What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

C

Ca2

Do specjalistów od oprysków: Panowie mogli byście mi powiedzieć czy można stosować takie opryski w przypadku, gdy box mam u siebie w pokoju i mam w tym samym pokoju jeszcze 16 żywych kochanych 8śmio nożnych stworzonek ????

G

Guest

W ogrodniczym nie dostałem saletry na pomidory , ogrodniczka dała mi inny specyfik "MOCZNIK" mam użyć całej paczki na 10 litrów wody do opryskiwania liści zamierzam tak zrobić tylko czy to będzie ok jakby ktoś znający sie na azocie mógłby mi odpowiedzieć dzięki za odp ?? @Szok dzięki za solidną porade :wave: @ Efekty po zastosowaniu MOCZNIKA umieszczę za 2 dni i poruwnamy sobie dla wiadomości potomków :wave:

Last edited:

Biodizel

Member
przedwczesnie spalisz rosliny hehe ;)

lyzeczke od herbaty na 1,5-2 litry wody, do tego podlej biohumusem (minimalna zalecana dawka)

lepiej dac mniej i zwiekszac dawke w miare potrzeb niz pozniej zalowac ;)

:wave:

Last edited:

Biodizel

Member
potrzebne nasiona ABC hehe ;) ktos ma moze do nich dostep? IC mialo rozeslac nasiona do wielu breederow ktorzy mieli rozpropagowac ta genetyke, ale nie widze zeby te nasiona byly dostepne na rynku

Lewar

Member
ja sadze ze lepsza jest saletra potasowa od zwyklej amononowej, konopki kochaja jak jest duzo azotu i potasu ;) niestety wszedzie jej sie nie dostanie. myslalem zeby zastosowac ja na przyszly outdoor, co o tym sadzicie?

@sunshi, jedna z moich plant-K2 rosnac miala cale zzolkniete liscie, nawet bardziej od twoich. mimo to calkiem szybko kwitla, nawozona byla tak samo jak inne roslinki, nie wiem co jej dolegalo ale postanowilem sie tym nie przejmowac i wszystko bylo ok.
ale to wcale nie znaczy ze swoich masz nie uleczyc ;D

Biodizel

Member
hehe, a ty co, przywitac sie chciales, czy pozegnac? hehe ;)

KNO3 byl kiedys stosowany jako nawoz, ale juz sie nie spotyka, duzo K tez nie jest dobrze, saletra amonowa, tam azotu jest duzo wiecej

jak dajesz N, to raczej na weg, wtedy duzo K nie sprzyja roslinkom, a jesli na flo, to duzo K moze byc, ale N za duzo hehe ;)

saletra amonowa ma wiecej azotu niz potasowa ;)

Last edited:

Fish131

Active member
Dla zainteresowanych nawozami Canny powiem ze Cannabis.fr.pl dostal w piatek przesylke z nawozami. Na stronie narazie ich nie ma ale pojawia sie po opracowaniu skryptu czyli mniej wiecej pod koniec tygodnia.
Ceny beda wygladac mniej wiecej tak:

Canna: Boots Accelerator 250ml 130pln
Canna: Terra Flores 5l. 260pln
Canna: Terra Flores 1l. 58pln
Canna: Terra Vega 1l. 58pln
Canna: PK 13/14 1l. 58pln
Canna: pH+ 1l. 38pln
Canna: pH- 1l. 38pln
Bcuzz: Pk 13/14 1l. 28pln

Pozdro.

Last edited:
G

Guest

szok said:
mazur strasznie obrzydliwe masz paznokcie!.

a co to kurwa ma do rzeczy, takie komentarze prosze zachowaj dla siebie
LOL

Last edited by a moderator:
G

Guest

:wave: siem przesyłam małą sesje zdjęciową mojej ww która 15 grudnia ma iść pod nóż
ww w boksie z lewej

pozdro dla wszystkich co kochają uprawe :wave:

Biodizel

Member
sunshi, oj, rosnie ci ! ww nagnij, lampe obiz, tylko nie przesadzaj, obnizaj powoli zeby nie spalic roslin (najlepiej z termometrem przy szczytach), szkoda marnowac tyle swiatla dla jednej przerosnietej ww hehe ;)

Last edited:

Lewar

Member
@Biodizel mojego posta nie zauwazyles czy postanowiles nie odpisac? ;> bo przydaloby sie zeby ktos mnie pokierowal, chociaz wiedza Fubara dla mnie jest niepodwazalna, hehe

Biodizel

Member
Lewar, hehe, oczywiscie ze cie olalem ;) [zart] ... hehe nie zauwazylem, bo twoj post jest na wczesniejszej stronie ;)

KNO3 nie jest najgorszy na weg, ale sa duzo lepsze rozwiazania moim zdaniem ;) odrobina K i P na weg sa wskazane, ale nie tyle co na flo i nie tyle co KNO3 ma w stosunku do azotu, dobrze rosnie, ale w porownaniu z innymi, wypada tak sobie ;) jest coraz zadziej stosowany, nie tylko ze wzgledu na cene

i tak najlepsze sa nawozy naturalne, hehe

chyba Fubar to stosowal skoro sie o nim wypowiadal, i calkiem prawdopodobne ze mial z saletra potasowa dobre wyniki, ale troche tez zalezy od rodzaju gleby jaka sie nawozi

G

Guest

Lewar said:
@Biodizel do KNO3 przekonala mnie wypowiedz Fubara w tym temacie ;>
https://talk.hyperreal.info/thread/10763
pzdr
hehe no mnie tak samo przekonala ta wypowiedz przed tym outem, znalazlem resztke saletry potasowej na dzialce uzywalem na 2 papajach w dawkach 1 lyzeczki na 1/1.5L wody, z tego co zauwazylem to konopki lubia duzo N + sporo K :D dostaly naglego kopa a chyba o to nam chodzi na wegu ;)

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
mazur said:
a co to kurwa ma do rzeczy, takie komentarze prosze zachowaj dla siebie
LOL

hahaha

widac kto ma rence ogrodnika,haha

szok pewnie wyszedl dopiero od manicurki,hehe

ale sie rozesmialem,haha

sorry mazur nic ci nie edytowalem,myslalem ze mam quote,hehe

peace