What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

bogusik2

Member
Buska nic jej nie bedzie :) takie zaklocenie fotoperiodu jeszcze nie sporowuje ponownego wega ani jakichs niekorzystnych zmian.
Rystal VxRS ogólnie ma podobno gruba skorupke :D ja lekko rozgniotłem swoje niedokiełkowane nasionka i zobaczymy co z tego wyjdzie ;) pzdr

buSka

Member
Taka odpowiedz chcialem uslyszec :p
powoli zaczynaja wloski brazowiec na fotce tego nie widac ale jest ich juz coraz wiecej =]

LDV

Active member
Witam

Musze dzisiaj albo jutro kupić nasiona na seedbay'u czy ktoś może mi napisać jak w praktyce zamówienie tam wygląda? Będe bardzo wdzięczny bo nigdy na aukcjach nie kupowałem nasionek.

Pozdro

C

Ca2

VxRS kiełkują elegancko jak są ciut podgrzane. Ja wrzuciłem je na 1mm kokosu i położyłem na lampce od akwarium (20W philips). Wykiełkowały po 2-3 dniach jakoś.

buSka: może i zaczynają brązowieć ;P ale te pierwsze ;P jeszcze wyjdzie Ci tyle tego, że nie będziesz mogła/mógł (sory ale płci nie znam, a nickowi nie zawsze można ufać) się doczekać końca.

Last edited:

Flo

Member
mi też VxRs dość dlugo kielkowaly a wlaściwie nie chcialy kielkować. zrobilem dokladnie jak bogusik2. wtedy dopiero kilka z nich powoli zaczęlo kielkować. finalnie wykielkowalo mi 4/12 z czego jedno zatrzymalo się w dalszym rozwoju z 4mm kielkiem.

Ca2 możliwe, że trafilo ci się akurat jakieś prężniejsze nasionko/a.

G

Guest

Ca2 said:

Przesuszony ten kokos masz, jak często podlewasz? Zbierałeś już tego horrora, czy to pierwszy raz? Interesują mnie opinie na temat tej odmiany.

G

Guest

dawno mnie nie bylo...
pozdrowionka dla wszystkich!!!! Legalizowac legalizowac
to moje zajecie: ;) :joint:

C

Ca2

Filipek: podlewam różnie... sam zauważyłem, że wierzchnia warstwa była przesuszona i odrazu podlałem. Faktycznie kokos powinienem częściej podlewać. Pierdolone przyzwyczajenie po soil zostało ;D

G

Guest

Panowie czy trafilem w dziesiatke ?

VxRs puscil kielek :woohoo:
zeczywiscie ma dosc gruba lupine

lezy w coco wiec nie wiem czy zaaplikowac mu biohumusa tak wczesnie :confused:

btw. macie tez problem z upload photo ?

:abduct:

G

Guest

Rystal said:
Panowie czy trafilem w dziesiatke ?

...
Hehe chyba jesteśmy jednymi z głównych użytkowników tego nawozu skoro już producenci fajki na nich rysują :D Niedługo bonga będą pewnie :D

kaczy

Active member
Veteran
Czesc i czolem wszystkim,
Po dosc dlugiej nieobecnosci an forum spowodowanej roznymi zakretami zyciowymi(min zmiana adresu zamieszkania;-)) wreszcei wracam na forum i do uprawy roli;-)
tydzien temu z pomoca dobrego kumpla zbudowalem szafe(na zdjeciu) o wymiarach szer x gl x wys 100 x 60 x 120.
Planuje do neij zakupic swiatelko HPS 250W bo obecne 100W + 4 kompakty to zdecydowanie za malo.
Szafka bedzie uszczelniona. Co do wentylacji planuje na dole 2 pasywne wloty i na gorze 3 wentyle(z zasilacza komp) wydmuchujace cieple powietrze. Jesli bedzie potrzeba wrzuce jeszcze wentyl mieszajacy powietrze w srodku, ewentualnie jakis kanal z wentylem wyciagajacy pow z lampy, ale najpierw sprawdze temp czy bedzie to potrzebne.
Niestety lipa mi wyszla troche bo podczas przeprowadzki zaginelly mi najlepsze sionka i chyba wystartuje z tym co mam czyli nizenany outdoorowe f2 wlasnej produkcji.
Na bierzaco bede wrzucal update.
pozdro starzy i nowi znajomi/nieznajomi;-)

Last edited:
G

Guest

5iemka :wave: ! Zacząłem kombinować za dawną radą bogusika2 i sprzedałem hps-a 400W. Dostałem za nią 80zl, więc zyskałem bo w hurtowni kupiłem ją za 56zl. Jeszcze dostałem pare zyla od matki i kupiłem 4 świetlówki kompaktowe 32W Philipsa (1500 lm). Postanowiłem działać jako konspirator więc zamontowałem je pod własnym biurkiem, a wnętrze pokryłem folią aluminiową.
Myślę, że powinno to wystarczyć moim k2 ale zamierzam dodać jeszcze jedną żarówę, zakryć wszystko jakimś materiałem i dodać wentylację. Stara chyba się nie skapnie... przynajmnej nie prędko. Szkoda tylko, że nie mam czym zrobić foty - aparat się zepsuł. :badday:

@Kaczy ładnie pościeliłeś łóżko ;]

pzdr!

Last edited:
Ładnie wam to idzie panowie :D
Ja juz po zbiorach hehe :D
Niedlugo wrzuce jakis smoke raporcik :D
GrowFAther nieuwazasz ze jak na 18 dzien wega nie sa troszke za małe??;>
Pozdro PeAcE

L&M

Member
@Kaczy fajna masz szfeczke, hps 250w to jak w morde szczelił bedzie w sam raz
@Glegot, sprzedales hps400w za 80zl?!cały zestaw czy tylko żarówe??
@Growfather, fajnie Ci rośnie, roslinki zdrowe tylko że właśnie małe są coś:/ nie wyciągają się to może za zimno mają, opisz jakie tammasz warunki

powodzenia

Last edited:
Glegot no ten nawóz możesz zamówić... wg mnie wszystko co jej z gówna jest dla roslinek dobre :D hehe
Chyba tez sie w niego zaopatrze :D
Pozdro PeAcE

buSka

Member
ehhhh myslalem ze wytrzymam do harvestu ale jednak nie =]] wlasnie maly topek suszy sie w przyspieszonym tempie (piekarnik:p) sasa no jestem ciekawy jak to bedzie =]

Korlic

Member
Mam pytanie (lekki OT ale tutaj najszybciej ktoś odpowie), jaki pobór VA (VoltoAmpry) ma HPS 400W (bez kondensatora), i czy z kondensatorem zejdzie poniżej 1000VA (i jaki kondensator potrzebny byłby ;) )

Pozdro!

Latest posts

Latest posts