What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

D

Dogon

chtěl bych se pokusit vydat samizdatoví undergroundoví cannabis noviny a postupem času bych se obracel na jednotlivce kteří maj co říci k oboru pěstování a hobby breedingu a vše spojený z kulturou kolem ganji.

sensi23

Active member
Veteran
chtěl bych se pokusit vydat samizdatoví undergroundoví cannabis noviny a postupem času bych se obracel na jednotlivce kteří maj co říci k oboru pěstování a hobby breedingu a vše spojený z kulturou kolem ganji.
Jooo kamo davej jed a niceho se neboj :woohoo: :dance013::tiphat:

Darius5

Member
Při jakém Ph hlíny vám kytky nejlíp rostou, já mám nejlepší zkušenost s Ph v rozmezí 6,3 - 6,6 a EC výtok nad 1,6 do 2,6. Když je nižší Ph jak 6,2 vždy jsem měl problém s nedostatkem Vápníku ´´ světlehnědé tečky na listech s tmevěhnědým lemem´´ když je vyžší Ph jak 6,6 pak jsem měl zase problém s nedostatkom manganu ´´ žloutnutí od konečku listů s tvaměhnědými fleky´´ a šišky byly takové nevalné a nenší. Jaké máte zkušenosti? Popřípadě uveďte jaké hnojky používáte a jak se po nich kytkám daří :) já teda používám atami organiku a docela spokojenost.

Mightyka

Well-known member
Veteran
Neznáte někdo nějakýho amíka co jezdí po cupech, konkretně jestli se něčí známej/kamarád nechystá na L.A. cup ted začátkem února?
Díky

spachal

Well-known member
Veteran
O US cupech bohuzel nevim zhola nic, ale mam s dovolenim dotaz na stavbu drip systemu. Planuji zavlazovat kokos nejak inteligentneji, nez rucnim zalevanim a rad bych vyresil i situaci, kdy nebudu denne u boxu.

Neco jsem nastudoval na groweru, rad bych postavil system zavlazovani s nadobou mimo box, cerpadlem s casovacem, za nim filtr a zpetny ventil, napojeno na rozdelovac s cca 16ti vystupy a od rozdelovace hadicky ke kvetinacum.
Co potrebuji doresit, je rozdelovac/rozbocovac na hadicky k dripum, nevim, kde rozumne sehnat. Z cerpadla bude do rozbocovace privod dostatecne dimenzovanou hadici, z rozbocovace bych uz rad vedl zalivku 'bez tlaku', takze nacpat na kazdy vyvod rozdelovace tlakovou regulaci, pokud to pujde, abych nemusel laborovat s vyskou dripu a zalivka byla rovnomerna do vsech kvetinacu. Pokud by vysledny rozmer rozbocovace s regulacemi byl uz moc velky (cca 16 vyvodu, pouziju asi 12, neco jako rezerva), resil bych to tlakovym rozvodem zalivky az ke kvetinacum a zde mit kapkovou tlakovou regulaci, ale tomu bych se radeji vyhnul, uz jen proto, ze system by byl mene bezpecny z duvodu proteceni v pripade netesnosti.
Takze tlakova regulace uz na rozbocovaci, z nej tenka hadicka ke kvetinacum a rucne udelany ring-drip na privodnim téčku.
Ze zacatku zalevat 'rucne', az se odladi potrebny cas na zaliti, pak klidne zautomatizovat.

Takze dotaz, kde sehnat kvalitni rozvadec, jedna hadice privod (klidne palcova) a 16 vyvodu na tenci hadicky? Pripadne pod cim o hledat v zahranici (eBay/ali ap.)

No a druhy dotaz je na hnojky, pro kokos bych rad JIDB, mate nekdo vyzkousene, jak dlouho je pouzitelna namichana zalivka? Stejne budu pripravovat asi kazdy den cerstvou, jen se ptam, kdybych potreboval treba na tyden odjet, zda to namichane vydrzi a 'nezkazi se'.
Nebudu to resit zadnou cirkulaci zalivky, chci zalevat s prebytkem a to, co vytece, pujde zase mimo box a zlikvidovat.

Diky za pomoc, uzivejte vikend! :]

Ka-rel

Member
Rad bych te upozornil ze samokonpenzacni rozdelovace (medusa,axios) jsou nachylnejsi na na rozdil v delce hadicky a vyšky kde to kape !!! nez obycejna 3mm kapilara nastrelena do hadice (obzvlašte pri pouziti fontankovych cerpadel)
pokud chceš mit regulovatelne jenotlive hadicky tak http://eshop.agrotherm.cz/category/kapkova-zavlaha/kapkovace/141&page=2 cizokrajny odkazy nemam.... snad toto bude stacit

v tom co jsem pochopil bych na tvem miste mozna zvolil blumat http://www.synsy.cz/zavlaha/ neni problem mit na polici 2-3 kbeliky s vodou a mit moznost jet smes odrud (ruzne ec)

Pouzivam 3mm kapilary nastreleny do cerny hadice vetsinou teda na 3.5l kvetinac 2ks na 6.5l 4ks jistota jistota a na pruplach je to lepsi pokud je to zality co nejrovnomerneji. Dulezity je aby pouzite fontankove cerpadlo mnelo vytlak min. do 2.5m vysky jinak to dava opravdu nerovnomerne.

co se tyce hnojiv tak pokud cirkuluju GH tak se mne nezkazi ..... pozor a doplnky u tech to nemusi platit (organika)

neboj se cirkulovat vodu je to jednodusi, pokud zalevas tak je jedno jestli das vody akorat nebo 3x vic podstatnej je inteval mezi zalivkama no a pokud to poradne prolijes tak se nezasoluje kokos máš jistotu ze je zalito proste klid, pokud jedes na tejden pric tak teda potrebujes plovakovej spinac a jedno cerpadlo navic a na 600w lampu min 60l radsi 100l sud ja micham PH 5.5 a s mou velikosti nadrze mne to takto dela drift na ph 6 za cca dva dny podle velikosti princezen.. :)))

Nějak nerozumim problemu s bezpecnosti pokud mas hadice poradne pospojovany, vanu, dostatecne velkej odpadni kbelik nebo prepad... Jediny problemy si zpusobuju sam vytahnu kapilaru a pak ji nedam zpatky, necham zaply cerpadlo na tvdo a jdu pric a vono cirkuluje furt dokola :( nebo naopak necham vyply....

Jeste je dost dulezity aby zivnej roztok byl po tme kuly rasam ty kurvy !

Květu zdar
K.

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, dik za info, ale mam uz docela jasno v tom, co chci, potrebuji system 'co nejvice blbuvzdorny', coz kapkova zavlaha s tlakovou regulaci z meho pohledu splnuje. Nechci kapilary, vse mam snad vyresene krome toho rozvadece z cerpadla na jednotlive kvetniky. Neco jsem uz nasel na eBay, kdyby to nekdo take hledal:
http://www.ebay.com/itm/-/111080765285
http://www.ebay.com/itm/-/271511646582
http://www.ebay.com/itm//310974609003
Pripadne anglani s napalenym postovnym: http://www.hg-hydroponics.co.uk/manifolds--splitters-533-c.asp

Zkusim jeste zjistit, zda to Gardena neprodava jako nahradni dil, maji to vyresene dobre.

Recyklovat zalivku take nechci, uz jen z toho duvodu, ze to zase tak draha zalezitost neni, ci namichat pokazde cerstvou. A vyhnu se prave problemum s kontaminaci ap., coz resit opravdu nechci. Kdo jede v keramzitu nebo rw, ma tohle snazsi, chci ale pestovat v kokosu, ktery sice substrat neni, ale ma k tomu blizko. Chci mit proste pocit, ze neco pestuji a ne 'vyrabim', tezko se to vysvetluje :] .. Kvetinace bud air-pot nebo hadrove pouch poty, postavene na roštu, pod tim vana a svod odpadu.
Ze bude vse v cernych hadickach a cernem zasobniku, je samozrejmost.

Problem s bezpecnosti vidim v tom, ze tlakova cast systemu by se mela udrzovat co nejkratsi, s co nejmensim mnozstvim spoju. Pokud potahnu tlakovy rozvod z cerpadla az ke kvetinacum, je riziko, ze 'nekde neco zacne tect' vyssi, nez kdyz ke kvetinacum pujde uz zalivka pod atmosferickym tlakem. Bezne pracuji s tlaky okolo 300bar (atm), takze o tesneni a problemech s tim neco za ta leta uz tusim :]

A na tu vydrz JIDB se zeptam asi vyrobcu, ti snad tohle maji uz odzkousene, pripadne hodim dotaz do vlakna na groweru.

V kazdem pripadku jeste jednou dik za info! :]

Phuuu Ad

Active member
A na tu vydrz JIDB se zeptam asi vyrobcu, ti snad tohle maji uz odzkousene, pripadne hodim dotaz do vlakna na groweru.

JIDB drzi dobre pH a v podstate se tam nema co kazit. Huminovky co tam jsou pochazeji z kapucina ci jak se tomu nadavalo.
Samozrejmosti je ze cim vetsi nadrz tim lepsi pufrovaci schopnost JIDB a jinych hnojiv.
Jestli jim budes psat nebo volat asi bych se ptal na Dana vzdy mi dobre poradil a ma vcelku prehled. Pokud tam jeste dela.
Koncentrace 8-16-24 mi tady u nas hodilo pH 6 a EC 1,8.
Ale EC 1,6 bohate stacilo viz nize

Ja dripoval kokos prave za pomoci blumatu ve smart potech 11L a musim upozornit ze ty latkove kvetinace docela dost zvysuji vzdusnou vlhkost ... logicky
takhle to jelo ... jo to byly casy
https://www.opengrow.com/gallery/album/2882-fine-grow-2/

spachal

Well-known member
Veteran
Diky obema za info, na ty Blumaty jsem se dival, ale nejak me to neoslovilo. Pokud se neco dozvim o 'vydrzi' JIDB, hodim sem info. A tu galerii znam, uz jsi mi na ni daval odkaz pri diskuzi o ohybani slecen, pomoci polozenych dratu :]

spachal

Well-known member
Veteran
Wow! Ze jim ani to svetlo nevadi .. Na druhou stranu, to ta slecna asi musi mit opravdovou zizen, ze dela takove psi kusy, chodak mala .. :]

metracek

Well-known member
Veteran
Zdravim ve spolek, dostala se ke mne zajimava informace ze Mango obsahuje latku Myrcen, ci tak nejak, které dokaze posilit efekt THC. Dle rady sem rozvykal par kousku manga a 20 minut na to si zahulil a musim rict ze byl ten stav fakt o poznani jinaci :D Otazka zni, autosugesce nebo to funguje i na vas?? :D

Rakosnicek

Member
Veteran
Zdravim ve spolek, dostala se ke mne zajimava informace ze Mango obsahuje latku Myrcen, ci tak nejak, které dokaze posilit efekt THC. Dle rady sem rozvykal par kousku manga a 20 minut na to si zahulil a musim rict ze byl ten stav fakt o poznani jinaci :D Otazka zni, autosugesce nebo to funguje i na vas?? :D

myrcen je monoterpen obsaženej mimo jiné ve větším množství i v konopí ne? :D

M

miris

já to mám taky v merku už pár týdnů, ale není čas a prostředky to zkusit :O respektive ty nedozrálý manga nemám chut zkoušet, takže dozrávaj doma...jinak já sem sehnal asi nejlepší zdroj manga ,,,, dětskou výživu :D
beta myrcen, je i v ostatních rostlinách , ale neví se jak moc (díky za link, kradu)
http://u1356n3.webpool006.dandomain.dk/Minor/CZ/In1332.Htm

a ohledně tý autosugesce, je to dost možný ... ale jestli to je opravdu potenciál tak se to zjistí (jako např. routa syrská v kombinaci s houbama tam to fakt není sugesce :D ) . jinak myrcen ten je právě hodně v těch tropickejch hejzinách apod. "mrdách" s thcv, takže na tom něco bude , z gth8 to určo cítím

Phuuu Ad

Active member
add myrcene

jeden znamy z US odjel semena co sem mu posilal a jediny terpen ktery v nem byl ve vetsim mnozstvi oproti ostatnim je prave Myrcene. Popisoval tu vuni jako Indian Pale Ale
Odkaz na test jako dukaz ... i kdyz propadly
http://analytical360.com/m/expired/257169

Jinak byl to krizenec AK47/NL x Super Skunk a takhle vypadaly mamky
gallery_1004_913_129048.jpg

gallery_1004_913_144892.jpg

Last edited:

metracek

Well-known member
Veteran
add myrcene

jeden znamy z US odjel semena co sem mu posilal a jediny terpen v nem byl ve vetsim mnozstvi oproti ostatnim je prave Myrcene. Popisoval tu vuni jako Indian Pale Ale
Odkaz na test jako dukaz ... i kdyz propadly
http://analytical360.com/m/expired/257169

Jinak byl to krizenec AK47/NL x Super Skunk a takhle vypadaly mamky
View Image

View Image

Takovej testik za 70 dolacu, to je teda velka paradicka!! A klobouk dolu pane, krasa! :)

Mightyka

Well-known member
Veteran
Nemáte někdo zkušenost s použitim koloidního stříbra při léčbě horních cest dýchacích - nachlazení - chřipky?

Už 3 tejdny se vleču s nějakou kokotí chorobou, antibiotika nezabraly a doma mi zbylo z reversu nějaký koloidní stříbro. Četl jsme, že je vhodný užívat cca 20 ppm orálně asi 3x denně. Někde ale píšou, že stačí podržet v ústech po dobu 10 min a pak vyplivnout, jinde zase, že je lepší to spolknout...
Někdo osobní zkušenost?
Díky, budu ted tejden běhat venku v mrazu x dešti a potřebuju se tý svině zbavit!

papaja

Well-known member
Veteran
Mightyka:
o koloidním stříbru se to tvrdí, zkušenost nemám
ale chtěl jsem Ti poradit klasickou léčbu chřipky- lípa květ, černý bez květ, z nich litry horkého čaje popíjet a potit se v posteli , při horečce použít paralen