What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

C

Ca2

Łapska ogrodnika to zmora. Już nieraz jak się spotykałem z laską orientowałem się, iż mam pod pazurami jakiś kokos (terraria) czy też ziemię (wszelakie rośliny np. Papirus).

Odnośnie mocznika: spotkałem się gdzieś, że właśnie mocznika się powinno omijać szerokim łukiem, gdyż jest cholernie inwazyjny.
Co sądzicie o biohumusie do surfinii (NPK: 2-3-4) ? Łoić dziada na flow czy nie bo vega to ja nie robie :D Nie mam takiego zwyczaju ;D

G

Guest

noto lipa ja tego MOCZNIKA użyłem i zobaczymy Jak będzie :( w każdym razie po moim teście wszyscy się dowiemy czy jest dobry czy zły .Wykonałem 2 zroszenia liści 1l wody połowa łyżki mocznika , podlanie ok 5 l wody garść mocznika zobaczymy co z tego będzie :(

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
dzien 38

664IMG_0893-med.jpg

664IMG_0914-med.jpg

664IMG_0913-med.jpg

664IMG_0907-med.jpg

664IMG_0897-med.jpg

664IMG_0896-med.jpg

664IMG_0916-med.jpg

peace

kurde zabroncie HC wklejania zdjec bo ja tu siedze i mysle jak sie jutro przygotowac do budy zeby cos zaliczyc wchodze na IC i co zdjecia HC i wielka ochota na slodziutkiego bucha :D Kurde ale masz juz opanowana hodowle tak smacznie to wyglada ze aby brakuje wklejania zapachu na net i chyba polowa ludzi ktorzy to ogladaja by zaslinila klawiatury z wrazenia :) poprostu HC jestes ogrodnikiem wszechczasow MJ :D

Od kiedy uprawiasz MJ ??

pozdro 600

prawdopodobny error korzeniowy

prawdopodobny error korzeniowy

chorować moja sadzonka zaczęła od dołu stąd przypuszczenie że problem dotyczy korzeni (przelanie lub szkodniki) w ziemi zauważyłem robaki a i przelać mi się zdarzyło. co o tym myślicie drodzy threadowicze

Biodizel

Member
HOT CARGO, jak duzych doniczek uzywasz?

male ilosci ziemi mozna w mikrofalowce wysterilizowac, a wieksze ilosci ... hehe, trzeba po prostu kupic dobra ziemie ;)

hehe, HC, dobrze to wyglada, widac reke dobrego ogrodnika

:wave:

Ja mam cos podobnego na roslince od kumpa ktory mi ja dał bez kitu ale jest wieksza i na gorze ladna tylko nadole ma takie liscie ale teraz ja juz onia zadbam i zrobie z niej potworka :D

ja bym nia sie zajol ją jak najszybciej i zrobil wszystko jak nalezy a potem czekał na rezultaty :D

Pozdro 600

Poszedlem zrobilem zdjecia mojej panieniki i prosze o pomoc czego jej brak bo juz sam nie wiem swiatlo to mh400w ziemia jakas najlepsza w ogrodniczym podlewana była biohumusem z woda .... ??? Taka ja dostalem ....

oto fotos ...

Lewar

Member
siemka ICmagowcy, teraz nieco wiesci co u mnie w trawie piszczy, hehe
powoli do konca dobiega budowa grow roomiku ktora prowadze wraz z userem pan_tralalinski

fotki sprzed i w polowie prac; 80 x 100 i wys. 150. widoczny filtr weglowy wlasnej produkcji zobacyzmy jak sie spisze. pozostaje jeszcze montaz lampy, mylaru oraz foli bialo/czarnej jako wejscie (taka folia ze swiatlo przepuszcza, wprost z allegro ;p )

poradzcie mi odnosnie lampy, co sadzicie o takiej cool tube ?
http://img58.imageshack.us/img58/8686/1620ts2.jpg
moge miec dostepna taka za 120zl, wiec atrakcyjnie. czy ten odblysnik wewnatrz wystarczy, ktos wie jak to by rozprowadzalo swiatlo na tak duza powierzchnie?

ma ktos jakies latwe sposoby na wlasne doniczki? na poczatku zastosuje 2l dla kazdej a pozniej kobietki do 10-15l. ktos robil?

wiecej info w nowych tygodniu

pzdr :joint:

Last edited:

Biodizel

Member
Lewar, co to za bunkier? hehe ;) ladnie sie zapowiada

bedziecie to jakos ocieplali?

co do doniczek, na weg uzyjcie kubkow 0,25 lub 0,5l, tak jak HOT CARGO, mozecie je w nich trzymac nawet przez caly weg 2-3 tygodnie, pozniej przesdzic do zwyklych doniczek (najwiekszych jakie sa dostepne), doniczki postawcie na styropianie

:wave:

Last edited:

Lewar

Member
jest to tunel pelniacy role schronu bezposrednio pod ziemia (uroki starego budownictwa ;> )

mamy termowentylator na faze ciemna wraz z termostatem do regulowanie temp w granicach 20*c. problem to wilgotnosc i kapiaca woda podczas rostopow zima, ale i temu da sie zaradzic ;) pzdr

co do doniczek to wole wieksze, veg zawsze moze sie przedluzyc, a spotkalem sie juz ze gdy roslinka zbyt dlugo byla w malej doniczce pozniej po przesadzeniu korzenie nie rozrosly sie tak jak powinny

Last edited:

baku123

New member
ja tak sobie patrze na foty roślin HC i tak wyobrażam sobie że za kilkanascie latek po nabraniu dobrego doświadczenia i ja bede takie ładne palenie miał :) dzień w dzień na HIGHU =]] hehe

ziemię mam z ogrodniczego ale doniczka jakiś czas leżała luzem na ogrodzie więc infekcja pochodzi prawdopodobnie z ogrodu. wczoraj do mojego przedszkola dołączyły cztery nowe kloniki. klony robie z gałązek które obcinam bo osiągnęły poziom lampy. taki przyjemny efekt uboczny tyle ze zaczyna mi brakować dla nich miejsca :p a jutro (jak poczta pozwoli powinienem dostać easy sative z FS planuje zrobić nowego mother boxa dla tej sativy albo jednego duzego dla wszystkich matek a sezon 07 out pociagne z klonow :D

G

Guest

HC ogromnie się ciesze że mogę oglądać twoje roślinki wtedy wiem co w moich brakuje @powoli zaczynam się przymierzać do mojego drugiego indora i planuje dużo zmian to dzięki wam chłopaki i panie o ile jakieś są :) Wszystkie zmiany zapodam w niedługim czasie proszę o poprawki o ile coś powiem nie tak lub o czymś zapomnę . Pierwsza zła rzecz to ziemia kupiłem dobrą ziemie ale jak się okazało na samej ziemi człowiek daleko nie pojedzie :( .Planuje zrobić miks 1dobra kupna ziemia 2 wiurki kokosowe ile tego na 10 litrowe wiadro ?? 3 perlit co dokładnie daje i ile tego na tą doniczkę ??4 Karmezyt takie samo pytanie jak o perlit ile i co daje ?? i 5 saletrę żeby na wega miały azot ile tego dać jeżeli cokolwiek jeszcze należy włożyć do doniczki to proszę o rady :p potym wszystkim myślę że ziemia będzie już gotowa :chin: tymczasem :wave:

Last edited:

sairu

Member
chyba wiekszosc z was zapomniala juz o prazeniu kupnej ziemi do uprawy indoor. warto poswiecic godzine na wyprazenie ziemi i pozniej nie martwic sie o robaki. co do miksow to nie ma zadnych proporcji. u mnie ziemia to 50% mixu. reszta to kokosy 30%, perlit 15%, wermukt 5% + warstwa 5 centymetrowa na dno donnicy , guano i wormcast.

troche mnie zastanawia stan kwiatostanu. 41d flo (15d do teoretycznego sciecia)i nadal luzne kwiaty bez oznak konca kwitniecia :(

Last edited:

Lewar

Member
41 dzien od kwitniecia na pewno sairu nie od przelaczenia na 12/12, bo niektorzy growerzy tak to rozumieja, hehe ;)

ja zawsze dluzej trzymalem roslinki na flo, nie stosowalem sie do zalecen breedera, patrzalem kiedy gotowe i cialem :) ladny ten mazar szkoda ze f2 nie robisz ;>

Last edited: