What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

paczka juz doszła niedługo ogrudek sie zazieleni sie jeszcze bardziej sionka sa juz w wodzie WW zostawiam na in ktory zaczynam zaraz po zakonczeniu outa a teraz pytanie czy LR#2 x white rino dojdzie jak bede dopiero kielkowal jaka tu bedzie przewaga genow

G

Guest

EMHH fotki z dzisiaj. Po deszczach troche piasku na lisciach.

Grupka Shamanow wysadzona wczesniej, ale gonia gonia :wave:

Jak schowalem aparat znalazlem jeszcze kilka castelvaniamix , v x rs, ms x sh ale nie chcialo mi sie robic fotek, Pozdrawiam

Last edited:
C

Ca2

johnQ said:
jeszcze qmpel ma boxa, malego bo 50 x 50cm i wys. 110cm, i chce trzymać w nim jedną roslinke, ile musi mieć swietlowek ? bo na hps on niema kasy
Koszt świetlówek kompaktowych przy 0.25m2 wyniesie tyle samo lub więcej PLN co przy kupnie HPS'a. Niech ziom wniosek wyciągnie sam.

LDV

Active member
Pyłek Lowryder lub Lowryder#2

Pyłek Lowryder lub Lowryder#2

Poszukuję pyłku Lowryder lub Lowryder#2.

Zjebałem sprawę bo mój męszczak którego zostawiłem się w 99% wypilił bo przeoczyłem ten moment.
Jeśli ktoś ma jakiegoś męskiego to proszę PM'a - będe bardzo wdzięczny.
Sprawa jest nie cierpiąca zwłoki, myślę że będą z tego obustronne korzyści.

G

Guest

Ema! Tak zapierdalacie, ze nie nadazam z ogladaniem hahaha... :woohoo: :sasmokin: :bat:
Za rada jednego z userow wsadzam nasionqa na wate i pestki czekaja na spota.

Byle tak dalej!

pzdr! :wave:

retbatler said:
Blueberry 40 dni

15713BB40.jpg

15713BB401.jpg

No retbatler, moim zdaniem jest czym się pochwalić, świtne topiki:rasta:
Co do WW to raczej nie dojdą, ale niech rośnie, co mi szkodzi hehe

rastaman

Member
siema :wave:

Tak sie od pewnego czasu zastanawiam, jak chemiczne nawozy wpływają na smak oraz ewentualne szkody zdrowotne itp Czy odstawienie na 2 tyg. przed scieciem "chemii" oczysci w zupełnosci rosline (tak jakby caly swoj zywot byla karmiona naturalnymi nawozami) ? Podobne pytanie mam jesli chodzi o boostery kwitnienia typu canna accelerator boost albo ripen. Co prawda nie jest to nawoz ale jakby nie patrzec to tez chemia :chin:

Wiadomo żaden naturalny nawoz nie jest tak efektywny jak chemiczny. Licze na zabranie glosu naprawde doswiadczonych osob, bo mysle, ze temat wart dyskusji :joint:

G

Guest

A wiec ostatnio na malych sadzonkach (roslinki po 2-3 cm) zauwazylem plesc ale nie na roslice tylko na ziemi ;/ co zrobic ? jak najlepiej sie pozbyc tego na zawsze ?

UNILITE

Member
to co ty masz za ziemie ze ci plesnieje w jeden dzien... heh

ja ci tu pomoc chcialem a ty mi dupsko wystawiasz ;] nie ladnie

ps: pupa ci sie zarumienila ;)

M

marekdz43

Mattry said:
A wiec ostatnio na malych sadzonkach (roslinki po 2-3 cm) zauwazylem plesc ale nie na roslice tylko na ziemi ;/ co zrobic ? jak najlepiej sie pozbyc tego na zawsze ?

Siema
To nie musi być pleśń ale poprostu kamień który osadza sie z wody(jak masz nie przegotowana super twarda to wyłazi po podlaniu).Zależy jak to wygląda jak biały nalot nie smierdzacy no to kamien.
No a jezeli juz pleńc ogranicz nawadnianie i codziennie usówaj warstewke ziemi i zastepuja ja nowa.

korzystajac z okazji chce pozdrowic starych ziomow z OG i innych zielonych forum--->Tak tak ja dalej działam w GH hehehehe jak bedzie okazja i czas to podrzuce jakeis foto a zapowiada sie równie Potwornie co w 2005 sezonie tylko na wiecej krzaków
Pozdroo M43

G

Guest

Marek :wave: , przecież do Twojej szklarni to nie wejdzie więcej niż 2-3 takie monstery...
Mattry, może masz poprostu za kwaśną ziemię? Może trzeba dolomitem/kredą/skorupkami sypnąć?

A u mnie rośnie między innymi NL by Plantator :D

Pozdro1410

Last edited:

ss_argus

Member
Mattry said:
@Mattry - a może zbyt nadgorliwie podlewasz i do tego masz słabą wentylację w boxie i robi Ci się "sauna" (w sumie to nie napisałeś gdzie trzymasz te planty?), takim małym roślinkom lepiej jest zraszać ziemię na wierzchu pojemnika niż obficie podlewać.

Pozdr.
ss_argus

G

Guest

Na balkonie, hmm najbardziej pasuje mi na teoria z tym kamieniem bo ten osad jest bialy i nie smierdzi :) ziemia jest dobra :)

M

marekdz43

BGW: coś postaram sie podrzucić na dniach (jak zawsze cieżko ze sprzętem fotograficznym:/

grunwald: z moich obliczeń wynika ze mógłbym utrzymać na luzie 6 krzaków potem by sie juz zbytnio dusiły i miałbym małe pole do manewrów .

Jak by ktoś pytał co mam :
5 sztuk Fruit Bowl od Kobaia (jak jeszcze żyjesz to pozdrawiam i jeszcze raz dzięki,bo HSxAK było niesamowite)
5 sztuk Bagseeds x Sweet Roxana od nie pamiętam kogo ale też pozdrawiam.

no i miałem outdoorowo 10 sztuk Misty ale niestety majowe burze z gradem je poprostu zgładziły(a pieknie rosły)
Pozdro M43

Latest posts

Latest posts