What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

g1enek

Member
tomato said:
g1enek, jak wysadziles dorodne planty, to spoko !!
Odmiany jakie mam na out ;
15 passion
3 the church
z 7 cinnamonow
4 maroki
z 3 easy sativki
4 purple power
3 gf x nev.haze ( nie wiem czy dojda )
5 gf x maroc , nie wiem moze o czyms zapomnialem mam jeszcze kilka regularow ww i northen lighty ktore juz pokazaly plec na kobietke ;]

tomato said:
jak roslinki zaczna mocniej pachniec, to preparat :deadhorse Sarna-Stop 45EC.

Dzieki, sproboje z tym preparatem ! :deadhorse
thx cu and bye :deadhorse

kempamc

Member
bylem dzis na spocie.. slimakol cos slabo pomaga chyba dam go wiecej dalej smlimory sie kleja ;/ i podlalem kurzakiem ale chyba przegialem:| nalalem ok 0.5L kurzaka na 10L wody.. ciekawe cz sie nic nei stanie z plantami... bd musial sprawdzic jutro czy sie nic nie dzieje i najwyzej przeplukac kranowa.... ktos wie ile uzywac kurzaka ? ile go dawac na 1l? bo zapodzialem gdzies wór po nim i nie wiem ile go dawac.. a wali nieziemsko <lol> :woohoo: :yoinks:

hodowca85

Member
Rastaman górne czy dolne liście tak wyglądają ? Jak górne to magnez(stożki),jak dolne-to za mało azotu.Zelazo raczej nie bo troche inaczej wygląda jego niedobór.

podlej 1.5L butejką wody z dolomitem-3łyzeczki ,powinno pomóc.

GanjaDevil

Member
Ja dostałem do 4 feminizowanych maroców i 4 easy sativa freebies w postaci dwóch pestek LR#2xGrapefruit ciekawe kiedy bedzie gotowy do zbiorów ?? Jeszcze w czasie wakacji ?? dopiero je kiełkuje w przyszły weekend idzie na spota ...

D

DepczacyRobaki

Siemka!Panowie potrzebuje małej porady.Mam w boxie 1 ES i 1 klona HH.Byłem przekonany ze HH to meszczak i chciałem zrobic sionka.Okazało sie jednak po 8 dniach FLO ze obydwie rosliny to kobitki.Czy moge je teraz wysadzić na out?Nie schermia sie?Podpowiedzcie coś.Wolał bym zeby mi doszly na dworze bo plon bedzie duzo wiekszy niz pod 5cioma kompaktami.

Biodizel

Member
zdazylo sie komus ze meskie osobniki danej odmiany okreslily sie po zenskich (z wyjatkiem wysadzania na out po wczesniejszym pobycie w boxie)? na 6 LR#2 f2 3 okazaly sie zenskie, 3 jeszcze nie pokazaly plci

Last edited:

tomato

Member
Veteran
panowie, uzywal ktos nawozow firmy GHE ?? chodzi mi dokladnie o flora bloom lub total bloom. czy przy stosowaniu tego nawozu jest jakas znaczaca roznica w zbiorach niz np. przy stosowaniu plantonu k ?? cenowo oba produkty znacznie sie roznia, ale jak nie widac roznicy w zbiorach, to po co przeplacac... :chin:

Last edited:

UNILITE

Member
Biodizel said:
zdazylo sie komus ze meskie osobniki danej odmiany okreslily sie po zenskich (z wyjatkiem wysadzania na out po wczesniejszym pobycie w boxie)? na 6 LR#2 f2 3 okazaly sie zenskie, 3 jeszcze nie pokazaly plci
kobiety czasem pokazuja sie przed facetami, chociaz wiadomo ze meszczaki w wiekszosci sa szybsze... ale nie zawsze, pewnie znajdziesz jakiegos meskiego

G

Guest

Sharpie1 said:
kiedy mniej wiecej mozna rozpoznawac jaka jest płec krzaków na OUTcie? wiem ze pewnie zalezy to od odmiany ale jak ktos ma jakies doswiadczenie przy Marocu Passion1, czy EM#HH, to dajcie znac kiedy wam pokazało płec?

PEACE!
Około dwa tygodnie temu danish passion się pokazał. Danish passion, to z tego o wiem, passion#1 uprawiany i chodowany w Danii od ok. 30 lat ale podobno czysta odmiana...

LDV

Active member
wytłumaczcie mi jak Wam mogą rośliny fotoperiodyczne teraz pokazywać płeć w sensie nie pre tylko normalnym przy dniu który trwa około 16 godzin i cały czas się wydłuża?

Myślałem że konopie są roślinami dnia krótkiego z nielicznymi wyjątkami w postaci odmian z autofloweringiem.

Tak więc co wy tutaj dziwicie?

ten Danish Passion według tego co ja wiem nie może być rośliną fotoperiodyczną jeśli teraz pokazuje płeć... Nie wiem co jest z nim grane ale tak nie powinno byc jesli to jest Passion#1 (bez ździebełka genów odpowiadających za AF)
Ktoś może coś ciekawego wie na ten temat bo to mi zaburza całą koncepcje i albo ja niemam racji albo to Wy nie macie racji co do DP...

GanjaDevil said:
LR#2xGrapefruit ciekawe kiedy bedzie gotowy do zbiorów ?? Jeszcze w czasie wakacji ??
Biodizel said:
ten crross nie ma cechy autoflo, prawdopodobnie nie dojdzie na out

Co do tego że nie będzie miał autoflo to się zgadzam ale czemu Biodizel twierdzisz że prawdopodobnie nie dojdzie na out?
Z tego co ja wiem to hybrydy z lowryderem zyskują znacznie na czasie dojrzewania, ale wiadomo niema nic za darmo ;). Pozatym sam GF juz dochodzi na outdoorze ludzia przy ladnej jesieni to krzyzowka z LR (niewazne czy LR czy LR#2 bo to prawie to samo) powinna dojść rzekłbym bankowo, a na bank byłaby/będzie szybsza niz czysty GF.

Siemka!Panowie potrzebuje małej porady.Mam w boxie 1 ES i 1 klona HH.Byłem przekonany ze HH to meszczak i chciałem zrobic sionka.Okazało sie jednak po 8 dniach FLO ze obydwie rosliny to kobitki.Czy moge je teraz wysadzić na out?Nie schermia sie?Podpowiedzcie coś.Wolał bym zeby mi doszly na dworze bo plon bedzie duzo wiekszy niz pod 5cioma kompaktami.

jesli nie maja predyspozycji do hermienia się to na 98% nie powinny się zhermić. Nie bede pisał na 100% bo takie ryzyko zawsze istnieje.
Ja bym je na Twoim miejscu sadził bez zastanowienia na outdoor

POZDRO

Last edited:
G

Guest

LDV said:
wytłumaczcie mi jak Wam mogą rośliny fotoperiodyczne teraz pokazywać płeć w sensie nie pre tylko normalnym przy dniu który trwa około 16 godzin i cały czas się wydłuża?

Myślałem że konopie są roślinami dnia krótkiego z nielicznymi wyjątkami w postaci odmian z autofloweringiem.

Tak więc co wy tutaj dziwicie?

ten Danish Passion według tego co ja wiem nie może być rośliną fotoperiodyczną jeśli teraz pokazuje płeć... Nie wiem co jest z nim grane ale tak nie powinno byc jesli to jest Passion#1 (bez ździebełka genów odpowiadających za AF)
Ktoś może coś ciekawego wie na ten temat bo to mi zaburza całą koncepcje i albo ja niemam racji albo to Wy nie macie racji co do DP...
...

Podejrzewam że ten samiec pokazał swoją płeć ponieważ został posadzony w dosyć mocno zacienionym miejscu.
Pozdro1410

Biodizel

Member
tez mam ta odmiane ale zostanie raczej na in (no chyba ze wam dojdzie to na przyszly out :D)
raczej nie dojdzie, LR#2 ma geny planck ktora nie dochodzi (kwitnie ekstremalnie dlugo, dlatego ta cecha zostala wykorzystana do ulepszenia LR), gf tez nie dochodzi, kilku znajomych go mialo, mi tez nie doszedl na out, no chyba ze ktos ma zdjecia i rosliny i trichow na oucie (nie w szklarni)? ktos sie chwalil kiedys ze mu doszedl

crossy z LR dochodza zazwyczaj pozniej, chyba ze sie trafi na pheno ruderalisa ktorego LR ma w sobie bardzo malo, byl krzyzowany z mocnymi ale poznymi indyjkami

na out mam LR x DF, i watpie ze obejdzie sie bez nawet prowizorycznej szklarni czy foliaka

C

Ca2

LDV: K2 jest także fotoperiodyczną odmianą bez autofloweringu mimo to w boxie po 18 dniu vega samiec już pokazywał małe kulki. W 22 dniu już był pewniakiem. Na out niedawno samca rwałem więc roślina zachowała się identycznie jak w boxie. Ubiegłego roku wysadzałem żeńskie klony K2 dnia 1 czerwca i jak tylko zaczęły vega cały czas sypały preflowerami.

LDV

Active member
crossy z LR dochodza zazwyczaj pozniej, chyba ze sie trafi na pheno ruderalisa ktorego LR ma w sobie bardzo malo, byl krzyzowany z mocnymi ale poznymi indyjkami

jesteś tego pewien na 10000%?
Ja kiedyś, coś, gdzieś czytałem że jest wręcz przeciwnie...
Możesz dać Biodizel jakieś linki na ten temat?

Ca2
Możliwe.
Kiedyś był przypadek że gościu nie mógł sklonować AK48 bo samo zaczeło kwitnąć w boxie...
Była wielka i burzliwa dyskusja na ten temat ale do żadnych rzeczowych wniosków nikt nie doszedł.

Biodizel

Member
to jest tylko przewidywanie, choc troche pewniejsze niz wrozenie z fusow to jednak nigdy nie mozna byc w 100% pewnym a co dopiero w 10000 :D

mialem p#1 x LR i nie byl wczesniejszy niz P#1, nawet nie doszedl na out (mam jeszcze troche pestek tego crossa od kogos innego, ale w tym roku raczej nie bede juz tego sadzil)

nie trzymales czasami tego danish passion w boxie przed wysadzeniem na out, to by wiele tlumaczylo, mozliwe tez ze przez te 30 lat selekcjonowali wczesne osobniki, dania lezy bardziej na polnoc i gdy przeniesc odmiany na poludnie zakwitna troche wczesniej

Last edited:

LDV

Active member
nie trzymales czasami tego danish passion w boxie przed wysadzeniem na out, to by wiele tlumaczylo, mozliwe tez ze przez te 30 lat selekcjonowali wczesne osobniki, dania lezy bardziej na polnoc i gdy przeniesc odmiany na poludnie zakwitna troche wczesniej

ale nie jak dzień trwa ponad 16 godzin i się cały czas wydłuża.
Jeśli miałby zakwitać wcześniej bo jest na południu musiałby być niefotoperiodyczny