What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Esc

New member
Tak baku nawet przymrozki przetrzymaja moze ale teraz przy glebie nie ma 15 stopni tak jak pisales nad ranem to nawet -1 ... W takiej temperaturze beda sie powoli rozwijac ale przezyja ja tak robilem juz od miesiaca mam 2 Lr i 2 PP na spocie sa zrdowe i juz niezle rozwiniete. Hey korlic straszny ten obraz ale niestety prawdziwy pewnie dobra ksiazka... to ludzie ludziom zgotowali ten los... Pozdro elo. :wave:

Last edited:

castlevania

Member
Korlic said:
Stanisław Grzesiuk wydał 2 pozycje - "boso ale w ostrogach" i "pięc lat kacetu" drugą moge polecić gdyż czytałem pierwszej niestety jeszcze nie ;)

Oto jak wyglądali więźniowe Mauthausen i Gusen (autor przebywał w obu) zaraz po wyzwoeniu

na poczatku był tez w obozie Dachau.
jest jeszcze pozycja"na marginesie zycia"- czyli jego walka z gruzlicą po wyzwoleniu z obozu, ale to krotka historyjka,jesli kogos interesuja te tematy to polecam youtube.com gdzie po wpisaniu nazwy obozów mozna wyszperac ciekawe stare filmiki.

a od siebie dodam "Król szczurów" James Clavell - naprawde niezła ksiazka, moj avatar z niej pochodzi:D polecam

ale co my tu o ksiazkach zanudzamy innych, a temat tez nie za bardzo na tego threada pozdro!!!

Last edited:

szok

Member
ODNOśNIE GRZESIUKA:

cha !!! panowie akurat trafiliscie w sedno. wychowałem sie na ksiazkach Grzesiuka i przejąłem w zasadzie wszystkie jego cechy. facet miał mocny charakter. takich ludzi juz nie spotyka sie w zyciu.cały sens zycia sie zmienił wszystkim rzadzi pieniądz.wiele ludzi zaprzedaje sie za kase, każdy patrzy na swoją dupę a wszystko inne ma gdzieś.
"Pięć lat KACETU" jest ksiażką o obozie ale nie jakimś smutasem.Jest to ksiażka autobioograficzna, a w zasadzie pamiętnik spisany przez Grzesiuka po wyzwoleniu ale napisana tak że niejednokrotnie płaczesz ze śmiechu.Opisał w niej wszystkie sposoby kombinowania w obozie. Polecam.

Grzesiuk napisał jeszcze 2 ksiazki. "Boso ale w ostrogach" jest ksiazka o jego zyciu "na dzielnicy" przed wojną w Warszawie.Tak samo jak wczesniej płaczesz w niektórych momentach ze smiechu.Opowiada ona o zasadach panujacych w tamtych czasach np. "..kapować nie wolno, odegrać się wolno..."

3 ksiazka i ostatnia to "Na marginesie życia".W zasadzie to chyba nie została ona dokonczona przez Grzesiuka.Zdaje sie ze ktoś dopisał ostatni rozdział czy nawet dwa. Napisał ją bedac w sanatorium. Grzesiuk był chory i zmarł na gruźlicę ktorej sie nabawil podczas odsiadek w obozach.

Polecam wszystkim. Ksiązki ucza charakteru!!!

ps. inna podobna pozycja to "Życiorys własny przestępcy" Urke-Nachalnik. Też dobra.Koleś opowiada o swoim życiu złodzieja.

G

Guest

bardzo bym prosil kogos, kto posiada juz jakies doswiadczenie z ukorzenianiem szczepek konopi o dokladnie wyjasnienie calego procesu, lub podanie linka :) z gory dzieki elo

E: dzieki za pomoc :) :joint:

Last edited:

Korlic

Member
mirek123
kupujesz substrat kokosowy, ukorzeniacz dla roślin zielonych i żyletke. Potrzebny będzie jeszcze jakiś przezroczysty kubek plastikowy. Ucinasz cały odrost obierasz niepotrzebne liście, zostawiasz sam szczyt, wkładasz na 1cm do ukorzeniacza potem do kokosu podlewasz obficie nakładasz kubek aby wilgotność była jak największa (najlepiej kilka razy dziennie spryskac kubek od wewnątrz i klonika) System korzenny powinien się pojawiać po 5-7 dniach :)

Last edited:

michu

Member
Witam wszystkich.
Niektorzy moga kojarzyc jeszcze z czasow OG.
Dajecie rade Panowie.

Jak juz zaczelismy temat ksiazek to ja ze swojej strony polecam wszystkie pozycje Charlesa Bukowskiego.

G

Guest

Korlic said:
mirek123
kupujesz substrat kokosowy, ukorzeniacz dla roślin zielonych i żyletke. Potrzebny będzie jeszcze jakiś przezroczysty kubek plastikowy. Ucinasz cały odrost obierasz niepotrzebne liście, zostawiasz sam szczyt, wkładasz na 1cm do ukorzeniacza potem do kokosu podlewasz obficie nakładasz kubek aby wilgotność była jak największa (najlepiej kilka razy dziennie spryskac kubek od wewnątrz i klonika) System korzenny powinien się pojawiać po 5-7 dniach :)

polecil bym coco x piasek w proporcjach 1/1
chyba nawet szok o tym pisal kiedys ...
ja sam sprawdzalem ten spob i bylem bardzo zadowolony

E: substrat kokosowy - coco

pozdro

Last edited:

buSka

Member
Elo! =] W ogrodzie rosnie mi...
20 dzien weg, 2 krzaki mialy problemy ale juz sie z nich wykaraskaly =]
AHK x DP zajebiscie sie krzacza =] W sumie jak na 20 dzien wega krzaczory nie smierdza jakos strasznie mocno (blubbleberry dawala po nosie niezle =]]]) Tylko Arjans ma ciezki zapach =] ale to juz tez nie problem bo zmontowalem filtr powietrza. A no i w dalszym ciagu nie mam folii do wylozenia boxa ;//

Peace!

szok

Member
Rystal said:
polecil bym coco x piasek w proporcjach 1/1
chyba nawet szok o tym pisal kiedys ...
ja sam sprawdzalem ten spob i bylem bardzo zadowolony

tak do ukorzeniania dobry jest substrat kokosowy + piasek. piasek po to aby bylo dyzo powietrza wewnątrz tej papki kokosowej.
mirek123 nie uzywaj az kubka wielkiego bo bedziesz czekał i czekał na korzenie az je zobaczysz. ja zwykle kubki poucinalem na wysokosci 4cm od dna wtedy wsypywałem tą mieszanke i dziurka i sru szczepkę.
polecam natomiast wszystkim kostki grodan z hempa 4cm/4cm. przezucilem sie teraz na nie bo jest po prostu wygodniej.podnosisz kostke i widzisz czy ida korzenie czy nie. nie zauwazylem zeby ukorzenialo sie szybciej w nich.
no i jeszcze czas. 5-7dni korlic to ekstremalny czas. 7dni to ja mam chyba rekord, nalezy sie przygotowac na 10-16dni. np. teraz po 14dniach mam ukorzenione 50% z tego co klonowalem.

C

Ca2

Szoku... piasek raczej nie napowietrzy coco. Piasek jest drobny i co najwyżej zapełni wolną przestrzeń między coco. Czysty coco substrat jest sam z siebie zajebiście napowietrzony. :)

Sharpie1

New member
A tu cos ode mnie :) Ziemia uniwersalna bez dodatkow. Mam pytanko czy przezyja mroz tak -1 w nocy dwa dni pod rzad ?

1. Maroc

2. Passion#1

PEACE!

baku

Member
utnij sobie spody butelek plastikowych tak żeby zakrywało całego krzaczka i będziesz miał efekt cieplarniany i ci nie zmarznie :D :joint:

Cinnamon

Member
@cannabis sativa - przeczytaj swoją wypowiedz raz, potem jeszcze raz i jeszcze raz - jak zrozumiesz ocb. to jesteś mistrzem.
Ludzie nie to, żebym się znowu czepiał. Jeżeli chcecie uzyskać odpowiedz piszcie po POLSKU. noł osenf ;)

edit: najlepiej pokaż jakieś zdjęcia roślin, wtedy będzie można ocenić, ale wydaje mi się, że nic złego nie powinno się z nimi dziać - w końcu konopie to bądź co bądź chwasty, tak samo jak pokrzywy a one rosną już dość długo :].

@KILER - ładnie to wygląda - pod jakiś "słoneczkiem" to trzymasz ?

Peace iG... :kissass:

Last edited:
dzsiaj byl troche przymrozek a ja mialem pod folia sadzonki ktore mialy 9 dni troche jakby oklaply listki przy 2 sadzonkach myslicie ze bedzie im cos beda potem chorowac?? ( sorry ze pytanie zle troche sformuowalem ale troche dzisaj wypilem)

LDV

Active member
Witam

Lowrydery zmixowane od dwóch growerów jedne są F2 (7 sztuk) reszta czyli 24 sztuki są Fx. Jedna sztuka nie wykiełkowała - bardzo dobry winik 7 sztuk miało 2-3 lata a reszta ze 2 latka.
Sposób kiełkowania:
Wrzucone na około 48h do szklanki z wodą, większość już tam popękała później byle jak wrzucane do dziurek na 1cm, ziema zraszana spryskiwaczem z wodą mineralną lub przygotowaną. Ziemia specjalnie przeznaczona do wysiewu o ph 5.5 - najlepsze do sadzonkowania według gości z No Mercy.

Sadzonki mają już dwa dni jak tylko będą troche bardziej samodzielne wypieprzam je na dwór. Całe swoje życie będą nawożone dolistnie.
Jak myślicie jak chce zeby rosły w lekkim ścisku (mniej widoczne) to dla każdego zrobić miejsce 10cm x 10 cm czy wiecej? Chodzi oto żeby była poprostu zielona plama i z bliska szło rozróżnić a nie żeby widać było pojedyńcze krzaki...

Pozdrawiam

EDIT:
Po huj dajesz kurwa zdjęcia z odwróconymi kolorami? Co to ma na celu zwrócenie na siebie uwagi? Jak chcesz kurwa zwracać na siebie uwae to idz na parade równości a nie odpierdalaj takich scen

Last edited:
Dzień 27 :D Bodajże 3 na flow... Nic dodać nic ująć :p

Sensi Star:

Bog:
12888dzien27_4_.jpg

Sativa Spirit:

Wszystkim pięknie się zieleni... Wspaniały Out będzie choć ostatnio pogada sie u niektórych pojebała :( Ale wszytko pewnie niebawem sie ustabilizuje...
:wave:

''
''
''
\/

E: Ten adres Mirek123
http://client1.sigmachat.com/sc.php?id=121495
E2:hehe innym sie podobało ale jakaś kurwa musiała sie dojebać norma :D
Zdjęcia są w mojej galerii dla zainteresowanych kurwom wstęp wzbroniony !!!
Przez takie kurwy są kłótnie bez kitu najlepiej olać sikiem prostym takiego prostaka :D

pozdrooo6oo

Last edited: