What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

Buddyy

Member
Nazdar, citam v sekcii 'organic soil' rozne mixy a chcel by som zohnat niektore z prisad. Neviem ako sa niektore ani len prekladaju...

rock dust
diatomaceous earth
kelp meal
bone meal
blood meal

Je tu niekto kto by tieto vedel prelozit a poradil kde sa daju kupit??
diky!!

M

miris

Bone metal je kostní moučka takový guano rozpousti se pul roku. Stejná forma fosforu jako guano. Blood metal krevní moučka dusík rozpouští se kratsi dobu. Rock dust se da nahradit zálivkou minerál magic od gh. Potom doporucuju vermikompost zhruba 20% ...

Buddyy

Member
dik za odpoved miris, to ze bone meal a blood meal su masokostna a krvna mucka som vedel, tie ostatne neviem prelozit a ziadne z nich neviem kde by som kupil. Idem zacat pestovat sposobom 'no till' cize v podstate sa opakovane pouziva ten isty kochlik (smartpot). Zakladam prvu zmes a predpokladam ze vela z tych veci niesu zivotu dolezite a budem to mat dobre aj bez toho ale bolo by fajn keby sme vedeli aspon o nijakom europskom internetovom obchode ktory ma veci typu rock dust, rock potash, rock phosphate, greensand, diatomaceous earth, kelp meal, blood meal atd. Vcera som skusil gardendirect.co.uk ale ze sa treba s nimi spojit telefonicky. Ale keby nieto mal zaujem o mycorhiza nasiel som zdroj na fluidsensoronline.com
Mam otazku, preco je tolko stickyov? Sticky thread ma byt niecim fakt zaujimavym, dolezitym alebo tak plno dobrych informacii ze je uz nenahraditelni...ale ked pozeram tie co su v cs sekcii tak je tam plno obycajnych growov...

Buddyy

Member
moja zmes(na 100l)
35l promix (plagron)
5l batmix (plagron)
15l kompost
15l vermipost (dazdovkovy humus)
20l coco (plagron)
10l perlite/vermiculite (50/50)

Buddyy

Member
miris, rock dust sa urcite da nahradit bars cim ale nechcem kupovat hnojiva a doplnky od vselijakych firiem ktorym ide len o peniaze. Vraj rock dust, rock potash vylucuju mineraly pomaly pocas rokov a preto to chcem mat vo svojej zmesi lebo idem robit system 'no till' cize opakovane pouzivam ten isty kochlik. Uz nechcem kupovat ziadne zeminy a substraty a hnojiva a boostre a vitaminy a enzymy a picovini a neviem co vsetko, ked clovek pouziva prirodne zdroje (dazdovky, sliepky, kompost) tak nepotrebuje si nic kupovat a o toto mi ide pestovat udrzovatelne, s ohladom na zivotne prostredie, organicky a prirodne

M

miris

Jsi tak bohatej abys kupoval levny veci ok. Taky sem to mel takhle nastaveny za kazdou cenu ale proste obcas se za kvalitu plati. Ani ses nekoukal ze ten mineral magic je v podstate dost levnej . Hele jinak jungle in da box. Ono si kupovat doplnky do zeminy ze zahranici ktery se rozpousti dlouho je fajn ale nejdulezitejsi je mit po ruce v pripade potreby protoze ten no till nefunguje tak uzasne jak pisou hh. Jidb je fajn a taky levnej jako zaklad. Mam za sebou nejaky experimentovani s hlinou a chapu te ale ver mi ze praxe takova zelena neni

Ps ja zas nechci kupovat sracky at jsou levny nebo drahy pripomina mi to kamose co nevyrostli z punku a vse co se mota okolo penez je spatny...kdyz nechces utracet tak si opatri hnojiva od kontaktu z jzd .)

Last edited:

Phuuu Ad

Active member
Zdravim pratele zahradnickeho remesla
shanim informace, nejlepe osobni zkusenost ohledne par odrud
a to...
SSSDH "ojd breeder cut"
C99 "topskud cut"

kdyby nahodou nekdo neco budu vdecny

Flores

Active member
Zdravíčko ľudkovia,

mám v boxe prvý deň, 18/6, teplota 23-24 cez deň, 19-21 v noci. Vlhkosť 83 percent, odťah myslím 260m3/hoďka Rozmýšľam, či tú vlhkosť nehrotím až moc, čo poviete? :)

Dík!

Mightyka

Well-known member
Veteran
Já si myslim, že je sakra škoda, že nejsem ze Sydney, hned bych balil a na pár tejdnů se šel rochnit do Blue Mountains. Při té představě mé srdce biologa jen plesá! :D
Jediný co mi příjde divný, že ani na tý NBCnews stránce vůbec nemluvěj o jakejkoli fylogenetickejch testech, přeci jen rod cannabis je poměrně dobře geneticky zmapovanej a provést testy jestli se jedná o mutanta nebo novej druh by neměl bejt problém...
Nedávno jsme uvažoval o tom, že když mi nevýjde výzkum, tak bych na chvíli jel za kamarádem máknout do Austrálie, tahle zpráva mě ještě trošku nahlodala, jen bych potřeboval alespon litr hadího antiséra, jinak bych se tam posral :D.

newhousegreen

-.-
Veteran
Já si myslim, že je sakra škoda, že nejsem ze Sydney, hned bych balil a na pár tejdnů se šel rochnit do Blue Mountains. Při té představě mé srdce biologa jen plesá! :D
Jediný co mi příjde divný, že ani na tý NBCnews stránce vůbec nemluvěj o jakejkoli fylogenetickejch testech, přeci jen rod cannabis je poměrně dobře geneticky zmapovanej a provést testy jestli se jedná o mutanta nebo novej druh by neměl bejt problém...
Nedávno jsme uvažoval o tom, že když mi nevýjde výzkum, tak bych na chvíli jel za kamarádem máknout do Austrálie, tahle zpráva mě ještě trošku nahlodala, jen bych potřeboval alespon litr hadího antiséra, jinak bych se tam posral :D.

nejjedovatější jsou tam medůzy. Bude to nějaká skalnička si myslim stejnak..australský mutant starý 50 000 let, trochu mi to zní jak Duck Foot nebo něco podobnýho, na high times jsou pod článkem odkazy tak v jednom z nich už něco podobnýho je z roku '99. Tymián :D

Mightyka

Well-known member
Veteran
nejjedovatější jsou tam medůzy. Bude to nějaká skalnička si myslim stejnak..australský mutant starý 50 000 let, trochu mi to zní jak Duck Foot nebo něco podobnýho, na high times jsou pod článkem odkazy tak v jednom z nich už něco podobnýho je z roku '99. Tymián :D
Jo to máš pravdu, jsou to čtyřhranky, ale nejsou nejjedovatější jen tam, ale má se za to, že je to nejjedovatější živočich vůbec.
Tam v tom článku jde o to, že si myslí, že se tam dostaly semínka klasický (nejspíš) sativy s prvníma přistěhovalci, který tam pronikly z JV Asie při osidlování Austrálie před 50 tis. lety. Tahle teorie mi příjde hodně věrohodná, tj. klasickej model speciace. Vemeš část populace přemístíš ji do jinejch podmínek bez kontaktu s původní populací a po určitý době ti vznikne novej druh. I když teda definice druhu je taková, že se jedinci můžou rozmnožovat mezi sebou a mají plodné potomstvo, v tom případě sativa, indika a ruderális by nebyly jiný druhy, ale jen poddruhy, jelikož se můžou libovolně křížit...
Jak řikám na fylogenetickej test ti stačí jeden list, zjistíš kdy cca to bylo odděleno a od čeho. Stoprocentně ti to řekne jestli je to rod cannabis nebo ne, tudíž mi tohle příjde nejdivnější...

Last edited:

Rakosnicek

Member
Veteran
jestli je chceš rychle tak mam navíc pár v 0,2l kelímkách co jsem si dělal na nový kolo, ale nevyužiju to všechno.... těch ssh a ah bude tak 5 možná 6 dohromady + i nějaký další věci, ale už rostou a maj krásný kořeny tak nevim jestli to pro tebe neni moc na rychlo :D

Latest posts

Latest posts