What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

Michu przyznam ze masz duzo racji! Sam slyszlaem wiele opowiadan o zgarnieciach i wydawaniu ziomkow. Zreszta kiedys obracalem sie w takim towarzystwie (bez urazy) i widzialem nie jedno na wlasne oczy. Jednak ten dil jest studentem i sam mi zreszta mowil, ze zamierza niedlugo z tym skonczyc. Jezdzi raz na jakis dluzszy czas po 100 g suszu. Oczywiscie to ze sie kolegujemy nie oznacza, ze powiniem mu ufac. Dziueki za troske, ale uwiez mi ze ja tez dosc sporo wiem ;] Zamknijmy ten temat.

Jezeli zas mowa o zdjeciach, to juz mi przyslal hehehe
Planty cos wolno rosly - 3 tygodnie. Ziemia zwykla kwiatowa bez zadnych dodatkow, 2 razy podlana woda mineralna (to zle czy dobrze?) a oprocz tego pare razy kranowa odstawiona na dzien, raz dostarczylem mala dwke nawozu Guano. Okolo 5 godzin bezposredniego swiatla slonecznego.

PPP z Nirvany

Oddajmy chold poleglym!

Last edited:
C

Ca2

tomato, fakt są przepalone z nieca. Ale na moim F700p (LG flatron) wyglądają mioodzio. Flatrony mają wyśmienitą czerń. Przez co często muszę monitor rozjaśniać, żeby niektóre detale dostrzec w filmach czy na foto ;)

Requiem, śliczne i zdrowe. Porób jakieś klony ;)

alfi

New member
hello 3 lata temu w pewnej szkole była wielka afera z narkotykami uczniowie pewnej szkoły sprowadzali do polski mj i robili piksy feta z czymś XXXXX nie wiem czym nazywali to smerfy i po 1,5 roku wpadli jak śliwka w kompot skonfiskowano 900 tabletek i 1,5 kg mj do tego od czynniki i inne pierdoły do produkcji tego gówna a co najważniejsze nie zabrali tabletkarki która była najcenniejsza najmniejszy wyrok to 6 miesięcy tak że zapamiętaj 6 miesięcy w pierdlu w tej chwili to o bąkaniu nawet słyszeć nie chca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a na sprawie w sądzie to kumpel kupla sypał

Ca2 źle zrobiłem ze nie wyjąłem je przed boxa i wtedy z fleszem może wyszło by jeszcze lepiej ale nie miałem czasu... Cyfrówka jaka aktualnie posiadam to panasonic tz-1 lumix i jakiegoś nikona tylko nikon na wycieczce z siostra...
Klony to dobry pomysł ale nie mam później za bardzo gdzie je trzymać musiałbym robić kolejnego boxa... A jeszcze nie chcę zapeszać ale wydaje mi sie ze dwie roślinki to chłopy ale reki za to jeszcze uciąć sobie nie dam :p

Mam pytanko może trochę głupie ale w tej kwestii jestem ciemny... Chodzi o zdjęcia makro jak zrobić taka fotkę żeby było widać to wszytko tak pięknie... hehe pewnie nikt mnie nie zrozumie ale trudno nie wiem jak to sprecyzować... (wiem jak w aparacie włącza się makro)

C

Ca2

Ja do macro używam soczewek +1 +2 +4 dioptrie ale to już poza zestawem.
Ile już te roślinki są na vegu? Samce często pokazują coś przy 18/6 kiedy to samiczki nawet nie myślą o czymś takim jak preflower...wtf? preflower? kiedy po co?:D haha dopiero po przestawieniu oświetlenia się zabierają. Mi na vegu wystarczy malućka kropeczka w miejscu gdzie kwiatki się pokazują aby skosić dziada :D

Dla tych co lubią fotki :)

Na vegu były z 3-4 tyg zaraz niech policzę... 3,5tyg... tydzień z groszem na flow :p

A jeśli chodzi o to makro to nie da rady bez soczewek...

hehe i oświetlenie cały veg 24/0 :) tak jakoś wyszło...

' '
' '
' '
\/
E: hehe ale mam trzymać aparat przy roślince włączyć makro + zoom na maxa i pstrykać ?? Bo zoom mam nawet spory jak na taka mała cyfrówkę 10x optyczny a ręka może latać stabilizator sie tym zajmie :p

Last edited:

tomato

Member
Veteran
ReQuIeM, bierzesz aparat, wlaczasz makro i pstrykasz, hehe :D
przy makro dobrze jest miec statyw, a jak nie masz to postaw apart na czyms zeby sie nie trzasl w reku. jak nie ogarniasz tych wszystkich ustawien to ustaw na auto i pstrykaj ! na , powiedzmy 30 zdjec, napewno trafia sie jakies dobre, ba, a moze rewelacyjne. powodzenia !!

E:ale jedziecie w tych swoich pudelkach.... :canabis:

Last edited:
C

Ca2

Zoom na maxa można dopiero mając soczewki. Wtedy przy 10x i +4D można robić zdjęcie z około 25cm. Przy +7D (3 soczewki) można z około 10cm ale strasznie już wychodzą przy 10x zoomie.
Bez soczewek przy 10x to masz około 1.5m odległość obiekt<=>aparat.

franzPL

Member
Nowe fotki

Arjans klonik ktorego mam na balkonie :)

Arjans matka

Box nr 1
hps 400W weg 50 dni flo 92 dni odmiany nawozy GROW BLOOM MICRO oraz PK 13/14
Skunk#11 , Skunk #11 , klon z box nr 2
klon z boxu nr1, Arjans, salvia, oraz liliput top44

klon z boxu nr 2 skunk#11

szczyt klonika skunk#11 z box nr1

Salvia w boxie potem na out :)

UNILITE

Member
Ca2 said:
Samce często pokazują coś przy 18/6 kiedy to samiczki nawet nie myślą o czymś takim jak preflower...wtf? preflower? kiedy po co?:D haha dopiero po przestawieniu oświetlenia się zabierają. Mi na vegu wystarczy malućka kropeczka w miejscu gdzie kwiatki się pokazują aby skosić dziada :D
Niektore odmiany pokazuja ze sa suczkami nawet przy 24 godzinnym oswietleniu.

C

Ca2

UNILITE Sensi Star napewno nie ma AF a na preflowery przy 24/0 / 18/6 trzeba by dłuuugo czekać.

Last edited:

UNILITE

Member
ca2 nie mowie o zakwitnieciu tylko o pokazaniu pre, a do tego nie jest potrzebny af
niektore odmiany (bo niemowie ze wszystkie) pokaza pre nawet przy 24/0
dlugo, zalezy ile dla kogos jest dlugo ;)
przewaznie po miesiacu z kawalkiem mozna zobaczyc zenski pre

masz mala szafke, zawsze krotko wegujesz, pewnie dla tego niemiales okazju zaobserwowac, albo nietrafiles na taka odmiane ;))
pzdr
:wave:

Last edited:
C

Ca2

Ale też prowadzę out :) I preflowery widziałem tylko na klonach K2 które pobierałem z podrośniętej matki. Od początku wzrostu do zakwitnięcia wysypywały pre. Maroc z kolei miał straszne problemy pokazać jakiś preflower nawet po przekroczeniu metra. Z racji tego, iż był femi...waliło mnie to :D
Jak by nie było męskie ujawniają się pierwsze. U mnie K2 w boxie w 18 dniu vega już coś samiec pokazał. W 22 dniu już były wyraźne jajka i poszedł pod nóż.

L&M

Member
siema all!

ufffff, wreszcie koniec matur pisemnych, dzisiaj była biologia, specjalnie przygotowałem się z genetyki konopi a tu nie było... o_O :D:D zostały już tylko ustne ale będzie już dobrze...:D
widze że nieźle jedziecie jedziecie chłopaki z outem, ja mam wreszcie cosik czasu wiecej to zaczynam dopiero zabawe z naszymi ukochanymi roślinkami:) niedługo zapodam fotki jakieś a wam wszystkjim życze powodzenia!!

UNILITE

Member
Pasion pokazal mi pre zenskie przy 24/0 po miesiacu z kawalkiem, i mam jednego ak48. Stal od tego samego momentu co pasion, a plci nie pokazal skubaniec jeden wysadzilem go na out i po tygodniu juz bylo widac pre zenskie, co bardzo mnie cieszy. ;)
Ma sie to szczescie. :sasmokin:

Sharpie1

New member
Planty maja juz po mnie wiecej 20 - 25 dni od momentu zasiania

1. Early missty & Hollands Hope 10 dni na spocie

2. Jock Horror (4 szt) dzisiaj go wysadzilem - Ca2 nie mam warunkow na trzymanie ich w boxie wiec niech natura zrobi swoje, probowac mozna a nóż sie uda :)

3. Maroc1 - ponad 10 dni na spocie

4. Maroc2 - tez jakos 10 dni na spocie, nieprawdaz ze Mlecz sie ładnie wkomponował w tło??? ;-)

5. passion#1 - ma tyle dni co maroc

6. passion#1 - najdluzej na spocie bo zaraz po wykielkowaniu poszedl do ziemii i przetrwał przymrozki ;-)

LDV

Active member
Panowie mam dla Was coś zadziwiającego...

Black Widow wyhodowane (wyuprawiane głupio brzmi ;P ) przez niejakiego Pacific'a.
OD 3 dni codziennie te zdjęcia oglądam... Jak to jest możliwe że ona ma TYLE ŻYWICY, nigdy nie widziałem niczego podobnego!
Czy któraś z waszych podopiecznych miała kiedyś podobną ilość żywicy?

919PACIFIC_BW1_31DAYS.JPG

919PACIFIC_BWBUD.JPG

919PACIVIC_BW_33DAYS.JPG

POZATYM ONA NIE JEST JESZCZE DOJRZALA
:yoinks:

JAK TO MOZLIWE :yoinks: :yoinks: :yoinks: :yoinks:

Last edited:

alarec

Member
Witam po długiej przerwie, nie odzywalem sie bo nie chcialo mi sie biegac z aparatem ostatnio. Roslinki sa na veg, ile? niewiem nigdy nie licze dni :bat:
martwi mi jeden problem, bo tym razem sadzilem w 100% torf odkwaszony, planty stoja w miejscu gdzies ok tydzien, podlewalem dolomitem, niedlugo czaje sie na wieksze donice.
Bubbleberry po raz 3:) White Widow made by boguś, Super Skunk f2 z nirwany (ładnie pachnie, widac w nim sativke)

A propo funkcji macro bo ostatnio bylo, i trichromów z tej black widow, to bubbleberry z ostatniego zbioru:

Last edited:

Latest posts

Latest posts