What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

requiem naprawde pokazales klase :) kiedys myslalem ze tylko potrafisz nabijac posty (sorra za ta opinie) ale od dzis zmieniam zdanie, NICE !

Ja jakies 4 dni temu wrzuciłem na wate vortex x rs wiadomo od kogo ale cos nie chca kielkowac :/ czekam bo te geny sa tak cenne ze szok ( szok nie o ciebie chodzi haha :p )

C

Ca2

Requiem...fajne roślinki ale rób fotki z fleszem bez oświetlenia HPS bo to psuje ich urok ;)
Ciekawi mnie Sensi Star. Wg. opisu potężna indyja. Przemocarna. Hmmm

rberciol

Member
Czy to mit, że jeżeli sie eterem podleje małe roślinki to w 90% będą one żeńskie? Moim zdaniem prędzej hermy, jeżeli geny da się zmienić chemią. Ogólnie koleżanka mi takie coś pisze, a ja już nie pamiętam czy tak kiedyś pisali w faqach czy nie :)

I ponawiam pytanie:
Originally Posted by rberciol
Ja mam pytanko i prośbę. Czy mógłby mi ktoś opisać jak zrobić pyłek z męskich krzaków z outa. Mianowicie chciałbym uciąć męskie krzaczki z jajkami i wsadzić do wody do boxa, aby stworzyły pyłek. Czy taki zabieg da rade. A jaki jest najlepszy sposób na przewieźienie tego ze spota do domu, do boxa - czyli najbezpieczniejszy??

Chodzi mi tutaj kiedy ściąć kawałek roślinki, czy jak jajka siętworzą czy czy jest ich spora ilość itp. Ewentualnie mógłbym porobić im jakieś sześciany z materiału w które bym włożył roślinki itp. Coś bym pomyslał ale prosze o informacje jak powinno się to odbyć ;)

BlinD

Active member
"sztuczka" z Eterem jest mitem...
Co do jajek to nie nie mógłbyś zrobić tak ze pyłek obtrząsasz do pudełka po zapałkach, przywozisz do domu i tam pędzelkiem normalnie zapylasz ?
Mi dzisiaj Meszczaki na outdoor jeszcze w doniczkach zaczęły sypać pyłkiem w szklarni bede musial chyba lada dzien je wywalic...

rberciol

Member
Blind ale ja będę miał je rosnące razem z żeńskimi i nie chce ryzykować, bo nie wiadomo kiedy one zaczną pylić, a mnie wtedy może nie być...

michu

Member
Shaman:
Troche wiecej ostroznosci. Zdjecia u kumpla w aparacie...
Pozatym poki mieszkasz z rodzicami to nie wiem czy powinienes sie bawic w uprawe.

Eddy:
Z doswiadczenia - mozna dac sionka do ziemi w polowie czerwca.

rberciol:
Mozesz:
a) zastosowac sztuczke ze szklanka - tzn. ucinasz galazke meskiego i wkladasz do szklanki z woda czekajac na pylek

b) przesadzic meskie rosliny na bezpieczna odleglosc.

witek

New member
Jakis dziwny szkodnik wpierdziela mi roslinki. Zjada im czubeczki i zosawia okolo 1cm lodyzki. Myslalem ze to zajace, jednak dzis odkrylem jedna zjedzona roslinke w mojej mini szklarni. Co to za robale sa za to odpowiedzialne? Jak sie ich pozbyc? Stracilem juz z 15 roslinek z ich powodu:(

G

gelowas

h9tric said:
Ja jakies 4 dni temu wrzuciłem na wate vortex x rs wiadomo od kogo ale cos nie chca kielkowac :/ czekam bo te geny sa tak cenne ze szok ( szok nie o ciebie chodzi haha :p )

damned...to moje pierwsze sionka, slyszalem juz, ze nie wszystkie kielkuja, jednak ci ludzie, ktorym wyszly byli b.zadowoleni, pomimo dlugiego floweringu.
poczekaj jeszcze kilka dni, chyba gra warta swieczki, trzymam kciuki, pzdr!

Cinnamon

Member
@h9tric - możesz również pomóc sionką się otworzyć przez lekkie nacięcie, bądź też lekko można ścisnąć je zębami - nie użyj zbyt wielkie siły :bat:

Peace iG... :kissass:

G

Guest

Originally Posted by michu

Shaman:
Troche wiecej ostroznosci. Zdjecia u kumpla w aparacie...
Pozatym poki mieszkasz z rodzicami to nie wiem czy powinienes sie bawic w uprawe.

ahah, dzieki za troske, ale raz ze planty sa tam male wiec moga przypominac np.: hmm.... pomidory? :D , a dwa ze ten znajomy to diler wiec nie sadze zebym mial przypal. Gdyby go zlapali {bron Boze!} to by sie raczej o wiele bardziej zainteresowali tym co ma zielonego przy sobie, niz tym co w aparacie. Aczkolwiek i tak wiadomo ze trzeba byc ostroznym.

Jezeli chodzi zas o rodzicow to moze i masz troszke racji. Aczkolwiek sadze, ze dla kogos kto robi tylko outdoor i umie odrobine pokombinowac, to nie jest jakis duzy problem ;]

peace!

greengirl

Active member
Witam wszystkich. Choroby i szkodniki to częsty problem zarówno w domowych, jak i outdoorowych uprawach. Wszystkich, którzy mają tego typu problemy zapraszam na stronę. Znajduje się tam cenny zbiór zdjęć objawów chorób i żerowania szkodników na roślinach wraz z opisem i preparatami służącymi do ich zwalczania. Naprawdę warto tam zajrzeć.

Witek, u mnie takie szkody na nowych roślinkch wyrządzały ślimaki. Kup ślimakol i powinno być po sprawie.

pozdro

greengirl

LDV

Active member
a dwa ze ten znajomy to diler wiec nie sadze zebym mial przypal.

hahaha chyba ironicznie to napisałeś :p

Ja zgadzam się z greengirl... to co opisałeś Witek wygląda na ślimaki... wieczorem rozejrz się czy niema tam ślimaków. Najbardziej drapieżne ślimaki to są te ciemne bez skorupek...

Pozdrawiam

Last edited:
G

Guest

LDV, o to mi chodzi ze diler, a do tego moj dobry znajomy nie bedzie w razie czego sypal ziomkow, a w kazdym razie mnie. Chyba ze sie myle :crazy:

hodowca85

Member
Shaman Trip said:
LDV, o to mi chodzi ze diler, a do tego moj dobry znajomy nie bedzie w razie czego sypal ziomkow, a w kazdym razie mnie. Chyba ze sie myle :crazy:

ohhh kurwa ! ... no coment
sorry panowie ,ale to nie temat do rozmowy tutaj ...żenada ...jednym słowem

O

OrganicShowmen

siema fajne forum, milo wszystkich widziec. troche czytalem powiem nawet ze czytam od dosc dawna i znam wszystkie SLAWy tego forum hehe i z gory pozdrawiam i zycze wszystkim udanego sezonu outdoor 2007.

pozdroo

michu

Member
Shaman Trip:
Stary nie wiem ile masz wiosen na karku, ale ja chyba troche wiecej i powiem Ci rzecz taka. Jak gosc robi dilerke to kiedys wpadnie. Predzej czy pozniej.
Jak bedzie wiedzial o Twoich krzakach...
To jest dosc smutna prawda, ale jak przychodzi co do czego to krycie wlasnej dupy jest wazniejsze niz ilosc przybitych piatek i wypitych razem browarow.
Nie chce pouczac, bo jak bylem kilka lat mlodszy to robilem bardzo glupie rzeczy i mialem sporo szczescia, ze nie narobilem sobie problemow.
O tym w co sie bawisz powinnienes wiedziec Ty i tylko Ty. To jest prosta zasada, ktorej trzeba sie trzymac.

@racja michu Święta racja... To rzecz za którą można zjebać sobie życie...

Ca2 specjalnie dla Ciebie :p

E: Tomato nie wiem dokładnie który dzień ale koło 1,5tyg... A jeśli chodzi o te zdjęcia to robione przed szkoła na szybkości i jeszcze nie rozgryzłem dobrze cyfrówki :D

Pozdroo6oo

Last edited:

tomato

Member
Veteran
no w koncu ktos dal jakies foty, dzieki ReQuIeM :yes: ktory to dzien flo ?
bez urazy Ca2, ale te fotki z zolciutkim swiatlem wygladaly duuuuuzo lepiej , jak dle mnie of course. te sa zbyt mocno przepalone ta lampa...
ma ktos cos jeszcze do pokazania ????

Latest posts

Latest posts