What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

szok

Member
jak myslicie ?

czy zdwojenie liczby watow na vegu pozwoli osiagnac szybszy wzrost roslin tak aby zyskac na czasie i stracic mniej czasu na vega?

teoretycznie tak ale jak to wyglada w praktyce? czy ktos probował?

FISH napisał: "Tylko w moim przypadku chodzi o peski a nie o klony ;p"

co ty znowu za pieski sprzedajesz? pekinczyki ? :D :D :D

Last edited:

mario_PL

Active member
no teraz jest ok 8cm, jak troche bardziej urosna to je przyblize torche, jaka wodą podlewacie kwiatki? jaki to ma wplyw na nie? np. narazie podlewam przegotowana woda ktora stoi kilka dni

fajne te bletki aLeda ;) jeszcze nie mialem okazji z nich palic ale i tak sa zajebiste :D
img0095ya8.jpg

w tle Brachypelma smithi :D

Fish131

Active member
Hehe Moher Ty to sie czepiasz literowek ;p
Peskow nie sprzedaje ani nie rozdaje heh, zato tydzien temu to sie do mnie przyplatalo i juz zostalo w domu haha.

Mario ja podlewam zwykla kranowka nieprzegotowana ale odstana kilka dni zeby chlor z niej uciekl...

57fun

Member
to juz jest 10-11 wylinka kolego..:] 6-8 to sa maluchy u których nie widać aż takich mocnych odcieni :)
Ps. Mi to bardziej wygląda na auratum niz smithi...<daj inne foto:] >ale moge sie mylić...

Last edited:

Q_ba1

Member
hmm, Brachypelma smithi zaczyna sie ubarwiac niby po 6 wylince juz (?)
w porównaniu do bletek wydaje sie mały, albo bletki takie:p

DRAKOS

New member
OK więc ponaginam , ewentualnie wyrównam wszystkie topy do jednakowego poziomu i , wytne podłoge boxa i postawie boxa na donicach zyskam wtedy ponad 30cm .Dodam ze donice sa od dziś 8,5 litra .

G

Guest

Popatrzcei co mi kolo klopa przebieglo jak czytalem na tronie gazetke o giertychu
cuz za niefart :chin:

pyt.
czy oba biohumusy maja takie samo zastosowanie ? :badday:

btw. to jest smithi :yoinks:
a to moja smithi

a to auratum ... z google

thumbnail_200,d2f20dd7983824f582799ecea2aeae51.jpeg

pozdrowienie
:abduct:

C

Ca2

Rystal: znakomita Stromatopelma calceatum... samica? Po której wylince?
Mi padła samiczka po 9 :| ale jeszcze mam w zapasie malutką Heteroscodra maculata.

57fun

Member
widze ze sie jednak pomyliłem..ale kolanka na tamtej focie sa bardziej podobne do angustum..:]
Widze ze dziwne hobby laczy kilka osób :] ja juz od 7 lat hoduje pajaki teraz mam weza od 7 miesiecy i mała genikulate i smithi :], najbardziej wqrwilem sie gdy okazało sie mój L.Parahybana to samiec :[, a u ziomków którym sprzedałem parahybany mają samice :], a w sumie u mnie jak mary rosła na parapecie to tez samczyk wyskoczył :[, więc moze moj dom stoi na jakiejś zyle wodnej i dlatego mam farta do facetów<fauna i flora, bez podtextów>
śniadanko :] Smithi L5-6 samiec Rosea [+] Smithi L6-7 spacerek po Panu

PS: HC Jak widzisz tutaj robi sie mały offtop, więc może jednak niemusowo kasować podpisanego Offtopa, zeby w innych thread-ach nie robił sie bałagan. :joint:

Last edited:
G

Guest

Big Green Worm said:
Tak. Tylko Biohumus Extra jest calkowicie naturalny, a ten Agrecol'a ma wkladke mineralna.
Wiec jak ,stosowac tylko 'extra' ?
nie wiem jak rozumiec skladniki
Biohumus Extra ma :
NPK (mg/l): 700; 300; 300 +CaO-1100 (mg/l)

Biohumus forte :
azot (N)-5000mg/l (0,5%), potas (K2O)-5000mg/l (0,5%) oraz fosfor i mikroelementy

:abduct:

G

gelowas

Nigdy nie przypuszczalem, ze hodowla pajeczakow (brrr...) to takie popularne hobby, no chyba, ze akurat na IC jakis funclub sie zebral, hehe.
Moze by zalozyc nowy thread pt. 'hobby inne niz mj' hmmm?

Last edited:

Q_ba1

Member
ładna zbożówka ;) miałem swego czasu ten gatunek, odchowałem metrowego samca, szkoda ze nia mam tu zdjec...
ale kot jest

:D

G

Guest

W mordę Bio :yoinks:
Kto Ci pokopie dziury wiosną, dopilnuje tego wszystkiego latem, obrobi jesienią i spali zimą? Nie dasz rady...
34? Napisz jakie odmiany.

Last edited:

Biodizel

Member
duza ilosc spotów przygotowywanych przez jesien i zime, zostalo jeszcze kilka, dolki tez juz prawie wykopane, czesc jednak nie bedzie miala ziemi z ogrodniczego a z miejscowki (jedynie przekopane, obornik, nawozy), nie wszystkie spoty beda dogladane przez lato (za wyjatkiem usuniecia meskich), chyba ze bedzie skrajnie sucho, grunwald co ty taki pesymista :D

strajny chyba opisze na wiosne bo juz schowalem do lodowki :D ale nie jest ich 34 (dla spostrzegawczych)

Last edited:

EARTH MOTHER

New member
:fsu: ładna kolekcja :yoinks:
hehe Bio, jesteś pracowniczy niczym mrówka, mi by zasadzenie takiej ilości krzakw, chyba z rok zajęło.
Szkoda żę zdjęcia powiększyć nie można,
ale na moje oko jest 36 odmian.

Pzd :wave:

Last edited:

Latest posts

Latest posts