What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Korlic

Member
No to i ja "pochwale" się moimi White Skunkami. Znaczy już po harveście a zbiory poszły już w niepamięć. Były to kloniki WSa od White Label. (seed.pl ;]) Początkowo w kubeczkach 0,2l plastikowych (takich co polska młodzież używa do konsumpcji wódki) W tych kubeczkach były ponad 2 miesiące, raczej marnie to wyglądało. Po przesadzeniu ładnie sie odrodziy :] Fotki z początku flow z ponad tydzień po ukazaniu sie preflowerów

Last edited:
Korlic Nio jak dwa miechy je trzymales w takim kubeczku to respect dal ciebie :)
HC pokazal ze mozna takei cos zrobic i rosnie w malym ale trzeba podlewac co dzinie bo by uschlo a chyba robil to na Sensi Star o ile dobrze pamietam ...
WT z tym bat guano masz racje duzo slyszalem o tej firmie dobrych zdan i w ogole o ich produktach a to bat podobno maja kosa :D Trzeba kiedys o tym pomyslec ...

Nio ja tez sie ciesze ze sklep jest juz taki drugi bo jest i hemp.pl slabo troche zopatrzony narazie(teraz z tym zaopatrzniem chodzi o hem.pl) tylko cenny jeszce musza sie ustabilizowac ale dobrze ze sa juz dwa bo bedzie juz mala rywalizacja o cenny tych samych produktow i moze jakies promocje beda :D

Last edited:

castlevania

Member
ema !! to i ja cos zapodam:)

day 10

12071DSC01241-med.JPG

12071DSC01243-med.JPG

12071DSC01242-med.JPG

ładnie wam rosnie chłopaki, fishu a jak tam u ciebie?? :) pozdro !

W końcu będzie jakaś konkurencja dla hemp.pl oraz rywalizacja o klienta, a wiążą się z tym różnego rodzaju gratis i promocje (co nas biednych growerów z polski bardzo cieszy :D ) . Ale na razie co czytałem na innym forum to niezaciekawie wyglądają usługi tego gs.pl może się poprawi…

GRaSs

Member
Mazur ja mam pytanie ;D
Kumpel mi zachwalal chronic'a ze dobrze rosnie ;p i ze sie dobrze pali
z fotek widac ze ładnie ci uroslo ale moc ?? mozesz cos wiecej powiedziec ;D
z góry dzieki

G

Guest

WeedTime ciezko jest mi powiedziec ktore mocniej a ktore slabiej waniaja na moj wech powiedzial bym ze jednakowo mocno :) nie ma az takiej roznicy aby jednoznacznie powiedziec, ze ta odmia sie wyroznia
co do rodzaji zapachow to chronic owocowo skunkowo, WRxAf nie wiem do czego porownac ale fajny poniekad ostry zapach ze tak to okresle, Shroom x BS niczym cytryna super mi przypadl do gustu, SSxSS dwa phena rozniace sie od siebie zpachem jedne gama owocowa drugie bardziej z lekka ostrym skunkiem

GRaSs jak widzisz jeszcze rosnie wiec nie wiem jak z moca sugerujac sie iloscia zywicy to slaby napewno nie jest szczegolnie 1 pheno, codo wzrostu to zgadzam sie z twym kolega oba chronic'i w porownaiu do innych rosly nadzwyczaj dobrze

G

Guest

Wed Time proponowałeś na flo dawać bat guano ale nie zabardzo wyobrażam sobie w jaki sposób skoro to jest pożywka którą należało by wymieszać z ziemią przed posadzeniem ?? Jeżeli masz rozwiązanie proszę o odpowiedź bo właśnie chciałem zastosować je na flo

G

Guest

sunshi robisz wtedy tzw "tea" czyli mieszasz guano z woda i tym podlewasz pamietaj aby taki roztwor zrobic odpowiednio wczensniej aby wszystko sie "przegryzlo"

najlepiej nie Hot napisze jak on to robi w koncu stosuje to juz jakis czas :)

podr.

Biodizel

Member
bat guano zawiera NPK 13:1,5:3;10-4-1;10-3-1, i zblizone do tych wartosci, do soil mixa na weg moze i sie sprawdza, ale taka ilosc N na flo?

HC, pisales ze na flo mozna stosowac marmurowy proch, jesli chodzilo ci o proszek marmurowy, to jest to nic innego jak weglan wapnia, taka gorsza wersja dolomitu (nie zawiera magnezu), i nie wiem jak to mozna podac, skoro sie to w wodzie nie rozpuszcza, jedynie ziemiszac z ziemia, ale glownie chyba zapobiega zakwaszaniu sie gleby

Last edited:
G

Guest

To jak bat guano dobre na flo czy nie :badday: . Jak sadzicie czy bat guano wystarczy na flo jako jedyny preparat :wave:

Azzzzzz

Member
Veteran
krew

krew

Hej mam pytanie, jak to jest z krwia zwierzat, slyszalem ze zawiera duzo N i moze byc stosowana jako nawoz..., spotkal juz sie ktos z tym, ktos probowal ??, jesli tak to jakie stezenie uzywal, rozrabial ?, dzialalo ?

pozdr

Biodizel

Member
susnshi, z tego co widac sa rozne rodzaje bat guano, czyli na upartego moze byc stosowane i na weg i na flo, trzeba patrzec tylko na zawartosc NPK

azzzzzz, HC pisal o krwi, moze i zawiera duzo N, ale jest chyba zwiazane w postaci białek, aminokwasow, ktorych rosliny nie przysfajaja, wiec chyba trzeba to wczesniej zakompostowac, wtedy zadzialaja procesy gnilne, i N bedzie stopniowo uwalniany? watpie zeby suszona krew zawierala duza N rozpuszalnego w wodzie, taka krew tez nie bedzie raczej tworzyla roztworu, w gre wchodzi jedynie soil mix

hehe, zamiast gdybac trzeba sprobowac

Last edited:
G

Guest

UWWWAAGGGAA!!! potrzebuje pomocy dzisiaj o 3 dniach nieotwierania pudelka zobaczyłem nalot na bace pleśń co można z tym zrobić i o ile można proszę o szybką pomoc :( :badday:

G

Guest

ok ale ja potrzebuje czegoś na tą chwile na godz 20:56 Proszę o poradę domowego sposobu by jeszcze dzisiaj zadziałać . 2 Czy to odbije sie na mocy .

G

Guest

sunshi said:
ok ale ja potrzebuje czegoś na tą chwile na godz 20:56 Proszę o poradę domowego sposobu by jeszcze dzisiaj zadziałać . 2 Czy to odbije sie na mocy .
Ja bym takie baku najszybciej wysuszył a potem wyrzucił to na czym jest nalot
bo to syff ta plesn
widocznie źle wysuszyłeś albo jakaś wilgoc sie dostała

:wave:

hodowca85

Member
Jaka woda płynie w rzece na dworze ??miękka czy twarda ??bo mam zamiar kupić "flora micro" z hemp.pl i nieweim czy do twardej czy miękkiej mam kupić...;(

Azzzzzz

Member
Veteran
Wydaje mi sie ze w wiekszosci bedzie to twarda woda niestety..., a nie mozesz poprostu pojsc do apteki i kupic tester na twardosc za 1 zl....

G

Guest

co ty z rzeki wode bierzesz?? Jeżeli tak to uważaj na temperaturę aby rośliny nie dostały szoku termicznego