What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Auto Bubblegum @ MarsHydro 300w

14 Zile Flower

14 Zile Flower

Am udat azi cu 1,5mg grow/1,5mg bloom si 2mg biobizz alga-mig.

Attachments

• IMG_20151227_230420.jpg
    IMG_20151227_230420.jpg
    76.5 KB · Views: 31
  • IMG_20151227_230445.jpg
    IMG_20151227_230445.jpg
    67 KB · Views: 31
  • IMG_20151227_230450.jpg
    IMG_20151227_230450.jpg
    60.5 KB · Views: 29
  • IMG_20151227_230505.jpg
    IMG_20151227_230505.jpg
    69 KB · Views: 34

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai poate vrea salata...

Cele doua amestecate impreuna dau un amestec oarecum echilibrat, de genul 5-5-5 (zic orientativ, nu am calculat exact). Daca vrei salata in bloom, e ok. Eu am mers in flower cu 7-2-5 si nu am avut probleme majore, dar... nu e recomandat. 7-2-5 e exagerat clar. 5-5-5... chestie de stil de viata probabil. Dupa unii, si Bloom-ul are prea mult azot :D

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
grow ii dai doar in vegetatie

BioGrow se administreaza pe toata perioada growului, nu doar in vegetatie. Nutrientul de la BioBizz destinat cu precadere perioadei de vegetatie este FishMix, avand o doza mai mare de azot disponibil.

Trebuie sa specificam inca o data acest lucru : nutrientii organici nu hranesc plantele, ci flora microbiana din sol. Iar flora microbiana excreta compusi direct asimilabili de catre radacinile plantelor.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cred ca tocmai din cauza ca nu a luat in calcul acest delay a ajuns sa arda putin plantele. altfel nu imi explic cum poti arde cu biobizz, ca-s foarte diluati..

Am vazut ca mai multi oameni dau la autoflowers si grow pe perioada infloririi. Data viitoare am sa le ud cu apa apoi o sa dau 2ml de bloom scazand treptat doza de grow. Ca si ghid am imaginea de mai jos dar am sa o hranesc odata cu nutrienti si odata doar cu apa.

Attachments

• bio_bizz_feeding_shedule_auto_s_1.jpg
    bio_bizz_feeding_shedule_auto_s_1.jpg
    66.6 KB · Views: 31

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Am vazut ca mai multi oameni dau la autoflowers si grow pe perioada infloririi. Data viitoare am sa le ud cu apa apoi o sa dau 2ml de bloom scazand treptat doza de grow. Ca si ghid am imaginea de mai jos dar am sa o hranesc odata cu nutrienti si odata doar cu apa.

De ce nu folosesti recomandarile celor de la BioBizz ?

attachment.php

Attachments

• BioBizzfeedchart1.jpg
    BioBizzfeedchart1.jpg
    99.9 KB · Views: 33

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pentru ca ma sfatuit cineva sa folosesc mai putin nutrient la auto-uri si sa ud odata cu apa odata cu nutrient

Plantele trebuiesc hranite dupa cum o cer, nu dupa sfaturile prietenilor :biggrin:
Cei de la BioBizz ofera acel feeding chart ca sa se alinieze oarecum unui standard insa e bine sa urmaresti recomandarile lor pentru ca stiu foarte bine ce zic.

Nutrientii organici, spre deosebire de cei minerali, sunt mult mai diluati ca si concentratie iar efectul lor se observa un pic mai greu , pentru ca ei hranesc solul, iar solul hraneste planta. E bine sa observi cu atentie in cat timp reactioneaza plantele tale la modificarile de dieta ca sa poti interveni la timp atunci cand apar semne de 'malnutritie' (overfert nu prea ai cum sa faci folosind nutrientii astia).

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Mai, overfert nu prea ai cum sa faci dar daca ii folosesti necorespunzator, tot pot aparea probleme. Eu am reusit :D. Schimbare de pH, exces de azot. Si fara sa exagerez.

Sunt convins insa ca folositi cum spun ei nu prea pot aparea probleme.

Pare ca sa mai lungit, inca creste si pe muguri am observat primele fire galbene. Ma suprins placut sa o vad asa. Azi i-am dat apa de data asta. Data viitoare ma gandesc sa ii maresc doza de grow si sa las tot 1.5ml de grow. O vad cam galbuie dar doar la frunzele de la baza si nu stiu cum sa interpretez asta.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
De obicei e lipsa de azot. Sa nu fie o chestie subiectiva. Poze...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pare ca sa mai lungit, inca creste si pe muguri am observat primele fire galbene. Ma suprins placut sa o vad asa.

Treaba asta suna bine, dar doar pana am realizat ca esti pe la ziua a 16a de flower. E doar un semn ca mediul nu e perfect, nu e de bine, daca apare asa devreme.. Poate fi stres termic, ceva legat de ventilatie, poate chiar si variatii de ph.

Las aici cateva poze cu frunzele problema. Din pacate nu pot sa fac o poza destul de clara la mugure incat sa se observe firicele maro. Sunt cateva. Dar sunt si cateva firicele albe cu varful maro si mai subtire

Attachments

• IMG_20160101_231711.jpg
    IMG_20160101_231711.jpg
    30.5 KB · Views: 27
  • IMG_20160101_231659.jpg
    IMG_20160101_231659.jpg
    47.7 KB · Views: 25
  • IMG_20160101_231642.jpg
    IMG_20160101_231642.jpg
    50.5 KB · Views: 27
  • IMG_20160101_231542.jpg
    IMG_20160101_231542.jpg
    91.1 KB · Views: 25

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Primul lucru care trebuie facut intotdeauna (cand nu esti sigur ce trasnaie ai facut - nu tu, vorbesc la modul general), este sa masori pHul solului. Acuma, tu esti departe in flower, si daca esti sigur ca uzi cu apa care trebuie, e ok, solul ar fi trebuit sa se fi stabilizat. Esti sigur?

Seamana a inceput de deficienta de potasiu, asadar, cel mai probabil, pH-ul prea mic ar putea fi o problema.

Sincer sa fiu, nu sunt sigur pe ph metrul meu. E o ieftineala care ma dus pana in punctul acesta. L-am calibrat odata cand simteam ca nu imi mai da aceleasi rezultate ca si in momentul cand l-am cumparat. Am cumparat doua pliculete de solutii, o solutie avea ph 4 si una 7 si l-am calibrat in functie de acele solutii. Ultima calibrare nu imi amintesc cand a fost dar posibil sa o fii luato iar razna. Desii planta, nu stagneaza. Ba din potriva, se intalta pe zii ce trece. Stiu ca iar trebuie sa ridic led-ul si mai sus ca o arde iar in curand. Astept primele semne de arsuri ca sa il ridic, momentan observ sa vad care-i intaltimea maxima la care poate ajunge fara sa fie arsa apoi trebuie sa gasesc o solutie sa ridic. Observ ca planta mai are cativa muguri si crengute laterale care sunt acoperite de primul strat de muguri inalti. Ma gandeam sa le mai leg cumva sa patrunda lumina si la crengutele de sub ei desii imi este frica fiind un auto sa nu ii fac mai mult rau decat bine.
@jtm cat despre ph prea mic. Un tovaras ma sfatuit sa ud auto-urile cu ph 6.3 in flower asa ca i-am urmat sfatul pana acum contrar la ce am citit pe net.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai daca chiar vrei sa fii sigur pe ea, ii pastrezi pHul acolo. E bine sa stii pHul apei pe care o bagi, dar e important si cel care iese, mai ales daca pamantul este mai acid. Acuma, nu as sti sa te sfatuiesc cum ar trebui sa fie pHul apei de iesire, dar sigur nu prea scazut. E delicat de masurat, caci trebuie sa ai sa zicem cam acelasi run-off ca volum, aceeasi cantitate de apa cu care uzi, acelasi volum de pamant (desigur, ultima e cea mai mica problema) ca sa zici ca poti sa estimezi o variatie de pH.

Apoi:
1. Vezi ca electrodul de pH se tine in solutie buffer speciala.
2. Vezi ca electrodul de pH se clateste macar cu apa normala daca nu distilata dupa folosire (dar nu se tine in apa distilata.
3. Vezi ca electrodul se schimba din cand in cand, sau se arunca pHmetrul cu totul, in functie de timpul trecut, modul de intretinere, etc. De aia e bine sa fie verificat periodic.

Eu ud plantele numai cu apa pH=7 (uzual de la robinet, declorinata), caci solul vine deja acid de la mama lui, sa zicem la 5,5-6,5. Nu am prea avut probleme cand nu s-au asociat si alte prostii la udat. Asa ca nu folosesc pH metrul, desi sta pe acolo, just in case.

L.E. Vezi ca iti tremura mana pe i :p

La cateva ore dupa relegare, am reusit sa expun si mugurii mai mici la lumina. Maine o sa o ud si o sa verific si ph-ul runoff-ului.

Attachments

• IMG_20160102_233942.jpg
    IMG_20160102_233942.jpg
    109.7 KB · Views: 29
  • IMG_20160102_233930.jpg
    IMG_20160102_233930.jpg
    65.6 KB · Views: 25