What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Wilk

Member
Wybrałem się przedwczoraj na spocika podlać roslinki bo straszna susza, od 3 tygodni nie spadł porządny deszcz tylko takie 5 minutowe burze :badday: Strumyk z którego czerpałem wode prawie całkowicie wysechł, udało mi się nabrać troche wody na podlanie oraz jakieś 5L na nastepny raz. Rośliny w sumie mają się dobrze. W większości wiem które są które ale paru nie jestem pewien i będę musiał ewentualnie poczekać do jesieni żeby je rozróżnić :D

WRxA

SSxSS

Passion #1

NL by P. okazał się kobitką, ku zdumieniu pokazał preflowery :yummy:

Przy okazji, wiecie może od czego powstają takie małe dziurki oraz te żółte plamki ?

A oto SSxSS prawie całkowicie wszamany przez ślimaki. Jak przyszłem na spota to jeszcze sobie siedziały w doniczce

Jest jeszcze jeden kąslliwy problem. Na tej miejscówce jest pełno mrowisk :frown: Jest jakiś sposób na te gadziny ?

Pozdro wilk :joint:

G

Guest

@tomato- ok więc zabieram sie zaraz do pracy !!! :D
@Wilk- czemu sadzisz, rosliny w wiaderkach, lepiej rosną, czy jak ? i ilu litrowe wiaderka ? w wiaderkach masz kupną ziemie ze sklepu ?
pozdro

E:nie znam zadnego sposobu na mrówki, ale moje rosliny rosły spoko obok mrówek, i mrowiska...

Last edited:

Wilk

Member
Sadze w wiadrach bo :
1. W tamtym roku gdzieś o tej porze też był okropny upał a tu nagle taki 2-dniowy opad, dochodząc na miejscówke przeżyłem szok, wszystko było zalane :badday: , woda sięgała mi powyżej kostek, wszystkie rośliny albo zgniły albo zostały uszkodzone przez płynące na wodzie patyki, itp. :redface:
2. w moim regionie cięzko znaleźć miescówke, wszędzie pola uprawne, w ziemi same kamienie , dlatego szadze w wiadrach w dobrze zamaskowanych krzakach.

Ziemia pochodzi z miejsca gdzie kiedyś był wysypywany gnój a teraz zrobił się tam ładny czarnoziem. Rosliny są w donicach w przedziale od 10L do 20L.

Pozdro

G

Guest

Witam to moja jedna z dwoch FS Cindy'99 w 5 tygodniu kwitnienia pod 150HPS
podloze - mix ziemi, coco, z dodatkiem nawozow, pozatym uzywam nawoz GHE Tripack

Last edited:

Sharpie1

New member
Super wam rosnie!

A ja mialem dzisiaj sie wybrac na spota a tu leje deszcz, grad, burze.... nie zaciekawie to wyglada a do tego jest poludnie a ciemno jak pod wieczor!

PEACE!

G

Guest

@wilk
ogrudek zapiera dech w piersi ;)

@?? - dlo kogos kto pytal o florovit, ja stosuje i jestem zadowolony choc to nie jest pewnie idealna mieszanka to rosliny bardzo dobrze na nia reaguja, szybka absorbcja skladnikow...

a u mnie nie rosnie lecz wyroslo: gdzies przeczytalem ze cinnamona lepiej ciac troszku wczesniej niz przewiduje ustawa, ponoc wplywa to na walory smakowo-zapachowe... no to poszedl pod noz ;)

LDV

Active member
Witam

Czy sadził ktoś kiedyś na miejscówkach blisko rzek, podmokłych terenów itd, tam gdzie zawsze rano i wieczorem są białe mgły przy ziemi.
Jak wyglądały krzaki jesienią? Jakieś problemy z pleśnią?
Opryski i tak będe profilaktycznie robił, ale czy opryski wystarczą?

POZDRO

G

Guest

@divinorium - mniam!!! :rasta: :headbange: :respect:

@johnQ - sadz, sadz... ja ostatnia partie wysadzilem w zeszla sobote :D

@LDV - moje krzaczki rosna zaledwie kilkadziesiat metrow od mokradel. Ale jako ze to moj 1st outdoor nie moge ci odpowiedziec jak bedzie to wygladac.

:smoweed:

pzDR!

Last edited:
G

Guest

:D właśnie wróciłem z poszukiwania nowej miejscówy ! ależ zmokłem ....hehehe normalnie złapało mnie potrójne oberwanie chmury, znalazłem fajną miejscówe, i nawet wymęczyłem sie i wykopałem jeden dołek, ale drugiego juz nie moglem, bo tam w ziemi jakieś skały były, i wogóle dupna ziemia, bede musiał chyba przetransportowac tam wiaderka, i ziemie, i posadze w wiaderkach :D :D :D niedługo foty...

BlinD

Active member
Panowie :) dzis sprawdzalem moja roslinke outdoorowa i.. uczen przerosł mistrza i to dosłownie... przerosla mnie ;p ma prawie 2m boje sie ze za wielka urosnie jeszcze ;/
jak bede mial aparat to wrzuce moze fotki ale nie wiem;/ dosc przypalowo tym bardziej ze w szklarni rosnie nie do konca mojej ;p

D

DepczacyRobaki

Siemka!Ja znów podbijam z pytankiem.Po jakim okresie przelaczenia na flo zapylacie rosliny pylkiem?I po jakim czasie jest juz za pozno na pylenie?
POZDRO!

wojek

Member
DepczacyRobaki najlepiej zapylenia dokonać gdy na krzaczku pojawiają się nowe białe włoski im są mniejsze tym lepiej a za późno to jest wtedy gdy włoski brązowieją.

D

DepczacyRobaki

OK!Dzieki! kov zajebiscie to wszystko pokazał.
Mialem dzis wybrac sie na spociki podlac biohumusem.Ale naturka sama je wlasnie podlewa xD.Na fotki trzeba poczekac.

C

Ca2

Ja dziś skoczyłem podlać roślinki H2O + Biopon ;P Pod LR#2 wsypałem mix Planton K i S. Po drodze do domu kropiło ;) Minęło z 30-60 minut... no i tajfun;p ulicą rzeka płynęła ;D pioruny wszędzie pizgały...wiało w pyte. Fajnie, że popadało ;P bo tego nawozu to nieco chyba za gęsto dałem ;P

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

jak wam rosnie koledzy?
umnie bylem na dzialce na out i patsze a tam niekture kwiaty male do kolan a tam dalej to asz do szyji sa wysokie hehe. wszystko zapierdziela dosyc zdrowo. niemialem aparatu takze zdjencia zrobie ich za tydzien. wtedy pewnie banda jeszcze wianksze,hehe

co umnie w indoor zapierdziela? bardzo bardzo duzo. asz za duzo. wsadzilem kwiatkow za gensto i troche mialem roboty. ale wszystko rosnie super. niedlugo pokaze jak caly pokoik kwitnie.

wczoraj wyjelem pare kwiatkow na sciencie. i patsze ze mam tu bardzo special jeden kwiatek. co to za kwiatek byl?hehe

pamientacie schroom x buddha sister?hehe
tego tszymalem 80 dni w kwitnieniu. wszystko 100% organic w dwa galonowej doniczce. mysle ze wyjdzie 3 oz+. kwiatek jest super pod zapachem i wyglondem. pachnie jak slodka nafta albo cos takiego,hehe
niemoge sie doczekac go zajarac.
tu pare jego photos

peace

Last edited:
G

gelowas

LDV said:
Witam

Czy sadził ktoś kiedyś na miejscówkach blisko rzek, podmokłych terenów itd, tam gdzie zawsze rano i wieczorem są białe mgły przy ziemi.
Jak wyglądały krzaki jesienią? Jakieś problemy z pleśnią?
Opryski i tak będe profilaktycznie robił, ale czy opryski wystarczą?

POZDRO

LDV, wlasnie testuje takowe miejscowki i powiem ci tak - w rzekach plynacych przez las rezultaty ponizej oczekiwan, za malo slonca (choc wybieralem polanki), krzoki inne niz mj pozostawiaja nasze podopieczne daleko w tyle, poza tym szkodnikow mnostwo.
Natomiast nad bagniskami w zeszlym roku porosly mi rekordowych rozmiarow, niestety sie polamaly, mialy w chuj slonka, ciagle mokro i gleba superzyzna, ze kopac nie trza bylo, a i przechodniow brak. W tym roku wlasnie na tej miejscowce dalem 10 female + Ducksfoot + Sour Diesel, dopiero z tydzien temu, zeby za duze nie byly, ciekawe co wyjdzie.

Ladnie HC ci tam rosnie, organic rulez

wojek

Member
No witaj HC dawno cię tu nie było , kwiatki jak zwykle piękne.
Ja też w tej chwili mam posadzone schroom x buddha sister troszke małe bo późno wysadziłem.

Latest posts

Latest posts