What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

orangin

Member
Witam wszystkich.
Na poczatek HWD zlodziejom! :cuss: Panowie okradzeni - nie dawajcie sie! Liscie spadaja, to juz czas na szykowanie miejscowek pod przyszloroczne uprawy. Wyobrazam sobie, ze wieksza czesc uzytkownikow forum mieszka w miastach: niestety, musicie podwoic wysilki w wyszukiwaniu bezpiecznych spotow. Ze swojej strony proponuje kilkuletnie uprawy lesne. Nalezy wybrac zadbana, co pozwoli stwierdzic czy ktos nam bedzie sie ladowal na pole. Prace pielegnacyjne odbywaja sie co 3-4 lata, wiec jesli ganja bedzie rosla na wyczyszczonej z chwastow itp. uprawie, to wzrastaja szanse na to, ze jej nikt nie zabierze. Grzybiarze nie wchodza rowniez na takie uprawy.
Gratulacje tym, ktorym sie udalo! Panowie, nie osiadac na laurach, za rok ma byc lepiej :D!
Tymczasem w oranginowym ogrodku juz prawie po zbiorach; na spotach zostaly jescze dwie rosliny. Wczoraj scialem najladniejsza panne tegorocznego outa. Hehe, nie znam sie za bardzo, ale wyglada na dominacje sativy.

Dalej mamy moje ulubione majonezy: Winiary OutdoorMix i Mikado MarokXGF. Nie za duzo tego wyszlo (no dobra, czesc juz poszla z dymem :D), ale jak na pierwszy raz, jestem zadowolony.

No i na koniec wiesci z mojej szafki. Ostaly sie dwa COBy i ladnie wypelniaja przestrzen boksa. Plan jest taki zeby na One Love Soundfest (wybiera sie ktos?) byly juz po curringu.

Zegnam Was, chlopaki, tradycyjnym staropolskim pozdrooooo

wojek

Member
No witam wszystkich oraz składam kondolencje wszystkim co ich panienki znikły.
U mnie kobitki chyba jeszcze stoją ,mam taką nadzieje.
PZDR.

Ganja Smile

Active member
a gdzie jest to OneLoveSoundfest? chetnie sie wybiore;D
co do sativek to maja specyficzny rodzaj wzrostu i wyjatkowo waskie listki

Twoja szafka wyglada jak jakas jungla a nie box... jaka lampe masz w srodku? bo to chyba nie hps?

@@@@@@@@@@@@@
No jakby sie zebrala jakas ekipa na OneLove to by bylo kozacko moze Polaka namowie to tez pojedzie a jak Ty Fishu?

Last edited:

urban

Active member
Chłopaki skradzione krzaki powinny dawac wam energie do szukania lepszych spotow na przyszly rok, niema sie co łamac.
U mnie jeszcze przed harvestem ale przynajmniej zadnych zlodzieji na spocie niezastalem hehe

Erdbeer x Early Skunk
7249Obraz_086.jpg

Devil
7249Obraz_119-med.jpg

PurplePeace/Apollo11 x Erd/PurT
7249Obraz_186-med.jpg

B3/N7 x Erd/PurT
7249Obraz_063-med.jpg

:headbange

Wilk

Member
Pierdoleni złodzieje!!! :mad: Niestety straciłem kolejną miejscówke i 10 pięknych panienek :badday: Wybrałem się wczoraj z zamiarem ścięcia 1 passiona ale nic już nie zastałem. :frown: Po krzakach porozrzucane były wiaderka. Przykry widok. Jedna z lepszych miejscówek. :redface: Rosło tam 5 crossów od Hota i kilka crossów Plantatora, 1 passion i 1 WW.
Foto z 2 paźdz.

Ale żeby tylko nie zasmucać to zarzuce później fotki roślin z innych spotów :smile: Narazie to tyle

Pozdro wilk

Last edited:

Ganja Smile

Active member
No tak myslalem ze nie hps bo sie zdziwilem ze tak blisko sa rosliny :D fajnie to wyglada u niego w tej szafce...
Bez kitu fajna fotka kolorowa i roznorodna szkoda spotu;/
A moje rosliny rosna jak na drozdzach ;D

POZdro

hodowca85

Member
niedojżała Bambata x Erdb.Purp.T.

jutro spróbuje ,,,,jeeeeeeee !!! hehehe ;) :p
:bashhead: :headbange :jump: ]
ale.... musi byc kosa niema co !!!

:jump:

Last edited:

michu

Member
Pytanko:
Jest gdzies na IC dobre faq nt. plesni ?
Jeden maroc zostal zostawiony za dlugo i czesc buds splesniala.
Nie wiem czy dolne nadaja sie do palenia.

Flo

Member
kolejna partia fotek.
mija czwarty tydzień od zmiany naświetlania.

VxRS

dojrzewające nasionka VxRS x A11 (pzdr. tatuś hehe....)

tradycyjnie gratuluje ladnych roślinek. pozdr.

Ganja Smile

Active member
michu said:
Pytanko:
Jest gdzies na IC dobre faq nt. plesni ?
Jeden maroc zostal zostawiony za dlugo i czesc buds splesniala.
Nie wiem czy dolne nadaja sie do palenia.

Jak najbardziej sie nie nadaje ;) mozesz ewentualnie obejrzec czy plesn jest na wszystkich topach ale jesli tego nie oddzieliles od razu to dzis juz masz zalatwiona pewnie roslinke jesli znajduje sie w cieplym... nie polecam palic splesnialego ze wzgledow zdrowotnych a chociazby smakowych :)

orangin

Member
Ganja Smile, naswietlam swietlowkami plc 4 pinowymi. Swiatelko sluzy moim plantom, jednakze gdybym mial robic to od nowa, na pewno kupilbym hps. Poczatkowo skusila mnie cena i wydajnosc: jedna swietlowka kosztuje 15 zl przy 42w i 3200lum. Okazalo sie jednak, ze trzeba dokupic stateczniki. Stateczniki pochodza od innych swietlowek, gdyz okazalo sie, ze dedykowany dlawik do tych, to koszt ok. 100zl (do 1 lub do 2 szt). Ja kupilem 3 statecznikiu do swietlowek t8, koszt ok. 180 zeta. Do tego kabelki zasilajace, oprawki i odblysnik z blachy od ciasta - wszystko razem daje koszt zblizony do lampy hps. Ale tak to jest, kazdy zoltodziob musi zaplacic frycowe :D.
Mam nadzieje, ze dane mi bedzie poznac kogos z Was na imprezie we Wroclawiu, przywitac sie tradycyjnym staropolskim "pozdrooooo" i wypalic bata pokoju przy pulsujacym rege :D:D

A

adrianmenyo

Ladnie ladnie @grunwald pochwal sie prosze jak dokonales odzysku :D Ja zaraz wlasniew ide zobaczyc moje malenstwa (2m...???) Mam nadzieje ze nie zastane poustego pola, a boje sie bo grzybiazy jes od hu... Pozdo!

G

Guest

Wydobywający się z zamkniętego pokoju smród zmusił znajomego do przeszukania graciarni. Reklamówki rzucone były w kąt. Ziom nawet nie podejrzewał że mogą u niego być. Cztery rośliny były mokre i tak zwinięte chamsko, że gdyby ich nie powyjmował do kartonów, za 2 dni nic by z nich nie było... Wcześniej, rano, rozmawiałem z nim i wypytywałem o tego dupka więc od razu było wiadomo o co chodzi. Dzień wcześniej podrzucił mu to ukradkiem.
Znajomego oczywiście godziwie wynagrodziłem za zgłoszenie znaleziska :D

A co do tego typa... To bardzo smutne tracić nagle kogoś bliskiego, kogoś komu się ufało, pomagało, dzieliło z nim wszystkim co najlepsze... Nic mu nie zrobię... Przecież on już nie istnieje... :badday:

Ja dostałem nauczkę. Wy też się strzeżcie. Tak łatwo można stracić i trawę i przyjaciela...

BambataxErdPurT z odzysku

bogusik2

Member
Grunwald super ze wszsytko sie dobrze skończyło... co do zaufania to ja tez sie ostatnio przejechałem.. Uczymy sie na własnych bledach :) pzdr

12128Makro_2_.JPG

GrassLand

New member
Nie martw się grunwald miałem podobną sytuację tzn. straciłem i trawę i jak mi się wydawało dobrego ziomka, bardzo dobrego rzekłbym ...
No ale cóż widać że okazał się jednynie zwykłym cwaniakiem który poleciał na trawe
Śmiecia nie odróżnisz od ziomka póki go bliżej nie poznasz :badday:

Latest posts

Latest posts