What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

cheech and bong

Active member
Glegot said:
jest ktoś w stanie potwierdzić wiarygodność tego sklepu? :

http://seedshop.ultrahost.pl/
Nic nie kupowalem u nich ale patrzac na ich oferte uwazam ze sie zdradzili. Oferuja nasiona marley's colie (Nirvana) o ile dobrze pamietam to nie tych nasion w ofercie NIRVANY tylko HQS. Mozliwe za maja jakies nasiona moze nawet i dobrej jakosci ale zapewne sprzedaja 1 lub 2 odmiany a w ofercie maja ich kilkanascie

o wlasnie przed chwilka znalazla sie recenzja "jednym slowem shitbank zadne nasionko nie wykielkowalo. " nawet nie zdazylem tego zobaczyc a juz zniknelo. no comment

Last edited:

57fun

Member
o wlasnie przed chwilka znalazla sie recenzja "jednym slowem shitbank zadne nasionko nie wykielkowalo. " nawet nie zdazylem tego zobaczyc a juz zniknelo. no comment
to moja recencja marek kon czy jakos tak :], na testpacku afgana i ww, ja kupiłem u nich 2test packi zanim znalazłem te forum i nic nie wykiełkowało a siedziało na wacie jakies 7-9dni
kup sobie od quakemind'a<chyba moge reklame dać> albo na seed.pl

Last edited:

Korlic

Member
Nie chodzi mi o zmniejszenie rachunków, tylko o zmniejszenie poboru mocy biernej :| Tam gdzie uprawiam założono blokade zużycia mocy biernej (indukcyjnej), wiem że ta blokada ustawiona jest na max (1000VA), sama lampa 400W (bez kondensatora) odpala się i po chwili blokada działa i wyłącza prąd. Czy zamontowanie kondensatora (jaka pojemność) sprawi aby pobór mocy indukcyjnej zmieścił się w 1000VA. Czekam na konkretną odpowiedź!
POZDRO!

G

Guest

:wave: mam na oku pewną odmianę: Arjan's Haze #1
Zdarzyło mi się bodajże w listopadzie zajarać ten szit. Zajebiście mnie to wzieło już po jednym buszku, nie mówiąc o tym co było dalej :D . A terzeba dodać, że miałem wtedy dość wysoki próg tolerancji.
Ma ktoś te nasionka lub wie gdzie można je kupić? :chin:
Swoją drogą znalazłem stronkę greenhouse.org i zamurowało mnie jak patrzę na dane ich odmain. Jakie zbiory!

Widziałem wprawdzie Arjan's Strawberry Haze #1 na seed.pl ale to nie to samo (chodz podobne)

Help!

Last edited:

Korlic

Member
Glegot
Zajrzyj na seed.pl, jest to sprawdzony seedbank, i można kupować nasiona pojedyńczo. :) Ma na dzień dzisiejszy chyba najszerszy wybór w kupnie pojedyńczych nasion. :] Pozdro! Strzeż się shitbanków

Siema BUSKA :D
Ide z pomoca...
Podłacz to tak jak masz na tym rysunku :D
Moze nie jest dokładny ale powinienes sie wyznać :D
Sorki ze takie kulfony ale troche sie :joint: :D
JAk podlaczysz i bd dzialać to daj znać!
Ale tam ten kabel z wtyczki i z lampu musisz podlanczac az dobrze podlaczysz bo huj wie ktory jest + a który - :D
Jak bd probowal to napewno na niego natrafisz :D
Pozdro PeAcE

buSka

Member
O wielkie dzieki sproboje to podlaczyc tak jak to rozrysowales ale juz napewno nie teraz bo wk** mnie ta lampa, tylko wieczorem jak juz wylacze swiatlo w boxie, w kazdym badz razie jeszcze raz dzieki =]

ahahaha niezle jestem wystrzelony, mam 3 zaplonniki ale podlaczalem tylko dwa bo stwierdzilem ze jak one nic nie daja i lampa dalej odpala sie jak chce to na cholere mam podlaczac 3? no i okazalo sie ze tamte dwa sa zjeb** a ten trzeci dziala jak nalezy =]]] w koncu uporalem sie z ta lampa :p

Last edited:

quakemind

Member
A ja tez z takim malym pytankiem odnosnie lampy. mialem uklad 70 W ale zle go zmontowalem i wystrzelila żarówka, uklad powinien jeszcze dzialac ?

LDV

Active member
LDV ja bym wziol albo Blockheda albo BubbeKusha fajne maja te gracisy ;) pzdr

chyba wezme Blockheda hehehe widziałem zdjęcia na icmagu i bez kitu wymiata odmianka xD BubbaKush tez jest gitara aczkolwiek cos tam czytalem i mialem srednie odczucia w sensie ze i tak zajebisty ale Blockhead wydaje mi sie lepszy no i moze na outdoorze dojdzie...
Pozatym Blockhead zajebista nazwa

EDIT:
@Fish no i w sumie nie tylko do fisza ;P
No witam fish witam.
W poniedziałek wysyłam Listo Polecony Priorytetowy Ekspresowy Ubezpieczony za potwierdzeniem odbioru - CZYLI FULL WYPAS. Do Gypsiego, a wnim 55$ albo 60$ - jeszcze przeanalizuje i oczywiście karteczka z moimi danymi itd itesre...
Martwi mnie tylko jedno:
Loguje się na seedbay'u --> wchodze na "my current bids" i mam liste aukcji a raczej jedną aukcje ---> wchodze "Payment Form" i tam mam tabeleczke do uzupełnienia czyli tak troche śmiecąc coś takiego:

Uzupełniam klikam "Apply" i mi pisze ze nie wygrałem tej auckji czy cos takiego ;O Ogólnie chłopaki z seedbayu sobie poradzą pewnie ale dziwna sytuacja bo w dziale seedbay pisało żeby to uzupełniać... nie jestem orłem z angielskiego
:pointlaug więc niemam za dużego pola do manewru...

Ale mniejsza oto (jak ktoś może niech pomoże!) lepiej napisze Wam nad jakimi odmianami się zastanawiam na outdoor z NIRVANY!

OUTDOOR PLAN epizod: Nirvana

1. AK48*
2. Top44*
3. ICE*
4. K2*
5. Blue Mystic
6. Bubblelicious
7. Hawaii x Skunk #1*
8. Northern Light x Shiva*

Dobra już sie zdecodywałem prawie (kolejność nieprzypadkowa)
1. AK48
2. TOP44
3. Ice
4. K2 albo Blue Mystic - co radzicie?

Doradzcie coś bo naprawde musze dokonać ciężkiego wyboru... napiszcie co wy byście wzieli z tych odmianek jakbyście zamawiali... - te z gwiazdkami biore poważniej niż inne ale wszystko może się zmienić...

PS: Zedytowalem troche posta bo był za bardzo chaotyczny...

Macie jakieś propozycje? Może wiecie że coś na 100% nie dojdzie? Pomoc się przyda lub nawet subektywne odczucia ;P Bo ja sam niewiem hehehe...

Last edited:

Fish131

Active member
Lofer piekne Grapefruity! Mam nadzieje ze moje beda choc w polowie tak piekne jak Twoje! A ten Twoj Sour Diesel mnie po prostu rozlozyl! Cudo! Ciekawe ile wazyl ten Twoj krzakotop, wazyles go?

Hot Cargo co tu duzo mowic, jak zawsze szalejesz. Wypasione rosliny a crossy ktore tworzysz brzmia bardzo ciekawie!

Ca2 tez wlasnie zastanawiam sie nad takim systemem liczenia dni flo. Bo od przerzucenia na foto 12/12 mija okolo 12 dni do pojawienia sie pre a kwitnac zaczynaja po okolo 20 dniach czyli jakby nie bylo to sa 3 tygodnie...

Kiler co Ty tak tylko komentarze wystawiasz? Moze pokazalbys co tam u Ciebie rosnie, a jak nie rosnie to moze najwyzsza pora ziom?

Bogusik 46 roslinek brzmi bardzo obiecujaco! Zycze powodzenia! Troche szkoda ze z growshop.pl jest taka lipa ;/

buSka przed Twoimi plantami jeszcze sporo czasu do harvestu! Co do szybkiego suszenia to polecam polozenie topka przy wentylatorze od zasilacza komputera... Wydmuchuje on cieple powietrze i mozna tam naprawde w niedlugim czasie wysuszyc topa...

Kaczy bardzo sie ciesze ze wracasz do naszego zielonego swiata! Boxik powinien dawac rade... Tylko nie polecalbym Ci sadzic tam jakies outdoorowej odmiany, lepiej napisz do mnie na PMa a wybierzemy jakas/jakies ciekawe odmiane/odmiany na Twoj grow!

GrowFather ladnie, ale tak jak chlopaki mowia, te Twoje krzaki sa jakies male... Trzeba ustalic przyczyne... Napisz cos wiecej o swoim grow (swiatlo i jaki soil mix).

LDV jak wszystko z seedbay'a dojdzie do Ciebie to zdaj relacje co i jak. Interesuje mnie ile trwa realizacja takiego zamowienia...

Glegot na dzien dzisiejszy to w naszym kraju tylko cannabis.fr.pl oraz seed.pl oferuja prawdziwe, orginalne nasiona... Oczywiscie moga sie zdarzyc jeszcze jakies prywatne strony z wlasnymi dobrymi nasionami jak np. sklepik quakemind'a.

Korlic glupia sprawa z ta blokada... Szczerze mowiac to pierwszy raz o czyms takim slysze... Daj znac jak sobie z tym poradziles...

To tyle jezeli chodzi o kilka ostatnich stron :)

A teraz cos ode mnie:
Oto maly update z moich Grapefruitow... Rosna bez zadnych problemow, czyli jak zawsze...

Tak jak mowilem pre sie pojawiaja:

A tutaj na jednym krzaku na kazdym pietrze liscie rosna nie po 2 liscie a po 3 a co za tym idzie na kazdym pietrze wyrastaja po 3 odgalezienia... Gdyby rosliny byly jeszcze na vegu to napewno wykorzystalbym to i kazdego z 4 szczytow przycialbym w tym miejscu uzyskujac dzieki temu 12 topow... Jednak w moim wypadku jest juz za pozno...

To byly wiesci z Rybnej szafy haha.

Pamietam jak ktos kiedys pytal o to czy lepiej wysylac komus ukorzenione klony czy szczepki... Wg mnie obie opcje sa dobre... Ale z uwagi na to ze nie bardzo mam warunki na ukorzenianie klonow wiec jak mam zamiar wyslac cos komus to preferuje szczepki a odbiorca juz sam sobie je ukorzeni...
Korzystajac z okazji ze wysylalem niedawno szczepki do pewnej osoby (kto ma wiedziec ten wie. BTW Pozdro!) zrobilem mala relacje z calej akcji...
Tak wiec sprzet ktorego uzywam do takiej "operacji" to:
- folia spozywcza
- wezyk gumowy (akurat zostal mi z tworzenia fajki wodnej z pol litrowej butelki po sprite :))
- zapalki
- strzykawka
- woda
- butelka
- tasma klejaca
- (na fotkach jest takze folia aluminiowa poniewaz "produkt" koncowy mialem zamiar owinac nia ale zrezygnowalem z tego
- no i szczepki rzecz jasna :)

Caly equipment widoczny na zdjeciu (no moze czegos zapomnialem wcisnac do kadru heh)

Przechodzac do konkretow...
Biore po jednej zapalce i owijam ja folia spozywcza tworzac cos w rodzaju zatyczki do wezyka gumowego.

Nastepnie biore wczesniej wspomniany gumowy wezyk i kroje go na interesujace mnie dlugosci...

Kolejnym krokiem jest pobranie z krzakow szczepek...

Szczepki najlepiej jak maja dluzsze lodyzki zeby mozna bylo je rowniez owinac folia spozywcza zeby woda z wezykow nie uciekala... Tak wiec owijamy je folia i tak oto przygowane szczepki wkladamy do wezykow. Nastepnie od drugiej strony wezyow za pomoca strzykawki wlewamy wode i zatykamy zapalkami przygotowanymi na poczatku...

Pozniej bierzemy butelke, kroimi ja, w dnie robimy dziurki w ktore wkladamy koncowki wezykow a same wezyki za pomoca tasmy klejacej przyklejamy do scianek butelki. Na koniec zlaczamy ucieta butelke, zaklejamy tasma i gotowe...
Gdy już wszystko jest cacy to odkrecam korek i za pomoca spryskiwacza spryskuje wnetrze butelki i dodatkowo wrzucam do niej kawalek namoczone husteczki higienicznej, tak zeby wilgotnosc byla wieksza i zeby utrzymywala sie dluzej...

Teraz nie pozostaje nam nic innego jak wlozyc butelke ze szczepkami do jakiegos pudelka, zakleic i smigac na poczte nadac nasza jakze cenna paczke :)

Pozdrawiam,
Fish
:wave:

EARTH MOTHER

New member
Witam;) Icmagowych maniaków.
Fishu fajne masz te grejfruty:)

A teraz ja się czymś pochwalę:

nasiona z seed.pl:

Na zamówienie czekałem 2 tygodnie.
Z zamówionych 13 dostałem 12 :chin: do tego 6 gratisów czyli 18. Z tego wykiełkowało 10 :badday:

-3/5 Duckfoot:

-2/3 Blubebeerry:

-2/3 Passion No27

-2/2 Jack Horror (chyba najlepszy wybór)

-1/5 darmówki seed.pl(shit jakich mało)

Wszystkie razem:

Złożyłem zamówienie na growshop.pl, mam nadzieje że się nie rozczaruję jak Bogusik. Dam znać jak paczka nadejdzie.
Tymczasem

Pozdrawiam :wave:

Last edited:

szok

Member
@Fishu: ha ha ha ale sie najebałeś przy tych klonach. moja wersja to:
1.butelka 0,5 L po ice tea albo podobnych
2.wata
3.tasma

przcinasz butelkę na pół wkładasz na spod watę, koncówki owijasz wata wkladasz w srodek tamtej waty, podlewasz, zaklejasz, wysyłasz.

prawda że proste i szybciej...
btw. sposób sprawdzony w ekstremalnych warunkach

Korlic

Member
Rybko
Tak jak powiedział P_T- kondensator (kondensator to moc, kondensator to siła HIP HIP :woohoo: ) Nadal tego nie rozumiem :) VA (voltoampry) są ściśle związana z poborem mocy biernej. Pobór VA wyraża się wzorem:
S=|U||I|

Woltamper, VA, jednostka mocy pozornej w obwodach prądu zmiennego. 1 VA to pozorna moc prądu o skutecznym natężeniu 1 ampera i skutecznym napięciu 1 wolta (skuteczne natężenie lub napięcie prądu elektrycznego).

Z czego wynika że lampa musi mieć natężenie powyżej 4A (4.35A)
1000VA=230V*xA

Co ja pierdole xD Sam tego do końca nie rozumiem. Ważne że zadziałało :) Mimo ponurych scenariuszy daliśmy rade.

Chcieli nas wyruchać bez naszej wiedzy- udało im się. My za to zdobyliśmy potrzebną wiedze i za to ich zwgałciliśmy :) Teraz roślinki poczują prawdziwy flowering ;)

Pozdro!

castlevania

Member
emano! 12 dzien flo z 13 roslin odpadło juz 6 facetów, reszta jak narazie raczej laski ale tez nie jestem co do kilku 100 % pewien sie okaze na bank za kilka dni, zapodaje wszystkie roslinki po kolei pozdro!!

Last edited:

Korlic

Member
castlevania
Ile wega miały? :] Zamierzasz jeszcze przesadzać bo doniczki jakieś małe (może wizualnie mi sie tak wydaje :) )
Pozdro

KILER

Member
Fish131 said:
Kiler co Ty tak tylko komentarze wystawiasz? Moze pokazalbys co tam u Ciebie rosnie, a jak nie rosnie to moze najwyzsza pora ziom?
Fishu przeciez wiesz ze mam problemy z cieplem w boxie a raczej zimnem!!:(Ale zapowiada sie ze bedzie cos lepiej jakies ogrzewanie do boxa bede montowal!

Latest posts

Latest posts