What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Auto Bubblegum @ MarsHydro 300w

lovepotion

Member
Hop si eu :))
Am folosit CompoSana Universal pe toata perioada grow-ului de la germinare la harvest, fara nici o problema .. ba chiar am dat nutrienti de vegetatie la 5 zile dupa germinare si tot nu am reusit sa le ard...
Vad ca mai recomanda lumea FloraSol, am luat un sac de 5L si arata ca un lut negru.. nici la florile din casa nu l-am pus ;)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Recomandarile alea sunt vechi, si s-a schimbat calitatea pamantului Florasol de atunci.
Agronatura/Primaflora pt plante tinere, cu ceva perlit adaugat fac treaba buna momentan.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@lovepotion: te-ai cam riscat cu nutrientii atat de devreme in CompoSana. Ai avut noroc de un soi rezistent...

@explo: Nici AgroNatura nu e pe degeaba, daca vorbeam de pret. E tot cat CompoSana. Bine, tinand cont ca e organic... O sa ma uit si dupa PrimaFlora, sa vedem ce e cu el, macar de curios.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
man, trebuie sa recunosc ca n-am mai cumparat de mult, cel putin composana.
dar ce sa vezi, am cautat online.
5l composana 14-15 lei (la distribuitor)
20l agronatura 20 lei (la dedeman)
iar pamantul pentru plante tinere e chiar mai ieftin de 1 leu pe litru.
daca compari pretul la punga, da, e cam acelasi. doar ca una contine de 4 ori mai mult produs.

@jtm Ca sa fiu sincer, nu imi amintesc exact de care am luat, dar am mai crescut o alta planta in el inainte. Nu ma intelege gresit, mie imi place composana pentru ca trebuie sa folosesc putini nutrienti. Inafara de fluctuatii de ph n-am avut pana acum vreo deficienta tipica de N sau altceva. Cu regimul de nutrienti de la biobizz le-as arde maxim

@exploziv Mi-a placut ideea ta cu pamantul nefertiliziat asa ca mi-am cumparat un pamant si am mutat seedling-ul. Imi poti da mai multe detalii despre ceaiuri ewc? :D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mult aer, bule cat mai mici, un pumn de ewc si vreo 2-3 linguri de melasa (fara sulfiti)/sirop de fructe (natural). 36 ore la temperatura camerei, apoi se filtreaza cu filtru normal, in nici un caz unul masurat in microni, precum cele de cafea, si se spreiaza pe sol. treaba asta face cam 2 litri care se pot dilua pana la 5 sau chiar 10 l, in functie de cat de des de aplica.
*poti pune ewc-ul intr-un saculet sau ciorap de nylon, daca vrei sa nu mai filtrezi solutia dupa. doar sa nu il strangi, ca nu se va mai extrage asa eficient.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu, serios acu? pui o intrebare fara sa stii despre ce intrebi?

earth worm castings. si nu stiu daca vei gasi asa ceva in romania. in schimb iti poti face acasa, din resturile vegetale din gradina si bucatarie.
am vazut pamant de rame, cu alte cuvinte vermicompost, dar nu-i acelasi lucru. ewc este produsul finit, vermicompostul este un produs intermediar.

Ajutati-ma cu o a-2a parere va rog. Nu sunt 100% convins ca frunzele sunt arse de led. Penultima data am udat cu 1ml bio-grow, 1ml bio-bloom iar ultima data am udat cu apa simpla.

Specs :
- Pamant composana :D
- Auto Blueberry
- Saptamana 3 flower

Attachments

• IMG_20160210_210838.jpg
    IMG_20160210_210838.jpg
    67.6 KB · Views: 32
  • IMG_20160210_210831.jpg
    IMG_20160210_210831.jpg
    56.9 KB · Views: 28

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ph scazut => deficiente de P, K si S
nici nu mai trebuia sa zici ca ai pamant composana, ca ii clar. :)

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ce este si de unde cumpar EWC?:D

Gasesti wormcastings la magazinele online de profil, dar la preturi prohibitive.

Sau cum spunea si explo mai devreme, ti-l poti face singur. E adevarat ca e impropriu sa zici ca il faci singur, ca deh, EWC=excremente de rama. Suna scarbos, nu-i asa ? Cu toate astea EWC este cel mai bun ingrasamant organic pe care il poti oferi plantelor tale.

Daca ai ghicece mari si temperaturi sub 25C poti adauga cate o mana de rame in fiecare ghiveci iar ele vor fave treaba. Daca vezi ca vor sa plece din ghivece e semn ca e ceva in neregula cu solul respectiv.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sa nu mai folosesti pamant cu ph 5.5 sau cat are composana.. teoretic trebuia sa se corecteze pana acum doar de la apa cu care uzi, dar are buffere in el, asa ca nu prea poti sa-l corectezi in timp util.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
poti sa incerci sa maresti putin doza de nutrienti, dar e posibil sa dai in alte probleme.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
sa nu mai folosesti pamant cu ph 5.5 sau cat are composana.. teoretic trebuia sa se corecteze pana acum doar de la apa cu care uzi, dar are buffere in el, asa ca nu prea poti sa-l corectezi in timp util.

Nu stiu ce faceti voi prin ghivece, dar ma minunez, mai ales ca io sunt blond la gradinarit:

picture.php
[/IMG]

Iaca, Blueberry, in CompoSana Universal, la 3 saptamani de flower. Mai am inca doua ca astea, si mai avui si 4 masculi, toti fara nici cea mai mica problema. Mai mari probleme am avut cu primele Malawi Gold in Agro, dar probabil ca a fost din vina mea, ca i-am dat nutrienti prea acizi la varsta frageda.

In spate, e Malawi Gold in CompoSana, saptamana a 3a de flower, circa.

Tineti cont ca le ud cu un nutrient netunat, si cu pHul cam acid, Natura, organic. Si tot am pH bun.

CompoSana are multe sortimente de pamant:
https://www.compo.com/international/products.html#!category/d214e610-590a-4e10-9e10-0e4de5c59970
Eu am folosit doar pe cel Universal. Acuma, daca ati luat unul pentru plante verzi, ghinion de nesansa. Din punctul meu de vedere, si mai bine ar fi mers CompoSana pentru cactusi, dar nu l-am testat. Poate pentru rosii, nu stiu, ca nu l-am vazut pe nicaieri.

Asa ca zau ca nu inteleg cum faceti, mai ales ca am folosit ... un numar semnificativ de saci pana acum si nu am avut probleme.

Incep sa suspectez ca ori Urbanu' nu a folosit CompoSana Universal (desi m-r mira), ori le-a udat si fertilizat de le-a innebunit.

Si nu, nu sunt CEO la Compo... :biggrin:

mike1983

Member
tot composana folosesc si eu si nu am avut probleme , de fapt am avut probleme cu una din plante , am masurat ph-ul apei scurse in farfuria ghiveciului si era cam acid , 5.0 , i-am facut repede un flush cu apa de la robinet care avea ph 8 , apoi cand am masurat iar ph-ul apei scurse era de 5,8 - 6.0.Asta a fost singura problema , daca esti putin atent composana universal este un pamant destul de ok.

mike1983

Member
Deci singura optiune o am este sa stau sa ma uit la ea cum se ingalbeneste si se usuca?

masoara-i ph-ul apei scurse din ghiveci.idealul ar fi : Ideally, the runoff TDS and pH should be ~1300ppm @~5.8pH daca masori un ph sa zicem de 5.0 nu este ok deloc si te sfatuiesc sa ii faci un flush cu apa de la robinet pana obtii 5.8 - 6.2

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Eu zic ca e de la nutrienti. O sa pun niste rosii in CompoSana pentru rosii (tre sa gasesc pe undeva), si daca e ceva de zis, o sa va spun cum merge.

Asadar: atentie useri CompoSana, vedeti ca sunt multe sortimente de pamant la producator, iar cel pentru plante verzi il recomand cel mai putin.