What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Kanaba

Member
klever, domyslam sie ze to durban z DP, bo nirvana chyba nie ma pestek fem ;p planty fajne, troche zaniedbane, ale spoko :)

orangin

Member
Ze tak powiem PKP, Panowie.
Towarzyszu Bongowsky, niezlego macie bata :D
U mnie pojawily sie OKOLICZNOSCI. Coz, zobaczymy co z tego wyjdzie. Zaczne od tego, ze jedna roslinka zrzucila praktycznie wszystkie liscie i wyglada to w ten sposob teraz, ze na 1,5m kikutach puchna pomalutku topy. W drugim miejscu zauwazylem intensywne slady ludzkiej dzialalnosci. Nie bede podawal szczegolow, napisze tylko, ze kolo roslinek (doslownie metr) zostal wylozony towar (powiedzmy ze gruz, duzo gruzu) naokolo. Poczatkowo myslalem ze sa tam dwa meskie, ale wczoraj okazalo sie ze to parka. Meszczaka wyrwalem, (w sumie nasion na przyszly out mam juz troche) i zastanawiam sie czy nie przesadzic babki. Mozliwosci jest kilka z tymi ludzmi krecacymi sie po okolicy: albo to przypadek, ze planty nie zostaly zasypane 'gruzem' - przy tej opcji mam luzik i nie przesadzam. Dwa: ktos specjalnie zostawil sobie gandzie zeby jeszcze mu podrosla (ale skoro ten ktos wie, ze trawa musi zakwitnac, to powinien tez wiedziec, ze meskie sie wyrywa ;P) - w tym wypadku musialbym ja przesadzic. Z jednej strony te planty byly spisane przeze mnie na straty, z drugiej jednak to najladniejsze rosliny, ktore mi wyrosly (tego meskiego moge okreslic jednym mianem: majestatyczny :D); ogolnie zero niedoborow, podgryzien przez owady itp.

Last edited:
C

Ca2

Lewar: właśnie C99 super na sog wchodzi :) moje wrzucone bezpośrednio na flow mają jakieś 15cm wysokości :) Typowe krasnale.

Szczerze to właśnie troche rozczarowało mnie to jak bardzo zajebista jest ta sativa na SoG. Sądziłem, że bardziej się wyciągnie i urosną większe. I tak zrobię reveg i będę uprawiał tą odmianę do końca świata ;D No i jeszcze Jack Horror do tego;D Viva sativa i nikt nie pruknie!

Mr.Bongowsky: moje maroc ubiegłego roku miały identyczne jazdy...coś mi się wydaje, że ta odmiana to straszny pożeracz nawozu. W szczególności łakome na azot i potas.

Last edited:

Cinnamon

Member
Coś ode mnie ^_^

Coś ode mnie ^_^

Dorwałem w końcu aparat :].
Roślinki sobie powoli rosną :D p#1 już zaczyna kwitnąć - dużo nie będzie ale zawsze coś, i do tego to p#1 - chociaż do końca nie jestem pewien - tak mówili w canabusie na marszu :D - na dwa sionka dwie damki :D.

Niestety reszta zdjęć była bardzo rozmazana :/ - mają po jakieś 40 cm i jeden główny top.

Hells angels i ferajna - widać dwie panie p#1 - 2 x femi
}{
Przenawoziłem - fakt - teraz już jest normalnie :].

V x RS - źle podpisałem zdjęcie :bashhead: - nie określiło się jeszcze
}{

Bb x Afgani - niestety męszczak ;(

Durbany x 2 - femi
Malutki klon - najlepsze, że stał ze wzrostem jakieś 2 miesiące i dopiero niedawno wystartował...

Duży ? - sami ocenicie ;)
}{
}{

[(em x Chemo) x hh] x NL
}{

Purple Power x 2
}{

Jest jeszcze mix od castle - nie jestem w 100 % czy to aby na pewno to <lol2>, klon ww i jakiś no name, który zaczyna kwitnąć :jump:

Peace iG... :kissass:

G

Guest

Witam. Fotki z dzis :)
8946IMG_1089.JPG

Ta pani (EMHH) została zapylona pyłkiem z Shamana. zobaczymy co z tego wyjdzie.

Kiedys z qplem rzucilismy nasionka siejki, w lipcu wyrwalismy meskie i oto zerwalem sobie dzis szczycika, zobaczymy czy cos zrobi w glowce hehe :rasta:

O

Ojciec

Dobra to dorzucam moją małą roślinkę z nasion od wolnekonopie z OS'a.

Roślinka ma ok 1 miecha.
Oczywiście parapetówka tak na sprawdzenie czy coś bedzie to posadziłem :joint: ale zostało mi kilka nasion wiec posadzę na przyszły sezon gdzieś w ogródku bać jak dorwę Hps'a to w szafie.

Z czasem dorzucę fotki jak zacznie kwitnąć.

:wave:

urban

Active member
No no Greenthu ladnie ci to rosnie , to ja sie tu zastanawiam czemu zadnego znaku zycia niedajesz a ty pewnie ciagle jarasz :D
Reszcie tez fajnie rosnie.
U mnie tez cos zaczelo kwitnac w koncu...
Erdbeer x Early Skunk
7249Obraz_010.jpg
7249Obraz_0111.jpg

...A czekam az ruszy B3/N7 x ERd/PurT i PurplePeace/Apollo11 x Erd/PurT
7249Obraz_0151.jpg
7249Obraz_023.jpg

I troche obok jeszcze sobie rosnie
Blubonic x [TrueBlueberry x White Russian] i C99 x [TB x WR]
7249Obraz_032.jpg
7249Obraz_0291.jpg

:wave:

massiwo

Member
siemano planuje na nastepnego boxa walnac jakas odmiane coby nie byla za mocna a szybko szla i bylo jej duzo ;) co proponujecie ?
te COB co mam to dlugo dochodzi ze 12 tygodni a kopie juz pieknie.
pozdro
massiwo

baltazar

Member
big bud,green devil,bambata,t44,specjal skunk,power plant jest bardzo dużo odmian podlegającym twoim kryteriom:)
pozdrawiam
baltazar

G

Guest

urban said:
No no Greenthu ladnie ci to rosnie , to ja sie tu zastanawiam czemu zadnego znaku zycia niedajesz a ty pewnie ciagle jarasz :D
Reszcie tez fajnie rosnie.
U mnie tez cos zaczelo kwitnac w koncu...

1005682bv4.jpg

tomato

Member
Veteran
po dzisiejszej wizycie na spotach musze stwierdzic, ze maroc jest idealna odmiana na polski out. nie wiem jak on to robi ze juz kwitnie kilka tygodni, a inne planty w tym samym miejscu ciagle sie ociagaja...widze ze i wasze maroki zajebiscie sobie daja rade. u nie pojawily sie pierwsze krysztalki, topy lepia sie strasznie, zapach tez jest zniewalajacy, a to dopiero polmetek...zreszta zobaczcie sami :headbange

22085maroc1_2408.jpg

jestem zadowolony podwojnie, bo okazalo sie ze po zapyleniu formuja sie pierwsze pestki. jak juz wspominalem, pylek pochodzil od dorodnego NL. cos czuje ze ta krzyzowka to bedzie niezla masakra !!! :rasta:

22085maroc2_2408.jpg

i na koniec EMxHH, wielka krowa ktora mnie przerosla, tylko niestety nie chce kwitnac...zauwazylem ze jest regularnie podkopywana przez dziki, kilka dolnych galezi zostalo polamanych, ale jakos sie trzyma...

22085EMxHH_2408.jpg

pozdro !!!

hodowca85

Member
Tomato Marocki mają "zaprogramowany" genetycznie autoflowering i chyba dokładnie po 12 tyg zaczynają same kwitnac.Nezaleznie od od długosci dnia.

moja kolacyjka
Blockhead mmm :yummy:

Last edited:

tomato

Member
Veteran
hodowca85 said:
Tomato Marocki mają "zaprogramowany" genetycznie autoflowering i chyba dokładnie po 12 tyg zaczynają same kwitnac.Nezaleznie od od długosci dnia.
hodowca, faktycznie cos w tym jest, wlasnie wzialem kalendarz i policzylem , ze moj zakwitl po 14 tygodniach od wyjscia z ziemi.
wow
:rasta: a sa jeszcze jakies odmiany ktore tak maja ??? oczywiscie pomijajac LR...

hodowca85

Member
Napewno jest ich wiele, a z czasem bedzie jeszcze wiecej:) Nie znam konkretnych odmian,ale cos mi sie obiło na ten temat...to wszystko zalezy od pomysłowosci breederów

bamse

Member
witam

Mial byc nastpny raport, w juz dobrym trwaniu wrzesnia/jesieni. No ale jakos nagle wyladowalem po czasie w kurwidolku. I tam wreszczcie ujazywszy pierwsze kwiatki purpurowate sie usmiesnalem, o tak. Caly zeszly rok to zapasy wiekszosci czarno- po purpur i jej pochodny sraczkowaty? kolor.:) Wiec ten mial byc zielonobialawozoltoczerwonawo, czy cos w tym kierunku. Do tego stopnia ze np pesrek swoich, co roku selekcjonowanych (EMHH) nie posadzilem ani jedej :joint: tak tego dosyc wtedy mialem juz.
No a teraz ujzano pierwsze ciemne kwtace, a liczylem ze nc nie bedzie oprocz SH.
Niewiem co to bo notatki wsiakly gdzies a nadole krazek z nazwa zostal znikowniety jakos:) Al mysle ze mi brakuje albo roxi mix alo cast mix alo ew. kom, ale te raczej nie bo reszta calkiem inna pod wieloma cechami.

o gdzis tak, mysle ze bedzie swietny nowy 'dark do sprobwania. tak pozatym ma tak samo wilkie inne obok dwie komxnl(ktore tez juz adnie daja bagi:) . razem w 3 robia sciane 3x3m.

2 siostry lebxWYD, jedna szybka pod wysoka:) Najwyzszy bud wspial sie na sporo, ponad 3,2m, i to pomimu kwitnienia. i pomimo ze jest troche odgiety od krzakow(ok.30*) :) Jedyny ktoremu dam tam prosto rosnac, zobaczymy co wymierzy. Pomiedzy sie szweda jesczze jakis mlody bagsedowiec.

To odchudzony o polowe gdzies P1, ktory walczy juz jakis czas z grzybami.
Plesn ma swoj poczatek w pierwszych torebkach, ych od pre, jak i rowniez od przedawkowanych owadow, opadlych lisc skads, lub nawet zeschnietych wloskow(jak one sie 'fachowo nazywaja)???wie ktos. Na dolnych galeziach usuwam tylko same zepsute czesci, ale mysle ze nasiona beda gotowe wszystkieniebawem. juz troche jest, nawet na ziemi leza; taakie wiatry deszze wilgoc- lato nie bylo tegorocznie latem letnim. Ale ciagle mam nadzieje na powtorke jesieni zeszlorocznej, wyexponowanej niczym polskiej zlotej jesieni :joint:

Tu troche mniej zagrzybiale ExLR ktore moga zapowiadac sie pokazne, o ile wreszczcie przyjdzie ta sucha jesien. No ale tez niestety wiele jest obumalych torebek od pieszych pre i tam wszedzie czai se pan konti, i czeka na dzien bez slonca wiatr, poranne i wieczorne mgly,--co noc prawie tego lata pada/sr. co druga.Temp na pocz. sierpna w nocy dochodzily do 7C. wiec rez wilgoc niema nocnej ucieczki. Musialem usunac calkiem spora czesc tego, cozaowocowalo swiezym olejkem butanowym i kilkonastoma sionami (exlr)xP1 czyli ewnie ciekawa b wczesna sativa o mocy slabiutkiej(jak exlr czy p1), ale dojzale dobre ma ciekawy zapach, bynajmniej mamy.
teraz to tylko ratuje suchy przewieny dolek, budy nierozgalezione, zbite ale pojedyncze c daje schniecie.{tak jak np kilka zdjec wyzej dr.greenthu ma.
Ciekawa sativa o tkiej budowie szybkosci.

to inne znlezione

sh wszystkie, i posadone w 4. miesiacu na para jak i wysiane na dwor w maju gdzie kilkanascie nawet z jednej dziury wychodzily, terazzenkie zostaly.:) noo to one wlasnie rowniutko zaczely. mniejwiecj jak rok temu.

a tu hehe jakies mutanty znalazlem smieszne. ten bezlistny prawie, to exlr, szkoda ze takie nie sa potezniaki.

pss. kto tam sie o pylek dogadywal, to pisac teraz tu pm najlepiej,i szybko. niema innej drogi teraz) p1 i ms suerwczesny posiedza z tydzien jeszcze, zeby juz nie brudzily.
Za ten czs bedzie pyl chronic,ww,bubblg.xchr, t44. ms drugi,
Milejjesieni

simonwind

New member
bamse. ciekawy outcik mam pytanie, ile lat sie zajmujesz canabisem? U mnie na outcie rosnie tylko Rudealis Skunk i Jakas dziwna chyba sativka niewiadomego pochodzenia, tomato słyszałes o odmianie Mighty Mite? Ona podobniez ma AF

orangin

Member
massiwo, skad masz swoje orange? Pytam, gdyz albowiem jestem zaniepokojony tym, ze moje (z nirvany) wyszly z ziemi dokladnie miesiac temu, od poczatku naswietlane 12/12. I nic, i nie wiem po miesiacu, ktory to pan, a ktora to pani. Czym to moze byc spowodowane? Poki co korzystam ze swietlowek plc, kilka razy (3 razy chyba) podlalem biohumusem, a dzis plantonem k. Zle oswietlenie, za duzo azotu? Pomalu sie w..rwiam na tego indorka: mialo byc tak wspaniale i plon po 2,5 miecha... zalamka.

massiwo

Member
@orangin tak mam COB z Nirvany i z 5 wyszly 2 zeny, jeden jest wysokosci ok 70 cm drugi 30 :) ogolnie leniwe rosliny moje maja juz 7 tydzien wega i jeszez pewnie z 4 je potrzymam. no i jedna mi polalilo od nadmiaru nawozu czy tam czegos,.. pewnie juz ciezko bedzie jej wrocic do normalnosci...

COB popa zona ;)

tutaj COB dlugi badyl

tutaj SS w tle

i SS z bliska jak myslicie ile jesze mu dac ? wyglada juz smacznie

Ostatnio chyba przenawozilem rosliny bo sie pozwijaly liscie i zbrazowialy i troche topow tez wiec zrobilem flusha czy juz fluszowac przez 2 tygi i scinac ? czy jeszcze je potrzymac ?
pozdro
massiwo

G

Guest

Wow! @bamse jak ty to robisz!? :D Wszystkie tfoje krzal<i na 0uci3 sa zawsz3 takie duu...ze i ladni3 sie prezentuja! :D Podziel sie doswiadczeniem i op0wiedz c0s o swojej miejscowc3, naw0zach, kiedy wysadzales te krz/\ki... etc., ecetera... ^^ :rasta:

peace! :wave:

Latest posts

Latest posts