What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
jazda dalej!

Tutaj zaprezentuje druga laseczke bagseed-x-SR. Przerosla mnie troszke i mierzyla nieco ponad 2m a przy tym miala lekko fioletowe szczyty - glownie te male listki na szychach oraz calyxy, a wloski tradycyjnie bialutkie. Mimo ze rosla w bardziej zacienionej miejscowie niz poprzednia - wyrosla znacznie wieksza. Troche mnie zmartwil fakt, ze na tym spocie rosly 2 takie rosliny i ta druga byla wczesniej wieksza. Tym razem jednak okazalo sie, ze druga rosline zlamal wiatr lub jakis zwierz - lezala sobie ze zlamana lodyga, zupelnie zasuszona, bidulka :(

5136spot006_bagseed-x-SR_060924_014.jpg

Na kolejnym spocie znalazlem bardzo fajnie rozkrzewiona ale niedojrzala lalunie Schrom-x-Buddha Sister. Fishu, zobacz czego mozesz spodziewac sie w swojej szafeczce :D Pech chcial, ze pewne znaki wskazywaly na obecnosc jakiegos homo sapiens w bezposredniej okolicy mojej laseczki wiec zeby nie obudzic sie z reka w nocniku postanowilem (z zalem) sciac niedojrzala nastolatke i zrobic z niej np. makumbe. Lepsza chociaz makumba niz zeby mi jakis zlodziej scial laske dzien przed moja wizyta na spocie.... Oto ona:

CDN

Last edited:

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
A teraz smutno:
Na ostatnim spocie spotkala mnie przykra niespodzianka. Podobnie jak innemu userowi - moja miejscowke odwiedzili drwale. nieopodal nacieli drzew i galezi wiec to ich podejrzewam o zdemaskowanie spota i zniszczenie roslin. Zostawili je na miejscu z ewidentnymi sznytami na lodydze czyli byli to zupelnie przypadkowi niszczyciele. Szkoda bo roslinkami byly tu Durban Silver Star-x-Sweet Roxana. Na dodatek pierwsze zaczely kwitnac wiec liczylem na konkretny zbior z tych dwoch krzakow. Trudno sie mowi - miejscowka spalona a ze zbioru prawie nici. Prawie - poniewaz zebralem to co zostalo, wyluskalem nawet pare nasion (moga byc niedojrzale) i zamierzam dorzucic wysuszone szczyciki i liscie do makumby. Oto ten przykry widok:

A to uschle szczyciki z tej zniszczonej przez nieswiadomych zadanego mi bolu skurczysynow z siekierami i pilami:

A na koniec pierwsze fotki z manicure dokonanego na pozostalych roslinkach, w tym 2 glowne szczyty najwiekszych bagseed-x-SR:

Teraz czeka mnie dokonczenie manicure z harvestu i oczekiwanie na dojrzewanie nasion Early Misty f2 (albo f3 bo wiekszosc ludzi jest zdania ze Nirvana sprzedaje f2 czyli u mnie powstanie f3)

Pozdro serdeczne i milego harvestu zycze tym, ktorym cos jeszcze rosnie.

Topiasz

New member
No ładnie Wam rośnie :) Na mojej ziarków jak mrówków, ale za to o moc nie muszę się martwić, bo to co próbowałem z niej jest OK.

Ile czasu potrzeba zielonym jeszcze kulkom aby stały się prawdziwym ziarnem?

G

Guest

Hog dog said:
Nie no ogladam sobie forum i ...

myslalem ze slaw wyhodowal giganta ale ... zobaczcie sami :)
Maroc był duży ale TRANS to jest gigant-myśle że jakbym mu pozwolił swobodnie rosnąć nie trenując go to pewnie byłby podobnych rozmiarów :D bo grubośc łodygi mam podobną.Tylko ukryć takiego miszcza to jest problem:D
Jest cholernie póżny-dopiero niedawno zaczął sie brać do kwitnienia.
Na dniach będą foty.

foty z 2006-09-01:

to są 2 krzaki-rozciągnięte na boki-istny busz

Last edited:
G

Guest

Curing

Curing

EDIT:
Poszly kwiatki do sloikow
Wyjdzie chyba z milion stików
z manicuru litr odpadow
zamiast przypraw do obiadow
Dobry plon roslina dala
wiec nie zejdzie z piedestala
poki dno sloikow ujrze
potem powiem no... kiełkujże

11878100_6107_.JPG

Last edited:

CupsLock

Member
przepraszam.
Fish napisz do hawranka albo zadzwon do niego czy esa mu wyslij zeby mi wyslal moj nowy numer gadu gadu na @mail.ru albo niech zadzwoni na domowke chwilowo niemam telefonu bo w przyplywie radosci rozjebalem go o podloge. przepraszam ze w tym temacie ale niemoglem sie zalogowac poprawnie dopiero przy post reply zadzialalo :p z bogiem. Ladnie wam rosnie chlopaki.

Jakies ciekawa szybka indyjke z kwitnieniem cos jak ak 47 czyli 45-50 dni jestescie w stanie polecic. musi byc stabilna tak do 100zl od razu dawajcie linki do sklepow.

Last edited:

Topiasz

New member
Rogin nie wiem co to za odmiana (może ktoś z Was rozpozna).Napiszcie ile mniej więcej czasu kształtują się ziarenka, bo nie wiem na ile się nastawić.Roślina dziewiąty tydzień kwitnie ale pestki pojawiły się zupełnie niedawno.

Koniec

Koniec

Witam Wszystkich!
Dzis nadszedł ostatni dzisn moich panienek c99 :/ Niestety niemialem wyjscie bo jacys idioci zaczeli wycinac krzaczki wokol moich roslinek i musial je dzisiaj sciac :/ Ale lepiej wczesniej niz wcale :/ Trudno ze niedojrzale topiki w 100% ale da sie je spalic dobry curring i bedzie dobrze :) A teraz Fotki! :)
Bede bardzo wdzieczny za jakies komentarze opinie itp!
Dawno nie wrzucalem fotek ponieważ mi sie aprat zje*** i nie mialem jak ale porzycyzlem od kumpla i oto fotki!
Odmiana c99! PeAcE PoZdRo

Pozdro :) JA sadze ze ladne krzaczki wyrosly! Ale nie umywaja sie do waszych! Jak na pierwszy out mysle ze jest spoko :woohoo: :woohoo:

Fish131

Active member
Schrom x Buddah Sister dzien 18ty:
Musze powiedziec ze odkad przesadzalem je 12 dni temu to tylko raz je podlalem i caly czas maja wilgotno. Kokos bardzo dobrze trzyma wode w sobie oraz keramzyt na gorze nie pozwala jej parowac.

Last edited:

Ganja Smile

Active member
zajebiscie chlopaki :D ja tez niedlugo mam zbiory to sie pochwalimy z polakiem :D
apropo giganta slawa.... na OG ziomal z polski mial 4m rosline z lodyka jak drzewo kurczaki nie pamietam jak sie nazywal ale ekipa z OG napewno pamieta;) pozdro

Topiasz

New member
Oj pamiętam te GIGANTY.Dla przypomnienia pozwolę sobie zamieścić fotkę ze szklarni MarkaDz43.Chyba tak można. ;)

Cieszmy oczy :yoinks:

G

Guest

Topiasz said:
Cieszmy oczy :yoinks:

Dokladnei cieszyly oko te fotki :D ostry potwor z tego byl :D
ciekawe co sie dzieje z markiem i czemu go niema z nami
dobre czasy og.... :badday:
pozdrawiam was chopaki pieknie wam rosnie :wave:

e:

pesiu podobne zdjecie do twojego avataru :)

Last edited: