What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

alarec

Member
tak sie zastanawiam
ripen jest na ostatnie 10 dni kwitnienia i gwaltownie daje znac roslinie ze to sa jej juz ostatnie dni, a gdyby go uzyc wczesniej niz te 10dni?? albo w mniejszych ilosciach, ale wczesniej? co by sie stalo gdyby byl za wczesnie dodany? czyzby roslina zaczęłaby przekwitać, bo na to wychodzi, ale z drugiej strony, to jak topy sa mlode to moga przekwitnac?

57fun

Member
Ca2 zajebicte topy:] powiedz mi jak zrobićtaką roślinke co masz na 1 foto..? jak dokładnie ja nagiąć żeby byla mala ale jara :]
Oddawaj klawiature..!!!

Ca2 co tu duzo pisac poprstu mini big budz :D hehe

Alarec miom zdaniem kwaity zaczna przekwitac nawet mlode ... Poniewaz jak ja przedwakowalem z hydro i to pozadnie to roslinka nie puchla a robila sie jakby byla juz w stadium konca kwitniecia ...

60 stronek juz za mna :D

WhitE RussiaN​

664IMG_7602-med.jpg

C99 dla tych co kochaja cos owocowego :D
664IMG_6826-copy-med.jpg

Fotos by HC

Last edited:

LDV

Active member
Witam serdecznie!

Ladnie Wasm WSZYSTKIM tutaj rośnie, ja tylko moge czekac z założonymi rekami narazie bo niemam zbytnio gdzie wykonac indoora.

Ale mam taki mały pomysł:
Chce posadzić po jednej roślinie w doniczce:
White Russian x Afghani
Arjan's Strawberry Haze
Blubbleberry
Ducksfoot
Jack Horror
White Widow x Santa Maria

Po jednej roślince z każdej z powyższych odmian/hybryd posadzić sobie w doniczce wiosną przed domem, przycinać żeby nie urosły rzucające się w oczy małe ładne drzewka bonsai, rośliny żyłyby na dworze aż by doszły albo pogada by sie popsuła to przeniósłbym je do dobrze naświetlonego pomieszczenia gdzie wilgoć i zimno by im nie było groźne... Dzieki temu miałbym pod ręką dobry pyłek do zapylania outdoorowych krzaków w razie W jeśli byłaby jakaś część męskich, miałbym przeprowadzony test jak one dochodzą na outa i miałbym zioło z źeńskich...
Tylko pytanie moje brzmi:
Czy sativy też przycinać żeby mieć drzewka niewiele większe od Ca2? Czy nie lepiej dla sativek (mysle glownie o Arjans Straw.Haze.) bedzie jak dam im póścić jeden główny topik, obrywać odgałęzienia żeby na koniec zrobił się pojedynczy długi top?
Jakie doniczki im dać 10 litrowe czy 20 litrowe? Takie silne trenowanie jest oplacalne?
Kidy lepiej wysadzic rosliny? W maju i caly czas je przycinać i trenować czy później?

Macie jakies rady/propozycje do tego planu?

Szukam jakiś ciekawych pojedyńczych (1-2 sztuki) pestek indoorowych ktore mógłbym zasadzić podobnie. Tylko czy z nimi nic sie nie stnaie jak pół roku będą sie kisić w 10 litreowych doniczkach naprzyklad?

Pozdro i 3majcie sie!

Last edited:
C

Ca2

57fun: Veg do pokazania płci na parapecie i później pare dni zwykłego... reszta to sznureczki.

Fish131

Active member
Witam!
Ale zescie Panowie natrzaskali postow. Masakra. Nie bylo mnie przez ostatni tydzien bo mam klopoty z netem niestety ;/ Ale przed chwila nadrobilem ten temat i przeczytalem 12 stron ktore bylem w plecy...
Witam nowych growerow w naszych zielonych szeregach!

A teraz kilka spraw.
HC powiedz mi dlaczego usunales offtopic thread? Bylo w nim cos niezgodnego z regulaminem (pytam bo od zeszlego czwartku nie bylem na necie i nie wiem kto i co tam wypisywal). To bylo takie offtopowe pytanie a teraz tematyka zielarka heh.

Biodizel... Pisales korzysci LRow... I napisales ze LR Ci sie nie zhermi... A co bys powiedzial na to ze ja mam LR ktory jest hermafrodyta?
Malo tego heh, pisales takze ze podobno dla breederow ma jakies znaczenie to ze z ich nasion powstal meski plant ktory sie zhermil... Dowiedziales sie czegos o tym wiecej? Bo wlasnie moj meski LR sie zhermil...
Pozniej wrzuce foto bo jest on w innym pokoju a teraz tam nie moge wejsc bo spi tam 2 letni bobas a nie chce go budzic lol...

Dobra lecimy dalej :D

Przebijanie lodyg wykalaczka... Jak zapewne pamietacie ja przy uprawie WW z HQS przebijalem pod koniec lodygi tuz przy ziemi wykalaczka... Niestety robilem to na wszystkich 3 plantach wiec nie mam porownania czy sa jakies roznice... Zywicy mialy one w 3 dupy ale to dosc normalne przy Bialej Wdowie... Zeby przekonac sie czy naprawde to cos daje trzeba bylo by zrobic testy na klonach z jednej matki... Miec kilka klonow i niektore z nich tylko poprzebijac wykalaczkami a pozniej sprawdzic efekty... Bo z roznych nasion bedzie ciezko, wiecie rozne phena itp wiec trudno zauwazyc (o ile sie wogole da) korzysci takiego zabiegu...
Osobiscie uwazam ze jest to bujda tak jak to zeby krzaki suszyc w sposob taki zeby nie ucinac ich tylko zeby wyrywac z korzeniami a pozniej wieszac je korzeniami do gory zeby jakies tam soki splywaly do topow... No dla mnie to sa bajki i tyle...

Next:
Piszecie ze biohumus zostal wycofany z ofert sklepowych... Wczoraj bylem w ogrodniczym po ziemie, kokosa itp i w moim ogrodniczym polki az uginaja sie pod biohumusem... Troche mnie to zdziwilo bo od jakiegos czasu czytalem tutaj ze Wy nie mozecie go dostac...
Podszedlem do kolesia z obslugi i nawijam mu o tym biohumusie ze podobno zostal wycofany ze sprzedazy a tutaj widze go w takiej ilosci ze szczena opada... Powiedzialem mu co i jak a koles patrzyl jak na debila i w oczach mial slowa (ja chce do mamy, ja sie nie znam, daj mi spokoj haha)... Powiedzial zebym poczekal az jego kolega skonczy rozmawiac przez telefon bo on moze bedzie cos o tym wiedziec. Wiec spoko... Powiedzialem ze ide po kokosa i tu wroce na mala pogawedke... Ale jak wrocilem za chwile to juz nikogo tam nie bylo haha. Ale mi sie smiac chcialo :D. Ja nie wiem czy oni sie boja rozmawiac czy po prostu ich wiedza jest na takim poziomie ze wymiekaja i gubia sie przy najprostszym pytaniu?!
Ale oni sa niedorozwinieci! Bez kitu... Wczesniej pytam sie czy maja perlit to koles nawet nie widzial co to jest...
Ehhhh...

Nastepna sprawa to moje Grapefruity...
Maja 14 dni, wczoraj przesadzilem je do wiekszych doniczek. Niestety jeden zostal niedoceniony i dostal mniejsza doniczne heh. A to przez to ze zapomnialem ze mialem tylko 3 zenskie Schromiki i do nich kupilem wieksze doniczki... Ale trudno... Jakby co to przesadze go za jakis czas...
Rosliny FIMowalem po 2gim pietrze... Wczoraj wrzucilem je po HPSa, narazie ciagle foto 24/0 bo chce je troche przyzwyczaic do HPSa a za kilka dni przerzucam je na flo!
Sa takie male mikrusy ale ja tam nie mam paranoi bo wiem ze wszystko bedzie OK!

Pozdrawiam!

PS: Trzymac sie tematu Panowie! :bat:

Last edited:

Biodizel

Member
hehe, no to mnie zaskoczyles, nie spotkalem sie wczesniej z czyms takim

tak czy inaczej, chodzilo mi o to ze nie shermia sie pod wplywem zmian oswietlenia, jak przez kilka dni beda mialy 20/4, pozniej 12/12, znowu 20/4, a ty na dodatek masz je pod ciaglym oswietleniem 24/0, widocznie mial taka konfiguracje genow, albo to jakas mutacja, ciezko powiedziec, bo hermy wsrod meskich osobnikow, u konopii sa dosyc zadkie, moze to jest teraploid XYYY, ale to jest zadkie zjawisko

dlaczego jedne odmiany hermia sie latwiej, a inne trudniej, od czego to zalezy, czemu wsrod Zaml'a ponad polowa populacji, o ile mi wiadomo, to hermy?

Last edited:

cardiel

Member
Witam panowie :smile:

W tym poscie chcialbym pokazac co w ogrodzie rosnie mi. Odmianka to ECSDv3 x NYCD wrzucielem je odrazu pod 12/12. Znajduja sie pod jedna swietlowka :yoinks: SICCC hehe zobaczymy co z tego wyjdzie.... Taki maly eksperyment....

Przytrzymam je w mikro donicach, a wlasciwie w kubeczkach mniej niz 200 ml. Chce zobaczyc ile stresu wytrzymaja...

Teraz fotki..... Jest to ich czwart dzien od zrzucenia skorupki nasionka. Jezeli dobrze sie przyjzycie, to zobaczycie mikro zalazki zywicy :yummy:

pozdrawiam wszystkich

Cardiel :smile:

C

Ca2

Biodizel said:
hermy wsrod meskich osobnikow, u konopii sa dosyc zadkie, jedyne co sie nasuwa na mysl to teraploid XYYY, ale to jest zadkie zjawisko
Ja miałem WW męskiego herma :D

Last edited:

Fish131

Active member
Gigi hermafrodytyzm czyli obojniactwo. Co tu wiecej mowic... Roslina posiadajaca zarowno kwiaty meskie jak i zenskie jest hermafrodyta...

Lewar wiem o tym :D
Dlatego mowie ze wszystko bedzi OK :)

Lewar

Member
hehe, ale ja nie wiem dokladnie, to bylo bardziej pytanie dotyczacej mojej niewiedzy :D
jak bylo ze schromami?

Fish131

Active member
Aha hehe.
Schromikow nie wolno dlugo vegowac, bo po przelaczeniu na flo zachowuja sie jak szalone... Urosly tak bardzo ze sie ledwo w boxie miescily... Musialem je pozniej wyginac i przywiazywac ale dalem rade :D
Zawsze rosliny po przelaczeniu na flo dostaja niezlego kopniaka hah.
Za okolo 2 dni przelaczam na flo wiec bede relacjonowac ich nieobliczalnosc :D
Pozdro.

Lewar

Member
co myslicie o wysadzeniu klonow w coco grunt, w doniczkach zaledwie 2l? po ukorzenieniu, tydzien veg pod swietlowkami i nastepnie 12/12. wiadomo ze podrosna, ale czy taki rozmiar doniczki moglby je jakos znaczaco ograniczyc? zazwyczaj klony w sogu widywalem w 3-4l ale soil, wiec mysle ze w coco daly by rade ;) ktos z was tak probowal?

co do biohumusa, w leroy-merlin go nie brakuje... gdzies go naprawde wycofali? :>

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

sorry niebendzie mnie z ponad tydzien, otpowiem na pytania jak tylko wruce
nierozrabiajcie zaduzo,hehe

peace

Latest posts

Latest posts