What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

-GD-

Active member
Včeraj sem si po 2 letech všiml že na ph pufrech 7 a 4 + roztok na udržení sondy je psaná expirace.
Může to něčemu vadit? zatím jsem si nevšiml nějakého nedostatku živin.
Díky!

Vesnican

Well-known member
A tak bych to taky zkusil indoor..

A tak bych to taky zkusil indoor..

Vazeni kolegove,

Obracim se na vas s zadosti o konzultaci :tiphat:

Leta jsem jel jen venek a to ještě pekne po vesnicku. V brzke dobe podedim INDOOR vybavu, tak bych to chtel po lete zapnout a zkusit pro legraci něco vypestit. Dost me motivuje, když vidim ty bomby a fantastickou genetiku co tu valite.

Jedna se o 600 HPS + vzduchotechnika + drobna vybava, ale bylo to puvodne v mistnosti. Takze potrebuji přes leto koupit stan. Predem se omlouvam za total noob otazky, ale v zivote jsem videl asi tak jeden zaply stan mimo veletrhy.

Chci jet hlinu a organiku. Chci to mit zaple jen podzim-jaro a umistit v suterenu, kde v zavislosti na ročním obdobi muze teplota kolisat od 10 když jsou v lednu mrazy po 20 v brzkem podzimu a pozdnim jare.

První dotaz je rozmer stanu. Chci jet kolem 5 kytek, zadny lány. Kluk ze vsi mi radi 120x120x200m nebo vice, není to zbytecne velke?

Druhy dotaz je vykon/cena. Koukam ze se da poridit stan (bez slev) za 5 standard, lepsi modely do 7. Vyplati se prihodit?

Vidim na netu ze se v CR nabizi stany kolem 5-7 firem. Mate pripadne konkretni typ nebo radu jake firme se vyvarovat?

Ono to není uplne fungl nove, takze mozna bude i ta vybojka
jeta/zastarala. Az to privezu domu, tak ten vercajk nafotim a prijdu na poradu, zda neco neobnovit.

Predem diky za vase komenty.

Vesnican

A. Jones

Active member
Ahoj. Na 600 by som dal minimum 100x100. Pokial ale nemas problem s miestom tak 120x120 by bola urcite lepsia volba (viac miesta na ofuky,lepsia manipulacia),myslim si ze viac ako 120x120 nema velmi vyznam,ak sa nechystas v buducnu pridavat svetlo ovsem.
Nazivo som videl len secret jardin dark street a drahsi homebox. Na homeboxe bolo vidno ze je o nieco kvalitnejsi,ucel vsak splnia k spokojnosti urcite obidva. Asi by som sa len vyvaroval mammoth tent lite o ktorych pisu ze presvitaju,snimi vsak skusenost nemam ziadnu.
Osobne by som najskor popozeral po bazaroch kde sa stany objavuju kazdu chvilu a za zlomok ceny.

sensi23

Active member
Veteran
Jj po bazarech stany za zlomek ceny mohou byt infikovany napr.padlim a to je pak radost zacinat indoor..prodejce se s tim urco chlubit nebude..kdyz uz zacinam tak bych koupil vse nove ��

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, u te 600 vybojky, jaky to ma predradnik, da se to regulovat? Pokud ne, pak opravdu radeji tech 120x120. A stan si postav radeji sam, neni to nic tezkeho a muzes to mit primo na miru. Konstrukce z tramku, na steny treba sololit, pripadne nasponkovat odrazovou folii.

Vesnican

Well-known member
Diky za reakce!

Tak jsem rad, ze jste posvetili pudorys 120. Mista mam v suterenu dost, tak at se dyztak decka nemusi uvnitř mackat :)

Radsi pujdu do noveho, mel bych strach, co tam muze byt za nakazu, jak upozorňuje Sensi. Nebo ze uz je to pochroumany a muze to prosvitat.

Když vycapnu slevu koupim pripadne ten Homebox Ambient. V nejakem teaseru na YT jim to testujou ve vyzkumaku v Praze, to me pobavilo. Pripadne tu vyssi radu Secret Jardin – Dark room.
Nemate je někdo doma? Skoro bych řekl, ze to bude mit ¾ ČR. V jahode pomalu jiné firmy nenabizi.

@spachal – ja to ještě nemam doma, ale ocekavam klasicky predradnik. Taky me napadlo koupit OSB desky a proste to stlouct do kupy, tak uvidim zda budu mit naladu v lete kutit a nebo sjedu pro stan do Praglu.

-GD-

Active member
Diky za reakce!

Tak jsem rad, ze jste posvetili pudorys 120. Mista mam v suterenu dost, tak at se dyztak decka nemusi uvnitř mackat :)

Radsi pujdu do noveho, mel bych strach, co tam muze byt za nakazu, jak upozorňuje Sensi. Nebo ze uz je to pochroumany a muze to prosvitat.

Když vycapnu slevu koupim pripadne ten Homebox Ambient. V nejakem teaseru na YT jim to testujou ve vyzkumaku v Praze, to me pobavilo. Pripadne tu vyssi radu Secret Jardin – Dark room.
Nemate je někdo doma? Skoro bych řekl, ze to bude mit ¾ ČR. V jahode pomalu jiné firmy nenabizi.

@spachal – ja to ještě nemam doma, ale ocekavam klasicky predradnik. Taky me napadlo koupit OSB desky a proste to stlouct do kupy, tak uvidim zda budu mit naladu v lete kutit a nebo sjedu pro stan do Praglu.

Jámám HB 120 ambiente ( je to dražší verze evolution) prakticky pouze dizajnovka ve světlém... a spokojenost, jde vidět že kvalita tam bude, bál sem se zipů a je to oká.....maximalně bych přikoupil či dodělal tyčky kvuli podtlaku... mám jen odtah tak mi to šponuje směrem dovnitř....

Vysocinagrower

Well-known member
Veteran
Zdarec, zajímalo by mě co používáte jako prevenci proti škůdcům?

Já mám doma rock effect od agra.Zatím spokojenost.Zkoušel sem na gerberách.

pMiii

Active member
Serus bratia,

objevil sem top místo, čórky total bez šance, ale mam problemos.. Kanouři a bachyně .. je jich tam všude dost, všude možne solidně poryté plus naokolo všude možně spí, co na ně ? Má to vůbec cenu ?

Vlasy sou prej good, ale urcite né z mojí 3mm :D

Už den uchcávám do petky, hodlám to tam vystavit na čuchačku cca po 500ml.

Chemie Hukinol apd. zkušenost někdo ? Ty klacky u silnic proti zvěři napuštěné kdo ví čím proti zvěři fungují ? Popřípadě kde je hledat (nějakej typickej hot spot)

:tiphat:

Last edited:

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Nazdar chlapi !! Já jsem cizinec a nevím jak to jde tady v Česku zákony!! Chce se koupit v Lucembursko nějaký semen , myslíte že bude bez problémy??? Police sledování a tak dál?? Dikuji za pomoc!!!

benjichaouat1

Active member
Veteran
Serus bratia,

objevil sem top místo, čórky total bez šance, ale mam problemos.. Kanouři a bachyně .. je jich tam všude dost, všude možne solidně poryté plus naokolo všude možně spí, co na ně ? Má to vůbec cenu ?

Vlasy sou prej good, ale urcite né z mojí 3mm :D

Už den uchcávám do petky, hodlám to tam vystavit na čuchačku cca po 500ml.

Chemie Hukinol apd. zkušenost někdo ? Ty klacky u silnic proti zvěři napuštěné kdo ví čím proti zvěři fungují ? Popřípadě kde je hledat (nějakej typickej spot tip)

:tiphat:

Ty klacky se zlutou penou u silnice funguji, ale musis dat co dva metry aby byla tutovka. Vyptej si v zoo, trus, nebo srst nejake selmy, psi chlupy taky funguji, ale musis to tam rozmistit na vice mistech. Moč a lidsky vlasy 100% nebudou.

Lethal

Active member
Zdarec, zajímalo by mě co používáte jako prevenci proti škůdcům?

Já mám doma rock effect od agra.Zatím spokojenost.Zkoušel sem na gerberách.

Shodou okolností to mám taky a souhlasim efekt dobrý, postupně jsem to aplikoval všude doma od okrasných přes bylinky až po skříň :-D Komplet to reagovalo skvěle. Na kytkach to zahnalo rozjezd padlí :)

Likvidace svilušek byla snadná díky obyčejnému vyluhu z tabáku se špetkou jaru pro lepší smáčivost. Fytotoxicita se neprojevila a to to bylo dost silný byl jsem trochu nesikovnej a blbej že jsem si nevzal dlouhý rukávy trochu mi skončilo na pravý ruce a palila mě ještě dvě hodiny :-D

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, mate nekdo zkusenosti s timhle substratem? Dnes jsem potreboval do kelimku neco koupit, narychlo, tak jsem vzal 50L pytel a zatim se mi to strukturou i popisovanymi vlastnostmi docela zamlouva.
Tak premyslim nad tim, zda se nevyprdnout na nakup a prepravu nejakeho lightmixu a nevzit radeji tohle, potrebuji cca 200L do deseti 5galon hadraku na letosni out ..

Agro Floria s mykorhizou 50 l
https://substraty-hnojiva.heureka.cz/agro-floria-s-mykorhizou-50-l/

Pemek

Active member
Cus, sice nejsem zadnej odbornik, ale pouzival sem substrat z hornbachu ,floria s nejakym humusem a bylo to pohnojeny jen organikou, 200kc za 50litru. Podle me za tu cenu top a melo by to byt stejny jak ten co mas ty.

Flores

Active member
Ahojte,

chystám sa z hranolov postaviť nádrž na aero - v spodnej polovici bude tank s čerpadlom, v hornej polovici nádoba na korene s tryskami. Vedeli by ste mi poradiť nejaký cover material, ktorý by vydržal tlak vody v tanku? Uvažoval som o jazierkovej fólii o hrúbke 1mm, celkovo by to však vyšlo na cca 100€ len za fóliu a ta hrúbka mi nepríde taky práve ideál ...

Dík!
F.:tiphat:

sensi23

Active member
Veteran
Zdar, mate nekdo zkusenosti s timhle substratem? Dnes jsem potreboval do kelimku neco koupit, narychlo, tak jsem vzal 50L pytel a zatim se mi to strukturou i popisovanymi vlastnostmi docela zamlouva.
Tak premyslim nad tim, zda se nevyprdnout na nakup a prepravu nejakeho lightmixu a nevzit radeji tohle, potrebuji cca 200L do deseti 5galon hadraku na letosni out ..

Agro Floria s mykorhizou 50 l
https://substraty-hnojiva.heureka.cz/agro-floria-s-mykorhizou-50-l/

obsahuje dávku živin a stopových prvků na 6 týdnů růstu ....coz znamena klasicke NPK me osobne to vadi ale kazdy to ma jinak..kamos primo v tomhle pesti uz leta a je spokojenej..

Pemek

Active member
Zdravim panove, jakej mate nazor na pridani guanokalong ve druhym tydnu kvetu k vrchnimu hnojeni ?
Jedu biobizz grow ,bloom a topmax , na povrch kvetinace sem dal megaworm , kytky si zatim nestezuji , ale premyslim ze bych posilil kvet jeste tim guanokalong a palm tree ash . Vim ze staci g/b a topmax , ale chtel bych zkusit pulku s guanem a palm a druhou pulku bez.

spachal

Well-known member
Veteran
Cus, sice nejsem zadnej odbornik, ale pouzival sem substrat z hornbachu ,floria s nejakym humusem a bylo to pohnojeny jen organikou, 200kc za 50litru. Podle me za tu cenu top a melo by to byt stejny jak ten co mas ty.

obsahuje dávku živin a stopových prvků na 6 týdnů růstu ....coz znamena klasicke NPK me osobne to vadi ale kazdy to ma jinak..kamos primo v tomhle pesti uz leta a je spokojenej..

Zdar, dik obema za info, cim je to hnojene, to vazne netusim.. Ale at je tam jakekoliv hnojivo, stejne se asi docela rychle zpracuje, tem sesti tydnum neverim ani za mak :] .. Sam budu na holky lit nekde BBIzz, nekde JIDB. Jedine, co jsem zaznamenal u AGRO substratu za stiznosti, byl mozny vyskyt smutnic, ty jsem zatim nikde v kvetinacich nenasel.
Struktura substratu je alespon 'opticky' vyborna, je to lehky a vzdusny substrat, dobre se s nim pracuje a i dobre se zaleva. Jen jsem nenasel, co je zde za kombinaci mykorhiznich hub, treba tam bude i 'ta spravna Trichoderma'. Pokud nebude, doplnim, mam vzorek noveho produktu od JIDB (M2B, endomykorhizni a ektomykorhizni houby, trichoderma, pudni bakterie), mela by to byt pecka :]
Substrat mam v kombinaci s hadrovymi kvetinaci, tak uvidime, jak to poroste.