What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

Gagarin

New member
2x400W :chin:

2x400W :chin:

Zdarec,
chci se zeptat zda-li 2x 400W bude mít stejný efekt jako 1x800W ? Myslím to tak, jestli u 2x400W to nebude jen na prosvícení? Třeba od 2. týdne na květu tam přidat druhý čtyřkilo... plocha bude porad stejná 110x120 jen se tam dá stínidlo s lampou navíc. Takže otázka zní: můžu pak počítat s výnosem, jako kdyby to jelo pod 1x800W ???

Mightyka

Well-known member
Veteran
Zdarec,
chci se zeptat zda-li 2x 400W bude mít stejný efekt jako 1x800W ? Myslím to tak, jestli u 2x400W to nebude jen na prosvícení? Třeba od 2. týdne na květu tam přidat druhý čtyřkilo... plocha bude porad stejná 110x120 jen se tam dá stínidlo s lampou navíc. Takže otázka zní: můžu pak počítat s výnosem, jako kdyby to jelo pod 1x800W ???

Tohle jsem před lety řešil s velice zkušenym growerem, on mi trvdil, že čim čim víc tam narvu watů, tim vyšší bude výnos "nehledě na prostor". Já řikám, že do určitý úrovně by se ten výnos mohl zvednout, ale nikdy to nebude jako kdyby si ty 2 čtyrkila dal na plochu dvou metrů čtverečních, tudíž podle mě zbytečnost a plejtvání energií. Spíš bych to viděl na popálený vršky atd.

Na tvůj prostor ideál 600W a nebo 400W s pořádnym stínidlem a nejlíp el. předřadníkem s možností zvýšit výkon na 440W.

Last edited:

pMiii

Active member
Kupuje si zde někdo vyloženě nějaký oblíbený druh bluntu ? Proč a kde ? Nejlépe neochucený :biggrin:

:tiphat:

Gagarin

New member
Tohle jsem před lety řešil s velice zkušenym growerem, on mi trvdil, že čim čim víc tam narvu watů, tim vyšší bude výnos "nehledě na prostor". Já řikám, že do určitý úrovně by se ten výnos mohl zvednout, ale nikdy to nebude jako kdyby si ty 2 čtyrkila dal na plochu dvou metrů čtverečních, tudíž podle mě zbytečnost a plejtvání energií. Spíš bych to viděl na popálený vršky atd.

Na tvůj prostor ideál 600W a nebo 400W s pořádnym stínidlem a nejlíp el. předřadníkem s možností zvýšit výkon na 440W.

Samozřejmě, že 600W by bylo nejlepší, ale mám k dispozici celý 400W komplet navíc, tak toho chci využít. Každopádně za pokus nic nedám.:biggrin:

Mightyka

Well-known member
Veteran
Samozřejmě, že 600W by bylo nejlepší, ale mám k dispozici celý 400W komplet navíc, tak toho chci využít. Každopádně za pokus nic nedám.:biggrin:

Tak počítej s tim, že budeš muset nejspíš udělat upgrade ventilace, bude to dost topit. Nebo zvěč prostor...
Uvidíš no, ale moc bych si od toho nesliboval!

simor

Member
Veteran

další 400 W ti prospěje na prostor. více do hloubky ti to nepůjde. na stejne ploše to bude mit neefektivni účinek. watty se sčítat nedají je to porad 400 akorát více prosvicena plocha. samozrejme to výnos zvedne, ale ne tolik, jako kdyby tam byla jedna šetikula, a jako 800 W už vůbec ne.
spíš budeš mít na tak malém prostoru problém s teplotou a prepalovanim vršků.

Ka-rel

Member
Gagarin: v tom případě bych volil awing xl nebo ekvivalent se dvouma výbojkama proti sobe jednu se štítem a jednu bez, pohrát si s prohnutím reflektoru a nastavením odstupu výbojek. Případně kombinace typu výbojek: Růst- MH, začátek květu- hps + mh, květ- 2xhps, dozravani mh+hps :)

spachal

Well-known member
Veteran
No, dle laickeho rozumu bude 2x 400W lepsi, jak 1x 800W, nehlede na to, ze 800W lampy .. tak nejak nejsou :]. Ale i kdyby byly, rovnomernost prosviceni bude proste lepsi. V kazdem pripadku tohle chce uz tak 1.2-1.5m^2 plochy, na mensim smysl nevidim, pro tenhle stan to bude tak 'na hrane efektivity'. V kazdem pripadku jedna 400W lampa je zase na uvedenou plochu malo, idealni nejake sestikilo :]

//edit: sakra, nejak jsem si nevsimnul dalsi strany vlakna, mazat to uz nebudu

Gagarin

New member
Tak počítej s tim, že budeš muset nejspíš udělat upgrade ventilace, bude to dost topit. Nebo zvěč prostor...
Uvidíš no, ale moc bych si od toho nesliboval!

Ventilace vyřešena. Dál jsem tam Ventilátor RUCK - 1130 m3/h 250 mm. Když to zapnu naplno tak se mi bortí stěny a vysaje to cely teplo tak, že se spustí topení určené pro noční studené hodiny. Počkám až to povyroste a napálim jim to tam :) jestli budeš chtít, tak tě budu o výsledku a efektivitě informovat.

M

miris

Osobne si mslim ze 800 vertikal . Resp. 750 bude mozna opravdu lepsi. Do osmiset se prisviti uv a i kdyz mozna o par g a cm mene tak vice

pMiii

Active member
Přátelé, sháním se po z7 jestedman cut a pennywise, drží to někdo z vás ještě ?

Kdyžtak píem, kuju :tiphat:

Mightyka

Well-known member
Veteran
Můžete mi poradit jak kouřit BHO?
Zkoušel jsme umotat hádka do "brka" s tabákem - to mě teda nezaujalo...
Zkoušel jsme dát do skleněnky sítko z bongu, nažhavit a pak tam hodit kus jantaru, jako lepší, ale po chvíli se mi to rozteklo po celý tý skleněnce a bylo po srandě.

Jak to děláte vy?

Last edited:

metracek

Well-known member
Veteran
Zkoušel jsme dát do skleněnky sítko z bongu, nažhavit a pak tam hodit kus jantaru, jako lepší, ale po chvíli se mi to rozteklo po celý tý skleněnce a bylo po srandě.

Jak to děláte vy?

Ahoj, nemam s tim teda jeste praktickou zkušenost. Ale v jednom "navodu" nazhavil nuz, na nej daj jehlou kousek BHO a sklenenkou s sirsim kotlikem vysal dym. Prislo mi to jako fajn metoda :)

elanius

Well-known member
Veteran
Mightyka: Da sa kupit bubbler na olej, alebo minimalne "redukcia" do bonga ktore pouzivas. Davnejsie som to videl v ceskom eshope, ale uz neviem kde presne..

Last edited:

Rakosnicek

Member
Veteran

Jak to děláte vy?

já měl rozhodně nejlepší zkušenost s hádkem v brku ze stejnýho modelu jako byl extrakt, v mym případě extrakt z AA9 v brku z AA9, to byla chuťově naprostá pecka, tak mi to chutnalo, že mě sralo jak je to silný :D

ale pravda, že většinou je ten extrakt směsnej a pak moc neporadim, nikdy jsem ho nedělal tolik abych nějak hodně experimentoval :D někdy bych zkusil takovou tu baňku co z ní kedry smažej párno a crack :D ale nejlepší stejně bude investovat do speciálního kotlíku, no a nebo ho vyrobit, nebude to těžký.... když extraktor jde tak snadno tak tohle půjde taky :D

M

miris

čistý sklíčko , nepřímo žhavit ? ale nikdy sem plyn neřešil mám rád yettiho

sensi23

Active member
Veteran

Jajda z okjesu

Well-known member
Veteran
Kdyžtak přidám foto naší vázičky a plamínku.
picture.php

picture.php

odzkoušená možnost která do jisté míry funguje je mít tuhle skleněnku
http://www.marihuanaforever.estranky.cz/fotoalbum/pomucky-ke-koureni/sklenenky/sklenenka-2.jpg.html
Nažhavit stěnu kotle a pak po ní přejedeš jantarem a taky se rozpouští -vaporizuješ... ale chce to mít nějakej kloudnej zdroj plamene... dá se to i těma tryskovejma, ale neni to ono..
Smoketown.cz tam sem koupil tu vázu, tak předpokládám, že se tam dá koupit i redukce.

Last edited:

mrakoplas

Active member
mightyka:
můj BHO punk machine, je pouze dvě spojené skleněnky za 8,- které jsou zapíchnuté v petce, kde je voda...něco jako bongo
pak koupit kvalitní levnej tryskáč, já měl to štěstí, že u mě trafika prodává od firmy colton za 30,- a funguje parádně.
A pak jen nahřeju po dobu cca 10s určenou plochu v kotílku skleněnky a už to tam pokládám. Skleněnky u toho praskaj a trochu to stejká, ale nic hroznýho. Lepší mít několik skel v zásobě. S účinkem jsem vždy spokojenej :)

jinka díky moc za ty stránky smoketown.cz koukám, že tam maj plyn na BHO..etc
100% pure n-Butane gas with no marcaptans and oils added.
Perfect for extraction of oil concetrates: BHO, Wax, Budder, Honeycomb, Shatter etc etc
http://www.smoketown.cz/newport-gas-refill-250ml/p-902

taky jedny, kde jsem mj. našel tryskové zapalovače colton
http://dymka24.cz/

hlavně at chutná :)

Last edited by a moderator: