What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Auto Bubblegum @ MarsHydro 300w

perlitul face mare diferenta, dar trebuie sa fie si pamantul bun.

Cat % perlit recomanzi intr-un giveci? Pamantul de la compo sana are si el putin perlit undeva in jur de 10% cred, se vede foarte putin. Ma gandesc sa pun inca un auto zilele astea si am observat ca la LED parca apa se evapora mai greu decat pe cfl

enricco

Member
OMFG Cat costa LED-ul ala :O :O :O :O :O. Eu l-am luat pe al meu cu 100eur de pe amazon

am vazut pretul la al tau, dar mi-e frica frate sa fac comenzi din afara pentru ca trebuie sa folosesc cardul, si cash-ul e cash. Ce sa zic acum, banii au fost dati, paguba sper sa fie din cauza la fertilizant, el pare ok asa, e foarte silentios, eu am bagat numai in cort peste 5000 RON, deci stau relax, oricum imi permit, dar asa nu imi place nici sa arunc cu banii in stanga si in dreapta. N-am nici CO2, sa nu mai zic ca ma tenteaza rau de tot o butelie.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cam 15% perlit.
@enricco.. pana la butelie mai ai multe de rezolvat. cu ledul ala bagi banii degeaba in co2.

enricco

Member
eu inca mai sper ca e de la Nutrient, o sa tin indica mea de la jurnal in VEG sa vad cat dureaza, ca acolo vreau sa vad diferenta, ma intereseaza led-ul stric pentru VEG, , tot experimentez si comerciantii astia, futu-i in gura, ca doar sa te jecmaneasca, mi-au recomandat unul de vreo 4800 RON cand m-am plans la ei, nu iti vine sa dai cu ei de pamant? ala pentru plante verzi

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pentru veg s-ar putea sa fie bun. Dar bune ar fi si vreo 4 neoane, care costau vreo 100-150 lei cu tot cu instalatie.

Un mic update :D. Observ ca, inca nu o dat niciun semn de preflowers si incep sa ma ingrijorez, la inceputul vietii ei o suferit din cauza ca am avut ledul prea aproape si o ars-o putin dar si-o revenit. Oare sa fie din aceasta cauza?

Attachments

• _MG_0167.jpg
    _MG_0167.jpg
    77 KB · Views: 29
  • IMG_0164.jpg
    IMG_0164.jpg
    69 KB · Views: 31

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Putin probabil. Ai rabdare. Ai o luna, poate sa dureze si putin mai mult. Insa cam la 45 de zile ar trebui aproape musai sa ai preflower. Poate baietii au vazut si mai tarzii, eu nu am crescut decat o data auto, si au inflorit la 30-45 zile.

In cel mai rau caz, nu e auto. Se mai intampla. Te alegi cu un veg de 45 zile, ceea ce e super, si treci pe 12/12 linistit cu o planta voinica. Eu zic sa pregatesti HPSul deja :D

Nu am hps, led-ul il am si pt veg si pt bloom. La inceput in prima saptamana cred, am arso lasand-o prea aproape de led. Eram la inceput si nu eram obisnuit cu led-ul, nu credeam ca putea sa o arda foarte tare. Cativa centimetrii conteaza enorm. Surioara ei mai mare, un Auto NL, a arso in proportie de 50% dar si ea avea ceva varfuri arse si era cam palida. La o saptamana dupa ce m-am prins care era problema a inceput sa isi revina desii inca se mai vad varfurile arse de la atunci. Acum nu imi dau seama daca tot mai creste sau nu dar incep sa devin nerabdator, este cea mai mare planta pe care am avuto pana acum si ma gandesc la un lucru. Daca ii dau 12/12 vreo 2 zile si daca vad ca incepe sa ii dea 'flocii' pot sa o reintorc inapoi la 18/6?

Inteleg. Nu stiu daca e bine cum am de gand sa procedez. Oare schimbarea de lumina ar cauza prea mult stres asupra ei ?
Deja regret ca am luat auto-uri, preferam some good photos.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai intai sa afli tu daca e auto sau nu :D In tot cazul, nu ai ce pierde daca o lasi mult in veg. Daca e auto, e auto, daca nu e auto, o sa creasca mare si o sa ai flori pentru petreceri. Asadar, inca o data, rabdare. Pistilii nu o sa ii apara in doua zile ca vrei tu, oricum. O saptamana, doua, uneori chiar si trei daca nu e auto, de cand treci pe 12/12. 2 zile, best case scenario, daca e auto si era pe punctul de a inflori.
Bucura-te asadar de planta. E a ta, e intreaga, e frumoasa si mai presus de toate, va avea THC :D:D:D

itsmehigh

Member
Un mic update :D. Observ ca, inca nu o dat niciun semn de preflowers si incep sa ma ingrijorez, la inceputul vietii ei o suferit din cauza ca am avut ledul prea aproape si o ars-o putin dar si-o revenit. Oare sa fie din aceasta cauza?

O mica recomandare...te prea complici cu legatul, planta asta dupa cum arata pare sa fie slow vegger, si ca stretching nu prea se vede ca ar avea, poate se schimba in floare...

Scoate toate clemele colorate, i-ati niste sarma plastifiata, si pe marginea ghiveciului de jur imprejur poti infileta niste suruburi destul de usor. Iei una bucata sarma, faci carlig la ambele capete, cu un capat legi planta si o tragi usor si treptat spre surub, cu celalalt capat al sarmei... Asa o directionezi mai lejer, si pe langa asta nu-ti aglomerezi planta cu acele cleme...

Haha, acum am vazut ca ai sarma...e bine asa, dar nu ai ghidat-o cum trebuie...

Last edited by a moderator:
Vesti Buna - Preflowers

Vesti Buna - Preflowers

Stiu ca nu am ghidat-o bine, e prima mea planta care o ajuns asa de mare. Si ea la randul ei o avut de suferit putin din cauza led-ului la inceput plus ca este mai mult indica si ma gandesc ca deasta nu prea o fii crescut prea mare. Am legato intr-o parte ca sa ajunga lumina si la varfurile crengutelor de jos, nu numai in varf. Azi am observat primii ei floci, sunt tare entuziasmat. I-am dat 1ml de Bloom, 4 Grow si 2 de Alga-mic.

O mai crescut. Am aranjato uniform. Vad ca nu da semne de, deficiente. I-am facut un flush acum 2 zile :)

Attachments

• IMG_20151217_100930.jpg
    IMG_20151217_100930.jpg
    104.5 KB · Views: 33

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Frunza aia care se vede in coltul drepta jos pare afectata totusi.
Iar arsurile alea din stanga de langa materialul reflectorizant au vreo cauza anume, sau acel material creeaza hotspots si asta le arde?

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Apropo de materiale reflectorizante. Astazi am luat o folie de aluminiu, de aia de bucatarie, o fata lucioasa si una mata, ca sa pun reflector peste CFLuri. Ei, ghiciti ce? Pe partea mata a reflectat chiar putin mai bine. Nu mult, doar putin, cateva procente, poate sa fie si o eroare de masurare, dar ideea e ca nu a reflectat mai putin.

Asadar asezarea foliei cu partea mata la interior este mai buna, pentru ca evita si problemele (hotspots) si nu influenteaza reflectivitatea, asa cum s-ar putea crede.

@exploziv Frunza din dreapta jos este de la o alta fata care a fost mult mai afectata decat Bubbles iar frunzele mai vechi sunt afectate de la o problema care am avut.o acum ceva timp cu ele. Hmm cat despre planta afectata, ma gandeam sa fac un thread separat daca este cineva curios de evolutia unei plante bolnave

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@explo: Daca nu ia foc, caci am asternut folia direct peste CFLuri, fiind o improvizatie pentru cateva zile. Insa cred ca am inteles ideea, asa ca o sa fac o proba si cu hartie, macar cateva secunde.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
@explo: Daca nu ia foc, caci am asternut folia direct peste CFLuri, fiind o improvizatie pentru cateva zile. Insa cred ca am inteles ideea, asa ca o sa fac o proba si cu hartie, macar cateva secunde.

Nu cred ca este posibil sa dai foc unei foi de hartie cu un CFL, chiar daca il invelesti ermetic in aceasta. Toate CFL-urile au in circuitul electronic o siguranta terminca de 150C care se arde definitiv cand se depaseste aceasta temperatura.

Eu m-am chinuit o data vreo jumatate de ora sa aprind o foaie de hartie cu un letcon de 40W (ce sa-i faci, asa e cand ramai fara bricheta).

Bineinteles ca asta nu inseamna ca nu se pot intampla si accidente, asa ca nu recomand nimanui sa faca asa ceva acasa.

Latest posts

Latest posts