What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

chitral

New member
Re: pidalka

Jak jsi poznal ze se jedna o pidalku? Podle otisku zubů?

Ja se juknul do atlasu a jde o takovyho šedivyho motyla ja bych ho popsal jako muru. Motýli se lihnou na podzim po prvnich mrazech a neletajicí samičky vylezou na stromy kde kladou vajička. Na jaře kuklí asi 10 cm pod zemí. Jo a ješte malé housenky se šíři tak že se spusti po vlakně a nechaj se unašet vetrem. (mrchy)
Housenka je světle zelená.

Zab je !

chi:)

metracek

Well-known member
Veteran
Re: pidalka

Jak jsi poznal ze se jedna o pidalku? Podle otisku zubů?

Ja se juknul do atlasu a jde o takovyho šedivyho motyla ja bych ho popsal jako muru. Motýli se lihnou na podzim po prvnich mrazech a neletajicí samičky vylezou na stromy kde kladou vajička. Na jaře kuklí asi 10 cm pod zemí. Jo a ješte malé housenky se šíři tak že se spusti po vlakně a nechaj se unašet vetrem. (mrchy)
Housenka je světle zelená.

Zab je !

chi:)

Cau.. Pidalku sem pouze podezrival a to z duvodu, ze poskozeni na mych kytkach bylo velice podobne poskozenim zpusobenych pidalkou. Aspon podle toho co sem dohledal na internetu. Ted uz mi to tak ale vubec nepripada, takze to byla spatna uvaha :)

Phuuu Ad

Active member
Tak jak sem slibil kdyz se to objevi fotim a zde to je.

Den 1
gallery_1004_5318_673700.jpg

gallery_1004_5318_1062202.jpg

Den 2
gallery_1004_5318_1196632.jpg

nevim jestli to s tim souvisi ale prurez stonkem
gallery_1004_5318_1083925.jpg

Rakosnicek

Member
Veteran
Tak jak sem slibil kdyz se to objevi fotim a zde to je.

Den 1
View Image

View Image

Den 2
View Image

nevim jestli to s tim souvisi ale prurez stonkem
View Image

no škoda, že ten řez neni čistší, ale podle toho tmavýho středu bych to viděl na nějakou houbu, nejspíš se šíří vodivejma pletivama, vídám to při řezu ovocnejch stromů, hlavně meruňky na to trpěj... u konopí jsem to nikdy neviděl
označuje se to tracheomykózy, poškozením těch cévních svazků se omezí přísun vody a živin a zasažená oblast odumírá

pokud bude nějaká na odpis zkus prozkoumat stonky, mohlo by to být ono a pak pomůže asi jedině zachránit nekontaminovaný řízky... u těch stromů se to řeší řezáním dokud se nedojde ke zdravýmu dřevu

Last edited:

Mightyka

Well-known member
Veteran
Rozhodně to nejsou hemp russet mites. Věřil bych Rákosovi - chlapec by měl vědět :D. Osobně jsem to nikdy neviděl, zkusil bych to vyřešit přeřezánim, vyhozenim všeho ostatního a řádnou desinfekcí (UVB + savo).

Phuuu Ad

Active member
Clovece ta Fusarium oxysporum je asi to co me tu trapi .... podle popisu i fotek to cca sedi
Nejvic me trapi veta
Extremely virulent strains reduce Cannabis survival by up to 80% (Tiourebaev et al., 1998).
jak se to ke me dostalo nevim mozna z hliny, zkusim zachovat co jen pujde a co ne snad jeste nekdo drzi.

Opet diky moc vsem za postrehy ... velice si toho vazim

Rakosnicek

Member
Veteran
já bych jako nejpravděpodobnější původ kontaminace těch cévních svazků viděl odběr řízků, to je skoro jediná možnost když ty svazky na řeznejch plochách odhalíš, pak stačí mít to svinstvo na nůžkách a vesele se to roznese všude... je možná i přirozená nákaza přes nějaký oděrky a podobně, ale to by asi nebylo tak plošný, i když kdo ví..

to je ostatně důvod proč by se ty nástroje měly alespoň nějak sterilizovat mezi střihem jednotlivejch matek a podobně, jinak se takhle skvělě šířej viry, fytoplasmy, houby a tak... ale teda nevim o nikom kdo by to dělal :D

tady je to česky https://cs.wikipedia.org/wiki/Fusariové_vadnutí

každopádně doporučil bych vzít řízky, radši menší než větší a z částí kde se to zatim nevyskytlo, a při zakořeňování ošetřovat nějakym fungicidem, sterilizace substrátu by taky neměla bejt na škodu, případně několikrát po přesazení zalejt previcurem a pak nasadit nějaký pozitivní mikroorganismy, třeba polyversum

Last edited:

Phuuu Ad

Active member
Jo jo
desinfekci naradi jsem nastolil uz pred tydnem, sice jen 55% alkoholem ale aspon neco. Ta jabkovice stejne nebyla moc k piti.
A jak rikas beru rezy ze vseho co ma jeste smysl ... a kdyz uz nic aspon se udela misto pro jine.

No a mensi pokus k tomu vsemu ... jedna li se o houbove onemocneni tak by mohlo zabrat polyversum ciste teoreticky.

Last edited:

chitral

New member
Obavám se že ti nezbívá než vše zabít a spalit. KARANTENA !!!
Žádným přezezáním to nezahraníš problem pouze oddálíš každej klon co někomu dáš může nést problém. Stojí to za to riziko?

Peroxid vodíku se pod horský sluníčkem meni na ozon ucinná desinfekce (vyčtena neoveřena inf.)
Co skalpel s výměným břitem jeden stojí 5 kč

Previkur zabiji jak mikohorkozu tak polyversum (systemove fungicidy tak funguji)
Poliversum a mikohorkouza nezijí v symbioze ale vedou stoletou válku, jednomu můsíte dát alespoň měsíc času aby se jednotky mikohorkozy zakopaly natahli telegravni linky zastřilely delostřelectvo proste asi tak 30 dni něž nasadíte druhé (ja davám poliversum pouze na list ale jestli je to vhodné řešeni si mužem hodit mincí).
Poliversum funguje jako prevence ne jako lék, na plisnivá a houbová onemocnění je jen prevence pak nastupuje napalmex.

Sorry

Chi :(

johnnsson

Member
Obavám se že ti nezbívá než vše zabít a spalit. KARANTENA !!!

No nevím zda to není moc radikální. Proti plísni máme spoustu funkční chemie. Proti tomuhle fuj by snad mohl pomoci Dithane M. Každopádně nečekat až spory napadnou další části, ale hned s tím bojovat.

Rakosnicek

Member
Veteran
No nevím zda to není moc radikální. Proti plísni máme spoustu funkční chemie. Proti tomuhle fuj by snad mohl pomoci Dithane M. Každopádně nečekat až spory napadnou další části, ale hned s tím bojovat.

no on je právě docela problém, že se těžko určí kam až to zašlo, ty spóry se šířej cévníma svazkama dál tou rostlinou a vytvářej další ložiska, takže to může propuknout po nějaký době zas, navíc ta infekce bude v prvích fázích neznatelná, to vadnutí nastává až když je to rozjetý

mladý vrcholový řízky jsou nejpravděpodobnější zdravý místo, ale stejně to bude chtít ještě chemickej boj... no a samozřejmě při jejich odběru desinfikovat nástroje aby se to případně nešířilo

Mightyka

Well-known member
Veteran
Mám na vás dotaz pánové a hlavně na Rákose. Našel jsme tohle v matkárně. Foto je zesvětlený, aby defekt byl vidět - za světle je to spíš lesklý. Normálně bych si myslel, že jsou to svilušky, ale za 1. jsem nenašel dospěle/vajíčka a za druhý mi to příjde spíš než vysátý body jako cestičky.

picture.php

picture.php

Tady se může zdát, že jsou tam vajíčka, ale je to vysátý.

Zdar no nevím já bych řekl že ti tam začínaj řadit třasněnky;) Já na tyhle potvory používám preventivně rock effeckt a potom Biool když se teda ukažou.A když to je už moc rozjetý tak vertimec 1,8Ec a je uplej klid.
Snad ti to nějak pomuže.
S pozdravem Bio...

Rakosnicek

Member
Veteran
Mám na vás dotaz pánové a hlavně na Rákose. Našel jsme tohle v matkárně. Foto je zesvětlený, aby defekt byl vidět - za světle je to spíš lesklý. Normálně bych si myslel, že jsou to svilušky, ale za 1. jsem nenašel dospěle/vajíčka a za druhý mi to příjde spíš než vysátý body jako cestičky.

View Image

View Image

Tady se může zdát, že jsou tam vajíčka, ale je to vysátý.

podle fotky horní strany listu bych řekl na 100% začínající třásněnky, ale ta spodní strana mě mate... tam to neni moc typický

když detailně prozkoumáš ty cestičky a najdeš tam malinký tmavý/černý body (hovna třásněnek) tak je to jasný

Mightyka

Well-known member
Veteran
Díky vám oboum! Taky jsme si to myslel, ale přesně ta spodní strana mi neseděla. Nakonec jsme našel i nějaký ty hovniska... Tak jo, třásnění odpanění :D
Rákos, ty si je měl? Nedokážu si představit kde jinak by se to ted vzalo.
Vemu to vertimec 1,8Ec a za tejden znova a snad se toho zbavim.
Dík

Rakosnicek

Member
Veteran
no právě už je to docela dýl, poslední jsem měl svilušky :D ale možný to je no...

každopádně podle těch fotek je to napadení hodně v počátku, takže vertimec by to měl vyřešit v pohodě, na tohle by možná stačil i jeden postřik, dva jsou jistota

Rumburak

Active member
Zdar ve spolek nechysta se nekdo z cech na letosni spannabis,pohybuju se momentalne ve spainu,toz dejte vedet,den predem mam moznost zajit na cannabis cup co pradaji panacci z thseeeds,neni problem pribrat dalsi kumpany a samo ochutnavky z vlastni zahradky,momentalne deathman,ssh/canalope haze x uk cheese/recon,white garlic og,drops,dedecek,a trainwreck neuveritelne pheno 45dni,plus amneska core.
Loni byla atmosfera super takze pocitam ze letos to bude top.!

Koumak

New member
Ahoj chlapy někde jsem tu na icmagu viděl thred jak má někdo matky pod 100w halogenidovou výbojkou či co to bylo. Už to dvě hodky hledám a nemůžu ho najít..Nevíte?
Jinak abych taky něco dodal.. Na ochranu rostli proti záškodníkům doporučuji výrobky od biocont.cz když se jim pohrabete ve stránkách najdete i tabulku vzájemné mísitelnosti, vše je BIO a z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že funkční...