What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

always_bust0

New member
nejradsi bych jim do dp poslal par semen na ukazku jak to ma vypadat s emailem ze uz si od nich nikdy nic nekoupim kdyz ani nepoznaji dozrale semeno.... kdo kurva to ma poznat lip nez kluci ze seedbank?! vzdyt je to jejich prace nechapu jak si muzou dovolit prodavat takove mrdky, ale slysel jsem ze u tech reguleru se kvalita zhorsila od te doby co se zacali zamerovat hlavne na feminizovane semena - ovsem to pro ne neni omluva kdyz za to chtej tisice korun...

BURN

Member
Veteran
Nedávej na to co jsi všechno slyšel, dej spíše na osobní zkušenost,pokud máš tu možnost.
Co je pro jednoho špatné,může být pro druhého super.
Fazole nevypadají nijak zle,něco z toho bude.

A co se týče toho klonování tak tady je jeden docela fajn dred od kolegy https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=267291

always_bust0

New member
jo tenhle tryd mam precteny, spis by me zajimalo vas nazor na to kdybych zachoval napriklad jednoho samce od kazde a opyloval treba jednu dve vetve stejne pheno? nechci uz za takhle mrzacky seminka utracet ani korunu, to si je radsi naprcam sam kdyz uz budu mit tu genetiku

Rakosnicek

Member
Veteran
ty semínka zas tak blbě nevypadaj, ta první fotka je uplně na hovno teda, ale na srovnání nic katastrofálního nevidim.... už jsem viděl skvělý kytky z horších

jak tu řikaj všichni, dokud jsi nezasadil tak nevíš co z toho může nebo nemůže bejt, mam tu třeba dvě verze C99 od moscy, bx1 jsou uplně mikro semínka a f1 jsou zase nadprůměrně velký, takže bych tohle neřešil... minulý roky jsem pěstil madagascar spirit x herijuana a to byly snad nejhezčí a největší krásně žíhaný semena co jsem kdy viděl, no a klíčilo to uplně na hovno, musel jsem je nakonec po x dnech na kapesníku ručně praskat aby z toho vůbec něco vylezlo...

jo tenhle tryd mam precteny, spis by me zajimalo vas nazor na to kdybych zachoval napriklad jednoho samce od kazde a opyloval treba jednu dve
vetve stejne pheno? nechci uz za takhle mrzacky seminka utracet ani korunu, to si je radsi naprcam sam kdyz uz budu mit tu genetiku

nech to vyrůst a uvidíš, pokud z toho vyleze něco dobrýho tak klidně, ale potomstvo už bude horší, jinak řečeno budeš muset selektovat nejspíš z většího počtu, ale jde to v pohodě, pokud nebudeš s tim co vyroste spokojenej je pro tebe asi zbytečný to dál množit a kouknul bych po jinejch fazolích ;) a pokud jde o prachy jsou seedbanky a šlechtitelé kde seženeš pecky i za na nějakejch 30e v pohodě

Last edited:

always_bust0

New member
jenom nechapu v cem jsou semena od seedbank lepsi nez ty ktery by vznikly po mem crossu stejneho modelu... jinak nejde ani tak o velikost ale o to ze jsou moc svetly, ani znamka hnede barvy nebo zihani... no sazet je budu zitra tak jsem zvedavej jestli vylezou a co z nich vyleze, lidi me strasili ze ty blueberry docela hermi a maji geneticke vady a ten mazar na tom prej neni o moc lepe tak uvidime casem, snad sem po nejake dobe hodim o fotky co z toho vylezlo

Ka-rel

Member
jenom nechapu v cem jsou semena od seedbank lepsi nez ty ktery by vznikly po mem crossu stejneho modelu... jinak nejde ani tak o velikost ale o to ze jsou moc svetly, ani znamka hnede barvy nebo zihani... no sazet je budu zitra tak jsem zvedavej jestli vylezou a co z nich vyleze, lidi me strasili ze ty blueberry docela hermi a maji geneticke vady a ten mazar na tom prej neni o moc lepe tak uvidime casem, snad sem po nejake dobe hodim o fotky co z toho vylezlo

To se těžko poví v pár větách ale začni třeba tady :
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=26677

mrakoplas

Active member
zdravim mam dotaz ohledne rizkovani - https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=46778 v tomhle theardu pise jeden zkuseny matkar, ze zastrihuje velky listy prckum protoze pres ty listy pry kytky ztraci vodu. ja se ovsem ja jednom ceskem foru od jineho zkuseneho matkare docetl ze naopak v dobach, kdy prcek jeste nema koreny tak vstrebava vodu hlavne pres listy (coz mi prijde vic logicky) tak by me zajimal vas nazor, diky

toto jsem řešil s jedním velmi zkušeným kolegou a závěr byl osmotický tlak.
Ale už si to nepamatuji stopro přesně a prosím ve fyziologii rostl zdatnější, aby mě brali s hooodně nadhledem neházeli na mě šutry a případně mě napravily, pokud je to úplně nesmysl. :)

Když ustříhneš listy, tak zmenšuješ plochu odparu, ale pod vlivem teploty (26-28C den/noc) a dostatečné vlhkosti (cca 60-80%), urychluješ rychlost odparu. Stimuluješ rostlinu k rychlejším vyrovnávání hladiny vody v buněčném prostředí. Tj. že se zvyšuje osmotický tlak, jelikož neni dostatek plochy k uložení vody do buněčného prostředí, které pod vlivem zvýšeného turgoru (vnitřního buněčného tlaku) nutí rostlinu více vypařovat vodu a tím stimulovat celkově metabolismus. Ten nutí rostlinu co nejdřív zakořenit a vrovnávat osmotický tlak pomocí kořenů.

Co jsem viděl v profi matkárnách (tedy převážně zatím na videu:D) a bavil se s jinýma zkušenýma pěstitelema i se zahraničí, tak převážně všichni nechávaj jen horní 1-2 patra , pak několik cm holej stonek a šup do RW. Kořeny za idealních podmínek jsou v RW za 4dny !! v aero/hydro za 2.... mě se to párkrát taky povedlo, hlavně některý sativy, jsou jak splašený. Kdyžtak mrkněte na pěsrírny Tikun Olam a nebo snad i ve Flower fileds...ale je to na youtubu nějaký dost promazaný, co jsem ted koukal

k rychlým kořenům je alfa omega, hlavně stabilní teplota a vlhkost. Vitalita matek samozřejmostí.

Jinak ta moje Vanuatu, co jsem dal klíčit a pěkně vyjela, je prcnutá se Z7 ... to bude číslo :D

Rakosnicek

Member
Veteran

no uplně zjednodušeně na pár řádků jde o zákonitosti mendelistický dedičnosti, řekněme, že jsou rodiče s genama AABB a aabb, jejich křízením (AABB x aabb) vzniká generace F1, která je uniformní (jeden rodič tvoří pouze gametu AB a druhej ab, takže jiná kombinace než AaBb neni možná), ale když křížíš rostliny z tý F1 generace - AaBb x AaBb dochází už ke štěpení, protože každá tvoří už 4 gamety - AA,Ab,aB a ab, takže vzniká víc kombinací z čehož plyne nižší stabilita a větší odchylky mezi potomstvem

to je jen příklad, těch genů jsou tam mraky a různě se ovlivňujou a interagujou, navíc šlechtitelé asi nedělaj genetický rozbory toho co křížej :D
proto taky koupený 'F1' semínka trávy většinou nejsou uniformní, je jen zůženej fenotypovej rozpyl do tý žádaný oblasti, takže dalším množením se zase rozšiřuje

Last edited:

always_bust0

New member
tak mi teda rekni jak to delaji seedbanky, ze uz desetileti udrzuji stale tu samou genetiku ? ja proste nechapu jak to oni "oprcaj" lip nez ja za pouziti stejne genetiky... trochu si o tom asi budu muset pocist ...

Rakosnicek

Member
Veteran
tak mi teda rekni jak to delaji seedbanky, ze uz desetileti udrzuji stale tu samou genetiku ? ja proste nechapu jak to oni "oprcaj" lip nez ja za pouziti stejne genetiky... trochu si o tom asi budu muset pocist ...

no oni jednak můžou udržovat původní rodiče a nebo selektovat nový takřka identický, případně to postupně schválně nebo náhodně měnit, oni selektujou z tisíců rostlin... ty ani my ne :D

nehledě na to, že skoro všechny ty modely se jmenujou stejně, ale celou dobu co se prodávaj uplně stejný nejsou

ono neber to tak, že si ty f2 nemůžeš udělat, klidně si to třeba prcni i mezi sebou, třeba budeš mít štěstí a něco zajímavýho najdeš, spíš už jde o to jak těžký bude tu pravou najít a to se zjistí nejspíš teprve až to uděláš :D

Ka-rel

Member
toto jsem řešil s jedním velmi zkušeným kolegou a závěr byl osmotický tlak.
Ale už si to nepamatuji stopro přesně a prosím ve fyziologii rostl zdatnější, aby mě brali s hooodně nadhledem neházeli na mě šutry a případně mě napravily, pokud je to úplně nesmysl. :)

Když ustříhneš listy, tak zmenšuješ plochu odparu, ale pod vlivem teploty (26-28C den/noc) a dostatečné vlhkosti (cca 60-80%), urychluješ rychlost odparu. Stimuluješ rostlinu k rychlejším vyrovnávání hladiny vody v buněčném prostředí. Tj. že se zvyšuje osmotický tlak, jelikož neni dostatek plochy k uložení vody do buněčného prostředí, které pod vlivem zvýšeného turgoru (vnitřního buněčného tlaku) nutí rostlinu více vypařovat vodu a tím stimulovat celkově metabolismus. Ten nutí rostlinu co nejdřív zakořenit a vrovnávat osmotický tlak pomocí kořenů.

Co jsem viděl v profi matkárnách (tedy převážně zatím na videu:D) a bavil se s jinýma zkušenýma pěstitelema i se zahraničí, tak převážně všichni nechávaj jen horní 1-2 patra , pak několik cm holej stonek a šup do RW. Kořeny za idealních podmínek jsou v RW za 4dny !! v aero/hydro za 2.... mě se to párkrát taky povedlo, hlavně některý sativy, jsou jak splašený. Kdyžtak mrkněte na pěsrírny Tikun Olam a nebo snad i ve Flower fileds...ale je to na youtubu nějaký dost promazaný, co jsem ted koukal

k rychlým kořenům je alfa omega, hlavně stabilní teplota a vlhkost. Vitalita matek samozřejmostí.

Jinak ta moje Vanuatu, co jsem dal klíčit a pěkně vyjela, je prcnutá se Z7 ... to bude číslo :D

Moc pěkně řečeno :yes:

Jen male upřesnění:
Teplotou určuješ maximální možný odpar, a vlhkosti ho reguluješ, s rostoucí vlhkosti za konstantní teploty klesá odpar. Teplota a vlhkost se navzájem ovlivňují až se protnou v rosném bodě. Při teplotě 25C a 70% vlhkosti a při teplotě 28C a 70% vlhkosti, budete mít ve vzduchu rozdílné množstvý vody. Najdete si rosný bod jestli vás to zajímá já to vlastnímy slovy nevysvětlím.

Mrakoplaš: žadné kameny, jen zkouším jestli tě nenavedu a ty se neproplížíš do sklepa za zamčenou velkou knihou fyziky. :)

Last edited:

Ka-rel

Member
Pokud sem sypete fotky je třeba řešit nějaký vizitky nebo je Jpeg takovech věcí prostej? Bych nerad udělal botu. Jsem totiž narazil na par nesmazanej maker tak jsem si řikal že bych se pochlubil co se dá dělat s pomocí předsadkovejch čoček.

Rakosnicek

Member
Veteran
Pokud sem sypete fotky je třeba řešit nějaký vizitky nebo je Jpeg takovech věcí prostej? Bych nerad udělal botu. Jsem totiž narazil na par nesmazanej maker tak jsem si řikal že bych se pochlubil co se dá dělat s pomocí předsadkovejch čoček.

mno to je otázka no, když stáhnu odsud fotku je uplně holá, myslim, že při úpravě velikosti při nahrávání se to smaže, ale to si jen myslim... víte tu někdo?
no každopádně ten exif můžeš smazat sám viď

mrakoplas

Active member

Děkuju za upřesnění. Zkoušíš to dobře :D
..právě si mi připomněl, že mám od tebe někde v PC uložený nějaký práce na různý témata tohoto druhu, tak na to taky už víc kouknu....ta kniha, je docela tlustá stěna i knihovník říkal Oook!!? :D

Moc asi nepomůžu, nevím přesně, jaký vizitky myslíš, hážu sem do galerie fotky normálně v .jpg a nechce to po mně nějaké vizitky...
Jen je limitovaná nějakou omezenou pamětí. Alespon min pro nováčky... pokud vkládám foto přímo z PC, tak se fotky neukazujou v plné velikosti, jen po rozkliku. Ale ty makra my určitě rádi :)

Jinka jedna taková otázka.

Má tu někdo zkušenost s hnojením menstruační krví ?

Kámoš mi povídal, že jeho Biddy early Citral (venek) byl po tomto boostrovači chuťově lepší, než Larry OG v IN.
Což mi vyrazil trochu pojistky....tak to sem hned píšu a už přemýšlím, kde si jí pořídím, ale že prej holkám stačí menstruační lahvička...

M

miris

chcal sem do kompostu, jednou mě na políčku chytlo sraní, ale tohle fakt ne :D něvěř všemu ,-)

mrakoplas

Active member
Menstruační krev obsahuje endometria (děložní sliznice) a tam se dělaj výživné látky pro embryo do toho obsahuje minimálně jeden enzym a nesrážející látky. Neni stejná jako krev v žilách.
Rozhodně nebude tak kyselá, jako moč, která kytky prostě spálí :) snad plazmolýza

a tady pár odkazů , kde se o tom mluví :)

http://www.objevtesvujpotencial.cz/clanky/39-zajimavosti/127-vzacny-dar-menstruani-krve

http://karolinaloskotova.blog.cz/1311/3-muj-menstruacni-kalisek-aneb-otevrene-o-menstruaci

http://jantarovysvet.cz/2012/11/06/chvala-menstruacni-krve/#.VSLFoo6trAg

jako jasný, je to, jak z deníčku Ozzyho :D ale to, že se to zdá nepravděpodobný neznamená, že to neni možný :)

mrakoplas

Active member
...dřív např. rybáři zakopávali shinilý ryby pod chátrající rostliny a pak se jim začalo dařit ...
20let nato se tomu řiká Fish mix :D

benjichaouat1

Active member
Veteran
co dál ...Menza mix :D :D
Zajimavy, uz viddim, jak si ziskavam povest uchylaka v sirokym okoli :). Zivy enzymy, s kteryma mam zkušenost jsou v moci, ale jen v cerstve. Smichej(do hodiny aplikuj) 1/20-50...podle stari kytky, a taky neuvěříš, jak je to ucinny. In jsem se to zatím bal pouzit, kvůli lihnuti much a cpavku.