What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

castlevania

Member
siema chłopaki !! mam pytanko kiedy mniej wiecej planujecie harvest?? bo mam taka sytuacje ze jak bede teraz sie wybierał na spota to by sie przydało sciac juz pałki, wiem ze zalezy od odmiany itp. ale pytam tak ogolnie, przypomne mam AK48 czyli pewnie jeszcze poczekam z tym ale juz od 4 tyg akacze kwitna,SADPxS<chyba to jest ta odmiana> kwitł juz dosc mocno i nie wiem czy juz jechac go scinac czy poczekac jeszcze, kiedy radzicie najlepiej jechac na spota ?? pozdroooo!!

Last edited:

Hog dog

Member
castel durbapoison x skunk by sam the skunkman - jako freebie do gypsego sciety dzis...

Najszybciej zaczol kwitnac cos na poczatku czerwca, ale dochodził długo.

Krzaczek bardzo niski 80 cm. Baardzo aromatyczny . Skunkiem jedzie az w oczy szczypie ..

Zkrossowany z passion#1 :)

Last edited:
C

Ca2

Wybierając się na spota z White Skunk'iem zapaliłem sobie 2 szkiełka wezji In ("eterem nasączone" - smaczek przycudowanej white widow, paląc się strzela i się iskrzy jakby proch w tym był <szok>...taką recenzje dziś osiedlowi mothafucka mi rzucili). Roślina jest poprostu malutka jak przystało na kompaktowe White Skunk. Topy po 2-3 tygodniach kwitnienia są jakoś 1cm jakby kwitła od tygodnia. W nagrodę wersja out co dziwne... pachnie słodko jak guma Turbo <kopara w chuj opada>. Czegoś takiego jeszcze nie miałem. Roślina jest blada... po 2 tygodniach wega już się zaczął niedobór azotu przez co nie wyrosła specjalnie i jest blada. Dostaje tylko nawozy na flow (dziś 15ml florowitu - na 1.5l + 1/5 łyżeczki płaskiej Plantonu K. Ciekawe co to będzie za cudeńko jak dojżeje (o ile). Miłego wieczoru życzę!

Fish131

Active member
KILER said:
Fish ile te roslinki maja dni?
Przeciez w pierwszym zdaniu posta z fotkami napisalem ze to 18 dzien :p

PS: Przed chwila podlalem rosliny w boxie woda z minimalna dawka biohumusa zeby wiedzialy ze w wujka Fisha beda mialy dobrze heh

Topiasz said:
Oj pamiętam te GIGANTY.Dla przypomnienia pozwolę sobie zamieścić fotkę ze szklarni MarkaDz43.Chyba tak można. ;)
To nie giganty tylko gigant bo z tego co pamietam to byla 1 roslina :yoinks:

Madixx said:
Dokladnei cieszyly oko te fotki :D ostry potwor z tego byl :D
ciekawe co sie dzieje z markiem i czemu go niema z nami
dobre czasy og.... :badday:

Z Markiem nic sie nie dzieje. Rozmawialem z nim na gg i mowilem mu zeby tu zawital ponownie i cos napisal no ale chyba go nie przekonalem hehe, chyba ze zmienil nicka i pisze tu z nami ale raczej watpie...
Z tego co z nim rozmawialem to nie ma go z nami poniewaz nie bylo go w kraju wiec zabardzo nie ma co pokazac (chyba bo nigdy nie wiadomo czym Mareczek nas zaskoczy hehe)... A wiecej nic nie bede pisac, jak on bedzie chcial to sam tu cos zapostuje...

@Pesu juz nie moge sie doczekac Polskiego CannabisCup :D

Last edited:
G

Guest

Wlasnie skonczylem manicure drugiej i ostatniej juz niestety roslince. Jutro foty i komentarz. Na razie cieszy mnie moja panna od tygodnia w domu pomieszkiwujaca :D :

joy joy

New member
gdzie dostac??

gdzie dostac??

Siema bede bardzo wdzieczny za pomoc jesli wie ktos moze gdzie w Warszawie mozna dostac i w jakiej mniej wiecej cenie bat guano albo jakas dobra odzywke dla konopek ?? jak widze rosliny na tych pozywkach to normalnie kopara opada :yoinks: z gory dzieki za pomoc i piszcie na priva bo bedzie ze przezemnie smietnik jest :)
pozdro

Last edited:
G

Guest

siemka :wave:
Kiler said:
Pes bardzo ładne panie! Kiedy Harvest?
harvest ~15pazdziernika i potem do konca pazdziernika w zaleznosci od dojrzalosci indyjek. Hot Cargo powiedzial ze BB x BS to miedzy 50 a 60 dni. zaczely na poczatku wrzesnia, wiec koniec pazdziernika ida pod noz juz na pewno.
fishu said:
@Pesu juz nie moge sie doczekac Polskiego CannabisCup
ja tez ziomie! nadchodzi dlugo oczekiwana chwila :D

maly updejcik dla was. zdjecia specjalnie dla @grzesia. wspominales zebym zrobil zdjecia calych plantuchow. proszem ja Ciebie bardzo chlopoku ;)

ground spot :chin: :

california orange bud x passion#1 :

c99 i black afghani x white widow :yummy: :

pozdro pes
:rasta:

BiL

New member
Ciac czy nie ciac ?oto jest pytanie...

Ciac czy nie ciac ?oto jest pytanie...

Hi wszystkim,
Wlasnie wrocilem z miejscowki i pewna sprawia mnie niepokoi mianowicie wokolo moich miejscowek stwierdzam wzmozony ruch lesnych sluzb,chyba idzie o przed zimowa wycinke drzewa i ogolnie przed zimowe porzadki jednak cale to zamieszanie troszke mnie denerwuje gdyz niechcialbym aby moje roslinki uznano za chwast i je wycieto.Zamieszczam kilka fotek z dzisiejszej wyprawy

Co o tym myslicie? Czy moim roslinkom potrzeba jeszcze sporo? Czy lepiej ciac takie jakie sa i sie nie stresowac ze ktos mi je skosi?

Fish131

Active member
BiL Twoje roslinki sa jeszcze nie dojrzale... Nie powiem Ci ile im jeszcze zostalo. Sam sproboj sie tego dowiedziec (ile dni flo podaje breeder, dolicz do tego okolo tydzien bo czasami zanizaja ta liczbe, i policz ile dni minelo od kwitniecia Twoich roslin).
Jezeli sytuacja jest taka jak mowisz i jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze zetna Ci krzaki to bycmoze lepiej skosic to co jest i cieszyc sie tym niz pozniej oplakiwac sciete przez kogos krzaki...

niechcialbym aby moje roslinki uznano za chwast i je wycieto
Konopia jest chwastem hehe

BiL

New member
Fishu dla mnie moje roslinki nie sa chwastem,dlatego nie chcialbym aby je ktos w ten sposob traktowal :) W przypadku moich roslin breeder podaje 7-9 tygodni flo-zaczely kwitnac gdzies na poczatku wrzesnia wiec wydaje mi sie ze tak czy siak raczej do polowy listopada nie wytrzymaja (niekoniecznie w zwiazku z sluzbami lesnymi) bardziej przez warunki atmosferyczne,moja miejscowa kiedys byla pelna slonca teraz wraz ze zmiana pory roku zrobilo sie tam szarawo i promyki slonca docieraja ledwo ledwo...wszystko wskazuje na to ze jednak bede mosial je sciac :( tylko jeszcze nad czym sie zastanawiam czy bede mogl sie rozkoszowac paleniem takich niedojrzalych kwiatkow?

BiL

New member
Zapomnialem Wam powiedziec jak fajnie zapakowane pesteczki z nirvany dostalem mianowicie zapakowane byly w portfelik wraz z logo nirvany. Taka przesylke to rozumiem :)

Wilk

Member
Siemanko :wave:

Jesteści niesamowici :yoinks: :woohoo: Cała Polska zielona :canabis:

@Pesu, ogromne masz te krzaczory !!! :yoinks: :respect: Bil, szkoda by bylo ściąc go już teraz, ale roznie to bywa zawsze lepiej mieć coś niż nic :chin:

mały updejcik z wyprawy

Early Misty

Passion#1

Sciąłem ja bo zauważylem pare śladów kolo spota. Wolałem zawsze coś mieć niż nic.

AK-48

Powoli nabiera masy :yummy: Jak myślicie wyrobi sie czas ? Mysle ścinać dopiero na koniec października jeśli pogoda dopisze.

Pozdro Wilk :joint:

Last edited:

joy joy

New member
Wszystko ruszylo od nowa prezentuje jedna WW majaca nieco ponad 20 dni dokladnie nie wiem ile oraz 2 nasiona z wora 2 dzien jak narazie wszystko po mojej mysli jeszcze 2 tyg i wszystkie leca na 12/12.

[/url]

to tyle i ponawiam pytanie co do tego gdzie moge dostac w wawie albo na necie bat guano i w jakiej cenie?
pozdrawiam

Last edited:

kfjatek

Member
Simanko.. ;)
Odwiedziłem dzisiaj spota... wszytko ladnie pięknie..
topy puchnął... wkońcu to juz gdzieś 4 tydzień flo :D
Kilka rzeczy mnie dręczy i zastanawia..
Czy przy tym stanie kwitnienia co są moje roślinki(4 tyg flo) ...
zawsze znikają/sychają te białe włoski na szczytach?
Bo moje znikają .. i to baardzo.. mało juz ich jest..
Bo moze coś zapyliło moje roślinki... albo jakiś niezauważony herm. :chin:
Bo przy zapyleniu roślinek przecież usychają i znikają szybciutko!
Trudno... ;]
I jescze drugie pytanie... moje roślinki.. straaaasznie zółkną..
i na tych zóltych liściach są brązowe plaki... !
Zastanawialem sie ze moze to przenawożenie albo niedobór czegoś..
od początku kwitnienia podlewam wodą wymieszaną z plantonem K(sypane na oko) Z tego co wiem to PlantonK nie zawiera wogóle azotu..
czy to moze tego wina..?? hehe... niewiem ;)

pozdro.

Fish131

Active member
Schrom x Buddah Sister dzien 21.

Dzisiaj jest 21 dzien istnienia moich schromikow. Wlasnie zamontowalem im HPSa i przez okolo 2 dni beda pod HPSem pod foto 24/0 a potem przelacze im foto na flo...
Jak wiecie ja lubie sie bawic. WW mialem FIMowane, ICE mialem na SCROGu (ktory byl porazka ale przynajmniej wiele sie nauczylem i teraz juz wiem jak sie robi SCROGa) a teraz postanowilem ze nic z nimi nie bede robic i zostawie je aby tworzyly 1 glownego topa oraz odgalezienia. Moze w nastepnym indoorku pobawie sie w LST :D

Fotki:

EDIT
@Kfjatek to ze liscie zolkna jest spowodowane jesienia :D Popatrz sie na fotki Pesa czy Ca2. A brazowe plamki hmmm nie wiem ale i tak juz bym ich niczym nie podlewal, tylko sama woda aby wyplukac rosliny.

Last edited:

Latest posts

Latest posts