What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

Mrkni na grower, ted tam bezela srovnavacka prave tohoto svetla s 600HPS. Cekame na vysledky 've vaze', ale tech cca 220W LED zatim podle popisu dalo 660W u HSP docela slusne na prdel. Svetlo je to kvalitni, najisto budes spokojeny, az se rust po prepnuti zastavi, klidne dej panel nize, nez jsi u HPS zvykly (topi to mene a intenzita svetla klesa se vzdalenosti).

ps: ta CD jsou fajn :))
ps2: mozna je to jen fotkama, ale prijdou mi slecny lehce nedokrmene ..

Jo jo vím o tom vlakně taky ho pěkně sleduju ale mám takové tušení že fikus je spolčen s firmou co dělá ty led :woohoo: Tak bych to neberal moc važně:biggrin: To intenzita klesá a nebude klesat i rozptyl světla když sem to zkoušel tak nejlípší mi to přišlo CCa 40cm nad rostlinama ale pouhým okem:( No ted to je vejš tak uvidíme jak se budou tahnout.
A ted k ps: Cd sou super jen musíš vybrat kvalitní hudbu aby to správně rostlo(lepší stabilita a doporučuju pod to hodit čtverec z černobílé folie rádo se to lepí na rw kostky a dokonale to utěsníš před světlem) :biggrin:A s tím že sou v lehké chloroze máš každopadně pravdu ale je to mám to tak záměrně. PHKL je hodně náchylná na dusík respektive každé kolo sem to s ním lehce přehnojil(x kol po sobě) tak bych se tomu rád vyhnul.

Witko69

Member
SMBog byl svého času výborný. Otázkou jsem mínil, zda někdo dokončil současné variety a mohl by se trochu rozepsat. Řeším jak letos využít omezené pěstební prostory a k GSC, HMxBB, AO a Alici přibrat něco zajímavého..

LuckyBoy

New member
Zdravím kolegové, jsem tu celkem nový, ale trocha znalý..hledal sem zde, ale většina v angličtině a už jí zrovna neoplívám..mám tedy dotaz: premýšlím nad vertikálním homemade trubkovém systému...má někdo nějaké zkušenosti, postřehy? a mohu kvůli tomu založit sólo téma? díky předem za odpověď

spachal

Well-known member
Veteran
Dotaz na dyi bublacek-cloner: pouziva to nekdo z vas? Zkusil jsem to poprve, korinky rostou v podstate stejne rychle (u stejne genetiky) jako v RW, mozna snad i pomaleji, po cca 14 dnech prvni naznaky .. Vodu jsem pouzil 'cerstvou studenou', uprava pH na cca 6.2 a trocha korenaku od biobizz. Ponoreni korinku cca centimetr ve vode.
Da se to koreneni necim jeste podporit, tech 14 dni mi prijde v hydru docela pomalych ..
https://www.icmag.com/ic/album.php?albumid=67194

Mightyka

Well-known member
Veteran
Dotaz na dyi bublacek-cloner: pouziva to nekdo z vas? Zkusil jsem to poprve, korinky rostou v podstate stejne rychle (u stejne genetiky) jako v RW, mozna snad i pomaleji, po cca 14 dnech prvni naznaky .. Vodu jsem pouzil 'cerstvou studenou', uprava pH na cca 6.2 a trocha korenaku od biobizz. Ponoreni korinku cca centimetr ve vode.
Da se to koreneni necim jeste podporit, tech 14 dni mi prijde v hydru docela pomalych ..
https://www.icmag.com/ic/album.php?albumid=67194

Hodně velkou roli hraje teplota media/vody. Klony rychlejc koření když má medium cca 25C. Ty stonky máš 1cm ve vodě? Myslim si, že by měly bejt trošku nad hladinou a voda je jen odstřikuje.

spachal

Well-known member
Veteran
Diky, o te teplote jsem to netusil .. jsou v mistnosti, kde je okolo 22'C (kdyz beru v potaz, ze jsou u okna), popremyslim o nejakem vyhrivani. Pripadne zkusim misto bublinek pouzit nebler, pry vodu docela slusne ohriva sam o sobe.
V kazdem pripadku napad je nechat pouze 'oprskavat' z bubbleru je asi dobry, zkusim dalsi kolo. Vypada to, ze slecny maji vlahy az moc a nepotrebuji si korinky vytvaret. Jsou strihane ze zdravych matek, takze nadherne vitalni a syte zelene, v prubehu koreneni se to nemenilo. Nevim, jestli by se vyplatilo dat do vody nejake ziviny, treba velmi jemne neco z JIDB, pripadne menit vodu (ted je uz lehce zakalena, ale nechtel jsem menit nejak vyznamne podminky). To pH je v pohode, nebo radeji jit jeste nize?

Ono je to mozna jen genetikou, v kostkach mi take prvni prcek vypustil korinky az asi patnacty den a dalsi ctyri snad az po trech tydnech. A to meli teplotu opravdu okolo tech 25'C a jeste jsem je namocil do stimulaxu.
A je zajimave, ze pousteji korinky pouze z jedne casti sikmeho seriznuti, priste je zkusim fiknout asi rovne.

V kazdem pripade zatim pouze ctyri slecny ze dvaceti maji korinky, neco budu muset zmenit ..

Diky, o te teplote jsem to netusil .. jsou v mistnosti, kde je okolo 22'C (kdyz beru v potaz, ze jsou u okna), popremyslim o nejakem vyhrivani. Pripadne zkusim misto bublinek pouzit nebler, pry vodu docela slusne ohriva sam o sobe.
V kazdem pripadku napad je nechat pouze 'oprskavat' z bubbleru je asi dobry, zkusim dalsi kolo. Vypada to, ze slecny maji vlahy az moc a nepotrebuji si korinky vytvaret. Jsou strihane ze zdravych matek, takze nadherne vitalni a syte zelene, v prubehu koreneni se to nemenilo. Nevim, jestli by se vyplatilo dat do vody nejake ziviny, treba velmi jemne neco z JIDB, pripadne menit vodu (ted je uz lehce zakalena, ale nechtel jsem menit nejak vyznamne podminky). To pH je v pohode, nebo radeji jit jeste nize?

Ono je to mozna jen genetikou, v kostkach mi take prvni prcek vypustil korinky az asi patnacty den a dalsi ctyri snad az po trech tydnech. A to meli teplotu opravdu okolo tech 25'C a jeste jsem je namocil do stimulaxu.
A je zajimave, ze pousteji korinky pouze z jedne casti sikmeho seriznuti, priste je zkusim fiknout asi rovne.

V kazdem pripade zatim pouze ctyri slecny ze dvaceti maji korinky, neco budu muset zmenit ..

Zdar zkus si namíchat roztok cca 0,1-0,2 EC a ph 5,2 s peroxidem bez kořenáku a dodržet těch 25´C tak jak radil kolega mě to takle docela fungovalo :biggrin:
S pozdravem Bio....

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, jen samotna voda ma 0.23EC, takze s tim problem nebude :)). Destilka nebo demineralizovana voda je na tohle 'draha sranda' a rev.osmozu nemam.
Peroxid zkusim, to je fakt, take docela ucinne okyslicovadlo, na zacatek ale opravdu jen lehce pridat. Jako 'desinfekci a zatazeni ran' na osetreni mista rezu prave hodne lidi doporucuje neodstatou a studenou vodu se zbytkovym chlorem, pry to hodne pomuze, toz jsem se podle toho ridil.

Docela zajimavy postreh je informace, kterou jsem kdesi vycetl, ze je dobre pred rezanim udrzovat matku spise v mirnem deficitu dusiku a rezat hlavne ze spodnich casti, kvuli snaze rizku doplnit si co nejrychleji ziviny a 'vyssi koncetraci korenovych hormonu'. Jistou logiku to ma, problem je ale v tom, ze se prave snazim drzet matecni rostlinu co nejvitalnejsi a plnou zivin a brat vrcholove 'nejlepsi' rizky. Coz se projevilo i na rizkach pri koreneni, syte zelena barva zustava po celou dobu koreneni, radost pohledet :]

Na cast prcku zkusim i jiny zpusob narezani, pripadne na cast i gelovy stimulax (mel by krome zivin zajistit i naruseni struktury stonku) a uvidime, jaka kombinace bude nejucinnejsi.

V kazdem pripadku zkusim v dalsim kole nejake ty zmeny a uvidim, jak se to projevi, dam pripadne vedet. V podstate to uz bude jen experimentovani a ziskavani zkusenosti na dalsi rok, neco narezaneho jsem uz dal i do rw a pro letosek uz budu mit naklonovano dostatecne.

Nebudu vas s tim vice zatezovat, diky vsem za info a pokud se mi podari neco zlepsit, dam sem vedet. Bavi me 'si hrat' a zkouset nove veci, ten dyi cloner je zrovna jedna z tech 'hracek', za relativne maly peniz :]

Mightyka

Well-known member
Veteran
Já kořenim extra na pankáče, na "parapetu" pod kterym je radiator. V zimě vylezou kořeny po cca 8 dnech, když netopim, tak cca po 12. Teplota media hraje velkou roli.
pH neřešim, EC už vůbec, prostě namočim rw do vody z kohoutku, práškovej stimulax a mám tak 98% úspěšnost.
Myslim si, že když vychytáš tu teplotu a dáš ty klony ven z vody, aby na ně ta voda jen stříkala a skapávala, tak se dostaneš i pod těch 8 dnů.

Pacho

Member
Zdar, jen samotna voda ma 0.23EC, takze s tim problem nebude :)). Destilka nebo demineralizovana voda je na tohle 'draha sranda' a rev.osmozu nemam.
Peroxid zkusim, to je fakt, take docela ucinne okyslicovadlo, na zacatek ale opravdu jen lehce pridat. Jako 'desinfekci a zatazeni ran' na osetreni mista rezu prave hodne lidi doporucuje neodstatou a studenou vodu se zbytkovym chlorem, pry to hodne pomuze, toz jsem se podle toho ridil.

Docela zajimavy postreh je informace, kterou jsem kdesi vycetl, ze je dobre pred rezanim udrzovat matku spise v mirnem deficitu dusiku a rezat hlavne ze spodnich casti, kvuli snaze rizku doplnit si co nejrychleji ziviny a 'vyssi koncetraci korenovych hormonu'. Jistou logiku to ma, problem je ale v tom, ze se prave snazim drzet matecni rostlinu co nejvitalnejsi a plnou zivin a brat vrcholove 'nejlepsi' rizky. Coz se projevilo i na rizkach pri koreneni, syte zelena barva zustava po celou dobu koreneni, radost pohledet :]

Na cast prcku zkusim i jiny zpusob narezani, pripadne na cast i gelovy stimulax (mel by krome zivin zajistit i naruseni struktury stonku) a uvidime, jaka kombinace bude nejucinnejsi.

V kazdem pripadku zkusim v dalsim kole nejake ty zmeny a uvidim, jak se to projevi, dam pripadne vedet. V podstate to uz bude jen experimentovani a ziskavani zkusenosti na dalsi rok, neco narezaneho jsem uz dal i do rw a pro letosek uz budu mit naklonovano dostatecne.

Nebudu vas s tim vice zatezovat, diky vsem za info a pokud se mi podari neco zlepsit, dam sem vedet. Bavi me 'si hrat' a zkouset nove veci, ten dyi cloner je zrovna jedna z tech 'hracek', za relativne maly peniz :]

Seva, dlho som sa trápil s korenením v rw, v hline to celkom šlo ale to trváá.. a nakoniec som to vyriešil práve pridaním rastovej hnojky do vody v ktorej pufrujem a zalievam nasledne rw. U mna je to s ec vody ešte zalostnejšie ...0,07-0,09 :D železitá voda z lesa bez mikroprvkov..
Takže sa nebojím pufrovať rw na 0,5 a zálievka to isté..
V ideálnom prípade za 7 dní prvé fúzy :)
roztok mením každé 3-4 dni a namáčam uplne plato, vytrepem a teraz zakorenujem na 95%, predtým tak na 40 :laughing:.
Ešte doporučím novú žiletku pri každom oreze, btw furt chodím ako Robinson a spotreba žiletiek AF :biggrin:..
PPS: minule som mal asi mesačnú šnúru neúspechov a ľaľaho paskudu..asi rok prejdená expirácia práškového stimulaxu..bohove tuho letel do kúta.. držím palec
ešte dodám že chalani v meste s tým problém nemajú, holt tvrdá voda, vhodná aj na hydro, ale odtál potál

N

not real geroi

daruju 12 seeds highland mexican x blueberry (f2 from sativa pheno) ... poptávám společnou objednávku ohledně ledek , bud cree 3590 z cutter.com.australie (šílený pálky pošta na to že chci jen pár cobs) nebo ty nový vera pokud bude možnost - tak než začnou venku kvést aby se to stihlo zamatkovat takže tak v červenci / srpnu...nebo kdokoliv přes kontakty na tyhle věci...

daruju 12 seeds highland mexican x blueberry (f2 from sativa pheno) ... poptávám společnou objednávku ohledně ledek , bud cree 3590 z cutter.com.australie (šílený pálky pošta na to že chci jen pár cobs) nebo ty nový vera pokud bude možnost - tak než začnou venku kvést aby se to stihlo zamatkovat takže tak v červenci / srpnu...nebo kdokoliv přes kontakty na tyhle věci...

Zdar z cuttler.com chystám také objednavat tak se mužem dohodnout jen mi bohužel nejde ještě Pm. Když tak mě mužeš kontaktovat na Bf nebo přes mrakoplaše.Dík
S pozdravem Bio...

-GD-

Active member
Ahoj,

přátelé ve zkratce, farmaření se věnuji 5 let, po několika návštěvách a odcizení jsem se rozhodl pro indoor.
120x120x200,400W,2 klipsňáky + odtah jedou nonstop.
Můj problém spočívá v tom že mezi listy které se dotýkají, se mi to záhadným způsobem rosí.

12/12 16.tý den, vlhkost kolem 50%, mám to nechat tak? nebo mám dát tyto problémové listy pryč?

btw. až přijde vhodná chvíle a 50 postů udělám vlákno.
Děkuji všem a čus.

Zdar to se normálně z listu odpařuje voda stačí když přidáš na ofuku at se ti to tam pěkně hejbe a mělo by to bejt cajk určitě bych žadný listy pryč nedával !! :) Misto klipsnáku je lepší jedna pořadná vrtule at to má výkon.
S pozdravem Bio...

Zdravim pestitelov.
V nazve threadu stoji ze sa mozem "zeptat na cokoliv"...
Mam otazku ohladne samoopelenych rastlin...
Produkuje samoopelena rastlina (hermafrodit) semena 100 percent feminizovane? Ked hermafrodit opeli susednu rastlinu( rovnaky druh) ? Semena budu nieco samce, nieco samice, nieco hermaci? Dajte ma prosim do obrazu...naozaj ma to zaujima...za odpoved vopred dakujem
Vas vesely kamarat NUKINUKI :thank you:

sensi23

Active member
Veteran
Zdravim pestitelov.
V nazve threadu stoji ze sa mozem "zeptat na cokoliv"...
Mam otazku ohladne samoopelenych rastlin...
Produkuje samoopelena rastlina (hermafrodit) semena 100 percent feminizovane? Ked hermafrodit opeli susednu rastlinu( rovnaky druh) ? Semena budu nieco samce, nieco samice, nieco hermaci? Dajte ma prosim do obrazu...naozaj ma to zaujima...za odpoved vopred dakujem
Vas vesely kamarat NUKINUKI :thank you:
zdar semena by meli byt pouze samice anebo hermaci cisteho samce najdes velmi zridka ale stat se to muze :tiphat: