymulator kwitnienia i PK13-14 (ATAMI), Bcuzz w dawce podwojnej a PK-wg zaleceń lekarza, żadnego osranego biohumusa nie zapodawałem

donica: na poczatku do pokazania płci w 3L donicach, potem 6 roslin razem w okolo 70L skrzyni, niepoprzedzielane niczym, korzenie posplatane. (notabene to sa te rosliny co mi wyroslo 14 meskich z 19 roslin, dorzucilem klona shivy)

lampa: 400W HPS z dość wysłużoną żarówką (teraz zmieniam na nową)

techniki uprawy: lekkie LST

długość vega: 21dni
długość flo: nie mniej niz 60dni, ostatnia z roslin scieta gdzies kolo 68dnia, zawsze kieruję sie brązowymi włoskami

dodatki: co2 z drożdzy i cukru, przez cale FLO. (teraz mam butle hehehe)

WAŻNE: jeśli ktoś z was mysli ze mu ładne roslinki same wyrosna to jest w bledzie, tak dopracowanego growa to ze sweca szukac, pilnowalem czy jest mokra ziemia, odpowiednia wysokosc lamy, nie przenawozilem nigdy ani nie przelalem.zawsze bylo tak ze najpierw praca a potem dopiero przyjemnosc. po pokazaniu płci nalezy rosliny przesadzic JAK NAJSZYBCIEJ do duzej skrzyni , daje to potem wymierne efekty w postaci wielkosci kwiatow

Last edited:

Fish131

Active member
Ta ziemia to chyba AURA CZARNOBYLA :D
No ladnie ladnie Moher. Naprawde jestem w szoku! (WDB :p)
Wlasnie na next indoor zastanawiam sie nad taka skrzynia zamiast doniczek. Jako ze nie mam feminizowanych seedsow najpierw mam plan wrzucenia plantow do 3 litrowych doniczek do okazania plci a potem do takiej masowej donicy, choc to tylko plany.

Last edited:

KILER

Member
No No Szok jestem w wielkiem szoku jakie planty ci urosły!! :yoinks: to chbya napewno jakas ziemia z Czarnobyla!!:>:D

Fish131

Active member
KILER said:
to chbya napewno jakas ziemia z Czarnobyla!!:>:D

:off2: Ewentualnie ta skrzynia w ktorej rosly planty kiedys sluzyla do przetrzymywania odpadow z reaktora :D :off2:

Last edited:
G

Guest

:off2: :off2:

Więc ja z nudów piatkowego wieczora zapodam fotki i opis jak robie najlepsza ziemie swiata oczywiscie chodzi o biohumus 100% natural!

Niedawno zaopatrzylem sie w Żarłacze :D(dżdżownice) Kalifornijskie

Zrobiłem im domek o podobnej strukturze do kompostnika

(oczywiscie mozna użyć innych odpadkow, co bede czynił w miare uubywania tego co im daltem teraz bedzie pelna gamma barw i kolorow żarełka:D)

Po ponad miesiącu czasu przyszedł czas zbiorów

Patrzac na to zastanawialem sie jak je oddziele od tej ziemi :chin: nie prrzyszło mi nic do głowy wiec oddzielałem je recznie :badday: zajeło mi to godzine :woohoo: ...
...ale opłacało się

:yummy: :yummy:

Wyszło mi tego ok. 6l.
pH takiej ziemi waha sie od 6-7,5 (niezależnie od pakarmu z jakiego zostanie "wyprodukowana")

I dzisiaj dałem je do nowego domu mam nadzieje że im sie spodoba i zaczną znowu biesiadować :D

Sorry za off topic :spank:

:Bolt:

Last edited:
G

Guest

Patrzac na to zastanawialem sie jak je oddziele od tej ziemi nie prrzyszło mi nic do głowy wiec oddzielałem je recznie zajeło mi to godzine

nastepnym razem zeby sie nie meczyc uzyj siatki na ktora polozysz pozywienie a nastepnie siatke poloz na wierzch przerobionego medium w raz z dzdzownicami, ktore to po pewnymczasie przejda na gora oddzielajac sie od wermikompostu

mozesz tez zrobic odwrotnie (chyba nawet tak jest lepiej) ze jedzenie bedzie na dole pod siatka
any way zajebista hodowla podoba misie :),
btw: skad miales partie zarodowa ??

pozdr.

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
siema mazur brachu ty dalej na obczyznie? indoorem sie bawisz cos teges?

ducePL said:
NKOTS to jest Leonurus sibiricus (marihuanilla) jak dobrrrze pamietam,
oczywiscie ze tak, jest podpisany :) zwany rowniez serdecznik pospolity a po ang. motherworth.

ducePL said:
chcesz zapylić ją pyłkiem Mj ? :O

Mam pare nasion, dzięki że mi prrzypomniales o nich dając ta fote heh :D zabieram sie do wysiania.

no nie zapylac go pylkiem innej rosliny by mi nie przyszlo do glowy....

pytalem tylko czy to roslina dwupienna jak MJ czy jednopienna bo chetnie zebralbym nasionka ale mam tylko 1 sztuke bo reszta nie skielkowala i potem olalem temat.

tego leonorusa wysialem w domu i pare tygodni rozwijal sie na parapecie, potem wyjechalem i wrocilem jak sie zrobilo cieplo i teraz siedzi se w ziemi na oucie i jak widac zaczal niedawno kwitnac.

G

Guest

czesc ziomki,
pozdrowienia i pochwaly dla wszystkich co uczestniczyli w MMM. Niby to nielegalnie, ale co to w naszym kraju nielegal nieznany jest czy jak? buahhah. Dobra jeszcze dzisaj bedzie update z grow. Mysle, ze to zaciekawi Hot Cargo po czesci i niektorych starych wyjadaczy. W koncu uprawiam ich crossy. pozdro pes

Last edited:

Latest posts

Latest posts