What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

KILER

Member
Slaw normalnie powinines miec zakaz wstawiania takich fotek na forum bo mozesz co niektórych doprowadzic do zawału!! :D Piekne planty az mi slinka cieknie! :yoinks: :yummy: :lurk:

C

Ca2

Slaw no naprawde śliczne. Ostro jesień odbija się na roślinach. Moje też tak gubią liście. Niedługo harvest Maroc #2 :)

B

bronek

Niestety wlasnych pestek nie udalo mi sie wyprodukowac w tym sezonie [o czym bylo kilka stron wczesniej.........wstretni rolnicy :badday: ], ale udalo mi sie [byc moze przedwczesnie] sciac passiona. Smoke testu jeszcze nie bylo-postanowilem przeprowadzic solidny curing, a tymczasem smale ZIOo z niedojrzalymi pesteczkami [smiesznie pykaja :sasmokin: ]
Na harvest wybralem sie skoro swit

tak wyglada jeden z wiekszych bobow [wiem,ze nie jest to potwor-bywalo lepiej,niemniej jednak jestem zadowolony ;>]

Sum-a-sum-a-rum wyszlo tego mniej wiecej tyle:

a tutaj finger-hash. Jestem zadowolony z mocy. Ciekaw jestem jak bedzie z moca roslin

castlevania

Member
witam chłopaki! byłem wczoraj na spocie i co ??? było 6 roslin, 5 na szczescie nie zapylonych ( przynajmniej narazie nie widac) najlepsza moja roslina ze szczytami jak piącha zapylona totalnie (milion pestek bedzie) a reszta: 1 najmniejsza sciełem ( zaczeła lekko gnic, wszystkie duze liscie były bronzowe i wysuszone, wiec harvest) 4 pozostałe rosliny maja sie swietnie (mam nadzieje ze dojdą, foty wieczorem albo jutro).

najmniejsza roslina scieta nic zajebistego, malutkie boby itp. ale reszta roslin w porownaniu do tej wypada przynajmniej z 3-4 razy lepiej czyli szczyty 3-4 razy bardziej spuchniete:)

nie najlepsza jakosc fotek, ze spota mam porobione cyfrowka wiec bedzie lepiej pozdro 3majcie sie!!!

Last edited:
C

Ca2

No to się już zaczęło na dobre żniwowanie :D Teraz każdy będzie miał tyle mota, że dilluchy będą mieli mizerne zarobki ;D Szczególnie jak ktoś swoje Eko jakimś bliskim znajomkom puszcza.

castlevania

Member
dostarczono mi własnie foty :) a wiec jedziemy:

kamuflaz niezbedny ( mieszkam w nie duzym rewize) :)

chyba aurora indica ( zapach z indoorka )

chyba tez AI ( moze wy skojarzycie)

AK48 albo SADPXS (foty robione przez zioma i troche ziebał)

a tu pani monster zapylona :( z ta roslina wiazałem najwieksze plany ale niestyty, nasiona przynajmniej bede chociaz nie planowałem, było by z niej sporo ziółka pozdro !!!

Last edited:

Fish131

Active member
No Panowie swietnie harvestujecie! K+++++++++++++ dla Was!!

A ja cos zarzuce z mojego indoorka.
Schrom x Buddah Sister dzien 24, 1wszy dzien flo.
Masakrycznie zareagowaly na zmiane fotoperiodu. Przez dzisiejsza noc podrosly okolo 4 cm...
Mam ochote je zFIMowac z powodu tego ze mam obawy ze beda rosly zbyt wielkie ale jednak sie powstrzymam... Najwyzej bede je troche naginac...
Fotki:

Calosc:

A tutaj ten mutant ktory wypuscil tak jakby 4 glowne lodygi (2 bardzo mocne ale drugie dwie wcale nie sa gorsze...)

rogin

Member
ooo no ładnie fishu !!
ciakwe jakei zbiory wyciagniesz :?
bardzo zdrowo wygladaja samym biohomusem podlewasz ? Nie miales jeszcze zadnych problemow z brakiem czegos ?
peace

Fish131

Active member
Hehe Rogin ja nawet nie wiem jak z plcia tych maluchow a Ty juz sie zastanawiasz jakie zbiory beda hehe.
Co do podlewania to tak jak mowilem. Przez caly okrez ich zycia po przesadzeniu podlewalem je tylko 2 razy. 1 raz woda a drugi woda z minimalnym dodatkiem biohumusa. Podejrzewam ze jest to zasluga dobrej ziemi. Jest to substral osmocote z nawozem azotowym dlugoterminowym w postaci kuleczek ktore co jakis czas uwalniaja azot.
Teraz jak bedzie sucha ziemia podleje je woda z mixem biohumus, PK 13-14, Terra Flores. Wszystko oczywiscie w bardzo minimalnych dawkach.

Muczaczo

Member
Siemanko
Fish ja zawsze mówie na swoje dziewczynki i to pomaga :D, zawsze mam prawie same kobitki.
Moja S x BS tez zajebiscie zapiprza (HC seeds rulez). Mówisz, że masakrycznie zareagowały na zmiane czasu naświetlania. Kurde ciekawe co będzie z moimi. Dzisiaj jest 61-wszy dzień wega. Jutro planuje wrzucić pod HPS, mają już 75cm, po pięć odrostów i będe miał problem :D. Skołuje lepszy aparat, to wam zapodam fotki. Właśnie, jak to jest z przycinaniem przy świetle 12/12. Można nie można, może zaszkodzić?

Pozdro

G

Guest

Październik chłodniejszy i bardziej deszczowy
Po najcieplejszym wrześniu od dziesiątek lat w październiku pogoda odmieni się, chociaż będzie to następowało powoli, ale systematycznie. Początek października będzie jeszcze ciepły, z temperaturą na poziomie od 15 do ponad 20 stopni. Coraz częściej będą się pojawiać opady deszczu, którym w dalszym ciągu mogą towarzyszyć burze. To one sprawią, że z dnia na dzień temperatura zacznie się obniżać, ale na szczęście w tym roku będzie to proces łagodny. Nawet pod koniec pierwszej dekady października zdarzą się chwile, gdy temperatura w ciągu dnia będzie dochodzić do 20 stopni, chociaż w większości Polski na termometrach będzie przeważnie pomiędzy 13 a 15 stopni. Tuż przed nadejściem połowy miesiąca spodziewamy się nadejścia pierwszych przygruntowych przymrozków, a na terenach podgórskich bardzo prawdopodobne są także przymrozki na standardowej wysokości 2 metrów. W górach zacznie padać śnieg, chwilami obficie. Wraz ze spadkiem temperatury w całym kraju często będzie padać, chwilami będą to opady o charakterze ciągłym, którym będzie towarzyszyć porywisty wiatr. Od połowy miesiąca w ciągu dnia temperatura na poziomie od 10 do 15 stopni, z lokalnymi spadkami poniżej 10 stopni. Natomiast w dalszych dniach zaawansowanej drugiej połowy miesiąca spodziewamy się temperatury maksymalnej na poziomie od 5 do 15 stopni. Nocami już w większości kraju niewielki nocny mrozik, głównie przy gruncie, ale na wschodzie kraju także na wysokości 2 metrów. Pamiętajmy jednak, że w najzimniejsze noce w zdecydowanej większości niebo będzie pogodne, a więc nie spodziewamy się na nizinach opadów śniegu. Jeśli tak się stanie to nie wcześniej niż pod koniec października, głównie na terenach podgórskich, na bardzo krótko, co dla października jest sytuacją jak najbardziej normalną. Październik będzie więc chłodniejszy niż wrzesień, przynosząc opady na poziomie przeważnie powyżej normy wieloletniej. Mimo to początek miesiąca będzie bardzo ładny i z pewnością będziemy mogli się zachwycać złotą polską jesienią. Na przestrzeni wielu ostatnich lat średnia temperatura października wynosiła od 7 stopni na północnym wschodzie, przez 8 stopni w centrum kraju, do 9 stopni na zachodzie i południu Polski. Suma opadów natomiast oscylowała w tym czasie na poziomie od 35-40 litrów w głębi kraju, przez 40-50 litrów w większości Polski i 50-60 na krańcach południowych, do 50-80 na Pomorzu. Najwyższa w historii pomiarów temperatura w październiku wystąpiła w 1966 roku w Gorzowie na Ziemi Lubuskiej - plus 28,7 stopnia. Najniższa natomiast w 1956 roku w Suwałkach - minus 14,2 stopnia. Artykuł opublikowano 29 września 2006. Źródło: Twoja Pogoda.

~jungle

Member
Panowie właśnie chciałem napisać że pogoda, która nas czeka stworzy idealne warunki do rozwoju pleśni na krzakach więc warto się zastanowić, czy nie ścinać teraz roślin.
pozdro

KILER

Member
No to wrzuce fotki!Odmiana nie znana:( nasionka wyciagniete z palonka kumpla.

Martwia mnie te kropki na lisciach po lewej stronie znajduja sie także na 2 lisciach na nizszych partiach!

G

Guest

fisz wszystko zdrowiutkie i rosnie szybciutko ;) bedzie pyszna trawa :D
ja bym je powyginal sznurkami, zamiast je przycinac
wyjdzie jeszcze lepiej a niebeda sie meczyc :D
oby tak dalej
pozdrawiam wszystkich niemam aparatu niemam fotek :(

wlasnie wacham papajke... mmmmmmmmmm ..... wogule niesmierdziala dopiero w polowie kwitnienia nabrala jakos zapachu, fajny zapach niewiem do czego to porownac ;)

E: ROGIN pryskalem srodkiem, ale z jedna roslina i tak cos sie dzieje dostala na lodyzkach takich plam... papajke juz scielem...
zawsze zostaje opcja spryskac najmniej dojzale i zaryzykowac.. a te ktore juz sa coprawie gotowe to sciac :wave:

Last edited:

rogin

Member
jungle tez sie zastanawialem nad tym ale stwierdzilem ze jutro zastosuje srodek grzybobojczy i potrzymam je jeszcze z dobry tydzien.
peace

Fish131

Active member
fisz wszystko zdrowiutkie i rosnie szybciutko ;) bedzie pyszna trawa
ja bym je powyginal sznurkami, zamiast je przycinac
wyjdzie jeszcze lepiej a niebeda sie meczyc
oby tak dalej
pozdrawiam wszystkich niemam aparatu niemam fotek :(

Narazie czekam az sie okresla, jak juz bede wiedzial to bede mogl rozplanowac ulozenie ich w boxie i ewentualnie podwiazac je.

wlasnie wacham papajke... mmmmmmmmmm ..... wogule niesmierdziala dopiero w polowie kwitnienia nabrala jakos zapachu, fajny zapach niewiem do czego to porownac ;)

Moze do papaji? hehe

Topiasz

New member
Siemka wszystkim.Nie będzie ziarek chyba że dojdą na wiszących topach, ale to chyba niemożliwe; coś mi pleśnieć roślina zaczęła więc nie chcąc już i tak niczego pod nią lać zdecydowałem się na żniwa.Na szczęście jest jeszcze kilka ziarek bo nie wszystko wysadzałem w tym sezonie, więc nie narzekam.Pachnie w pokoju na maxa a z samych nożyczek zebrałem niezłą kulkę.Oto foto:

Pozdrawiam.

G

Guest

hehe to ja tez troche zasmiece :p slaw :bat: :woohoo:
no niezle potwory. fishu piekne maluchy :yes: wiedze o indoorku to Ty masz. pieknie idzie tak dalej az do samego harvestu. powodzenia !!

pieknie dajecie az milo popatrzec. czasu coraz mniej, rece coraz bardziej sie lepia :D:D ale czas na IC zawsze sie znajdzie.

jedziemy...

california orange bud x passion#1:

romp19 :D:yes: :

bubbleberry x buddah sister :bow: HC :

C99 minifoliak :chin: :

pozdro pes
:rasta:

G

Guest

Pes :bat:
Zajebiste masz te odmianki-a zwłaszcza te od HC.
Chyba sie zdecyduje na kulki bo widze że ładnie dochodzą na oucie.

Last edited:

Latest posts

Latest posts