What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

Ostatnia już w tym roku partia roślinek. 4x Happy Mix by HC. Aaa i jeden NL mutant, który chyba dożyje sędziwego wieku u mnie na balkonie :D

Pamiętacie moją świnkę?

Nie polecam używania nawet bardzo rozcieńczonego nawozu świnek do podlewania roślinek...

Receptura na nawóz do dupy :D :
Tyko tą jedną podlałem na spróbowanie. ok 25-40 kupek moczyło się w wodzie przez ok 20 dni. Rozcieńczyłem z wodą w stosunku 1:10 i popaliło dolne listki. Najpierw powychodziły czerwone plamki. Po porządnym flushingu wszystko wraca do normy, jednak bardzo spowolniony zostałw wzrost w porównaniu z rówieśnikami :D

Last edited:

hodowca85

Member
czesc chłopaki ,mam takie pytanko z innej beczki:
bo mi kurw... galeria użytkowników nie działa:( tzn. gdy klikne kogoś nick (view public profile) ,a następnie na zieloną strzałeczkę (photos) to nie wyświetla mi galerii danego użytkownika tylko całą galerię IC-mag :( Co jest do jasnego chu** !? Wam tez sie tak dzieje ?!
DG znowu jakieś limity wprowadziła czy co ?!

E:
OK już po problemie dzięki za pomoc :)

Last edited:
G

Guest

siema, otóż mam pytanko związane, z moją roślinką, odmianka to (Kali Mist x Arjan's Haze) x (Oasis x Lowryder), wysadziłem ją jakoś 20 kwietnia, i teraz jest taki fajny krzaczorek niski, ale strasznie rozkrzewiony, i pokazały sie już preflowery (tzn. te pręciki białe),(czy wasze roslinki tez juz pokazaly preflowery na oucie ?) Jak myslicie, czy ta roslinka ma autoflowering po LR, czy raczej nie bedzie obojętna na fotoperiod ?
foty zapodam, moze za pare dni, jak skołuje aparat...

Biodizel

Member
taki cross nie bedzie mial autoflo

16155P1000069-med.JPG

LDV

Active member
Witam

W związku z tym że do moich Lowryderów daleko niemam :sasmokin: Mogę bez wysiłku pstrykać im zdjęcia.

Jak widać w prawym dolnym rogu jest "lowryder" (powiedzmy) ktory narazie nie zamierza kwitnąć w ogóle. Niewiem czy się pestki popierdolily i trafiła się jakaś "inna" odmiana czy jaki huj, ale jeśli to jest "normalna" odmiana to i tak rośnie hujowo - normalna odmiana byłaby juz 3x większa...
Spróbuje rozwiązać tą zagadke trzymając go tak długo aż zakwitnie może urośnie mi jakaś kosa.

Pozwolilem sobie je troche ponaginac do ziemi, żeby topisa były lepiej doświetlone. Myśle że im to nie zaszkodzi a raczej pomoże, pozatym nie rzucają się aż tak w oczy i nie zasłaniają sobie światła..

Tutaj pojedynczy krzaczek lowrydera

a tutaj pojedynczy krzaczek.

PS: Chce ktoś pyłek? Ja niedługo będe zapylał więc jak ktoś chce pyłek Lowrydera niech mi napisze PM'a - pyłek nadaje się do zapylenia tylko lowryderów albo ewentualnie jakiś odmianek pod indoorem bo jak wiadomo ma ważność tylko 2 tygodnie...

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
johnQ said:
siema, otóż mam pytanko związane, z moją roślinką, odmianka to (Kali Mist x Arjan's Haze) x (Oasis x Lowryder), wysadziłem ją jakoś 20 kwietnia, i teraz jest taki fajny krzaczorek niski, ale strasznie rozkrzewiony, i pokazały sie już preflowery (tzn. te pręciki białe),(czy wasze roslinki tez juz pokazaly preflowery na oucie ?) Jak myslicie, czy ta roslinka ma autoflowering po LR, czy raczej nie bedzie obojętna na fotoperiod ?
foty zapodam, moze za pare dni, jak skołuje aparat...

Czerwiec to jest ten czas kiedy preflowery powinny sie zaczac powoli pokazywac na roslinach, zwlaszcza kiedy odpowiednio dlugo rosna, czyli tak mniej wiecej od polowy kwietnia. To nie ma nic wspolnego z autoflower. Ja z reguly na poczatku lipca znam juz plec wszystkich swoich roslin.

pozdr, kov

G

Guest

@kov - dzięki za odpowiedź, a swoją drogą czytałem chyba kiedyś na forum,że mozna wysadzac roslinki na spota jeszcze w czerwcu, niepamietam kto to pisal, ale ktos napisal ze wysadzil roslinki kolo 20 czerwca, i na jesien mialy kolo 150cm wys.
jak to jest z tym wysadzaniem w czerwcu ?
pozdro

G

gelowas

Jest tak, ze mi uschly przez brak opadow na 1 dobrze skitranej miejscowce i dzis pojechalem dosztukowac, co prawda byly calkiem niemale, bo z balkonu wziete, takze licze na cos pozytywnego w pazdzierniku...Michu mowil, ze w czerwcu kiedys wysadzal i bylo OK, jak miejscowka ma duzo slonka i wody to moze podgonic.

C

Ca2

Ja ubiegłego roku wysadzałem Maroc z 2gim piętrem 1 czerwca i jedna sztuka wyskoczyła na miłe 170cm. Niestety sadziłem je w doniczkach celulozowo-torfowych przez co dwie inne sztuki wyszły niskie i pałkowate :| Gówniane są te doniczki. Przez nie skarłowaciały mi rosliny. Znajomy też w nich wysadzał i żadna roślina u niego nie przekroczyła 120cm. Po FIMie miał po 2 pałki zamiast jednej. Korzenie ledwo się przebiły przez ten shit.

apropo tych doniczek to żeby nie było z nimi problemów to trzeba je porządnie moczyć. i mi też krzaki pokarłowaciały od tych doniczek. uczymy się na błędach;p ale zawsze do przodu

wojek

Member
greenman1981 to drugie zdjęcie to jakaś odmianka Parota też z tym miałem troszkę do czynienia za granicami naszego kraju wiadomo gdzie ps:kwiaty piękne
prosto.pl tobie też pięknie rośnie ale co innego
ogólnie to w kraju aż się zieleni wszędzie no i pięknie tematu na tony będzie hahahah
Peace

g1enek

Member
Siemandero wszystkim zacnym farmerom.

Na wstepie przypominam " jebac sarny "

Dobra , do konkretow.
Oto moje 2 krzaki Northen Light's.

Wsadzone do doniczki : koło 17 kwietnia.
Wsadzone na spota : 26 maj.

Oto jak wygladaja ;
Oto pierwszy. Sadze ze całkiem całkiem.

A to drugi.

Pytanie: Co sie z nim dzieje ? Czego mu brakuje ? Dlaczego tak listki wygladaja ?

LDV

Active member
z tymi doniczkami to mi wcisneliscie bo niedokladnie porozrywalem dzisiaj jak wsadzalem na spota. Jutro chyba pojade tam z wiadrem (obok jest rzeczka) i odrazu porozrywam te gówna na pyl...

POZDRO

PS: Jednak okazało się że troche się spóźniłem ze zbieraniem pyłku. Bardzo szybko ten męszczak wypiłi prawie wszystko co miał.
Teraz to ja potrzebuje pyłku do zapylenia swojego Lowrydera będe bardzo wdzięczny.

Mr.T

Member
w ogrodzie rośnie mi white russian (20 dzień wega) i

...skunk No.1 (tez 20 dzień) na którym ćwicze lst

prawda że ładne ?

baku

Member
witam wszystkich growerów :yummy:
Dzisiaj odwiedziłem spota no i wszystko ładnie się rozwija, postanowiłem cyknąć kilka fotosów kwitnących lowryderów i jedną fotę [komxnl], więcej fotek nie dało rady zrobić z powodu problemów technicznych poprostu nie naładowałem baterii w aparacie he :D ostatnimi czasy dość często mi sie to zdarza, ale przejdźmy do rzeczy :joint:

dzień 32
[komxnl]

a tutaj lowryderki :D

zapraszam do oglądania pozdro :wave:

G

Guest

Ema! :wave: Super wam idzie! Super wam rosnie! :yoinks:
A ja teraz serdecznie dziekuje jednemu z userow za to...

HH:

Naprawde zajebiscie zapakowane :D Super sposob, a przy okazji starzy nie maja szans sie domyslec i mam nowa plytke ;]. Na spota jade sadzic kuleczki w tym tygodniu :woohoo:

Jeszcze Raz Wielkie Dzieki i Pzdr! :D :respect:

Latest posts

Latest posts