What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

kfjatek

Member
@Kfjatek to ze liscie zolkna jest spowodowane jesienia Popatrz sie na fotki Pesa czy Ca2. A brazowe plamki hmmm nie wiem ale i tak juz bym ich niczym nie podlewal, tylko sama woda aby wyplukac rosliny.
Hmmm... ale patrzylem na fotki Wilka.. i u niego jest wszystko pięknie... ;)
No ale ok... !
jeszcze podleje w tą niedziele... i niedziele za tydzień.. bo i tak mam zamiar zostawić je jeszce ze 3-4tyg...

G

Guest

kfjatek said:
...Czy przy tym stanie kwitnienia co są moje roślinki(4 tyg flo) ...
zawsze znikają/sychają te białe włoski na szczytach?
Bo moje znikają .. i to baardzo.. mało juz ich jest..
Bo moze coś zapyliło moje roślinki... ...
Ja optuje za tym ze cos Ci pozapylalo kwiaty. U mnie ta sama sytuacja. Wszystkie kwiaty pelne ziaren. Zobacz czy na czubkach kwiatostanów nie masz pojedynczych otwartych/uschnietych juz jajec. Ja je dopiero po scieciu rosliny zauwazylem. zhermila sie pod koniec jakos... i mam mnostwo nasion, glownie niedojrzalych...
Dziwi mnie tylko, zo na drugiej roslince, ktora wczesniej juz zcialem, ktora zyla metr od tamtej znalazlem zaledwie pare ziarenek... Ale to moglo byc spowodowane stosunkowo wczesnym okresem kwitnienia, gdy jeszcze nie dzialaly pylniki z krzaka obok. :chin:

Swoja droga to nieslychanie plenna roslina jest konopia... kto to widzial miec tyle nasion...

Last edited:

tussin

Member
agrrrrrr :/

agrrrrrr :/

Nooo Polandzie pieknie w tym sezonie oj pieknie :)

Ja jade z indoorem

The Doctor

7555doctor_resize.JPG

ale mam problem na rosliny wlazło mi jakies robactwo !!! i niszczy mi moj harem .

To sa takie zolte / pomaranczowe malutenkie robaczki.

POMOCY - jaki srodek mam zastosowac ? Z tego co pamietam to cheech mial z tym problem...

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
cienszko widac tussin ale wyglonda na mites. musisz je spryskac co pare dni pszes pare tygodni
bo jak nie to bendziesz mial wielki problem. chyba ze to cos innego

hej fish super ci to rosnie , powodzenia

kszaki na outdoor w tym roku niektuzy wyjebali nezle ogrudki, super zielsko w polsce ,napewno mozna powidzec ze tam rosnie,hehe

peace

G

Guest

Właśnie wróciłem z manicuriu moich malutkich - po harveście :D
Trochę trudno szło gdyż mieliśmy zawężone pole manerwu w dziedzinie oświetlenia - 2 świeczki :D - klimatycznie.
Obraliśmy roślinki i sobie zaczynają schnąć ;].
Zdjęć nie będzie gdyż kumpel robił telefonem a nie ma w domu kabla :-/. - trudno ważne, że my jesteśmy zadowoleni :D.
Zostało jeszcze 5 p#1. 3 skosiliśmy - największe panienki - liczymy skromnie na kilka nocek przy dobrym paleniu :D.
Może później napiszę skom raport w odpowiednim temacie :] - ale to za jakiś czas.
peace.

C

Ca2

@HOT CARGO: Ojj w polsce rośnie rośnie :D Już ostatnio w TVP2 (news o kobiecie co krowy karmiła zielem na uspokojenie) pałkarz mówił, że na wsiach w foliakach takie rośliny to nie żadkość :D

sofronov

Member
siewka chopaki! wszyscy sie chwalą to i ja daje małą aktualizację :D ... obdwa PPP rosną sobie pięknie.no i dopiero mi zaczęły durbany kwitnąć :/ ... moze cosik z nich bedzie... no to srrru.... jedziemy

a na koniec pytanie..... czy moge zapylać jeszcze rośliny które są w takim stadium kwitnienia .... i ile czasu potrzebują nasionka na to zeby dojrzeć ???

3mcie sie......

urban

Active member
Wg mnie juz niewarto zapylać.
Nasiona na dojzenie potrzebuja ok 4-5 tygodni , wiec sam widzisz ze juz niema sensu ich zapylać.

CupsLock

Member
fish bardzo ladne roslinki :) czemu ja mojej niemoge na indoora namowic ;( a mam kurwa takie zajebiste piesteczki T_T ja myslalem raczej o gotowym cooltube reszte rzeczywiscie mozna w budowlanym kupic

G

gelowas

PES mega grower said:
maly updejcik dla was. zdjecia specjalnie dla @grzesia. wspominales zebym zrobil zdjecia calych plantuchow. proszem ja Ciebie bardzo chlopoku ;)

wielkie dzieki jol, nice nice, i jeszcze moj ulubiony strain COB w wersji MEGA

Bil, skad zamawiales grochy, tez chce miec taki portfelik? :)

Ca2, widzialem to o krowach, zaloze sie, ze to syn/wnuk tej baby sadzili se, przycieli ich, a baba wziela to na siebie (i krowy) hehe, niezla wies takie cos wkrecic

Fish, narazie jest bez prypalu [dla mnie], kupilem 2 uszkodzone dyski 'jakby cos' i sa w kompach w domu, niestety wlasnie dlatego nie mam jak fotek zrzucic, chyba ze sie pod jakiegos znajomka podepne :( albo po prostu wrzuce nowsze przy update...wierze, ze in ci sie powiedzie, good luck

relacja slowna - 1 spot zapylony w calosci na nasiona, beda 2 rodzaje - Vortex F2 i Vortex X Rosetta Stone's , dobre zarowno na in jak i out, mysle, ze jeszcze z 3tyg roslinom brakuje do zbiorow, ale u mnie pogoda gitara
canadian swamp mix - wielka szycha, zbiore na dniach jako pierwsza
nl albo papaya - fajnie pachnie, dlatego mam przeczucie, ze raczej to drugie, tez ze 3tyg jeszcze
Pure Skunk - jeden sie zhermil, wycialem, drugi cieniutko rosnie
hh i crossy tego - niewielkie rozmiarowo, bobki juz sa
Polish Sativa From POTW - najwieksza roslina jaka w zyciu widzialem, miala z 2,5m, ale w pewnym momencie sie pochylila i zaczela poziomo rosnac, teraz - kilkanascie odgalezien poszlo pieknie w gore i wyglada jakby byly posadzone obok siebie, gaszcz taki, ze druga strona nie przeswituje :D
WYD, Homegrown Purple X Skunk - dawno nie bylem
Bagseed from Greengirl - podobnie jak BB wylozyl sie do pozycji poziomej i wyszly nowe odgalezienia, wiaze z nim spore nadzieje, na pewno dojdzie
LR - wysadzone z 1,5mies temu , przewiduje plon ok 1g/szt :)
Ruderalic Indica - wyrosly 2 galazki z 1 seeda, jeden jest malutki karzel meski i 1 fajny plant zenski, zapylilem go, ciekawe czy przyszle pokolenie tez bedzie takie dziwne?

pozdro and peace for all

EDIT - Sofronov, piekne masz te czerwone wloski, czy pistile czy jak to sie tam nazywa, zazdroszcze
:wave:

Last edited:
G

Guest

Panowie, co zrobić z trzema litrami poteznie zapylonych troszke juz podsuszonych kwiatow? Jakiś haszyk zrobic? wypieki? olej? Palic to mi sie raczej tego nie bedzie chcialo... Fingerhash mocny i smaczny ...

G

Guest

Możesz mi podesłać :D ;-)
A tak na poważnie - jogurt - podobno trzepie nieziemsko - jeszcze nie próbowałem ;]
Makumba - wiadomo.
Hasz - jak najbardziej.
Pozdrawiam ;)

OUTLAWZ

Member
Sofronov niezle krzuny....
Gelowas zapowiadaja ci sie niezle zbiory wliczaja nawet po te 1G z lowriderow :D
niecierpliwie oczekuje na jakis foto update no i na finalowe fotki z harvestu :)
pozdro
Ble$$

G

Guest

Witam po dłuższej przerwie-ostatnio niewiele mam wolnego czasu :D
Na początek chciałem podziękować wszystkim za oddane na mnie głosy :bis:
DZIęKI RODACY !!!

Czas troche pośmiecić fotkami:
-MAROC: resztka tego wielkiego z POTM,zajebiście żywiczna odmianka :yummy:

cdn...

Last edited:
G

Guest

glinka said:

Heh nie moge :) Gdyby reikarnacja byla prawdziwa to w drugim wcieleniu chce byc taka krowa na takim gospodarstwie :yummy: A tak wogole to nowy sposob na makumbe :p Karmisz krowe ziolem i bierzesz od niej makumbe hahah. Sorry za oftopic ale nie moglem :bat:

@Slaw77 stary masakra, zajebiste zasmiecanie forum :wave: WIELKI RESPEKT :) ciekawe jak smakuje taki siuwax :) Doswiadczenie robi swoje... Pzdr.

Last edited:
G

Guest

@sLAW77 - klasa jaką pokazałeś powaliła mnie z nóg ,piękna trawa :D
morze kiedyś też taką wychoduje .
zdradź nam ile lat już w tym siedzisz :chin:

Peace :wave:

G

Guest

Rystal said:
@sLAW77 - klasa jaką pokazałeś powaliła mnie z nóg ,piękna trawa :D
morze kiedyś też taką wychoduje .
zdradź nam ile lat już w tym siedzisz :chin:

Peace :wave:
hehe...ponad 10 latek by sie uzbierało...:D raz było lepiej raz gorzej...ale ten sezon był wyjątkowo owocny:D