What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Auto Bubblegum @ MarsHydro 300w

Salut, astazi mi-am calibrat ph-metrul cu doua solutii, una cu ph 4 si una cu ph 7. Totul ok pana cand apa de la robinet imi arata ca are ph 6... Acum nu stiu ce sa fac, o sa cumpar maine o apa plata sa vad daca-mi arata la fel si la aia sau sa-mi cumpar alt ph metru..:/

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ai tinut cumva sonda uscata?
ai incercat sa testezi iar cu solutia de calibrare sa vezi daca iti indica cat trebuie? asa ar trebui sa ai un rezultat mai exact decat cu apa plata..

ai tinut cumva sonda uscata?
ai incercat sa testezi iar cu solutia de calibrare sa vezi daca iti indica cat trebuie? asa ar trebui sa ai un rezultat mai exact decat cu apa plata..

In solutiile de calibrare imi arata bine de fiecare data. Am incercat sa-l bag si in otel, imi arata ph 2.6. Doar in apa se opreste la ph 6.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai umeda trebuie sa fie. nu uscata. (asta ar trebui sa scrie si in instructiunile de folosire) majoritatea se tin in apa distilata, unele au propria solutie de stocare.

e destul de improbabil sa arate bine in solutia de calibrare si cand e in apa sa arate gresit (mai ales daca ai probat si la 4 si la 7 si da bine la ambele). pentru otet 2.6 pare ok. si atunci poate apa chiar are ph 6. se poate intampla si asta.

Nu prea o venit cu instructiuni de folosire. L-am luat la second hand :)). Azi dupa ce l-am calibrat era sarit cu vreo 0.3. L-am calibrat dupa tutorialul acesta https://youtu.be/07UWAvFCESI?t=89 .
Dupa ce am vazut ca in loc de 6.5 le udam cu 6.8 am sarit repede sa le fac un flush. Dar ce flush sa fac cand apa imi arata ca are ph 6? In ultimul timp foarte posibil sa fii udat numai cu apa cu 6.8. Sa fie din cauza ca nu prea se umfla mugurasii la fetita mea?

@jtm

Mersi man pentru ideea cu filtrele de hota. Nici nu stiam ca exista, au mers perfect :D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
6.8 nu e un ph chiar asa rau. pentru sol e chiar aproape de perfectiune. cred ca te agiti prea mult. auzi tu sa faci flush pt. 0.3 diferenta pe scara ph.. nebunie totala. :D

Inital am facut o poza la pulberea alba apoi in poza am observat si alte chestii maro, parca ar fii ciuperci. In a doua poza aveti idee daca ii deficit de azot sau ii frunza arsa de led

Attachments

• IMG_20160128_171033.jpg
    IMG_20160128_171033.jpg
    114.9 KB · Views: 45
  • IMG_20160128_171123.jpg
    IMG_20160128_171123.jpg
    68.7 KB · Views: 45

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
chestia aia alba pare a fi white fungus. cel mai probabil asta inseamna ca tii pamantul umed mereu. ar putea sa fie si depuneri de saruri minerale, depinde de cat de grupata e localizarea. fiind poza prea de aproape, si cred ca ai rascolit si pamanul inainte, mie nu mi-e clar ce ar fi.
ciuperci eu nu vad pe acolo. poate doar niste perlit ars de UV. dar imi place ca tu cu pamantul in fata cauti ciupercile in poze. mergi la ghiveci si convinge-te daca sunt ciuperci sau nu.

oldboat

Member
Salivez demult la ea, mai ales acum cand pute in ultimul hal. O sa cumpar maine filtre de hota si sa incerc sa improvizez ceva.

Am filtru facut de mine si consider ca e smecher tare. Astea fiind spuse ia si cumpara un filtru dedicat. Aduni timpul, efortul si banii investiti si vezi ca ajungi de fapt mai ieftin cu un filtru dedicat din comert. Valabil si pentru cort in majoritatea situatiilor.

oldboat

Member
Ma intereseaza chestia aia alba. Daca e white fungus vad ca astia stropesc pamantul cu apa oxigenata diluata, dar nu stiu cum influenteaza organicul. Bine, tu ai foarte putin pana la harvest, dar presupunand ca vrei sa refolosesti pamantul... Te-ai uitat bine si la muguri? Sunt curati ? Tre' sa te uiti sub o lumina alba, nu aia rosie de la LED. Mi-ar fi placut sa stiu parerea celor cu experienta in organic.

@oldboat Dupa ceva timp am realizat ca, chestia aia alba sa format din cauza unui spray foliar ( Biobizz Alga-Mig ) pe care il aplic unei alte fete mai mici. Problema ii ca sunt cam suparat ca fetita aia este mult subdezvoltata si ma gandesc ca am dat fail cu ea din momentul in care m-am zgarcit si am pus samanta intr-un pamant in care a mai fost folosit. Cat despre Bubbles , mugurasii nu par deloc afectati.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca adaugi ce trebuie in un sol folosit va fi mai bun decat unul nou. cel putin daca vorbim de organic. eu am sol care e refolosit de 6 ani si se comporta mai bine decat orice sol pe care l-am cumparat pana acum. chiar si daca nu vorbim de organic se poate refolosi solul, dar trebuie eliminat intai surplusul de saruri minerale din sol.

@exploziv Inteleg. Trebuia sa fii facut un flush inainte sa fii plantat fetita. Pe 15 o iesit, parea ca se dezvolta normal apoi dupa 7 zile a inceput sa stagneze dar am lasato asa pana pe 29 cand i-am facut un flush ca sa elimin rezidurile de la fostul grow. Azi m-am dus pe la ea si amobservat ca sa mai inaltat dar au aparut alte probleme. O pata ciudata si maronie pe o furnza si o pata alba pe cealalta frunza. Nu stiu daca are vreo relevanta dar in faza de germinare samanta nu a mai plutit, sa scufundat imediat. Am crezut ca numai iese dar totusi a crapat apoi in servetel

Attachments

• IMG_20160131_161828.jpg
    IMG_20160131_161828.jpg
    59.5 KB · Views: 39
  • IMG_20160131_161854.jpg
    IMG_20160131_161854.jpg
    25.7 KB · Views: 43
  • IMG_20160131_161912.jpg
    IMG_20160131_161912.jpg
    37.5 KB · Views: 37

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
problema cu flush-ul facut cu planta in sol este ca flushul face in prima faza rau, din cauza ca toate sarurile alea minerale devin disponibile pentru absorbtie. si mai e si problema ca plantelor mici nu le sta bine in pamant foarte ud, cum se intampla dupa flush.

Mi-am asumat un risc cand am facut asta dar nu vad ce alta solutie as fii avut in cazul acesta. Are deja peste doua saptamani si arata asa. Avand in vedere ca este tot auto si la doua saptamani sa arate asa sa o consider un fail?

Later edit: Btw, la Bubblegum este normal ca mugurii inferiori sa fie subdezvoltati?:D Sunt expusi direct la lumina o mare parte din ei

Attachments

• IMG_20160131_162547.jpg
    IMG_20160131_162547.jpg
    80.2 KB · Views: 43
  • IMG_20160131_162513.jpg
    IMG_20160131_162513.jpg
    101 KB · Views: 36
  • IMG_20160131_162441.jpg
    IMG_20160131_162441.jpg
    81.5 KB · Views: 37
  • IMG_20160131_162424.jpg
    IMG_20160131_162424.jpg
    91.9 KB · Views: 40
  • IMG_20160131_162553.jpg
    IMG_20160131_162553.jpg
    98.6 KB · Views: 38
Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Poti sa ii speli cu totul pamantul de pe radacini zic eu, intr-un lighenas, prin simpla inmuiere, si sa o replantezi intr-un paharutz cu pamant proaspat, temporar.

Poti sa ii speli cu totul pamantul de pe radacini zic eu, intr-un lighenas, prin simpla inmuiere, si sa o replantezi intr-un paharutz cu pamant proaspat, temporar.

@jtm O sa mai o las o saptamana sa vad cum se recupereaza dupa flush. Inca mai am o speranta :D