What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

Rakosnicek

Member
Veteran
teď už používám jen mykhorizní houby a bakterie rozpuštěný ve vodě od advanced nutrients tarantula a piranha, dříve nějakej subculture od ghe a od canny bacterial... ve všech je ale víc druhů, než jen trichoderma, tak nevim jestli rostou i zní..

když se udržuje substrát vlhkej a každejch 14dnů -měsíc je doplňujete, tak dokážou růst i na povrch..
ale jen u hub od AN jsem viděl i tu žlutou jak je na fotce :)

jinka klasika, rozpustit, rozmýchat trichodermu v menším množství vody a protřepat třeba v PETce a a pak nalejt do požadovanýho množství vody, nechat to odležet at se ty houby aktivujou.
Já jsem to nechával půl hodiny až několik hodin, když jsem zapomněl, ale i druhej den jsem třeba dolejval tím samým roztokem a myslím, že v pohodě, jen jsem dolil vodu.

to je tahle houbička :D http://botany.cz/cs/leucocoprinus-birnbaumii/

bedla cibulkotřenná ( někdy taky hnojník sírožlutý)

benjichaouat1

Active member
Veteran
Cau kluci, sedim tady ted s kamaradem, který dokuruje zbytky zasob vypěstovaného tabaku a rad by zustal u tabaku vypěstovaného v domacich podmínkách a ne nejak neekologicky dojebaneho.....kdyby ste mel někdo vetsi zásobu, tak by rad prubnul a revange bysme nejakou taky vymysleli.

N

not real geroi

Mam hodne seminek selskyho ten se ted sazi.

Btw mohli byste nekdo kontaktovat mrakoplase at mi napise. miris.f @ seznam. Diky

Flores

Active member
Ahojte ľudkovia,

plízs, vôbec prvý krát si idem do skrinky narvať hydro systém, uvažujem teda čo a ako...

Rád bych něco, s čím nebudem mať starosti pri zostavovaní systému etc, takže vo finále mi to padlo na Amazon 116, len to kúpim, poskladám a pichnem do elektriky a to je to, čo chcem. Eventuálne, ak by ste poznali podobne jednoduchý systém, sem s ním :) Nemienim si však systém skladať sám, ťahať hadičky a podobne, na to vôbec nemám skúsenosti a nechcem niečo zbytočne pokaziť, radšej si teda priplatím. Chápte, idem do toho prvý krát :) Zaujímalo by ma však, aké hnojky sú podľa Vás do pseudoaera najlepšie a aké EC zvoliť pre mladé kloníky?

Díky moc!
F.

spachal

Well-known member
Veteran
Ahoj, tohle prave resim take :] .. Konecne se opet nasla moznost, jak si nejaky ten indoor zaridit, takze jsem opet badal, co za zpusob pestu zvolit.

Osobne jsem se rozhodnul ne pro areo, ale pro takovy mix NFT/drip a to Wilma system. Libi se mi na tom, ze je to velmi, velmi primitivni system (spolehlivost visi jen na relativne spolehlivem cerpadle), porad to pripomina pest a ne vyrobu :p a je to v podstate zcela blbuvzdorne (takze bych to mohl napoprve zvladnout i ja ;] ..).
Puvodne jsem planoval kvetniky a kokos, ale pote, co jsem se dozvedel, ze kokosem se problemum s breberama nevyhnu (a ony se vzdy nejake najdou..), pujdu nakonec do hydrotonu a Wilma 4 S (nastesti jako jediny se vejde do prostoru, ktery mam k dispozici). Coz sice take neeliminuje vsechny brebery, ale vetsinu z nich snad ano.

Jako hnojky budu pouzivat JIDB. Ve hline jsem s nimi byl loni u 'balkondoor' :] opravdu hodne spokojeny, je to podpora ceske firmy, cena je opravdu v pohode a je to urcene pro hodne velke spektrum medii. Plus se v hydru pry nijak nekazi, narozdil od organiky. Toz to zkusim a uvidime.
Pro sazenicky bych byl opravdu opatrny s hnijenim, neco okolo 0.6 EC, rustove hnojivo a trocha korenaku.

Objevil jsem, ze se uz prodavaji i relativne velmi levne meraky EC/pH, urcene pro trvale ponoreni. Sice to za ty penize nebude zadny zazrak a bude nutne to obcas kontrolovat i jinym merakem (mam), ale pro to, abych mel prubezny prehled to bude stacit: http://www.aliexpress.com/item/-/32603845667.html . Kalibraci to ma, toz uvidime :]

No a mam jeste jeden dotaz: pouziva nekdo propagator (cloner) zalozeny na 'areo' nebleru, pripadne akvarijnim vzduchovani? Pokud ano, je neco, na co se dat pozor, nejake zkusenosti z praxe?? Dik za info!

spachal

Well-known member
Veteran
A mam hned dalsi dotaz, neb tohle jsem jeste nikdy neresil ..

Rad bych mel box deleny na rustovou cast spolu s matkarnou a kvetovou cast. Kveteni bych chtel jen v hydro (Wilma system s hydrotonem). Jak ale pripravit slecny v rustove fazi tak, aby sly presadit do hydro systemu a rovnou svitit 12/12?
V hline nebo kokosu to je snadne, proste se nechaji rust ve stejnem mediu a nasledne presadi do vetsiho kvetniku, ale u hydra me nenapada, jak to zariit tak, abych i rustovou fazi nemusel jen take v hydru..

Jedine, co me napada, je po zakoreneneni dat rizky do kokosu/hliny a pred presazenim do hydrotonu proste vymyt vse z korenu pryc. Coz asi take neni idealni, ale funkcni to je, uz jsem to u hliny jednou delal, kdyz jsem kompletne musel hlinu vymenit.
Druhe reseni je postavit nejaky jednoduchy areo system s tryskami a mit rustovou fazi s volnymi koreny v kosickach, ale tomu bych se rad vyhnul, nemam na to moc prostoru (a zkusenosti). Pripadne jeste reseni je bubbler, to by nemuselo byt az tak slozite, jen netusim, jak to pak presazovat az proroste kosicek, asi i s nim ..

Poradi nekdo? Dik :]

Last edited:

sakal3

New member
úplne zbytočné sťažovanie práce podľa mňa. Niečo som o tom čítal a čo pamätám, tak ten človek na to nemal veľmi pekné slova :D Veď spraviť si maličký bubbler pre pár klonov neni taký problém. Ja som mal takú somarinku zbúchanú za večer :)

metracek

Well-known member
Veteran
A mam hned dalsi dotaz, neb tohle jsem jeste nikdy neresil ..

Rad bych mel box deleny na rustovou cast spolu s matkarnou a kvetovou cast. Kveteni bych chtel jen v hydro (Wilma system s hydrotonem). Jak ale pripravit slecny v rustove fazi tak, aby sly presadit do hydro systemu a rovnou svitit 12/12?
V hline nebo kokosu to je snadne, proste se nechaji rust ve stejnem mediu a nasledne presadi do vetsiho kvetniku, ale u hydra me nenapada, jak to zariit tak, abych i rustovou fazi nemusel jen take v hydru..

Jedine, co me napada, je po zakoreneneni dat rizky do kokosu/hliny a pred presazenim do hydrotonu proste vymyt vse z korenu pryc. Coz asi take neni idealni, ale funkcni to je, uz jsem to u hliny jednou delal, kdyz jsem kompletne musel hlinu vymenit.
Druhe reseni je postavit nejaky jednoduchy areo system s tryskami a mit rustovou fazi s volnymi koreny v kosickach, ale tomu bych se rad vyhnul, nemam na to moc prostoru (a zkusenosti). Pripadne jeste reseni je bubbler, to by nemuselo byt az tak slozite, jen netusim, jak to pak presazovat az proroste kosicek, asi i s nim ..

Poradi nekdo? Dik :]

Ahoj, tak tady sis asi odpovedel docela sam. Ten bubbler je asi nejschudnejsi varianta. Ale zase vem v potaz ze v hydru mas rustovou fazi fakt kratkou, par dni. Na tvem miste bych zakorenene rizky presadil do toho wilma systemu a na par dnu jim v te kvetove casti prodlouzil periodu. Nebo vice kytek a rustovou fazi uplne vynechat...zakorenovat v aerocloneru, rust v bubbleru a kvest ve wilme mi prijde trochu prekombinovane :D

sakal3

New member
Ľudkovia, asi 2-3 posledné dni som sa nevedel tu dostať, lebo písalo mi niečo anglicky, ale nepamätám presne čo. Bolo tam napísané niečo ako You has been ....... decline. niečo také proste :D viete mi povedať čo to ako znamenalo? :) Ďakujem

sensi23

Active member
Veteran
OT: slo by v cz/sk sekci vyradit nejaka vlakna z tech 'sticknutych'? Ne ze by nebyla hodnotna :], ale pokud uz jsou nejakou tu petiletku bez aktivity, mozna bysme vsichni nemuseli porad rolovat pri zjistovani novych prispevku .. dik! :]
trosku jsem to projel snad vsem bude vyhovovat kdyztak pm..
jo a vole bacha na tu poptavku na prodej sniclu priste to radsi rozesli pm kdyby si toho nekdo vsiml z vedeni prudil by te..jsem to smaznul snad si to vsichni precetli a nekdo se ti ozve..ja bohuzel nic co by se hodilo do tvych parametru nemam zdar a silu :tiphat:

Ľudkovia, asi 2-3 posledné dni som sa nevedel tu dostať, lebo písalo mi niečo anglicky, ale nepamätám presne čo. Bolo tam napísané niečo ako You has been ....... decline. niečo také proste :D viete mi povedať čo to ako znamenalo? :) Ďakujem
netusim :D

spachal

Well-known member
Veteran
No vyborne, mas muj vdek asi i za ostatni! :]
Rezivo je uz vyresene (dekuji!!), nedoslo mi to, takze jsem to mel smazat sam, mea culpa, mea maxima culpa a opet dik!

sakal3

New member
Problem s nemoznostou sa pripojit na icmag pokracuje :D nieje to moze iba z jedneho miesta. Ked som hoci kde inde funguje mi vsetko v pohode. A pise mi konkretne : Your access has been denied. Viete mi niekto poradit co s tym? Lebo icmag mi nefunguje ani po log oute :( a velmi rad by som si niekedy po veceroch nico popozeral, no nejde to nijak :(

spachal

Well-known member
Veteran
No, nejsi sam .. https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=300256

V kazdem pripadku zkus bud jiny prohlizec, zda problem treba neni nekde v cache, pripadne pokud nezabere a problem neni asi v pocitaci (zkusil bych se jeste podivat treba do hosts souboru), vypada to na blokaci providerem. Zkus nejakou verejnou proxy (k uzoufani pomale), ale melo by byt funkcni. Pripadne TOR a podobne srandy, neni slozite to rozbehnout.

5U52K4

Member
zdarec.nevim,kde to napsat,tak to zkusim tady.nevysel mi po n.roce prostor.takze,kdo by mel zajem, DARUJI original.baleni semen archive seeds pnw dogshit x memory loss . kdyztak pm.

!ZAU!

New member
Zdravim vas..
Zasel jsem do mistniho zahradnictvi a nasel jsem tam Symbivit na obalu je napsano mykorhizni houby.Myslel jsem si ze je to trychoderma,ale co sem tak zjistil asi to tak nebude.Znate to nekdo?

Mightyka

Well-known member
Veteran
Symbivit používám, asi tak 10x levnější než Trichoderma od Canny.
Ono je x druhů mykorhizních hub, trichoderma je jen jeden rod. Koukal sjem na stránky a píšou 6 druhů, že to obsahuje, ale nenašel jsem přesně který druhy.
Ono těžko říct jak dobře tohle funguje, když to nemůžeš pozorovat pohym okem (nebo můžeš? Rákos? :D ). Pamatuju si, že jsem se bavil s klukem, kterej měl jako pokus na bakalářku (diplomku) srovnání většího vzorku rostlin konopí s mykorhizníma houbama a bez. Rákos (myslim, že byl od vás) pokud si to přečteš a budeš vědět jak dopadl docela bych i ocenil kontakt/link na tu práci, zajmalo by mě jak to vyšlo.