What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

Rakosnicek

Member
Veteran
já právě zas slyšel jak někomu z blueberry vylezlo jediný, kdy jsi to jel? ty shortoviny mě zajímaj fakt hodně, ale za kvalitu se platí a nerad bych kvalitu co neklíčí :D i když taky kdo ví jak to kde kdo skladuje než se to k tobě dostane

a ten throwback právě dělal rok max dva zpět, jsem prolezl celý to téma a vybraný rodiče top, lezou z toho fena jak výrazně do f13 tak i do blueberry, ale s pěknym výnosem

metracek

Well-known member
Veteran
A ja se jeste zeptam na uplne jine tema, jake mate zkusenosti s jiffy, pro kliceni a rizkovani? Asi jsem podlehl blaznive myslence, ze to bude proste lepsi nez rw, ale co po cca trech tydnech vidim, opak je spise pravdou. Zakoreneni bida, problemy s rizky, z peti seminek nevzeslo ani jedno (a to jsem je namacel s uz s klicky daval do jiffu).
Bud delam neco blbe, nebo mam spatneho vyrobce jiffu, nebo to je obecne problem .. V rockwoolu jsem nikdy s nicim nemel zadny vetsi problem a ted se to ser..kazi jak jen to jde :/. Jake s tim mate zkusenosti vy? Dik! :]

Zkusenosti s jiffem mam taky jen ty nejhorsi! :)

V rw klon purple urkle (stejnej jako mas ty) 8. den od riznuti
picture.php

Jak nejrychleji vam zakorenil rizek? :) Muj osobacek je 6 dnu, ale ja se nejak moc rizkovanim nezabyvam...
A nejdyl sem vydrzel cekat 27. dnu na prvni korinek :D

spachal

Well-known member
Veteran
Za osm dni to je VELMI slusny vysledek, tohle jsem mival vetsinou po tak dvou tydnech nejdrive .. Psal jsem Ti PM, ono tech faktoru je asi vice. Ale v kazdem pripadku na jiffy uz kaslu, drahe a jeste horsi ;]

N

not real geroi

Tahle holka byla za oknem cca 6tydnu, stříbro ji zmutovalo a tědka je týden v dobrých podmínkách (ledky a pk), ale nevím jestli vůbec pusti pyl protože se jednoduše nevyznám v tom květů :D můžu ji nechat týden pak zas musí za okno. Má to cenu?

picture.php

-GD-

Active member
Ten pocit když si na konci objednávky a ...
We accept cash or a blank money order, sent in a priority envelope, unsigned for.

:D

N

not real geroi

no já ti nevim, nepřijde mi, že bych tam viděl nějaký samčí květy nebo prašníky :D
Myslel jsem si to, protože tam už byly koule ještě dva týdny zpět ale došlo stříbro. tak sem zmatené ale očividně min než ta kytka :) holt sme to podcenili myslel jsem ze zimní Windoor na par seeds bude stačit...

Witko69

Member
já právě zas slyšel jak někomu z blueberry vylezlo jediný, kdy jsi to jel? ty shortoviny mě zajímaj fakt hodně, ale za kvalitu se platí a nerad bych kvalitu co neklíčí :D i když taky kdo ví jak to kde kdo skladuje než se to k tobě dostane

a ten throwback právě dělal rok max dva zpět, jsem prolezl celý to téma a vybraný rodiče top, lezou z toho fena jak výrazně do f13 tak i do blueberry, ale s pěknym výnosem
... na Shortoviny se specializuje místní člen Elanius, jel jsem jeho F2ky a dobrý.... inzeruje na g* v bazaaru. Tady má také nějaké příspěvky...

elanius

Well-known member
Veteran
Ano je to tak :D

Co sa tyka Blueberry z H*depotu tak neni problem, klicia v pohode. 8/10 z hliny, keby som im dal skutocne stabilne podminky pro kliceni tak verim ze ich vyleze vic.

Grape Krush je na tom horsi, ma tvrdu supku a z hliny vylezlo 6/10 pred 4 rokami, neskusal som ich nijak stimulovat alebo zachranovat.

Flo, Vanilla, F13 by mali byt v pohode od Kanadskeho distributora (bere od neho seedsman a h*depot) 8/10 zhruba

Cocoa Kush z seedboutique uplna katastrofa, ale poslali 3 packy zdarma a Cocoa uz neni..

Tato sranda leze dost do penez, takze predaj par semen to aspon trochu vynahradi..

Flores

Active member
Ľudkovia,

ste niekto v kontake s Ra2m a Peripherym - celkom by ma zaujímalo ako sa majú a ako sa im darí. Dúfam, že je všetko Ok. :)

F. :wave:

spachal

Well-known member
Veteran
Za zeptani nic nedam, treba to uz nekdo resil .. Nevite, zda by sly sehnat uzavrene plastove zlaby v metrazi, neco jako je pouzite v AEROFLO systemech?
Nasel jsem jen zlaby pro vzduchotechniku, s maximalnim rozmerem 220x90, chtelo by to ale neco trochu 'symetrictejsiho' :] .. Tak trochu premyslim o vlastnim systemu, nevidim v tom zadny velky technicky problem, nejake takove zlaby se dvema vnitrina trubkama s navrtanymi tryskami. Kosicky pro hydroton se koupit daji, nejaky vetsi kalfas take, pak uz staci v podstate jen cerpadlo s filtrem a cele to, s ventily a casovacem, sestavit.

Ale potrebuji ty zlaby :]. Resenim je pouzit treba i odpadnich trubek (PVC nebo KG), ale ten kruhovy prurez je na tohle mene vhodny. Dalsi reseni je to koupit, ale pripada mi to jako docela dost penez za takto jednoduchy system, plus bych si to rad udelal primo na miru.
V podstate to maji vyresene zde, jen ja bych to videl o neco zjednoduseneji: https://www.youtube.com/watch?v=_S2ruUA7X9w
Prinejhorsim bych to predelal na hydroponii :]

Toz kdyby nekdo vedel, budu rad za info!

Mightyka

Well-known member
Veteran
Ahoj,
chystám se na výrobu 5l masti. Naposledy co jsem ji vařil je tak 8 let a už si nepamatuju ten danej postup.
Nemáte někdo typ nebo kvalitní odkaz?
Díky :)

Phuuu Ad

Active member
@mightyka
je to proste ... staci to nejakou dobu vyvarovat v mastovem zakladu a neprekrocit 100°C
zde je link na vyrobu http://www.samolecba.eu/mast/

Ja osobne si radeji udelam koncentrat ala RSO a pak uz si dodelam mast jak silnou potrebuji plus prisady po rozmichani koncentratu. Hlavne se snazim z vetsi casti delat z rostlinnych tuku a to bambucke maslo, kokosovy olej, kakaove maslo(vit.E) a vazelina max 1/3
Je to sice drazsi a casove narocnejsi ale silu masti si mohu urcit sam a kdykoliv priostrit pokud je treba a nemusim zdimat (vetsinou rukama) horky mastovy zaklad.
Nedelam ji kvanta a pokud nekdo potrebuje mohu mu namichat "cerstvou" jak jen je to mozne.

tot ma zkusenost

D

Dogon

mast dělám z kokosovyho tuku máto jednu výhodu jeto jedlí žeruto jak nutelu.

Lethal

Active member
Přidám svojí zkušenost. Poprvé a podruhé jsem ji dělal klasicky ze sádla. Dělalo se s tím celkem rozumně, trochu voňavější při přípravě akorát :-D Oproti kokosovému tuku líp drží při pokojové teplotě konzistenci, nicméně po některých odmítavých reakcí jedinců s citlivějším postojem ke zvířatům jsem přešel na kokosový tuk a pro některé vazelínu. Každému vyhovuje něco jiného já to mám podobně jako Dogon varianty vhodné i ke konzumaci mi vyhovují víc díky svojí všestrannosti.

Přípravě zdar Lethal

Ps:asi jsem akorát nikdy nedodržel těch 100 stupňů připravil jsem se o hodně?

spachal

Well-known member
Veteran
Moje zkusenost s mastmi je ta, ze nejlepe (a nejdraz ;] .. ) to vychazi z bambuckeho masla. Kokosak je dobry, ale uz moc 'ridky', taje pri relativne nizke teplote. Vazelina neni dobry napad, misto vstrebavani vytvari na kuzi film.

Pridanim trochy glycerinu se mast 'zjemni', ale zase ji to trochu naredi. 'Zahustit' se da zase asi jakakoliv pridanim trochy cisteho vceliho vosku.

Takze ja mam postup: nejdrove dekarboxilace (zapekaci miska, material prekryt alobalem, 100'C na cca 20 minut (osobne si myslim, ze neni nutna kdyz je material par mesicu skladovany a stejne se jeste pak kyselinove formy premenuji ve vodni lazni). Roztavit tuk ve vodni lazni, prisypat material, nechat macerovat cca hodinu. Pak na tyden odstavit a nechat ztuhnout, po tydnu zase vodni lazen na cca hodku. Celkove 4x opakovat. Pak precedit do kelimku.
5 litru si neumim predstavit, kdyz delam joooo hodne masti, je toho asi ctvrt litru a staci to pro hodne lidi na dlouho :D

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, jen takovy dotaz, budu mit pristup k slecnam House Of The Great Gardener - Barbara Bud (plus neco noveho zvaneho Barbarian) a pak Blue Cheese a L.S.D. od Barney's Farm.
Ja sam to nepojedu, na letosek toho mam az moc :], ale kdyby to bylo z nejakeho duvodu pro nekoho z vas zajimave, dejte vedet, budu mit pripadne moznost z kytek riznout nejake ty klaciky.

Flores

Active member
Ahojte ľudkovia,

zas raz znova, sedím si v roome a hútam :)

Čoraz viac a viac ma baví myšlienka vertical growu. Kým fantazírujem o vertical grow wall.e skrze celú miestnosť v aero.e, realita klopé na plece. Hovorí, že budovať treba od základov, takže špekulujem nad "stadion growroom", ktorú by som časom vedel potiahnuť do výšky.

Zatím však po poschodiach. Na obrázku (malováni.punk) môžete vidieť room, zelenou farbou sú nakreslené jednotlivé poschodia (2 - 3 ?). červenou sú označené výbojky, vertical smer. Neberte prosím ohľad na proporcie, říkam, malováni :) Rozmery však sedia.

Akú vatáž by ste zvolili pre daný štadión? Sám uvažujem o 2 x 600W , samozrejme s tým, že skutočne netreba vážne hľadieť na nákres, jenom na rozmery. Výbojky by sa vycentrovali na stredy, aby osvietili max. možnú plochu s holkami.

V strede bych rád nechal uličku so šírkou cca 50 cm, kvôli aspoň nejakému prístupu k plantíkom.

Takže, akú watáž ? Osobne sa nebránim ani 4 (400W) výbojkam, len nech je grow plocha vysvietená čo najefektívnejšie. Prázdny stred mi kvôli prístupu nevadí. Avšak, vzhľadom na to, že bych rád inštaloval cooltuby, by som počet výbojek skresal na minimum - predsa len ťahať kovové potrubie pre 2 alebo pre 4 výbojky je z hľadiska priestoru rozdiel.

K jadru veci - myslíte, že postačí 2x600W, alebo by ste volili inak?

S prianim dobrého rána,
F.

picture.php