What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

T

technoMAXgrower

Mazur zdrowa zielen
Hot duzo masz tych odmian, wiesz gdzie ci co rosnie, masz je jakos podpisane? bo mi u siebie jak wysadzam duzo pech to zawsze sie cos pomiesza, nie przejmuje sie tym za bardzo, mam na tyle wprawy ze nie powinnienem miec problemu z rozpoznaniem odmian i tak pod koniec flo zawsze wszystko sie wyjasnia. wtedy najbardziej uwidaczniaja sie wszystkie roznice w budowie, kolory.
Jade teraz zdeka inna metode tym razem jest ze tak powiem pseudo sog. O lst nie zapomnielem ten sog to tak jakos przypadkiem wyszedl mialem duzo pestek wiec posadzilem.
Czesc pestek jest femi a czesc normalnych i stad mam taka rozpierduche w boxie.
Nawozy 100% organic jak zawsze, chemika nigdy nie uznawałem choc posiadam 3 nawozy mineralne, są mi one potrzebne tylko wtedy kiedy musze się ratować w czasie kiedy roslinka choruje i ma niedobory to wtedy daje im duzego strzala mineralow w postaci chelatów, które działaja juz na drugi dzien widac poprawe. ale to tylko w naglych wypadkach zazwyczaj 1 raz podczas calej hodowli zwykle jak mi sie cos zlego dzieje w ogródku to jest to poczatek veg. Palac outdoora black cherry robionej na chemi wiem ze ekostafa nic nie jest w stanie pobic, dym gryzie podobnie jak przy paleniu lisci, a smak jest gorzki i malo czujny, jak ktos dlugo pali to moze go to odrzucac. O toksycznosci i innych duperelach nawet nie wspominam bo to juz zostalo napisane.

Graphefruit i Ice

White Rhino z greenhause i Grapefruit

Tym je karmie, w drugiej szafie mam biohumusa, dwa wory guano kalong i peruwian guano.
Sprawdze jak spisze sie bioflores canny mam jedna puche, wziołem go bo jest super wydajny zaraz po otwarciu stwierdziłem ze to jest porzadne gowno, gesty i do tego bardzo smierdzi.

Pozdro TMG

Last edited:
biodizel świetny spot. musze poszukac czegoś w tym rodzaju. to wtedy może się uchronię przed ludźmi a znam takie miejscówki dobrze zakrzaczone że nie wiem czy uda mi się dostać do nich bez obrażeń oraz kolejnym problemem jest to że miejscówka znajduje się na terenach podmokłych (kolejny plus przy utrzymaniu całości w tajemnicy przed ciekawskimi i złodziejami) tylko teraz problemem jest nadmiar wilgoci i wody ogólnie może macie jakieś pomysły bo całość muszę przyszykować teraz przynajmniej było by dobrze zrobić to teraz

Biodizel

Member
kopiesz w ziemi dolek, wsadzasz do niego wiadro (bez dna), tak zeby 3/4 wystawaly ponad poziom ziemi, sypiesz ziemi ogrodniczej albo z miejscowki i w tym sadzisz rosliny, nie trzeba tak czesto podlewac, jak roslin w doniczkach, nie nalezy sie tez bac nadmiernej wilgoci ;)

albo ... sadzisz w doniczkach i chodzisz podlewac co kilka dni lub sadzisz normalnie i modlisz sie zeby ci spota nie zalalo

:wave:

G

Guest

jak miejscowka jest naprawde dobra, to zostaje ci zbudowanie jakiegos nieprzypalowego podwyzszenia, donice z dziurami na dole oczywiscie i podlewanie raz na tydzien

e: troche roboty, ale napewno sie oplaci

rogin

Member
madix dziury w donicy nic nie daja najlepiej zrobic tak jak pisze Biodizel bez dna. Ja cos wiem po tegorocznym outdoorze ze lepiej nie sadzic w donicach tylko z dziurami nawet jak jest ich duzo :]

Biodizel

Member
SM strasznie daje na wegu, az sie boje co bedzie na flo ;/ GF, DF, DP, na razie bez zapachu, co mnie nie dziwi bo to malenstwa jeszcze

FS twierdzi ze GF po tygodniowym wegu (20/4) mozna przelaczyc na flo, przeciez to sa malenstwa, nawet przy 24/0, wiem ze GF sie strasznie wyciaga na flo, ale czy od razu zaczyna kwiatnac czy musi osiagnac dojzalosc (zacznie kwitnac po kilku tygodniach od przelaczenia na flo)?

nie ma to jak spalic kilka roslinek chemia ;/ nic im raczej nie bedzie, ale szkoda troche ... najbardziej ucierpialo kilka SM, ale mysle ze po kuracji czysta woda, pozniej biohumusem dojda szybko do siebie ... pierwszy raz uzylem chemii na weg, chyba pierwszy i ostatni ;) hehe

update

opalaja sie na sloneczku hehe ;)

16155P1010331-med.JPG

DF

16155DF4-med.JPG

w tle spalona chemia roslinka

16155DF5.JPG

Last edited:
Biodizel ladne roslinki! Tak otj est wlasnie z chemią:/ Ej a ile one juz maja dni?? Od wlaczenia lampy i wyjscia z ziemi?? Ja zamierzam moje Ice queen-y trzymac z 10 dni max na weg-u a pozniej dawac odrazu na flo! Bd wdzieczny za odpowiedz! Pozdro PeAcE

Fish131

Active member
Biodizel 5 dzien ich zycia a Ty im dawales nawozy?! Juz pomijam fakt ze dales tak mlodym roslinom chemie...
Nie ladnie heh :bat:

Last edited:

Biodizel

Member
roslinki rosna w ziemi ktora sie szybko przesusza, jest raczej jalowa, i wymaga nawozow, roslinki lepiej rosna, a juz w 4-5 dniu od wyjscia kielka z ziemi cala objetoc doniczki jest przerosnieta korzeniami, roslinki lepiej sie przyjmuja po przesadzeniu, ale tu juz sama woda nie wystarczy, trzeba nawozic odpowiednio, zawsze tak robilem, uzywalem biohumusa, nigdy nic zlego sie roslinkom nie stalo, tym razem chcialem zaeksperymentowac z chemia, a wiadomo jak czasami koncza sie eksperymenty ;)

roslinki te przeciez nie maja zbyt duzo materialu zapasowego z nasionka, od pewnego momentu energie czerpia tylko z fotosyntezy, do budowy bialek, aminokwasow i cukrow potrzebna jest nie tylko woda ale i mineraly, azot, fosfor, magnez, rowierz CO2 i w pewnym stopniu tlen, nie tylko faza jasna fotosyntezy czyli swiatlo ale tez i faza ciemna czyli po prostu noc

roslinka jest jak budynek, zeby mogl byc budowany potrzebne sa materialy, tak samo z roslinka, jesli w glebie zabraknie takich materialow, trzeba ich dostarczyc, nawet wtedy gdy roslinki sa jeszcze male

Last edited:
G

Guest

Biodizel said:
roslinki rosna w ziemi ktora sie szybko przesusza, jest raczej jalowa, i wymaga nawozow,
to skad masz ta ziemie ze jest jalowa?
jak kupiles ja w sklepie to rosliny napewno niewykorzystaly wszystkich witaminek
takie maluszki dobrze rosna bez nawozow
ja jestem za nawozeniem gdzies od 2 tygodnia, chyba ze mamy jakas drozsza ziemie i jest juz nawieziona,z tego co pamietam to fisz do indoora uzywal tej substral, co kov uzywa jej co roku do outa a tak wogule ile kosztuje ta ziemia substrala?

Last edited:

Fish131

Active member
Ja jestem przeciwnikiem nawozenia mlodych roslin. Zaczynam nawozic od bardzo malej dawki biohumusa (choc wiem ze jego przedawkowac sie nie da) dopiero po 2och tyg... Nie wiem jakiej Ty ziemi uzywasz ale jezeli sklepowa to nie wierze ze po 5 dniach jest pozbawiona wartosci odzywczych... Jest to poprostu niemozliwe!
Na przyszlosc mixuj ziemie. Polecam ziemia+perlit+kokos no i jeszcze keramzyt ale to po przesadzeniu bo w malych (0,5l doniczkach) jest on zbyteczny... Mowisz ze ziemia szybko sie przesusza. Kokos jest czyms idealnym do mixa (nawet zastanawiam sie w przyszlosci nad uprawa tylko w kokosie, perlicie i keramzycie). Kokos idealnie utrzymuje w sobie wode! Rosliny ktore mam w boxie podlewam raz na 1,5-2 tyg bo wiecej im nie trzeba. A jak pamietasz mojego meskiego planta to musze Ci powiedziec ze przez caly jego zywot (od przesadzenia do wiekszej doniczki) tylko raz go podlwalem i na dzien dzisiejszy nadal ma wilgotna ziemie! Fakt, rosnie on pod 1 swietlowka 20W ale to nie zmienia faktu ze jestem w szoku tak dlugiego utrzymywania wilgoci w mixie.
Pozdro.

EDIT:
Madixx widze ze mnie wyprzedziles troche bo sie rozpisalem hehe.
Ziemia substral jest zajebista! U mnie kosztuje cos kolo 7zl za 20l ale u mnie w ogrodniczym jest na nia znizka -20% :D Tak wiec kosztuje mnie ona grosze a jest wspaniala i z pozywka azotowa w postaci kulek ktore z czasem sie rozpuszczaja.

Last edited: