What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Fish131

Active member
No widze ze szef bierze urlop hehe.
Nie martw sie HC, bedziemy tutaj trzymac krotko rozrabiakow heh.
Peace!
Fish

tomasz

Member
a ja mam pytanko o overgrow, czy moze ktos ma jakies nowe informacje na temat naszego ukochanego forum?? juz dawno nikt nic o nim nie pisal, a ja dzisiaj sobie przypomnialem i postanowilem zapytac czy ktos cos moze wie nowego

do cardiel : zywicy nie widze na zdjeciach, lecz jedno jest pewne na jedej roślince rośnie duuuuży włos :yoinks:

:D

Last edited:

buSka

Member
Fiu fiu niezle macie tempo nabijania postow beeez kitu =] Dawno mnie tu nie bylo to wrzucam nowe fotki, nareszcie pokazala sie jakas zywiczka =] yyy 30 dzien flo male budy :( ale i tak mi sie podoba =]
Alarec ile juz maja twoje krzaczki?

alarec

Member
u mnie też okolo 30dzien, nigdy nie licze.
chyba terometr mi sie zepsul albo mysle ze za bardzo sie nagrzewa, o dluzszego czasu pokazuje 40*C w polowie roslinek, jest juz tak dluzej niz miesiac, ale plantom sie nic nie dzieje, nie maja objawow nadmiernej temperatury.
BUSKA jakie masz oświtlenie boxa??
zdaja mi sie mniejsze twoje budsy od moich, ale to chyba tylko takie wrazenie bo twoje są bardziej wyciągnięte.

Nio ladnie wam kwitnie chlopcy ladnie :D

O witam Rybko slyszalem ze miales problemu z neo :D Hehe
U Ciebie tez widze ladnie rosnie a moze jakis wiekszy update graperfuitow zrobisz ??

I teraz pytanie moje bo dzisz przepukalem dokladnie roslinki wziolem je do wany odkrecile prysznic i plukalem ostro ... I chodzi mi oto czy teraz nie zwiekszylem zabrdzo ph w wodzie bo ... jutro roslinki odtana pozywana i naturalna dawke jedzenia ...

cardiel

Member
Chcialem pokazac na poprzednich zdjeciach, jak piekne sa male listeczki i listowie :smile: Idealna symetrie i proporcje.

ad Tomasz Te mikro kropeczki widac tylko na LCD kach i na niewielu innych. To nie jest duzy wlos, tylko drobina kurzy....

ad Ca2 Bardzo ladnie sobie z nimi poradziles.... Wrzuciles je prosto pod 12/12 ? Po jakim czasie zobaczyles pre-flowerki?

ad LDV Bardzo latwo mozesz kontrolowac rozrost roslinek przed odpowiednie donice. Przy mniej niz 5 litrowej mozesz spodziewac sie sympatycznego bonsai :smile:

ad wszyscy Pozdrawiam
Cardiele :smile:

buSka

Member
Alarec - lampa 150W a sama roslinka nie jest jakos strasznie wyciagnieta, lampa jej swieci z 40 moze mniej cm nad szczytami

G

Guest

dlaczego tak wysoko buSka ?? ja 250 trzymam 10-15 cm od szczytow obniz lamope a zobaczysz ze efekt bedzie o wiele leprzy

pozdr.

Q_ba1

Member
mazur said:
ja 250 trzymam 10-15 cm od szczytow.

mazur a chłodzisz jakos dodatkowo lampę? szyba? tunel powietrzny? anything?

i ogólnie jaka temp przy szczytach, jaka w boxie?

Last edited:
Nio to maly upadate co w ogrodzie Hota roslo :)

Extra focus#2 WYD
664killbudss-med.jpg

fine_head_WYD
664PDRM0683_0-med.jpg

Last edited:

bogusik2

Member
Ja tylko czekam na przesyłke z growshop.pl i sadze!!! Najpierw box 1m2 a tydzień poźniej 0,4m2 - na metra wwale LR#2 i odmianki z autoflo oraz dużym jego prawdopodobieństwem a na 0,4m pojdą odmianki normalne, ale bardzo ciekawe :p
Z tego co widze to w polsce zaczyna sie wreszcie ruch z zakresie breedowania i stawiania na jakość nasion - niezmiernie mnie to cieszy hehe
Mam też mała prośbe do każdego kto ma mozliwosć robienia fotorelacji i załapał sie na OSa/dostał od czumka (ukłony dla rozdającego Fisha ;)) pesteczki WW f2..
Fotorelacje bardzo by mi sie przydały - jeżeli ktoś takową ma lub zamierza zrobić, poprosze o kontakt PW :) pzdr

Nie wszytko co do tej pory zobaczyliscie moze bylo piekne ale to co teraz zoabzcycie jest nie wiem jak to opisac ... zoabczcie sami ... hehe

BY nasz Moderator :D
FATyy TOP 5 MIX
664faTBud-med.jpg

Obejzalem cala galerie HC i powiem szczerze przejdzie ona do historii. hehe jesli ktos nie wiezy niech sam przezjy ... Wrzucilem pare zdjec ktore uwazalem za naprawde piekne nie wrzucalem wszytkich ktore mi sie podobaly poniewaz ktos z forum moglby sie denerwowac a nikt tego nie chce :D Ale bez kitu te zdjecia jakby byly prezentowane przy sprzedawanych nasionach to wzrost sprzedawania takiego seed banku wzros by 100 krotnie :D bez kitu nie i wiem wez HC podpisz z jakas firma umowe ze bedziesz im przesylal zdjecia odmioanek czy cos bo sa naprawde wykurewne ...
Chcialbym kiedys chociaz w 10% procentach odziedziczyc Twoja umiejetnosc w hodowaniu Mj bez kitu wystarczylo by mi :p hehe
Poprostu kazdy polak palacy i hodujacy powinien byc dumny ze mamy takiego Pana ktory uprawia ten sport bez konkurencyjnie :)
Wielki respekt dla Ciebie ziom ... Mozna bylo by jescze duzo pisac ale po co zaraz ktos napisze ze wchodze Ci w tylek albo cos w tym stylu wiec nie bede Cie juz chwali poprostu rob dalej to co robisz i bedzie zajebiscie ...
Hehe prawie jak rozprawka ...

Last edited:

Fish131

Active member
ReQuIeM dReAm said:
O witam Rybko slyszalem ze miales problemu z neo :D Hehe
U Ciebie tez widze ladnie rosnie a moze jakis wiekszy update graperfuitow zrobisz ??

Heh a jaki mam wiekszy update zrobic? :chin: Sfotogrfowac kazdy listek z osobna a moze kazda kulke keramzytu haha. :bat: To co dalem to sa fotki z wczoraj i co tu wiecej dawac? :confused:
Jak beda juz na flo i beda budsy to wtedy bede dawac wieksze update :sasmokin:

Biodizel

Member
bogusik2 wraca do gry, jak masz mozliwosc to ustaw te z autoflo na 20/4, i posadz od razu do wiekszych doniczek

requiem, po co wzucasz tu fotki HC? on wiekszosc (jak nie wszystki), z nich pokazal w Co w ogrodzie rosnie ci, jak ktos bedzie chcial je zobaczyc to przejzy jego galerie

Fish, szykuj sznureczki hehe

G

Guest

Lewar said:
co myslicie o wysadzeniu klonow w coco grunt, w doniczkach zaledwie 2l? po ukorzenieniu, tydzien veg pod swietlowkami i nastepnie 12/12. wiadomo ze podrosna, ale czy taki rozmiar doniczki moglby je jakos znaczaco ograniczyc? zazwyczaj klony w sogu widywalem w 3-4l ale soil, wiec mysle ze w coco daly by rade ;) ktos z was tak probowal?

co do biohumusa, w leroy-merlin go nie brakuje... gdzies go naprawde wycofali? :>

Będzie ok, tylko często musisz podlewać, praktycznie 1raz dziennie!!! Pamiętaj żeby nie przesuszyć kokosu i przy każdym podlewaniu, jakieś 10% musi wypłynąć dołem. Ja z braku miejsca trzymałem kiedyś jednego planta dla śmiechu w 1l pojemniczku,

Korlic

Member
RD
Przyznam się że denerwuje mnie jak wrzucasz tutaj fotki HC, nie lepiej dać linki ? :) Chociaż w jednym przyznam ci racje- mistrzostwo w uprawie :p Nic tylko dążyć do perfekcji w uprawie konopi. Trzeba mieć do tego ręke :p

Lewar
Co do biohumusa- poprostu dżdżownice kalifornijskie (biohumus) są pod ochroną więc nie można już robić z nich tego nawozu, co nie znaczy że nie można go kupić (Leroy Merlin, Obi, Nomi ma tego myśle jeszcze spory zapas więc minie jakiś czas zanim na stałe zniknie z półek sklepowych :) )

Fish
Jestem ciekawe twojego grapefruita :] Uwielbiam owocowe odmianki :p Raz na outdorze porósł krzaczek o ostrym zapachu pomarańczy. Mniam, pyszne ziółko. Smaczek przy paleniu miało taki przyjemnie ziołowy. Niestety pleśń zaczęła jeść szczyty, i trzeba było ususzyć w mikrofali ;( Po tym zabiegu ziele straciło dużo z walorów smakowych (zapach sie nie zmienił) Nie mam pojęcia co to za odmiana była.
Wydała nawet troche nasion ale zaginęły w akcji :) Czy to mógłby być coś z genem Passion? Bo z pestek co na outa miałem to Passion Mix, Early (polaczek typowy słaba, niski plon ale szybko dochodzi) i Zielona Wiedźma z OSa. Były jeszcze Easy Sativa ale wykluczam ponieważ pestki miała zupełnie inne (ES były strasznie małe :p)

Pozdrawiam!

Last edited:
G

Guest

Lewar said:
i jak sie zachowywal? masz jakies fotki?
pozdro
Zachowywała się całkiem ok, tylko bardzo dużo piła i nie można było sobie jednego dnia odpuścić z podlewaniem. Oczywiście pamiętaj, że w małej donicy łatwiej spalić nawozami. Nie zauważyłem, żeby w jakiś szczególny sposób odbiegała od reszty. Kokos jest bardzo "wyrozumiały". Fotek nie mam, nie robię, tak dla spokoju.

Latest posts

Latest posts