What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

Vesnican

Well-known member
Vazeni kolegove, prosim o konzultaci.

Automat Sweet Nurse CBD se mi nejak strada. Nakliceno ve vate, dano do jiffu a po par dnech do 20l kbeliku. Kyticce se od pocatku nedari.

28.5 listky svetlejsi a zacinaji se kroutit

2.6 litky se krouti dost a barva stale nicmoc

Vedle ni ma v kbelících 3ks jiné auto odrudy a ty jedou zatím krasne. Přes den je vse venku, v noci ve skleniku. Zalivka pouze destevkou. Takze nevim zda to muze byt choroba ci skudce. Koukal jsem i mikroskopem, ale nic jsem nevidel. Nejspodnejsi listky jsou v tom krouceni nejak divne „oslizle“.

Nejvetsi podezreni ma na substrát. Na tuto jedinou jsem pouzil zbytek allmixu a agro substratu z lonska. Mel jsem to ve sklepe v chladu. Když jsem plnil kbelik, substrát nijak nezapachal, byl vlhky. Je to jediny rozdil, oproti tem 3 autum, které jedou vedle bez znamek nepohody.

Mam to radeji zlikvidovat, at to nenakazi ostatní? Nebo vzit cisty lightmix a zkusit presadit, zda se chytne? Je to testovaci seminko, takze me to nejak trapit nebude.

predem dekuji za postrehy :tiphat:

Vesnican

Well-known member
Dobre, udelame manikuru, pidipalicky necham na masti :]. Tohle jsem jeste v zivote neresil, clovek se uci porad neco noveho ..

Jinak holkam se dari docela fajn, jsou v 5gallon hadrovych kvetinacich, jako substrat jsem zvolil Agro Floria s mykorhizou, dnes jsem dodal jeste soubor hub a bakterii od JIDB. Je hodne zajimave pozorovat diametralni rozdily mezi deviti ruznymi genetikami, takhle prime srovnani jsem jeste niky nemel. Zatim vse fotim s tydennimi intervaly, zkusim pak udelat nejaky souhrnny thread, je asi zbytecne to cpat v prispevcich po kouskach. Tedy pokud se neco silne nepotento, ale zatim to tak nevypada :]

View Image

Vypadaji fantasticky, vlakno urcite udelej! :groupwave:

Flores

Active member
Ahojte pánové :wave:

Čínske čerpadlo v našom homemade aero systéme zhorelo, tak sme ho rýchlo utekali vymeniť za obyčajné Tesco 6.5barové čerpadlo, aby kytky neboli moc na suchu. Mise úspešna, ale jenom na polovicu.

Tesco čerpadlo musí isť preč, pár dní to zvládneme, ale hučí to horšie ako nasratý slon v klietke.

V systéme máme 20 hmlových trysiek od Gardeny na cca 6m dlhej PE trubke. Vedeli by ste mi poradiť pri výbere čerpadla?

Nakoľko spáchal písal, že dané trysky majú prevádzkový tlak 1.5baru, radi by sme tomu prispôsobili aj čerpadlo. Ako je to však s prietokom? Aký je na jednu trysku? V katalógoch od Gardeny o tom nepíšu nič.

Zatiaľ som našiel 2 čerpadla, myslíte, že budú vhodné?

Prvé z nich je tohleto:

https://www.karavanovo.sk/cerpadla-na-12v/reich-power-jet-plus/

Prietok 25l za minútu, max tlak 2.1barov - vystačí na 20 trysiek?

Druhé čerpadlo je:

https://www.karavanovo.sk/tlakove-cerpadla/shurflo-classic-106-l-min/

Prietok 10litrov za minútu, max tlak 2.1barov - tohleto by bolo asi svojou konštrukciou lepšie, odolnejšie etc. odrádza má však na jednej strane prietok, na tej druhej a to hlavne tej podstatnej - hluk čerpadla. Máte niekto skúsenosti? Prípadne, čo by ste zvolili vy?

Díky moc ľudkovia!
F.:tiphat:

Moltres

New member
Poděkování všem zúčastněným

Poděkování všem zúčastněným

Cus zmer si ec toho co vyteka z kvetinace..ja bych tipl prehnojene..kor jestli jim peres metrop a ec okolo 2.0

Zdarec kluci, na stránce 191 jsem tu řešil problém, který vypadal neřešitelně. Nakonec můžu po 5ti měsících říct, že jsem z toho úplně venku a selekce se blíží ke zdárnému konci. Kytky na fotkách jsou teď k nepoznání. Bylo to na 100% přehnojené. Metrop uvádí mírnou koncetraci, která se mi nezdála, přitom na růst stačí opravdu ta koncetrace, kterou oni uvádějí. Některé chudinky jsem přesadil do light mixu místo kokosu a dále jsem jim dával asi 2 měsíce jen čistou vodu s upraveným ph. Kytky docela trpěly, ale po těch dvou měsících šlo vidět výrazné zlepšení. Dnes už jim dávám normální koncetraci metropu s EC 0,8, což mi přislo strašně málo, ale pokud máte malé květníky s litrem kokosu, zasolí se to velmi rychle. Kokos opravdu nebude nejvhodnější médium pro matky. Až budu mít odselektováno, určitě dám všechno do hlíny, ta se jeví blbuvzdorně. Chci Vám moc poděkovat, hlavně Metráčkovi a kolegovi Dethovi-Sensimu, kterého znám ještě ze zlatých dob groweru :) Apropo abych nebyl mimo mísu, rád bych Vám rozdal karmy, ale jaksi nevím jak na to, poučí někdo Moltresáka, jak to udělat? Vím, že se chovám jako nováček, otrava, noob, troll, ale pomohlo by mi to a měl bych lepší svědomí! :) Mějte se hezky a pokusím se v budoucnu založit téma, kde rozeberu mou selekci ED Rosenthala od Sensi a Silver Buble od Reserva privada. Modely vypadají velmi slušně a potentně! :) Zduř!

A. Jones

Active member
Problem,musim na 7 dni odist a potrebujem nehat otvorene okno aby sa vetralo. Naposledy ked bola burka mi naprsalo do izby kvantum vody. Ked neham otvorene len na vetracku tak to nestaci-vysoka teplota. Napadlo ma kupit na okno sietku. Niekto nejake napady? Myslite ze sietka pomoze?

A. Jones

Active member
Diky. Dobry napad,bohužial rozpočet nepustí. Vypada to tak že podla predpovede,ak budu hlasit tepla,tak znížim wattaž a neham okno len na vetračku. Alebo to risknem,neham otvorene a budem sa modlit aby zas nebola extremna burka s daždom do boku:d