What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Auto Bubblegum @ MarsHydro 300w

Acum ca ai zis, le vad si eu. Am un ph metru ieftin hanna si doar ce l-am calibrat acum vreo doua saptamani, problema cu el ii ca, cand adaug ph down in apa nu isi schimba valoarea decat dupa ce adaug prea mult si arata sub 6.5. Legat de deficiente, ce as putea sa fac?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Probabil ca ar trebui sa dai ceva mai multi nutrienti decat dadeai pana acum. Dar cum frunzele mai recente par ok, poti sa vezi cum merge de acum incolo, si actionezi dupa. E posibil ca problema sa se fi corectat deja.

Cat despre ph metrul ala, poate s-a dus sonda si trebuie aruncat. Sau poate se schimba sonda, desi nu cred, daca zici ca e ieftin. Folosite necorespunzator, cu sonda stocata uscata se duc foarte repede. Iar daca nu te poti baza pe el, degeaba il mai folosesti.

enricco

Member
Probabil ca ar trebui sa dai ceva mai multi nutrienti decat dadeai pana acum. Dar cum frunzele mai recente par ok, poti sa vezi cum merge de acum incolo, si actionezi dupa. E posibil ca problema sa se fi corectat deja.

Spune-mi te rog ce inseamna sa dai unei plante mai multi nutrienti ca pana acum mi-a fost frica sa experimentez, am omorat alte plante dandu-le prea mult. Adica in loc de x ml/l sa dublez dozajul la asta te referi? Ca de udat mai des nu am cum.

Indicat ar fii la 60cm dar ledul fiind intr-un spatiu inchis degaja multa caldura si aerisirile mele nu prea fac fata momentan asa ca temperatura optima este la vreo 75cm. Cand o sa inceapa sa creasca temperaturile afara va trebuii sa regandesc growbox-ul putin dar mai este pana atunci. :D

Cat despre nutriente de bloom ce mi-ati recomanda ?:D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ceva mai multi nutrienti nu inseamna in nici un caz dublu.. poate un plus 25%, daca nu esti deja la limita maxima recomandata. Depinde si cat de avansate sunt deficientele, daca sunt grave se poate da si mai mult putin, daca nu cumva esti peste doza maxima.

Sa tii ledul ala la mai mult de 50cm de plante e aproape ca si cum nu l-ai avea acolo. Irosesti electricitatea degeaba. eu l-as tine si la 30 cm daca nu arde plantele. Mai ales ca are max 150w reali, si diode de 5W cu unghi larg.

enricco

Member
Cat despre nutriente de bloom ce mi-ati recomanda ?:D

When you use any Advanced Nutrient’s base nutrient, the pH Perfect® Technology inside automatically stabilizes and locks in your pH within the optimal range (called the ‘sweet spot’) of pH 5.5–6.3 – and keeps it there for one week.
No more pens. No more meters. No more being chained to your nutrient reservoir, checking and adjusting pH … the scientific formulation does it for you.

Enricco asta ar fii si unul din motivele pentru care as cumpara acel produs. Vroiam sa stiu si parerea altor persoane legat de Advanced Nutrient's.

enricco

Member
vezi ca eu am mai folosit Ionic for Soil Grow & Bloom care face cam acelasi lucru si am fost suprins de rezultate. Si mie imi vine sa imi bag ceva in PH metre si in EC si in cam toate, vreau doar sa fumez linistit. Eu am folosit Advanced Nutrients organic si foarte, extrem de dezamagit, cred ca il bag la rosii la primavara, asa de dezamagit am fost de el, e ca si cum mai bine bagi balegar decat sa dai banii pe ceva organic, la sfarsit de recolta faci un flush o saptamana si e ok, ce daca sunt chimicale.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dar nu doar ala iti trebuie, ci sa folosesti gama lor de nutrienti..

@enricco - daca incerci sa zici ca e mai bine cu nutrienti chimici decat cu balegar pentru legumele de ti le cresti singur, m-ai pierdut. pana la urma de alea crescute cu nutrienti de sinteza poti cumpara si la supermarket, mai ieftin decat le poti creste tu..

enricco

Member
vorbeam pentru ierburile noastre sa punem din asta chimic, gen mineral si nu organic, in gradina pun balegar, imi bag pula in chimicale, dar la iarba nu am rabdare frate, e greu de tot cu organicul asta, pai eu am un led dublu cat a lu UrbanWeeds si plantele mele dupa 6 saptamani sunt ca si ale lui. Da-ne si nou reteta ta de fertilizant, ai zis ca nu mai folosesti din comert, deci clar ai o reteta.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
n-am nici o reteta specifica de fertilizant. nici nu prea folosesc fertilizant, decat FPE-uri.
in rest un pamant bogat in compost si plin de bacterii si diverse vietati benefice + cat mai multa aerare.

enricco

Member
Horticoled echivalentul a 360W, sunt mega 100% convins ca nutrientul m-a tradat, un grow cap coada facut cu el, dezastruos, am pus ORGANIC, sa ma pis pe el, si asta a fost, daca bagam tot IONIC era ok, IONIC frate, am avut o productie de am stat in cap cateva luni pe 7 plante, gandeste-te ca am stricat 10 sativa cu asta de acum, cu organicul, deja 5 sunt bagate la flowering nici nu am mai apucat sa iau clone din ele, ca nu am avut din ce, am zis ca scot ce pot din ele. Doar la 2 am reusit sa fac topping, si mai am acum inca 5 la VEG , i-am dat un flush si am trecut pe mineral de cateva zile, o sa vedem diferenta, le mai tin inca o luna in VEG, am citit prea mult despre strain-ul pe care il mai am in VEG (Chocolope) si chiar vreau sa gust calumea din el.

enricco

Member
n-am nici o reteta specifica de fertilizant. nici nu prea folosesc fertilizant, decat FPE-uri.

Nu stiu ce sunt acelea FPE-uri, abrevierea.
Guano and shit? Da-ne frate o reteta de pamant atunci, am fost la un magazin de profil si am luat 3 tipuri de pamant pe care vreau sa le amestec, dar as mai baga ceva in el, recunosc si mega recunosc ca nu am folosit perlitul niciodata, ca nu l-am gasit, ai zis tu ca se gaseste pe la dedeman % co, dar deja pe gradinarit e gata, au scos marfa. Vreau neaparat sa bag perlit acum la noul pamant, mix din 3, plante verzi, de la 3 surse. Ala o fi pamant smecher.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
fermented plant extracts. macerat din plante, de preferat sa fie facut din bioacumulatori.
perlitul face mare diferenta, dar trebuie sa fie si pamantul bun. cu mixul ala din 3 plante verzi nu inteleg ce vrei sa zici, daca cumva vrei sa pui resturi vegetale necompostate intr-un pamant de cumparat n-o sa faci decat sa blochezi N-ul in procesul de descompunere.

cat despre led, mai bine iti faci tu unul decat sa il cumperi. daca mai ai ghinionul sa il fi luat din un loc cu adaos mare, ai aruncat pe fereastra sute de euro. de banii aia iti faceai panou de cateva sute de W reali si cu componente mai eficiente si mai de calitate. diodele de 5W sunt depasite, nu prea mai au ce cauta in growing.

enricco

Member
imi plac gadgeturile si lucrurile facute de-a gata, mi-e frica de improvizatii, de aceea nu mi-am facut nimic, plus ca nu as fi in stare, ma si gandesc cu oroare cat m-am chinuit sa cositoresc cablurile de la vechiul balast magnetic :), dar a meritat, acum sta saracul depozitat ca nu avem piata de SH-uri sa le vindem. Mixul de 3 tipuri de pamant pentru plante verzi, asta am cumparat, din 3 surse, nu pot sa dau denumiri pentru ele, pentru ca s-ar putea unele sa se gaseasca doar in anumite judete.