What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Gelowas w pewnym stopniu masz racje ale nie beda to popierac poniewaz tacy jak my to ich nie interesuja im chodzi o ludzi ktorzy robia to duzymi nakladami ... I tacy najcesciej sa eliminowani :D gdzies bylo o tym ze w niezaleznie jakim bardzije liczacym kraju to 50% zarobkow jest z nielegalnej broni i narkotykow ... Ja sie nie obawiam ze to przejdzie juz poniewaz LPR ma za slabe poparcie hehe zaraz zmiani sie to w rozmowe polityczna ...

nie ma co sie obawiac nie zabiora nam najwspanalszej rzeczy :)

G

gelowas

RD, niestety ja nie bylbym takim optymista. LRP to partia, ktorej wg sondazy ostatnio spada poparcie. Mysle, ze po serii radykalnych i bezsensownych koncepcji Giertycha, ktore zostaly wysmiane przez chyba kazde srodowisko teraz czas na jakies 'potrzebne i unormowane' decyzje. Trzeba sie czyms obronic przed opinia najgorszego ministra w rzadzie i zrobic cos, aby zyskac przychylnosc spoleczenstwa, a nie ma nic lepszego niz walka z narkotykami, ktora popiera <mysle> 99,5% ludzi. Pomysl przejdzie, czemu mialby nie przejsc? Musza czyms ratowac twarz, z reszta chyba nie ma w kraju partii, ktora by otwarcie zanegowala ten pomysl, z reszta jak najbardziej sensowny, takze poparcie dostanie zewszad.
Dalej - juz robi sie nieciekawie rzeklbym, wkrotce bedzie czas na jakas mala dyskusje na ten temat, wkrotce w paru gazetach pojawi sie notka o nowym pomysle Giertycha -> wszystkie jego propozycje sa drukowane, ludzie lubia o nim czytac, jest juz postacia kultowa jak chuck norris czy ten dziad se sweterkiem z reklamy Nestle Frutina (skarby wsi) kononowicz. Mysle, ze male dzieci co lataja po ulicach zaslyszaly co nieco o Giertychu, przy czym Mickiewicz nic im nie mowi.

Podsumowujac, gdy juz ukaze sie ten artykul np w Angorze (a ukaze sie na pewno) - setki osob beda wpisywac w google frazy typu 'nasiona marihuany' i predko dojda nawet tutaj, do nas na forum, co byloby zdecydowanie w kit, nie mowiac juz o 997 (ktore i tak tutaj po cichu grasuje ;-)

franzPL

Member
Update 20.II.2007

Box nr 1 hps 400W weg 50dni flo 13dni nawoz grow,blom,micro co2 kwasek+soda
odmiany Skunk#11 Top44 reweg Skunk#11 na dole WW f2 klon Skunk#11 Arjans oraz Blublleberry

box nr 2 hps 400w weg 50dni flo 13dni nawoz grow,bloom,micro co2 kwasek+soda
odmiany Twilight , Twilight, z tyłu WW oraz klon Top 44 z przodu Big Bud meski oraz damski obok 6 sztuk Afghan x skunk x durban oraz klonik skunk#11

DRAKOS

New member
W morde no i mamy problem,krzaki zrobiły sie za wysokie taraz mam chyba tylko 2 wyjścia , albo naginam w dół silnie LST lub robie Scroga :chin: .Wolałbym scroga ale czy to da rade .Planty sa juz 13 dni na flo czy jeszcze teraz moge smiało dać siatke ??dodam ze łodygi jak sie zrobi sucho są miekkie to z naginaniem nie bedzie problemu , tylko czy odrosty jeszcze sie wyciągną ??
Prosze o szybką odpowiedz bo czas silnie nagli :smile:

C

Ca2

Za 4 dni będą pełne 3 tygodnie od zakwitnięcia: Zapach mmm w pomieszczeniu zacna aura przez 12h jak pracuje sodówka. W fazie ciemnej zapach znika niemalże całkowicie. Zapaszek po dotknięciu żywicy bardzo fajny... taki nawet słodkawy.

Pytanie:
Dlaczego już włoski brązowieją ??? Jeszcze takiego zjawiska nie miałem.

Last edited:

szok

Member
DRAKOS said:
albo naginam w dół silnie LST lub robie Scroga

ziomuś widze ze chyba nie robiles Scroga nigdy wiec tylko dodam ze za pozno teraz na scroga , naginaj , naginaj ziomuś

EARTH MOTHER

New member
Witam wszystkich :wave:
Bardzo ładnie wam wszystkim rośnie nasza ukochana roślinka.
Drakos,FranzPl, Ca2 naprawde bardzo ładnie :yummy:

A oto tylko kilka fotek moich jak narazie maluchów.
Dzisiaj coprawda najstarsze mają juz 25 dni. Ale jak narazie nowszych fotek
nie posiadam.

A tutaj oto Bubbleebeerry(tak to się chyba pisze) po 23 dniach vega pokazał
już męskie preflowery- dlatego zapewne zostanie dumnym ojcem przyszłego
pokolenia:

A tutaj mamy Vortex X Rosetta Stone, od pewnego darczyńcy.. -kto ma wiedzieć to wie. Jeszcze raz, wielkie Dzięki:wave:

Ps: Darkos najlepiej zrob nowego boxa, a jak nie to jak szok powiedział
"naginaj".

Pozdrowienia dla wszystkich :wave:

Last edited:

Fish131

Active member
Witajcie!
Maly update.
Grapefruit- dzien 49, 32 dni od przerzucenia na 12/12 a kwitnie od jakis 5-6 dni.
Troche sie powyciagaly te grapefruity. Byly dosc male przy przerzucaniu na flo, tymbardziej ze byly fimowane. A dostaly takiego kopa ze rosna jak szalone (dzisiejszej nocy urosly okolo 5 cm :woohoo:).
Przed chwila kilka szczytow wygialem tak zebym wszystko mial mniej wiecej na jednym poziomie. Male topki sie juz formuja. Nic tylko czekac az beda rosly, puchly i sie pocily jakze cenna zywica ;].

A tutaj widac wczesniej wspomniane wyginanie:

Pozdr! :wave:

greengirl

Active member
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale pestki HC oprócz tego że są między cyframi 7 i 8 dodatkowo umieszczone zostały na 78 stronie. Mimo to stawiam na 65.

Q_ba1

Member
wow ale wszystkim ładnie rośnie, wow, gratulacje!

greengirl ciekawa uwaga :yoinks: ale moze to tylko zbieg okoliczności :bat:

whatever, dzis dwie rośliny poszły pod nóż, ale postoją jeszcze na łodygach z dobę

i grubo, reszta jeszcze dojrzewa :joint:

Last edited:
witam
mama pytanie hodowal ktos blueberry, euforie albo power plant ?? Od Dutch Passion bo potrzebuje jakis fotorelacji, informacji ... itp itd

ladna ta Polska sie ostanio zrobila taka zielona :):)

pzdr

szok

Member
siema leszcze

uprzejmie donoszę ze moja wypowiedz z klonami to byl tylko żart/reakcja na przyszly zakaz handlu nasionami
nie mam zadnych klonow na sprzedaz itp...
(odezwalo se chyba z 6 osob, powariowaliscie czy jak)

G

Guest

szok said:
siema leszcze

uprzejmie donoszę ze moja wypowiedz z klonami to byl tylko żart/reakcja na przyszly zakaz handlu nasionami
nie mam zadnych klonow na sprzedaz itp...
(odezwalo se chyba z 6 osob, powariowaliscie czy jak)

hahaha dobre

G

Guest

Mam dosc specyficzne pytanie: jakie odmiany pachna charakterystycznym zapachem zielska? Nie chodzi mi o zadny owocowy zapaszek, tylko taki ktory wszyscy palacze rozpoznaja :)

peace! :wave:

mario_PL

Active member
elo elo, luks dajecie chłopaki, widze forum sie ostro rozrosło, ja też w końcu boxa odpaliłem, od dziś zaczynam liczyć wega bo praktycznie wszystkie roslinki juz wyszly z ziemi, rosną: 3x WHITE RUSSIANxAFGHANI, 2x BUBLEBERRYxAFGHANI i 2 roslinki nieznanych odmian z HAPPY MIX:D
jeden rusek chyba zginie bo kielek poszedl na wierzch ale juz obrucilem wiec moze da jeszcze rade
box przystosowany w krotkim czasie, tylna scianka z samej foli zeby zbic troche temp bo mam ok32-34 stopnie w dzien, na dniach wstawie jakis wentylatorek to powinno pomoc mam nadzieje, za lampe sluza 4 swietlowki 24W 1500lum
tak to się prezentuje wszystko

spod tez folia wylozyc? dobra odleglosc od lamp jest?
pozdro

Fish131

Active member
Spodu boxa nie wykladalbym folia poniewaz rosliny nie lubia swiatla ktore pada dolna czesc lisci (co prawda bardziej chodzi tu o bezposrednie swiatlo padajace na spod lisci ale tak czy tak ja bym nie wykladal spodu boxa)...
Odleglosc od lamp, hmm. Ja przy moich kompaktach philipsa 20W mam zarowki praktycznie przy roslinach, jakies 5 cm od nich. Po zdjeciu trudno ocenic jaka jest odleglosc Twoich kompaktow od roslin... Tak samo nie wiem jak bardzo grzeja sie Twoje zarowki... Sam musisz wyczuc odpowiednia odleglosc... Na to nie ma jakiejs reguly heh.
Pozdro!

Szok hehe znam to uczucie :D Tylko w moim przypadku chodzi o peski a nie o klony ;p

Latest posts

Latest posts