What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

Originally Posted by rastaman
siema

Tak sie od pewnego czasu zastanawiam, jak chemiczne nawozy wpływają na smak oraz ewentualne szkody zdrowotne itp Czy odstawienie na 2 tyg. przed scieciem "chemii" oczysci w zupełnosci rosline (tak jakby caly swoj zywot byla karmiona naturalnymi nawozami) ? Podobne pytanie mam jesli chodzi o boostery kwitnienia typu canna accelerator boost albo ripen. Co prawda nie jest to nawoz ale jakby nie patrzec to tez chemia

Wiadomo żaden naturalny nawoz nie jest tak efektywny jak chemiczny. Licze na zabranie glosu naprawde doswiadczonych osob, bo mysle, ze temat wart dyskusji

Z tego co pamietam to HC wypowiadal sie na ten temat. Pisal chyba cos w rodzaju, ze duzo zwiazkow chemicznych z nawozow sztucznych nie dosc, ze pozostaje w roslince to jeszcze nadaje jej inny smak (raczej gorszy). Ale mial tutaj chyba na mysli uprawe hydro. W kazdym razie zachwalal naturalne gowno :D A z tym ze naturalny nawoz nie jest tak skuteczny jak chemiczny ... spojrz na galerie HC i wyciagnij wnioski. :bat:

E1.: @zork - czyzbys mial taka samo plyte? A moze to twoja? :chin: W kazdym razie sposob zapakowania kulek mi sie bardzo spodobal i na pewno bede go stosowal w przyszlosci.

E2.: no no.. @grunwald widze ze forma ci w tym roku dopisuje :D Stosujesz miejscowa glebe czy przywozisz cos?

E3.: wlasnie na wate dalem, a fife opalilililiem przed chwila hehehe...

HH:

pzdr! :wave:

Last edited:

LDV

Active member
@grunwald widze ze forma ci w tym roku dopisuje Stosujesz miejscowa glebe czy przywozisz cos?

hehehehe dokładnie
Ale NL by Plantator to jest mega mutant w trzy dupy i zobaczysz że będzie miał na koniec łodyge jak przedramie grunwalda nawet jeśli okaże się że grunwald to M. Pudzianowski.

A z tym ze naturalny nawoz nie jest tak skuteczny jak chemiczny ... spojrz na galerie HC i wyciagnij wnioski.

jakby ktoś na poziomie HC uprawiał na chemicznych to wydaje mi się że by miał lepsze planty jeśli można mieć jeszcze zauważalnie lepsze. Ale pozostaje kwestia wyboru iść na ilość czy na jakość? Wiadomo co HC wybrał
Zobacz sobie najlepszych growerów którzy w hydro uprawiają i jakie mają kwiatki...

Last edited:

Lewar

Member
pytam tutaj bo wiekszy ruch :)

szukam adresow seedbankow w londynie, ktos moze cos polecic?
czy zdaza sie, ze w takich sklepach mozna kupic nasiona na sztuki?

pzdr

kwiatki wysadzone, z czterech Purple power po 12 h w wodzie mineralnej wszystkie pękły :D teraz czas pokaże kiedy przebiją się przez ziemie

Mr.T

Member
mam pytanko,
o ile słabszy w mocy będzie white russian posadzony na out ot tego w indorze i dlaczego ? załóżmy ze z grubsza dojdzie

Mr.T bd słabszy bo rośliny chodowane na dworze sa zawsze słabsze o tych z indoora wpływa na to np pogoda, warunki atmosferyczne ilosc slonca itp itd a w boxie sam kontrolujesz warunki (pogodowe).
Pozdro

Mr.T

Member
chodzi mniej więcej o to że wiatr lub deszcz wypłukiwałyby żywicę z topów?
w takim razie gdybym posadził w szklarni to krzak byłby tak samo mocny jak ten spod lampy , yeah?

bogusik2

Member
Wg mnie takie rozkminy nie mają sensu... WSZYSTKO zalezy od zapewnionych przez growera warunków.. Przy indorku można coprawda wzbić sie na wyzyny jakości, ale jednocześnie można przypłacic błędny spadkiem plonu, mocy, jakości itp.. w końcu kont od razu nie jest idealnym bogiem...
Out to tez nie taka prosta sprawa.. wiekszosć osób zupełnie nie myśli o oświetleniu... jest słońce i tyle <BOSZ>.. Czest otrzeba przycinać gałezie roslin rosnacych obok, dokładnie szukac i obserwowac spoty no i odpowiednio rozsadzić roślinki..
To wszystko składa sie na jakośc plonu, dlatego wg mnie nie da sie powiedzieć czy mocniejszy i lepszy jest z in czy out.. (lepszy w sensie moc, zazwyczaj z ina wychodza lepsze smakołyki hehe moze dlatego ze niektóre odmianki nie dochodza out :p albo z powodu czystości wody, środowiska, które im zapewniamy itp.. pzdr

urban

Active member
Najlepsze pod wzgledem smaku i zapachu sa bongosy spod słonca porownujac dwie te same rosliny in i out.

hmmm czas na lr? :wink:
7249hgchgch.jpg

Last edited:
G

Guest

urban said:
Najlepsze pod wzgledem smaku i zapachu sa bongosy spod słonca porownujac dwie te same rosliny in i out...

Jestem tego samego zdania. Poza tym, od pewnego poziomu mocy łapię ostatnio gorsze fazki. Między innymi na lekką banię właśnie rośnie mi na grunwaldzkim polu organicznym kilka Leb27 :D

Pozdro

wojek

Member
Witam wszystkich zielonych ludzi!!!
Czytałem w wielu artykułach że ziółko hodowane pod słoneczkiem jest o wiele mocniejsze niż hodowane ind.
Z tego co wiem to jeżeli za zewnątrz podczas końcowych fazy dojrzewania rośliny ciągle pada deszcz to lepiej ją ściąć troszkę wcześniej bo deszczyk robi powali swoje.
Pzdr:wszystkim
Fuck duck :dueling: :woohoo:

D

DepczacyRobaki

Siemka!dopiero dzis panna HH poszla sobie na spota

A ES postanowiłem sobie zostawic w boxie.Prad za free, to sie moge z nia troche pobawic.Jakis pyłek by sie przydał ale PM'y odpadaja.A do 50ciu postów z moim tempem to jeszcze HOHOHO.Fote z boxa zapodam za jakis czas mam nadzieje ze nowym PAPARATEM :)

selasie

ganja
ICMag Donor
Siema!!

Ja dzis wysadzilem jeszcze 3EM i 2Passion mix i 1szt Late Latin(nie wiem czy dobrze napisalem)Rosly one jakies 2tyg pod kompaktami.. Poszly w 2dolki do ktorych weszlo po80l ziemi wymieszanej z obornikiem.. podlane wszystko biohumusem..

tak to wyglada:

Pozdrawiam..

Wilk

Member
Siema wszystkim !!!

Widze że nasze grono się sporo powiekszyło :friends: Ja przez jakiś czas miałem kompa zje... :frown: i w dodatku musze uczyć sie ostro żeby zdać zaliczenia tak więc nie miałem zbytnio czasu dla moich skarbów.
Ale jak narazie wszystko ładnie rośnie, pare osobników pokazało już jajca, najszybciej ujawnia sie kom x nl by plantator,na 6 sztuk 4 okazały sie męszczakami + 2 kobitki :yummy:

Całość

A to miejscóweczka u znajomego na polance :wave: Rosną tam 3 krzaczki. Ten największy poszedł z kubka do ziemi, a te mniejsze są od nasiona w ziemi. Jak widać jest duża róznica :chin: Niestety pomieszałem odmiany, napewno są to któreś crossy od plantatora :wave:

Narazie to tyle, jak już ogarne szkołe to wyrusze na reszte spotów i zdam relacje :D

Pozdro wilk :joint:

franzPL

Member
nie miałemn co zrobic z roslinkami wiec dosadziłem je na spcie nr 2 oraz na spocie nr 6 bo okazła sie ze rosnie tam facet wiec został wyciety i posadzono kolejne kobitki mam nadzieje pełnie fotek zapodam po weekendzie chyba ze bedzie padac

nowa partia jedzie sobie na dworek 15szt :)

a tak wyglada spot nr 2 po dosadzeniu kilku sztuk moze nie sa za duze ale troszke ich jest oby tylko dotrwały do zbiorow w domku mam jeszcze 6szt ale nie mam juz miejscowki wiec zostanie wysadzona do duzej donicy i pojdzie gdzies na taras te 6 szt to 3szt Top44 oraz reszta Twilight x Big Bud

O

OrganicShowmen

@Wilku piekne rosliny i zadbane. u mnie susza zniszczyla okolo 50 roznych roslin na paletach, w donicach i na dachu. wszystko niestety poszlo sie jeb... ale 7 roslinek przetrwalo [te w duzych 10L+ pojemnikach] widocznie mialy jakis zapas wody na dnie pojemnika i udalo im sie. niestety nie wygladaly zbyt pieknie. dopiero po podlaniu powoli je reanimuje do zycia, ale widac ze doznaly bardzo powaznego szoku od upalow. moj bladcalkowicie olalem i zdalem sie na matke nature, niestety ani kropli prze 3tyg. nie padlo na tutejsza glebe. jedyna mozliwosc to czerpanie wody z porannej roznicy temperatur i chyba dlategorosliny na spotach naturalnych przetrwaly to o wiele lepiej [praktycznie sa nienaruszone niektore tylko w slabszym stanie]

a to rosnie mi w ogrodzie. zdjecia sa podpisane wiec jak ktos sie zaciekawi to w adresie obrazka jest nazwa weedu. powiem ze roslinki byly siane w pierwszej dekadzie kwietnia pod golym niebem w paletach od razu na spocie a potem wysadzone tamze. na jednym spocie widac HH Early Misty i FruitBowl wysiane recznie do gleby w kwietniu [rosnie jak glupie hyhy :joint:]

roslinki zasilone nawozem 46% N aby zwiekszyc maksymalnie przyrosty, mineralno-organiczny florovit, obornik, kompost oraz biohumus.

pozdro OS :joint:

franzPL

Member
OrganicShowmen nieźle idą tobie roslinki w tym roku duzo growerow straciło juz sporo roslin ja stracilem cos ok 150 czesc przez przymrozek pod koniec marca -6 a czesc przez grad w kwietniu teraz mam ok 50szt i mam nadzieje ze cos dotrwa do wrzesnia-października

tredowaty

Member
no niestety strasznie u mnie tez duzzooo roslin padlo ponad 3/4 i jest lipa mam nadzieje ze to co zostalo ucieszy moje nadszarpniete nerwy (zostaly 2 M z czego jeden strasznie choruje i 4 BB :/ )

Latest posts

Latest posts