What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

LDV

Active member
jakis szkodnik i zaczyna wydzielac wiecej THC

no zaczyna wydzielać ale więcej żywicy - która jest substancją bądz co bądz obronną...

@Biodizel
Bawisz się w ten projekt z kacząstopą?
Ja tak sobie wymyśliłem że pokupuje sobie po pare 1-3 nasionka z takich ciężkich odmianek i bede w ogrodzie outdoor w doniczkach robił te kwiatki żeby wypróbować czy Jack Horror naprzykład dochodzi... Koszty nie są wtedy takie duże a satysfakcja może być git, no i będzie ciekawy pyłek do zapylania i bedzie ciekawe palenie na zime ktore jak nie dojdzie na outdoorze to dojdzie w pokoju w doniczce hehehe :D

No więc się tak nad tym duckfoots zastanawiam czy tez nie kupic 1-3 nasionka i nie posadzic w doniczce, ale nie moge przesadzac bo mam hujowy (mimo ze duzy) ogrod przed chata i sie moze w oczy rzucac... Napisz jak Ci rosnie ktory juz masz tydzien kwitnienia? Jak to wyglada?

ehhh Ja i te moje szpetne plany... hehehehe

C

Ca2

szok: komerche jedziesz ;) wiaderko Cię wydało ;) "Dzień po dniu... niskie ceny" <lol2>
Niezłe budzzy

szok

Member
pan_tralalinski/Lewar: po chuj ci dwa konta ? szpiegujesz nas? jako P_T najezdzasz na Lewara i odwrotnie i czekasz co odpowiemy?

kfjatek

Member
szok said:
pan_tralalinski/Lewar: po chuj ci dwa konta ? szpiegujesz nas? jako P_T najezdzasz na Lewara i odwrotnie i czekasz co odpowiemy?
to są koledzy którzy uprawiają razem... ;]

Lewar

Member
@szok z P_T razem prowadze grow z tym ze ja tutaj zasypuje Was fotkami i relacjami hehe

pozdro :wave:

edit: no i zostalem uprzedzony :)

Last edited:

Biodizel

Member
ReQuIeM dReAm said:
Szok and Biodizel z tym 100% natural to bylo do bihumusa i guano mysalem ze to proste do zroumienia :D ...
dla mnie 100% organic, to 100% organic, a nie weg na organic a flow na chemii

LDV, pestki sobie dojrzewaja, pod koniec moze wzuce jakies fotki

po zapyleniu topki nastawily sie na produkcje nasion, nowe wloski przestaly rosnac, teraz pestki dojrzewaja, powstaja nowe wloski, ktore nie beda juz zapylane, bo takie pestki raczej nie zdaza dojrzec, jesli dojrzeja te co sa zapylone, to i tak bedzie chyba wiecej niz bede potrzebowal, a moze bedzie jakies palenie z tych DF, jeszcze chyba kilka tygodni, ale ile konkretnie? kto to moze wiedziec hehe

:wave:

Substral dla pomidorow to nie taka znowy chemia a pk 13-14 slyszalem ze tez nie taka straszna chemia a nie wiem czy jest co lepszego od tego na flow ... W tych produktach chemia jest poprostu zminimalizowana ...

a jesli to nawet i straszna chemia to huj tak bedzie :D
W koncu to moj grow wiec bedzie jak zrobie ...

Last edited:

Biodizel

Member
chodzi o to ze ciezko jest kupic cos naturalnego na flo, sam uzywam PK
W tych produktach chemia jest poprostu zminimalizowana
na wiekszosci nawozow jest podawany sklad, ilosc P, K, N, mikroelementow, ale zadko sie zdaza ze podawane jest pochodzenie, jak w przypadku biohumusa

tak czy inaczej, nawet naturalne zrodla P, trzeba poddac procesom chemicznym, zeby zwiekszyc, a czasami umozliwic wogole ich wchlanianie, z K jest juz troche latwiej, ale bez udzialu zakladow nawozowych raczej sie nie obejdzie

naturalne zrodla K, popiol drzew lisciastych, jedyny i znany hehe, powoduje ze ziemia zmienia pH na zasadowy, zakompostowanie go na kilka miesiecy niweluje ten problem (ale tylko czesciowo), chyba ze zmiesza sie go z zakwaszona gleba

naturalne zrodla P, kosci zwierzece, bez udzialu chemii jednak sie nie obejdzie

moze znacie jakies inne zrodla tych pierwiastkow? nie piszcie tylko o sklepach ogrodniczych hehe

:wave:

Last edited:
hehe to tak mozna z kazdym nawozem a jesli chodzi o te nawozy na flow to jest duo dobry naturalnych zapewniam Cie tylko trzeba szykac i niestety nieraz na zagranicznych stronach bo jesli sie wejdzie na google i szuka w polsce nawozow naturalnych na flow to zapewniam Cie ze szyubko nie znajdziesz ... Wejdz sobie na jakis wiekszy grow shop w Holandi i zobacz jaki jest arsenal nauralnych nawozow na flo , veg

A ja biore pk 13-14 poniewaz nie mam czasu na zamowienie z zagranicy nawozow poniewaz to sie wiaze z czasem a ja za duzo juz go nie mam ale nastepny grow juz bedzie dopracowany na flow z innymi nawozami chyba ze ta mieszanka sie okaze kozacka ...

G

Guest

co do pk 13-14 uzywalem dwoch z canna i bcuzz, i jezeli masz mozliwosc kupuj z canna bcuz w polaczeniu z woda wytraca sie jakas choleran zawiesina, jezeli chodzi o stezenie to jest identyczne sprawdzalem takie same dawki za pomoca miernika tds(ogolnie nie ruszam sie z podlewaniem bez tego urzadzenia wspalnial a rzecz jezeli uzywasz chemicznych nawozow) i byly identyczne

pozdr.

HC masz moze gdzies jakies zdjecia White Russian i jakes Afghani bo interseowaly by mnie bardzo i jakbys troche sie wypowiedzial o mocy tego palonka w ogole lekko opisal bylbym bardzo wdzieczny chyba ze jakis grower tez mam cos takeigo albo mial to niech sie pochwali bo bardzo bym chcial cos wiecej wiedzec o tych kwiatuszkach ...