What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

-GD-

Active member
Rozhodl bych se stejně jako ty vidět takové čísla na měřáku :D muhehe

Já půjdu na plnou dávku ve 3-4 týdnu květu,začnu na ml/litr.Dneska konečně došly anka,tak uvidíme.Nahod fotku jak vypadaj kytizz na poloviční dávce...

Zatí mení o co stát, nevím kde je rpoblém ale pravidelně 4týden květu mi začánají žloutnout vršky a pokračuje to......
Měl sem dojebaný ph metr asi 3 zálivky... ph kolem 5,8 - 6 ....
prolévám, upravuju...klasika :D

-GD-

Active member
Sledujete něčí instagram?

Má pravidelná inspirace je frosty707uk, trichome_heads_united.
U prvního zmíneného mě zaujala banka The Ca*ptain co*nection a to model Captain cake's
a hlavně ta cena :D.

-GD-

Active member
Přemýšlím nad koupí EC metru do hlíny, prý se jedná o sondu 4v1, z aliexpresu za 22$.
Pro mě jako chronickému přehojovači by to mohla být vynikající pomůcka.
Nemáte s ním někdo zkušenost?Děkuji.
Nikde záměrně nedávám odkaz ke koupi, doufám že to nebude za banána.
picture.php

ecr8d

Active member
Sledujete něčí instagram?

Má pravidelná inspirace je frosty707uk, trichome_heads_united.
U prvního zmíneného mě zaujala banka The Ca*ptain co*nection a to model Captain cake's
a hlavně ta cena :D.

na instagramu sledujem - breedersteve a jeho počinanie v južnej amerike:tiphat:

spachal

Well-known member
Veteran
Přemýšlím nad koupí EC metru do hlíny, prý se jedná o sondu 4v1, z aliexpresu za 22$.
Pro mě jako chronickému přehojovači by to mohla být vynikající pomůcka.
Nemáte s ním někdo zkušenost?Děkuji.
Nikde záměrně nedávám odkaz ke koupi, doufám že to nebude za banána.

No, nechci Te strasit, ale zrovna EC to merit asi neumi ;] .. (svetlo, vlhkost, teplotu a pH). To jen, abys neutracel zbytecne :biggrin:

-GD-

Active member
v popisu mají i EC, ale nesedí to teda na 4v1 :D

Tak je to klamání spotřebiletele, oslava se nekoná...

Last edited:

spachal

Well-known member
Veteran
Proste to mer jako my ostatni, levnym merakem z vytoku :] ..

Mam, mimo tema, jeden dotaz: pouzivate nekdo na moreni semen, pripadne jako korenak cesky vyrobek Algahumin?
Shanel jsem u mistniho obchodnika neco s huminovymi a fulvokyselinami, meli jen tohle, toz jsem pul litru vzal. Nema s tim nekdo nejakou negativni zkusenost?

Phuuu Ad

Active member
GD -- no jeste ze jsi to nekoupil. Popravde sem dostal jeden kus (jako na tom obrazku) na vyzkouseni od kolegy a je to krap jak svina. V podstate to ani nijak moc dobre nemeri.
Mereni intenzity svetla pod listy je k nicemu, pH to ukazovalo asi prvnich 15s a pak jen bud stoupalo nebo klesalo az na hranici.
Snad jen ukazatel vlhkosti substratu by mohl byt uzitecny ale na to jsou lepsi kousky treba od tropf blumat.

Lethal

Active member
Čau když už se tu rozjelo téma s měřidlem na pH a EC. Jaký by jste mi doporučili (měl jsem takový sunt no name kterej jsem "podědil" - dnes již nefunkční). Chystám se teď na kokos a po delším průzkumu fóra tady i jinde vím že to speciálně u kokosu není dobré jet na blind. Co používáte a jak jste spokojeni?

Díky Lethal

spachal

Well-known member
Veteran
No, ja jsem zjistil, ze ono to ukazuje vsechno +- stejne, pokud se udela v rozumnych intervalech kalibrace (bacha na teplotu, idealne tech 25°C), nejlepe dvoubodova, pokud to merak umi. Ale i ta jednobodova na pH 4.01 funguje dobre :] ..

Zakladem je dobra pece o sondu, nejlepe nechavat v roztoku trimolarniho roztoku KCl, po mereni oplachnout od hnojiv, nesahat na vlastni sondu (a pro jistotu obcas 'odmastit' cistym lihem). Pak bude fungovat i ta levna dobre a dlouho.

Mam (koupeno jinde, obrazky jen ilustracni):
- 'levnej zlutej', cca $5: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61PE6lLNHcL._SL1500_.jpg
- 'lepsi kulatej', cca $20: http://cdn.shopify.com/s/files/1/03...r_WQ-PH002-SNS-E_side_grande.jpg?v=1451896813
- verzi s EC do hydro, cca $30: https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1b.uw...ter-Monitor-Online-medidor-de-font-b-pH-b.jpg

Vsechny slouzi zatim docela dobre :]

-GD-

Active member
Já koupil v akci kombo EC,PH od Blue Lab a už bych nechtěl, náhradní sonda PH za 1800 u nas na objednávku.
A jak píše spachal chce to kvalitní údržbu...

2spachal

S algahuminem od rašeliny na rajčatech,paprikách a listové zelenině spokojenost.

2Phuuu Ad

díky za odezvu!

Phuuu Ad

Active member
GD>
tak sem narazil na zajimavy product ktery by snad mohl vyhovovat tvym potrebam... sice nevim jak by se to resilo pri vice rostlinach ale vypada to slusne
Jedna se o Xiaomi Mi Flora Monitor
Prej meri intenzitu svetla, teplotu, vlhkost media a jeho prohnojeni.
Na aliexpresu se da sehnat kolem 10 dolaru...na bazosi sem ho nasel za 400kc

-GD-

Active member
Díky, zatím budu asi jen prolévat......
Taky přemýšlím že přejdu na kokos s topspin a uvidíme.....

Mightyka

Well-known member
Veteran
Mluvil jsem s Mrakoplašem, že bychom dali nějaký pivo v pátek večer/odpol? Nechcete se někdo přidat?

ecr8d

Active member
vBulletin Message
Your access has been denied. --- ludia neviete co to ma znamenat...vacsinou sa pripajam cez firefox...tento problem mam cca posledny rok...zijem striedavo SVK/NL..na svk mi to vyhadzuje ma nepusti na forum....ako sem tam vynimocne potom opat to iste...inak musim cez Onion...v NL pohoda cez firefox..co to je?

Lethal

Active member
Čau, díky za zajímavé návrhy našel jsem teď v lokálním shopu možnost koupit kombo ec + pH meter Milwaukee s praktickým kufříkem na uskladnění máte někdo zkušenosti s touhle značkou. Cenově to vychází o něco lépe než kupovat pH a EC zvlášť.

Latest posts

Latest posts