What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, mam problem a potrebuji se zeptat, zda jste na to uz nekdy nenarazili ..

Deje se to u malych rizku, bud behem prokorenovani, nebo i po presazeni do hliny. Tyka se to jen jedne konkretni genetiky. Krome teto genetiky mam ve stejnych podminkach nekolik dalsich strainu, bez nejmensich problemu..

Vypada to spise jako plisen, nez nejaky skudce. Stonky a rapiky tehle genetiky jsou asi prirozene fialove, postupne jeste spise zhnednou a bud na koncich tech nejmladsich listku, pripadne po bocich listu nebo u vetsich listu v miste napojeni rapiku na list se zacina sirit bud nejaka nekroza, nebo prirodavico ..

Asi bude lepsi to ukazat nazorne:

Tohle je stav rizku z letosniho unoru, uspesne prokoreneni v jiffy a nasledne tento stav (tesne pred likvidaci). Pet rizku, postupne to 'chytly' vsechny, proto to spise tipuji na nejakou plisen.
picture.php

Relativne soucasny stav, takhle jsem dostal prokoreneny rizek v rw, ihned presazeny do kelimku s lightmixem:
picture.php

No a situace po par dnech:
picture.php

Uz jsem ustrihnul i hlavni stonek (vyrazne horsi stav nez na fotce), zkusim, zda se chytnou bocni listky, ale moc sanci tomu nedavam, uz take nevypadaji moc zdrave. Zkousim to jeste, spise uz jen pro zajimavost, osetrovat 50% lihem, ktery velmi zabiral na plisne v outdooru. Na takhle male prcky nemuzu pouzit ani zadny silnejsi fugnicid, to je muzu asi vyhodit rovnou. Zadne brebery to asi take nejsou, prohlizel jsem prcka velmi dukladne 20x a 60x lupou, nic jsem neobjevil.
Vse je v relativne velmi cistem prostredi. Jakekoliv nastroje na rezani ap. dukladne sterilizuji. Na tento problem jsem narazil poprve v zivote, az letos, u stejne genetiky. Krome ni mam letos pripravenych hafo dalsich rostlinek (ruzne strainy), az uz jsem je jel ze seminek, prokorenoval v rw nebo uz dostal prokorenene. A u zadneho dalsiho klaciku jsem tenhle problem nemel.

Bohuzel zrovna na tehle jedne genetice mi hodne zalezi, proto se zkousim ptat vas ostatnich, zda netusite, co to je za svinstvo a jak s tim bojovat. Predem diky za info! :]

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
těžko říct když ne plísen, nebo ubytek vlhkosti, nebo moc vlhkosti. nebo broadmites. nedokážu říct sorry.

Mightyka

Well-known member
Veteran
Broadmites to na 90% nejsou, ty se zaměřujou pouze na uplně nejčerstvejší výhonky během rozpuku. To je největší svinstvo, takže dobře, že je to něco jinýho.
Můžu se zeptat od koho jsou? Diskus v rozumný koncentraci můžeš použít i na maličký neprokořeněný klony, na plísen nejlepší.

Lethal

Active member
To je teda pěknej hnus. Je dost zajímavý během posledního týdne jsem prolezl spoustu threadu ohledně chorob a nedostatku (mám rozjetý pH nakonec však uvidíte v mém updatu dnes večer nebo zítra ráno). Bohužel ti asi neporadím, já bych je akorát izoloval a vyzkoušel jestli na ně zabere třeba právě nějaký ten fungicid.

Ať se daří Lethal :tiphat:

metracek

Well-known member
Veteran
To jsou rezy ode mne...ale ja tenhle problem u sebe nepozoruju. Kazdej rizek mi zakoreni 8 dnu po riznuti a nemam tyhle problemy. Prikladam hodinu starou fotku matky ze, ktere sem ty rizky rezal

picture.php

Mozna ze sem ten rizek lehce prevlhcil na cestu a 4 dny tmy mu taky neprospely. Ale nechapu ze je na tom az tak spatne, tak rychle...

D

Dogon

Diskus v rozumný koncentraci můžeš použít i na maličký neprokořeněný klony, na plísen nejlepší.
tohlu plísen sem tedka měl na klonech Diskus to vyřešil.
co to je za genetiku jestli to není tajný.

metracek

Well-known member
Veteran
Je to Purple Urkel. Tohle ale jako plisen prece ani nevypada. Kdyby to mela byt plisen musela by se projevit i u mne a uz davno. Ta matka je mladsi nez spachalovy prvni rezy. Mysleno ze je to prerez, kterej krasne vitalne narostl po tom co spachalovy odesla uz prvni varka rezu. Kdyby to mela byt plisen ci nejaky parazit muselo by se to projevit i u mne. To se nestalo. Takze je to vlivem prostredi u spachala, podle me to nejvic vypada na ph, ale spise se secetlo vicero faktoru dohromady.

D

Dogon

řežu ze zdravý matky a měl sem to na klonech taky jeto plísen nevím jaká možná bramborová čert ví ale Diskus zabral :biggrin:

vyhod to a máš klid :)
PH je zbytečně přecenováno jsou lidi co ho vubec neřešej a jedou vid Mightyka

metracek

Well-known member
Veteran
řežu ze zdravý matky a měl sem to na klonech taky jeto plísen nevím jaká možná bramborová čert ví ale Diskus zabral :biggrin:

vyhod to a máš klid :)
PH je zbytečně přecenováno jsou lidi co ho vubec neřešej a jedou vid Mightyka

Jestli to nebude zahadna plisen dogonová :D

Ja ze zdrave matky rezu zdrave rezy, ktere tohle u me nevykazuji ani po presazeni. Plisen by pod lupou spachal jiste poznal, neni trouba.

Ph se neprecenuje, on ma kazdej jinou zdrojovou vodu nez Mightyka, vis dogone ;)

Mightyka

Well-known member
Veteran
Zajmavý je, že má pohromadě víc genů, který timhle netrpí...
pH? :D Ted to řešim tak, že do 10l kýble vymačkám trochu citronu, cca jako bych si dělal silnej čaj s medem a paráda, žádnej problém. Řešit pH je v hlíně zbytečný a v kokosu asi taky. Nutno, ale říct, že používám vždy deštovku.

metracek

Well-known member
Veteran
Zajmavý je, že má pohromadě víc genů, který timhle netrpí...
pH? :D Ted to řešim tak, že do 10l kýble vymačkám trochu citronu, cca jako bych si dělal silnej čaj s medem a paráda, žádnej problém. Řešit pH je v hlíně zbytečný a v kokosu asi taky. Nutno, ale říct, že používám vždy deštovku.

No prave, jenze si nejsem jistej ze ty ostatni dostaly za usi jako tenhle :D

Ja s osmozou uz s ph taky problem nemam. Bez ni to ale takova hitparada nebyla. Srazit kohoutkovou pod 7 je skoro nemozny bez anorganickych kyselin. A ja treba poznam u diesela rozdil v kole kdy udrzim ph na uzde a kdyz mi uletelo pri proplachu nad tech 7, takze bych netvrdil ze je to precenovano. A u mladych rostlin pusobi jako stresovy faktor hlavne vykyv, nez hodnota toho ph.

Mightyka

Well-known member
Veteran
Je velkej rozdíl v kohoutovce a deštovce, kohoutková voda je nepufrováná na nějakou hodnotu. Vždy jsme měl problém udržet to sražený, po pár dnech to vždy vylítlo zase na klasickejch 7,5. Nicméně minule jsme jel ririho bez úprav a uplně pohoda :). Chce to s tim nedělat hlavně žádný vylomeniny, aby to nelítalo jednou tak a podruhý jinak, to máš recht. Jinak co se týče průplachu, tak to jsem neřešil vůbec nikdy. Přeci jde o to aby rostlina nepřijímala žádný živiny, takže teoreticky by pH nemělo mít skoro žádnej vliv. Ted poprvé zkusim nepropláchnout x litry vody, doufám, že to nebude na výsledku znát.

metracek

Well-known member
Veteran
U me ten problem na proplachu prave nejvic zpusobil ten vykyv. V zaveru kterej je co se chuti tyka uplne nejdulezitejsi sem jim misto 6,3 (tak stahuji hnojiva i kohoutkovou) , na coz byly zvykly celej zivot, zacal davat 7,2-7,5. A tim vykyvem tu rostlinu rozhodis a proste se to na ni mene nebo vice projevi. Ja mam za to ze se to na dieselovy projevilo, jelikoz jinak bylo vsechno krasny a povedeny. Presto si myslim ze uz sem mel daleko vyraznejsi chut u nej, ale mohlo to zpusobit spoustu faktoru nez to ph. Ale ja to zatim svadim na nej :)

S tim spachalem nevim, uz sem mu psal ze mi to prijde jako prokleti. Co nas s tim purplem dohromady uz vsechno potkalo.... :D

spachal

Well-known member
Veteran
Panove diky za informace a omlouvam se, ze se ozyvam az ted. O vikendu nas opustil kamarad, kvuli kteremu jsem hlavne s pestovanim opet zacinal, nejak se s tim porad nemuzu srovnat ..

Ale k problemu, mel jsem jeste doplnit info, ze rizky sly par dni postou, mozna to take na to ma vliv. V unoru jsem si myslel, ze ty male listky proste zmrzly, plus jsem jeste zkousel jiffy misto rw. Metracek se sam ozval, nechtel jsem puvodne radeji nikoho jmenovat, musim k tomu ale dodat, ze zabaleni bylo primo vzorove. Jen posta opet nefungovala, jak ma fungovat..

Postou mi prisly i dalsi genetiky, vzdy je sice videt, ze ta cesta neni pro prcky nic moc, ale staci se o ne hned postarat a za den-dva uz jsou v dobre kondici :]
Pro priklad, prvni fotka doruceni v obalce, druha narezani prcci za dva dny:

picture.php

picture.php

K popisu problemu jsem mel take hned dodat, ze pH ani EC proste u prcku neresim a nikdy jsem ani neresil, pouzivam odstatou vodu a trochu korenaku od biobizz. Nikdy to nezpusobilo zadny problem, vodu mame vybornou (EC0.2, pH cca 7.1). Az kdyz jsou prcci prokoreneni a zacinaji lezt do vysky, namicham jim polovicni davku JIDB, ale do te doby radeji nic.

Je proste jasne, ze tehle genetice neco silne vadi, neco, co ostatni rozchazeji bez nejmensich problemu. Podminky maji vsechny stejne, neco jsem dostal cerstve narezane, neco jsem jel primo ze seminek, krasne rizky jsem dostal uz i prokorenene v rw.
Prcky mam doma, nez jdou do rustoveho boxu. Svitim na ne usporkou, okolo 4000K, perioda 18/6. Ty v parniku i mimo nej rosim alespon jednou denne, zalivku jsem uz psal.

Ale dobra zprava je ta, ze se snad podari tu fialku zachranit a prokleti zlomit :] .. V prvni zasilce jsem mel pet rizku, jakmile se zacaly problemy zhorsovat, dva z nich jsem osetril pomoci Rock Effect, dalsi dva pres Biool a jeden jsem nechal neosetreny. Silnejsi chemii jsem opravdu nechtel pouzivat (Kuprikol, Vermitec ap.) Dopadly vsechny stejne, ten neosetreny mam pro zajimavost od unora venku na balkone, ma krasne zelene listy, ale .. neroste, nema kde nasadit nove listky..

Tentokrate jsem nasadil jinou metodu, kdyz uz sly listky take do pryc, vzal jsem 50% lih a 2x denne smacel listy timhle roztokem. Lih se mi mimoradne osvedcil na likvidaci zarodku plisni pri kvetu, holky jej prekvapive snaseji dobre.
A asi se to i vyplatilo, nechci to zakriknout, ale ac se vam to nebude zdat nijak uzasne, ja jsem nadsenej! Uz jsem 'rozchodil hafo invalidu', asi se to povede i v tomto pripade, drzte palce!

picture.php

metracek

Well-known member
Veteran
Myslim ze tohle uz urcite zachranis :)

Ja jim prave davam striktne ph 6,0, EC:0,2, 80% vlhkosti pri 26 stupnich. Rad sve rostliny rozmazluju, ony mi to pak vraci :) Fialky celkove jsou zname jako citlivky, verim ze je to zpusobeno tim nez nejakou plisni. Kazdopadne pokud by se nerozjel, tak to vyresime nejakym srazem osobne. My to nejak dame dohromady a prokleti zlomime!

Mrzi me ztrata kamarada, to je smutna zprava....

newhousegreen

-.-
Veteran
Tady je dobrej odkaz.

Pythium
signs-of-root-rot-marijuana.jpg

Dogon možná nebyl tak daleko od pravdy, je to podobné, obě jsou oomycety, ale ne houby. Ty skvrny jsou dost charakteristické..pro něco

Klidně to může být i bakterióza. Široký polyfág je i erwinie. Mělo by to vodnatět, né usychat - ideálně.

metracek

Well-known member
Veteran
Ano, ale i oomycety tvori sporangia ktera jsou velice jednodusse indetifikovatelna, ne?

Kazdopadne moje klonirna by byla pro tyhle plisne absolutni raj, zadna se v ni neprojevila. Rozjede se to az u spachala. Erwinia bych ani radej nevzpominal, to se jako uz siri i po cannabis?
Rad bych dostal vysvetleni jak je podle vas mozne ze se to u me neprojevi, kdyz by to byla plisen? Prvni rezy dostal nekdy na zacatku unora, coz jsou vic nez dva mesice. Od te doby sem z ni nekolik klonu zakorenil, presadil a krasne rostou bez naznaku techto priznaku :)

EDIT: Pridavam fotku rezu ze stejne varky (te unorove) jako sla spachalovi
https://www.icmag.com/ic/showpost.php?p=7813409&postcount=1842

Pokud by nekdo prisel s vysvetlenim proc se to u me stale neprojevuje, pak bych asi nejvic podeziral tospovirus. S trasnenkama sem mel v matkarne v zime velkej problem.

Last edited:
D

Dogon

Tak to krouceni sem ja u GG nikdy nemel, zajimave.

Ted to kourim a GG me osobne strasne smrdi a nechutna mi, tohle mi chutna docela dost. Rozhodne bych to mohl kourit, GG z in nekourim.[/URL]
zajímaví žes sis toho kroucení nikdy nevšiml.
koukám zpětně že tě sensi pěkně rozmlsal :biggrin:

metracek

Well-known member
Veteran
zajímaví žes sis toho kroucení nikdy nevšiml.
koukám zpětně že tě sensi pěkně rozmlsal :biggrin:

To slovo nikdy sem tehdy napsal navic, ja ji kvetl jednou nebo 2x. Mozna je to krouceni znamka toho ze je na neco hodne citliva a u me se to treba neprojevilo. Nebo sem jen nedaval pozor a nevsimnul si.

Sensik me rozmlsal, diky nemu vim co jsou to opravdove chute! A hlavne sem dostal moznost se totalne zalaskovat do sour deezal, to je moje absolutni srdcovka. Gorila mi delala zle svou vuní, kamarad o stejne palicce tvrdil ze je to jedno z nejlepsich co kdy citil a ja sem se na nej dival a tukal si na celo :D Kazdej to citime trochu jinak, nekdo hodne jinak. Ta struktura i efekt se mi libi velice, ale ten pach ja nemuzu. Zvlast kdyz je tak hrozne pronikavej, me to tehdy presmradilo vsechno i diesela. Ty tve hratky s ni jsou skvele, same zajimave veci z toho lezou.

newhousegreen

-.-
Veteran
Ano, ale i oomycety tvori sporangia ktera jsou velice jednodusse indetifikovatelna, ne?

Kazdopadne moje klonirna by byla pro tyhle plisne absolutni raj, zadna se v ni neprojevila. Rozjede se to az u spachala. Erwinia bych ani radej nevzpominal, to se jako uz siri i po cannabis?
Rad bych dostal vysvetleni jak je podle vas mozne ze se to u me neprojevi, kdyz by to byla plisen? Prvni rezy dostal nekdy na zacatku unora, coz jsou vic nez dva mesice. Od te doby sem z ni nekolik klonu zakorenil, presadil a krasne rostou bez naznaku techto priznaku :)

EDIT: Pridavam fotku rezu ze stejne varky (te unorove) jako sla spachalovi
https://www.icmag.com/ic/showpost.php?p=7813409&postcount=1842

Pokud by nekdo prisel s vysvetlenim proc se to u me stale neprojevuje, pak bych asi nejvic podeziral tospovirus. S trasnenkama sem mel v matkarne v zime velkej problem.

kdyby mi to nesežralo klony od Radvi, tak sem ani nepíšu. Mám i foto, nic hezkého to nebylo, určitě je to z půdy, zdrojem byl kompost. Rostlina ze semene si vytvoří obranyschopnost, klon jen těžko, ale je to kombinace nepřížnivých podmínek a patogena a k těm oomycetam, jo, mělo by.

Latest posts

Latest posts