What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
no fish super ci rosnie widze, tak tszymaj,

sorry chlopaki ale jestem w pelno roboty poza domem i czasu niemam sie bawic ze zdjenciami, ale dzisiaj troche photos wladowalem. z outdorka to nawet tesz niebylo czasu na zdjencia w czasie charwestu, zdjencia z outdoor sa z dwa tygodnie pszed scienciem. wyszlo moze 1 1/2 lb troche gozej nisz w tamtym roku z powodu niedobrych rodzaji co uzylem na outdoor. indoor to z ostaniego co bylo, i teras jeszcze nierobilem zdjenci ale jest pienkny indoor co sie ladnie rozwija. niedlugo porobie zdjencia, teras daje tak na szybkiego co znalazlem

664IMG_9798-med.jpg

664IMG_0193_1_-med.jpg

664IMG_0194_2_-med.jpg

664IMG_0199_2_-med.jpg

664IMG_0218_2_-med.jpg

664IMG_0302_2_-med.jpg

664IMG_0305_2_-med.jpg

664IMG_03111-med.jpg

664IMG_0322-med.jpg

664IMG_0325-med.jpg

664IMG_0333-med.jpg

664IMG_0386_2_-med.jpg

664IMG_0392_1_-med.jpg

664IMG_0394_1_-med.jpg

664IMG_0397_2_-med.jpg

664IMG_0398_1_-med.jpg

664IMG_0404-med.jpg

664IMG_0514-med.jpg

664IMG_0515-med.jpg

664IMG_0517-med.jpg

ladny dzien dla kolegow, ale slepoty znich ,haha

664IMG_0518-med.jpg

peace

G

Guest

HOT krzaki z twoich indoorow zawsze wygladaja na dopieszczone na maxa
zdjecia suszu kosmos... :respect: :wave: pozdrawiam panowie ;)

greengirl

Active member
Ogrodnik-PL16 said:
MAM DUŻY PROBLEM
Witam! Mam duży problem co do box-a :/
Mam w nim 3 wentylatory komputerowe która chodza ku... jak silnik od kosiarki a box-a mam w piwnicy w bloku!
I otóz pojawia sie moje pytanie
- Prosze o jakąś rade jak zmniejszyc halas tych zasranych wentylatorów????!!!!
Bede bardzo wdzieczny1
Nasiona juz mam jest to 10 x Ice Queen od NMS
Jak uporam sie w wentylacja to wrzuce fotki boxa! Pozdrawim
Naprawde prosze o pomoc! :(

Witam. Sposoby przedstawione wcześniej są dobre, ale problem może leżeć gdzieś indziej. Należy odpowiedzieć sobie na pytanie: co jest głównym źródłem hałasu? Sprawny technicznie wentylator sam z siebie nie powinien wydawać warkoczących dźwięków (chyba, że jest zużyty). W tym przypadku należy przesmarować elementy ślizgowe łożyskowania wentylatora - może pomóc, ale nie musi.
W sytuacji, kiedy to wentylator trzymany w ręce chodzi cicho (słychać tylko szum powietrza), a przemocowany do ściany boksa wydaje warczący odgłoś należy zmienić sposób jego zamocowania, tj. skorzystać z elementów pośredniczących, które nie będą przenosiły drgań, np. gumy itp. Na ogół to właśnie zbyt cienka ściana boxa pod wpływem drgań wywołanych ruchem wirnika wentylatora wydaje głośne dźwięki.

HC, jak zwykle super.

pozdro

green

Last edited:

VADER

Member
Moje ww i ice z NIRVANY strasznie sie wyciagaja :/ Maja juz prawie 20 cm... z pierwszym pietrem lisci :( Sa pod HPS 70W, ktory jest okolo 30 cm nad doniczkami. Lampa byla za wysoko czy co? Pozatym przez 2 tygodnie w sumie sie tylko wyciagnely... w czym problem?

G

Guest

w czym problem?

w tych 70W i ewentualnie starej lampie (jeszcze mniej lm/m2), pokryciu boxa farba ktora nie odbija zbyt duzej ilosci swiatla, albo nie pokrycie boxa zadna farba czy nawet folia alu ;) brakiem wentylatowa wiejacego na roslinki (symulacja wiatru, przy tak slabej lampie to tez jest wazne), mozesz w doniczce wywiercic driorke, przewiazac sznorek, i nagiac rosliny do jednej z krawedzi doniczki, tak zeby nie zlamac rosliny, na weg zastosuj kompakty (jesli masz kase), mozna je umiescic bardzo blisko rosliny, na wegu sa nawet bardziej wydajne od HPS'a

:wave:

Last edited:
Rystal czemu odradzasz blokowych boxów??
Fishu wlasnie mam podbny zasilacz ale i tak te 3 wentyatory jencza jak pojeba... :/ Niewiem oc kur.. zrobic :/

G

Guest

Dla wszystkich kochajacych ziele i reggae na przywitanie,,,,, White Widow w całej swojej pięknej okazałości. :wave:

Last edited:
G

Guest

Witaj HC :wave: klasa rośliny takie foty to ja moge godzinami oglądać.Najbardziej podoba mi sie 8me zdjecie uwielbiam takie topy i kolor idealny :yummy: . Co do mojej uprawy mam nadzieje ze dzisiaj bede mugł wstawić zdjecia swojego planta i sie pochwalić , moze coś mi doradzicie:chin: :p @Powraca moje pytanie czy w okresie Flo urzywajac Flora Blum moge jednocześnie podlewać biohomusem by dostarczyć mikroelemety a może znacie inny tani środek na kwitnienie dajacy mikroelemety ??

Last edited:

VADER

Member
SHAMROCK said:
w tych 70W i ewentualnie starej lampie (jeszcze mniej lm/m2), pokryciu boxa farba ktora nie odbija zbyt duzej ilosci swiatla, albo nie pokrycie boxa zadna farba czy nawet folia alu ;) brakiem wentylatowa wiejacego na roslinki (symulacja wiatru, przy tak slabej lampie to tez jest wazne), mozesz w doniczce wywiercic driorke, przewiazac sznorek, i nagiac rosliny do jednej z krawedzi doniczki, tak zeby nie zlamac rosliny, na weg zastosuj kompakty (jesli masz kase), mozna je umiescic bardzo blisko rosliny, na wegu sa nawet bardziej wydajne od HPS'a

:wave:

Box ma rozmiary 30x30cm, boki to narazie folia aluminiowa puzniej beda to sciany pokryte biala farba matowa, wentylatorka narazie brak :/ i tu moze jest problem- choc nie chodzi o temp bo ona akurat jest w porzadku- 25 stopni okolo.

Fish131

Active member
Vader wg mnie to wina HPSa. Tak jak juz kiedys pisalem rosliny na vegu nie lubia tego pomaranczowego swiatla. Swiatlo powinno byc biale bodajrze z domieszka niebieskiego. Wtedy rosliny nie pna sie w gore a rozkrzaczaja sie ladnie. Ja na vegu stosuje zawsze swietlowki kompaktowe..

G

Guest

fishu said:
Vader wg mnie to wina HPSa. Tak jak juz kiedys pisalem rosliny na vegu nie lubia tego pomaranczowego swiatla. Swiatlo powinno byc biale bodajrze z domieszka niebieskiego. Wtedy rosliny nie pna sie w gore a rozkrzaczaja sie ladnie. Ja na vegu stosuje zawsze swietlowki kompaktowe..
tak tak zgadza sie. HPS jest slaby na vega. lepiej dac te swietlowki albo te rury FL np 40W i takich z dwie sztuki. albo poleciec profesjonalnie pod 250W metalohalogenowego swiatla.

ja mam tez pytanko. trochu sie nasion zebralo po harvescie. dokladnie 278 seedsow cob x passion#1 x cindy99. i teraz mam problem coby ladnie ladnie obsiac ground spota mojego tak zeby utworzyc z tych regularnych nasion ladna dzungle cannabisowa [2007] tak wlasnie sie zastanawiam czy siac np w grupkach po 6 w odleglosci od siebie jakies 30-40cm i tak cala miejscowke, czy moze jakos inaczej. wiadomo ze bede wyrywal sporo menoli takze co byscie poradzili, kto sial juz ponad setke nasion w jednym miejscu niech zabierze glos lol. :D

pozdro pes. Hot super krzoki K+.
:yes:

VADER

Member
Dzieki Fish & pes3fan, postaram sie dac im kompakty ale narazie mam tylko jeden chyba 21W Philipsa :/ i HPS'a 400 ale on na flo.

I mam pytanie- czy pod osprzet HPS'a daloby sie wkrecic zarowke MH? Puzniej podam konkretna specyfikacje zapłonnika statecznika itd. W kazdym razie jest to sprzet Philipsa.

Last edited:
Ja tez mam 70W HPS'a i stosuje go na vega jak i na flo a rosniny sie wcale nie wyciagaja - wrecz przeciwnie krzacza sie na boki. Moim zdaniem jest za duza odleglosc lampy od szczytow. Ja swoja lampe trzymam od roslin gora!!! 10cm. Wkoncu to tylko 70W i nie ma ona tak dalekiego zasiegu jak np 250itd. Moja rada - obniz lampe.

G

gelowas

Ogrodnik16, robilem kiedys micro-grow oczywiscie w scislej tajemnicy przed podejzliwymi domownikami, na etapie przygotowan uzbieralem kolekcje kilkunastu roznych wiatrakow, sporo testowalem na glosnosc i stopien chlodzenia, goraco polecam Fander 120mm, posiada przelacznik z regulacja obrotow i lozysko kulkowe, niedrogi w swojej klasie, na polowie poziomu regulacji pracuje bezglosnie, przykladajac ucho nic nie slychac, wydajnosc przy tym dobra, ty skoro masz w piewni wszystko to nawet 3szt na maxa nie bylyby slyszalne za drzwiami pomieszczenia.
Ciekawy jestem w jaki sposob prad przyciagnales na dol, czy przedluzacz se biegnie np z parteru jakos ukryty, czy zlodziejke masz taka co w miejsce zarowki sie wkreca, czy jak.

Niebawem rozpoczynam prace nad 400W metoda szafkowa, musze tylko dokladnie obliczyc koszta projektu, teraz to bedzie 100% udana misja.
Zamierzam wlozyc 4szt female, moze C99, moze Zamal cross, w trakcie hodowli smierdza one bardzo?
Ile taki zestaw moze sary ciagnac miesiecznie za prad?

Ponizej foty z growboxa mojego autorstwa, full profesional bylo, niestety...nie spodobalo sie to starym kolegi, ktorzy wpadli z wizyta i oplacali to mieszkanie.

9x Ice 1x CSM

:badday: ale tera to full bezpiecznie bedzie, kolezka tak sie juz nakrecil, ze nawet trudno byloby mu to wybic z glowy hehe

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
dzienki, dzienki koledzy

tutaj daje swieze zdjencie co dzisiaj zrobilem

szafeczka na mlode i klonki

664IMG_0553-med.jpg

pokoik gdzie swiatlo nigdy nie gasnie, veg room

664IMG_0550-med.jpg

i na koniec, flower pokoik, wszystko jest dopiero tydzien na flo

664IMG_0548-med.jpg

664IMG_0542-med.jpg

peace

koyot

New member
Witam, mam maly problem z roslinami...czy moglby ktos zdiagnozowacco jest nei tak...:/

Roslinki rosna w grownboxie pod HPS400W i 6 swietlowkami 21W sztuka. Zamontowany jest lazienkiwy went wyciagajacy i taki sam wciagajacy oraz trzeci wentylator w srodku mieszajacy powietrze. Temperatura to okolo 30 stopni czasem troche wiecej (wiem ze to duzo ale trudno ja obnizyc) Uzyta ziemia to substral osmocote 2w1 plus troche perlitu. Uzywane nawozy: Biohumus, Ionic Grow, Ionic Bloom i Terra Veg.

Od pewnego czasu dzieje sie cos bardzo niepokojacego z roslinami (Uprawiam White Widow, Grapefruit i Cinnamon z Femaleseeds) Do przedwczoraj nie wygladalo to tak tragicznie jak dzis.... Rosliny maja okolo 4 tygodni.

Oto foty

Bede wdzieczny za kazda pomoc.

Co moze byc powodem, wysoka temp? nawozy? pierwszy raz zostaly uzyte w ok 3tyg, pare dni po uzyciu nic sie nie dzialo, ladnie poszly do przodu, problem powstal po ok tygodniu od nawozenia...moze ziemia substral hmmm

Latest posts

Latest posts